Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Brzuszek jakis mam ale na ciazowy nie wyglada. :) W pierwszej ciazy do poczatku 7 miesiaca chodzilam w swoich zwyklych ciuchach. Ale teraz dwojka wiec pewnie za moment mi wyjdzie. Poza tym mam taki apetyt, że ciagle coś żuje i to w takich zestawieniach, że moj m. sie ze mnie smieje

U mnie tez 10 tydzien i brzucha nie ma. Oczywiscie jak sie objem to mi wyskoczy i czasem mam taki jakby 5 czy 6 miesiac juz byl ;)

Rowniez rodzilam w Wejherowie ale przez cc bo moj syn juz od poczatku pokazal charakterek i uparcie sie nie odwrocil ;)

Licze, ze drugim razem uda mi sie rodzic naturalnie. Co do imienia nie mam pomyslu ani na dziewczynke ani na chlopca.

A jezeli chodzi o zachcianki to moglabym caly czas jesc kanapki z dzemem i chodza za mna domowe frytki

Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Większość z nas spodziewa się chyba już kolejnego dziecka tak jak ja więc jestem ciekawa, bo u mnie mimo, że druga ciąża i na ostatnim usg zarodek miał dobre wymiary a nawet był kilka dni do przodu to brzucha prawie nie mam. Wieczorem wychodzi nawet spory ale rano jest naprawdę niewielki. Jestem teraz w 11 tyg + 3 dni

Witam z rana ja też jeszcze pracująca i anonimowa w pracy dziś mam wizytę i pewnie dostanę zaświadczenie o ciąży więc się ujawnie :-) będzie to zaskoczenie pewnie dla wszystkich
Niestety też walczę z mdłościami i często ląduje w WC na szczęście mam osobne więc nie stresuję się przynajmniej :-) i mam ogromną ochotę na kiszone jej dziś musiałam rano kupić sobie pasztecika z kapustą i grzybami bo myślałam, że mnie skręci ja rodziłam z Wejherowie super polecam! poszło gładko szybko też nie zdąrzyłam skorzystać z niczego mam nadzieję, że przy drugim też tak będzie :-) nie dopuszczam innej myśli :-)
My jak dziewczynka to napewno Agatka a chłopczyk niewiemy jeszcze
Miłego dnia!

Witam Was dziewczyny :)
Dolacze do Was poniewaz rowniez mam termin na marzec, a dokladnie na 24 marca 2014. Obecnie jestem w 10 tygodniu i czuje sie dobrze. To moja druga ciaza. Synek ma 14 miesiecy :) Druga ciaza byla dla nas ogromnym zaskoczeniem bo nie planowalismy tak szybko ale oboje sie cieszymy i mamy nadzieje ze do pary bedzie teraz cora.

Caly czas pracuje, w pracy jeszcze nie wiedza ale juz niedlugo sie ujawnie. Chyba poczekam do usg w 13 tygodniu i wtedy oznajmie nowine.

Pozdrawiam

co do płci to jeśli jest chłopiec to szybciej widać na USG i mi przy pierwszym synku już w 13 tyg. stwierdziła płeć:)teraz chyba minimalnie wolałabym dziewczynkę, żeby mieć parkę ale mąż za to wolałby drugiego syna no i oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe i tym razem o czasie:)dla dziewczynki mamy imię Maja ewentualnie Ania lub Pola a dla chłopca trochę ciężej ale chyba będzie Adaś. Ja mam przeczucie, że będzie drugi syn bo z męża strony to same chłopaki i nie wiem czy mój mąż ma w ogóle plemniki żeńskie;)

Ania też się z Tobą zgadzam w 100% i jak USG karkowe wyjdzie ok (na które wybieram się w piątek) to nie zamierzam robić testu PAPPA

My mamy dziewczynkę mąż liczy cicho na chłopca:). ale jak będzie dziewczynka też będzie super.Imiona ja chce Antoś jak dziewczynka to Antosia:).No ale mąż ma swoje imiona Filip ,a dla dziewczynki Alicja. Na pewno się dogadamy :)

Jak beda dwa chlopaki to bedzie Robert i Artur. Ale dziewczynki to nie mam pojecia...

Ja juz mam dziewczynke i jest mi kompletnie bez roznicy co tam teraz sie wykluwa. Oby tylko zdrowe byly i jak najdluzej na swiat sie nie spieszyly bo z bliźniakami to wiadomo ze czesto wczesniaki. Blizniaki sa dwujajowe wiec moze parka chlopak i dziewczyna :) przynajmniej bede odrożniac ;)

My chcielibyśmy drugą dziewczynkę ale coś czuje, że to jednak będzie chłopak :)
Nie zastanawialiśmy się jeszcze nad imieniem ale dla chłopca zawsze podobało mi się Adaś :)

Tak Luciolla masz racje- pierwsza ciaze przezywa sie inaczej bo jest na to czas:) przy drugiej nie ma czasu na zamartwianie sie:) mój synuś 15.08 skończył roczek więc mam co robić i czas na myślenie jedynie wieczorem ale jestem zbyt zmęczona:) na usg razem z Panią doktor zobaczyłyśmy płeć- sterczący drążek:) choć ja od początku wiedziałam,miałam przeczucie że to bedzie chłopak. Zawsze chciałam 2 chłopaków. Teraz myślimy nad imieniem:)
Dziewczyny rzućcie swoje propozycje, jakie imiona dla swych maluszków wybrałyście:)
Mi już mdłości przeszły i czuję się znacznie lepiej:) odczuwam też już ruchy mojego skarba:)

Witam Was z ranka :) Oczywiście pobudka 7 rano przez córkę i 5 minutowe wiszenie nad kibelkiem ach jak ja to lubię :P. Od przebudzenia czuję się słabo mam nadzieję, że to minie :)

Ania zgadzam się z tobą w stu procentach. Dodatkowe testy to tylko niepotrzebny stres, ale przy pierwszej ciąży każda przeżywa to bardziej. Ja też co tydzień najchetniej na USG bym chodziła :) Ojej 14 tydzień i już płeć zobaczył. No to niezły sprzęt ma (doktor albo synuś ;)

Co do porodu, warto zaufać położnym, one wiedzą co mają robić. Ja na klinicznej miałam super babki i przy porodzie i po i naprawdę nie chcą kobietom krzywdy robić. Taka ich praca, że się kojarzą ze stresem i bólem.

Hej laski!
Długo mnie tu nie bylo ale jużostaram się udzielać:)
Jstem w 14 tygodniu ciąży. Wczoraj byłam u swojej gin robić usg.
Wszystko wyszło bardzo dobrze. Dzidzia super się rozwija. Z tego co udało się zauważyć będziemy mieli drugiego synusia:) mega się cieszę, bo na to liczyłam:) teraz tylko zastanawiamy się nad imieniem,przy pierwszym odrazu wiedzieliśmy, ze będzie Filipek,a teraz nie wiem. Mi podobają się imiona: Orest, Gabriel, Kornel.Co wy na to?
Co do prof. Preisa. Ja byłam z niego mega niezadowolona. Słabe podejście do pacjentek. Poprzedniom ciążę, ale na szczęscie tylko poczatek prowadzila dr. Papinska- Stachowiak i ma z prof. Podpisana jakas umowe ze swoje pacjentki wysyla na test Pappa. Wynik wyszedl troche tylko zle, ale nie moglam cieszyc sie ciazą i zdecydowaliśmy się na amnio. Stres nieziemski. Odradzam robienie testu. To tylko statystyka i jesli jestescie ok 35 lat, pierwsze dziecko to wynik zawsze wyjdzie troche ponizej normy. A prof. Preis sam sobie ustalił widełki w których jest ok, a w ktorych nie. Nie warto! Lepiej zrobic dokladne usg u super lekarza i jesli on cos zauwazy to wtedy,a tak to cieszyc sie ciążą i nie czekac na mnóstwo wyników. Najwazńiejszy jest wywiad rodzinny. A prawie zaden z lekarzy tego dokladńie nie robi!!!!
Sorrki za monolog, musialam sie wygadac:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja też się uzupełniłam:)

1. MartaR, Mieszkam: Gdańsk , Dziecko: drugie, termin: 11.03.2014
2. malgocha, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:?
3. Ania32, Mieszkam: Pruszcz Gdański, Dziecko: drugie, termin: 01.03.2014 r.
4. yenna, Mieszkam: Gdańsk , Dziecko: pierwsze, termin:27.03.2014
5. Kejt, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:?
6. kiave, Mieszkam: ? , Dziecko: ?, termin:?
7. Magdula, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:koniec lutego
8. AgaMalaCzarna, Mieszkam: ? , Dziecko: pierwsze, termin:?
9. Martyna.89, Mieszkam: ? , Dziecko: ?, termin:?
10. Patunga, Mieszkam: ? , Dziecko: trzecie, termin:?
11. BWN, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin: polowa marca
12. Morelka, Mieszkam: ? , Dziecko: pierwsze, termin:kwiecień
13. Luciolla, Pruszcz Gd. Dziecko: drugie i trzecie, termin koniec marca
14. okraglinek, Pruszcz Gd. Dziecko: drugie, termin: 20.03.2014

yenna ja się nastawiałam na skakanie na piłce, masaż prysznicem ale jak trafiłam na zaspę to już miałam 5 cm rozwarcia i nie było mowy o tym, żeby mnie puścili z łóżka,akcja szybko postępowała, mimo że miałam bardzo bolesne skurcze krzyżowe musiałam leżeć. Także nie ma też co się na to nastawiać, ale w razie coś piłki mają i w innej sytuacji można z nich korzystać.

Ja mam wrażenie, że jak nikt mnie nie zdenerwuje, nie nadepnie na odcisk, nie każą mi leżeć plackiem, tylko pozwolą chodzić, podskakiwać na piłce i rodzić w jakiejś sensownej pozycji, to poród jakoś zleci. W końcu natura nas do tego przygotowała. Z opowiadań mojej mamy - tragedi nie ma.
Boję się tylko, że jak ktoś mnie sprowokuje, to dostanę ataku paniki, a wtedy może być słabo.
W którym szpitalu pozwalają "podążać za instynktami"?? Są takie w okolicy?

Gosia witamy ;) dopisuj sie do listy mamusiek. Ale fajnie mam corcie w tym samym wieku :)

Chociaż jeśli chodzi o warunki to Zaspa ma słabą porodówkę podobno na Klinicznej wygląda to dużo lepiej, ale najważniejsza dobra opieka dla dziecka

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...