Mamusie marcowe 2014 (5)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-4-t517970,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.)
8. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
9. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
10. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
11. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
12. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
13. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
14. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
15. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
16. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
17. termin:? malgocha
18. termin:? Kejt
19. termin:? Magdula
20. termin:? AgaMalaCzarna
21. termin:? Martyna.89
22. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Skopiowałam listę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (5)

Ania oczywiście, że tak ja w sobotę dostałam ketanol domięśniowy ;). Ale i przepisano mi od 3 do 4 tabletek na dobę paracetamolu.

Ja to az sie boje powiedziec ze nie mam na brzuchu bo pewnie zaraz mi sie pojawia :P
Co do pieluch to mam 1 paczke new born i ta duza pake dady 2. Wole ocenic jak mala reaguje na nie.
Oby tylko na pampersach sie nie skonczylo bo zbankrutuje :)

Musze ograniczyc slodycze, chociaz nie wiem jak to zrobic bo to jest silniejsze ode mnie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamusie'czy można brać paracetamol w 37 tyg ciąży?

Aga super! To już tak niedługo :) Dziwnie będzie na warsztatach bez Ciebie :) Życzę szybkiego i mało bolesnego porodu :D
Mało przytyłaś, a tyle jesz :P ale spokojnie Evelcia norma jest do 12-16kg (różnie podają) :)
Evelcia u mnie też sucho :)
Kasia ja nie robię zapasów, kupiłam tylko 1 pampersy, bo nie wiem, czy Klaudia nie będzie uczulona.. a poza tym muszę sprawdzić, ocenić jak się będą sprawdzać. Jak będzie potrzeba męża wyślę do sklepu :)
Klika dni temu miałam mocne twardnienie brzucha i taki ucisk na dole brzucha, jakby Klaudia przytyła dwa razy :) no i chyba urosła za dużo, bo aż mi się rozstępy pojawiły na dole brzucha :( buuuu a smarowałam od 4 miesiąca... wy też macie?

aga jak przeczytałam twojego posta to mnie przebiegł dreszczyk emocji Takie oczekiwanie jak dziecko w gwiazdkę hihi ;)

ja w pierwszej ciąży to musiałam spać w staniku i z wkładkami bo bardzo często w nocy pościel moczyłam mlekiem. ale jak urodziłam to i tak w drugiej dobie dokarmic musiałam bo akurat wtedy nic nie poleciało :/

teraz do tej pory miałam tak dwa razy ale jak ścisnę brodawkę to jakaś kropla się pokaże.

na szybko dodam, że w tesco na Chełmie kupiłam fajną pakę 148szt pampersów zielonych rozmiar 2 za 74,99zł (sztuka po 0,50zł) i w netto zakupiłam pomarańczowe pampersy rozmiar 3 116szt za 59,98zł (0,51zł) więcej pieluch póki co nie kupuję w sumie mam około 400szt rozmiaru 1,2,3 a pewnie jeszcze się dostanie od rodziny, znajomych, więc póki co sobie odpuszczam kolejne ich kupowanie. A Wy jakie zapasy pieluchowe robicie?

hej, Aga... kurde to nieźle 3mam kciuki za Ciebie !! wytrwaj jeszcze.

Ja dzisiaj odebrałam zamówienie z gemini, część apteczno-kosmetyczna, wczoraj przyszedł przewijak, co zamówiłam przez neta i jest uszkodzony i muszę go odesłać i mają wymienić... co za lipa :( dobra idę coś zjeść a potem podam dalszy ciąg spis mojego arsenału :) pozdrówki

ja z julcia dopiero po porodzie miałam.. wiec spokojnie wszystko jest dobrze:)

Evelcia u mnie tez sucho, troche sie niepokoiłam ale lekarz powiedzial ze moze zaczac dopiero na kilka dni przed porodem albo wcale, dopiero pokarm po porodzie

to ja nawet nie wiedziałam że z takim rozwarciem można tak długo wytrzymać jeszcze!
ja dzisiaj mam zamiar zamówić koszule do karmienia i te śpiochy których mi brakuje do szpitala hehe :)

Aga jesteś jeszcze bardzo aktywna jak widzę - co chwilkę jakieś sklepy odwiedzasz. ja niestety chyba muszę sobie takie wycieczki odpuścić - po wczorajszym spacerku, powróciła rwa kulszowa i nie mogłam zrobić kroku :/
a dzisiaj to żebra niesamowicie mnie bolą. Kurde i gdzie te plusy ciąży ? :

Dziewczyny a leci wam siara? gdzieś czytałam że może nawet na początku ciąży się pojawić a u mnie do tej pory nic.

Aga jakie to sa przepowiadające skurcze..bo ja nie pamiętam albo nie miałam;)a slyszalam o nich i ze pojawiają się często na 2 tyg przed porodem:)

Aga to pewnie będziesz z nas pierwsza:) odezwij się jak najszybciej po porodzie i dojściu do siebie :) jak jeszcze co najmniej tydzień potrzyma to będzie wszystko w normie oby szybko i zwinnie poszlo:)

lekarka mówiła, ze do konca tygodnia wytrzymam. fajnie by bylo, gdybym jeszzce przyszly tydzien pochodzila, bo Młoda nabiera masy:). kolezanki z 2 cm rozwarciem nawet 2-4 tyg chodzily- kazdy inaczej. przepowiadajace mam od kilku dni, ale przechodzą dość szybko. ja tez nigdy w zyciu nie wazylam 75 kg, wiec wagi rozne, ale dla każdej z nas nowosc:)

pecherz w ciagu dnia czesciej no i żebra, zgaga, ale nie narzekam, jeszcze troche. przyszly moje koszule karmiące takze jestem juz spokojniejsza i znowu prasowanie:)

Aga no to trzymam kciuki :-)
moja koleżanka ma już od 2-3 dni rozwarcie na 2 cm i skurcze przepowiadające ale dalej nic.
Oby u Ciebie wszystko poszło szybko i gładko ! :)
bardzo mało przytyłaś ! tylko pozazdrościć!!

ja już mam 11 kg na plus :( nigdy w życiu tyle nie ważyłam hehe

mnie w nocy budzi tylko pęcherz. budzę się już 3-4 razy na toaletę. strasznie to męczące.

oooo to trzymaj sie :)

szyjka sie skraca i juz na 1 opuszek jest rozwarcie. raczej nie dotrzymam:)

a co się dzieje Aga? mało przytyłaś :P oj to ciekawe czy dotrwasz do następnych warsztatów... ;)

u mnie powoli juz sie zaczyna dziac:) mam wytrzymac jeszcze tyzien max dwa :)Mała prawie 3 kilo, u mnie na plusie 7,5, wiec na spokojnie.

bylam dzis w bobojaru na szarej- obok kartuskiej. duzo zabawek - ale tansze są w akpolu, ale przecenia ciuszków.

w netto weszlam i kupilam przewijak:) szukalam takiego 80/50, ale ani w necie , ani stacjonarnie nic mi sie nie podobało, a tu na wejsciu czekał na mnie taki, jakiego szukałam. są tez chusteczki pampersowe i inne kosmetyki w dobrej cenie.

Ja mam jakiś niepokój w tych nogach nocą, coś swędzi ale w środku głęboko i nie usnę dokąd nogi nie znajdą zimnego skrawka pościeli, dopiero to przynosi ulgę.

Luciola czy to takie uczucie....ciężkości nóg, rwania mięśni? Ja tak mam od grudnia, a na zmianę pogody to już masakra, zwłaszcza kolana :( codziennie smaruje nogi maściami rozgrzewającymi i pomaga chociaż na kilka godzin :) jak stara babka normalnie....

Inne tematy z forum

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...