Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla drugiego synka domu mamy już Mikołaja i teraz mamy problem z imieniem dla jego brata. Myślimy o Adasiu, Wojtusiu, Tymku, Antku. Może doradzicie, które z tych imion Wam się najbardziej podoba?Ewentualnie może macie inne ciekawe propozycje?Z Mikołajem nie mieliśmy problemów bo moim zdaniem nie ma ładniejszego imienia ale teraz mamy naprawdę dylemat

Co do szpitala to ja wybieram Zaspę. To, że na Klinicznej jest możliwość wejścia rodziny ma swoje dobre i złe strony, bo trzeba się liczyć z tym, że same w pokoju nie będziemy. Co do moich bólów podbrzusza to lekarz powiedział, że w każdej kolejnej ciąży brzuch jest niżej i może boleć ale ponieważ macica jest miękka to jest ok i mam się nie martwić

Ja rodziłam córcie w wojewódzkim i mówiłam nigdy więcej, ale że mam blisko do tego szpitala to nie wiem czy tam nie wylądujemy.I właśnie ten szpital na Klinicznej biorę pod uwagę ze względu na córcie będzie mogła do mamusi wejść.

Ja się już nad tym zastanawiałam i wybór jest między zaspa a klinicznym i jak narazie chyba wygrywa ten drugi ze względu na to ze mąż będzie mógł przebywać ze mną na sali a ja nie będę musiała chodzić do jakiegoś pokoju. A jak to u was wygląda?

Ru.minka właśnie mam takie poranki jak Ty zapchany nos kluch w gardle.
Dziewczyny a zaczynacie już myśleć gdzie będziecie chciały rodzić?

p.s. Sharana Maluszek w 8 tyg. i 6 dni miał 2,2 cm. Mniej więcej jak Jego/ Jej Siostra w tym "wieku" ;) mam zdjęcia z usg z poprzedniej ciąży z 9 tyg. i 2 dni to Anielka miała 2,56 cm.
Urodziła się mając 59 cm.

p.s. co do zatkanego nosa, podobno to normalne, sluzówka jest "inna" i ja się teraz mecze z tym jak w poprzedniej ciąży, chyba najgorszy z objawow ;p ciagle zapchany nos, tak "sucho" i rano tez zatkane wszystko, klucha w gardle.
masakra, może tez tak macie :P?

Aga M. i Ty tutaj :)?
;p;p;p

Dzis robimy ur. Anielki wiec nie zagladalam ostatnio.
Zrobilam wszystkie bad. z krwi, 2 października pewnie się dowiem o wynikach i przezierności.

Dobrego dnia!

BWN po cichu myślałaś o dziewczynce trzecie będzie dziewczynka :D a tak na poważnie to super, że chłopiec ciuszki zapewne masz po starszaczku to już lżej :).A co lekarz powiedział na temat Twojego bólu brzucha?

No i intuicja mnie nie zmyliła- nasz Mikołaj będzie miał braciszka:)teraz mamy tylko problem z imieniem

BWN będzie dobrze daj znać jak po usg.

Dziś idę na USG przyśpieszyłam sobie wizytę ze względu na bóle podbrzusza, które mi ostatnio dokuczają, mam nadzieję że wszystko ok, choć się trochę stresuję. No i przy odrobinie szczęścia poznam dziś płeć;)Wszyscy mi mówią, że będzie drugi chłopak bo mam ładną cerę i mam ochotę na kwaśne, ja też mam przeczucie na chłopca zobaczymy:)

Mam takie specjalne coś :D taki pojemniczek z dziubkiem, moja mama kupiła to w jakiejś aptece. Wiem, że są różne przyrządy do irygacji ale ciężko to ustrojstwo dostać. Trzeba pochylić głowę w bok i lekko do przodu. Wkłada się irygator do jednej dziurki, oddycha ustami i czeka aż woda wypłynie drugą. Woda nie może być za słona bo okropnie szczypie, ja daję około pół łyżeczki soli na szklankę przegotowanej wody. Robię około 4 irygacji w ciągu dnia. Na początku może być nieprzyjemnie, człowiek ma wrażenie, że się topi ;) ale na prawdę warto.

Kocur tą irygacje z wody z solą jak robiłaś? ja tydzień temu męczyłam się z katarem i chyba coś mi siedzi w zatokach, bo z rana się męczę jak porządnie wydmucham jest ok ale jednak chyba coś tam w tych zatokach chyba sie dzieje.

"parówka" z solą morska tez działa:) na zatkany nos.

Na przeziębienie głównie domowe sposoby. Syrop z cebuli, czosnek - chociaż teraz jakoś mi nie wchodzi więc kupiłam w aptece tabletki z czosnkiem. Na ból gardła tantum verde, na katar irygacje z wody z solą. Ten ostatni sposób wyleczył mnie z zapalenia zatok, którego nabawiłam się w pierwszej ciąży i nawet ten specjalny antybiotyk w sprayu nie chciał działać :)

ja stosuje tabletki prenalen - malinowe bez cukru i chrypka szybko znika

Oprócz tego stosowałam preparaty na przeziębienie dla kobiet w ciąży- PRENATAL GRIP CARE i syrop PRENALEN- w aptece Gemini jest jeszcze jeden syrop- Apipregna czy jakoś tak

poza tym w ciąży można jeszcze islę ssać- fajnie nawilża gardło ja stosowałam pożeczkową

Gdyby ból gardła się nasilił i to polecam tantum verde ale nie ten do psiukania tylko płyn do płukania gardła- jest super pomaga już po 1-2 krotnym użyciu

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...