Re: Mamusie marcowe 2014 (4)
hej, jejku, nie nadążam za Wami :), czy Wy już wszystkie macie wolne ?
BWN, a badałaś dno oka? czyżby wada wzroku i opcja z cesarką? Ja byłam u dwóch okulistów, zbadali mi wzrok i stwierdzili, że teraz to z wadą wzroku tzw. krótkowzrocznością do -10 dioptrii kobiety normalnie rodzą i nie powinno się nic stać. Nie ukrywam trochę się boję, bo to oczy, ale czytałam, że podczas porodu dobrze jest zamknąć oczy, wtedy przy parciu jest mniejsza szansa na odklejenie siatkówki. Miałam badane dno oko, i tomografię siatkówki. 1 lekarz mi wydał zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie, 1 mi tylko to powiedział i kwita nie chciał wystawić = tzw. d*p..chron gdyby coś mi się stało. Nie wiem już co robić, umówiłam się do 3 okulisty wizyta dopiero 14.02. Moja siostra miała 2 cc i jakoś przeżyła, druga siostra rodziła dwójkę naturalnie. I jedna i druga przeżyła. W przypadku tej co miała cc tutaj była konieczność = ustalone z ginekologiem tzn. łożysko przodujące w 1 przypadku a w 2 ułożenie pośladkowe. Nie wiem co lepsze czy cc czy poród naturalny...z lekka mnie już to irytuje i czuję że nic nie wiem...A termin się zbliża i jestem w kropce :(.
0
0