Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Jaydee nie śpieszy mi się aż tak bardzo. Nowy lokator zadomowi się u naszej sypialni dopiero w kwietniu, a póki co jeszcze mam miejsce w pokoju córki, aby tam czekał na nowego właściciela lub właścicielkę:)

Rozglądaj się spokojnie:) Jakby co, to daj znać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Andzia, ja bym może była zainteresowana tym przewijakiem, z tym że jeszcze nie kupiłam łóżeczka, więc nie wiem, ile miejsca zostanie (jakby się dało, to planuję przewijak wstawić między łóżeczko a ścianę, jak Ty masz na zdjęciu). A bardzo się spieszysz ze sprzedażą? Bo ja pewnie zacznę oglądać łóżeczka najszybciej tuż przed świętami...

Blueapia odpisalam Ci :)

Dziewczyny, nie mogę zalogować się na Naszym PRV Forum :-( Dajcie znać komu trzeba :-)

Darlonku, zaloguj się. Masz wiadomość na prv.

Mi powiedziano ze ewentualnie kilka łyków

Wlasnie jestem na tescie glukozowym. Pierwsza krew pobrana, preparat wypity - nie bylo zle, wypilam duszkiem nawet bez cytryny, a mialam 75 g. Mam nadzieje, ze mnie za jakis czas nie zemdli :) A, te co juz mialy test: mozna pic wode, czekajac na drugie pobieranie krwi?

Cześć dziewczyny,

długo mnie nie było - najpierw byliśmy w Poznaniu na kilka dni, teraz zdycham na przeziębienie i jednocześnie jestem zabiegana, bo organizuję zbiórkę do Szlachetnej Paczki i zostało ostatni kilka dni, więc jest dużo roboty. Gdyby któraś chciała moze sie przyłączyć do mojej zbórki to zapraszam na pirv :)

Gosia - trzymam kciuki za Waszego malucha, wierzę, że wszystko dobrze się skończy.

Co do mojego terminu, to będzie to najprawdopodobniej 15.03. ale tego kompetnie nie wiadomo, bo przez przesunięty cykl na początku, ani ja ani ginekolog nie jesteśmy w stanie ocenić, kiedy to dokładnie będzie, trzymamy się teorii i usg, a więc jestem już w 27. tygodniu :)

Co do sklepów - to ja polecam Akpol, choć ubranka mają momentami droższe niż w Smyku. Wózek zamawiałam prez internet ze sklepu - baby jogger city mini gt, teraz prawdopodobnie będziemy kupować ten sam, tylko podwójny z gondolą. Ale jeszcze nic nie wiem.
Uświadomiłyście mi, zę tak mało czasu zostało, a ja zakręcona jestem na tej Szlachetnej Paczce i świętach, i nic dla mojego syna jeszcze nie mam wyszykowanego. Oj, niedobrze, niedobrze.

Zamierzam na dniach zajrzeć do komisów w Gdańsku - może uda się wyhaczyć dla mojej córki jakieś fajne zabawki, zobaczymy.

No i największy stres, to poród. Poprzedni był na klinicznej - tydzien na patologii, 9 kroplówek oxytocyny, które kompletnie nic nie dały, przebijanie pęcherza bez mojej zgody przy zerowym rozwarciu, trzymanie mnie na siłę 24h i dopiero po tych 24h cesarka. Modlę sie teraz, aby również skończyło się cesarką, ale z tego co czytałam to na klinicznej nie jest to regułą, że jeśli pierwsze było cesarka i minęło 18 miesięcy do następnego porodu, to też będzie druga cesarka. Boje się, ze urządzą mi jakiś armagedon. Chciałam w Swissmedzie, ale waham się, czy by nie zachować jednak tych 7 tys. na wyprawkę dla syna. To już moja ostatnia ciąża i okazuje się, że pełna wątpliwości -_-

cześć nie udzielam się zbytnio ale podczytuję was na bierząco a dziś co tu taka cisza czyżby jakieś prywatne forum?? Pozdrawiam Szaisak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W takim wypadku też bym nie biegała (ale po miesiacu za to jaką forma....)
Tyle tylko, ze na krótko wystarczy ,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zalogujcie sie macie info na priv

Myślałam o kołysce bo mam mieszkanie dwupoziomowe i nie widzę biegania z maleństwem co chwilę po schodach. Łóżeczko stałoby w sypialni, a kołyska na dole w pokoju... muszę się zastanowić:)
Co dziś tu tak cicho?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kołyska jest fajna ale właśnie , że na krótko
My kupiliśmy łóżeczko z kółkami , wiec problemu z przetransportowanowaniem też nie będzie, a starczy na dłużej
na allegro są nawet płozy do bujania
Ja już dzisiaj też zaczęła 7 mies i jak na razie 7kg do przodu, więc ok
Co do brzucha , trochę urósł ale jeszcze ok, jakoś córcia na razie też zbytnio nie przeszkadza
Poprzednie ciąże kończyłam z waga 67 kg a teraz liczę na 3-4 kg mniej,
Ja już po pierwszym praniu, bo spać ostatnio nie mogłam i cały czas myślałam, ze jeszcze wcale nie jestem przygotowana (gdybym musiała jechać wcześniej)

ineskaa ja kupiłam kołyskę od jednej z forumek. Dla mnie wydaje się super rozwiązaniem, przynajmniej na początek bo nie dość że zajmuje mało miejsca to jeszcze jest na kółkach czyli mam możliwość transportu dziecka z pokoju do pokoju :) Tylko ze to rozwiązanie jest dobre do maks 3 miesiąca. Potem kołyska jest już zbyt mała.....i staje się niebezpieczna.

Hej,hej.

Małgosiu trzymam mocno kciuki.

U mnie zaczął sie właśnie 7 miesiąc, leci ten czas...
Mam już duży brzuszek ale niestety tu też nie wstawię fotki aby się zaprezentować, za dużo ludzi tu zagląda. Gorzej bo już nie domykam płaszcza, a zima przed nami. Szkoda mi kupować kurtkę na 3 miesiące.
Co do wagi to ja już prawie 9kg na + ;/. Całe szczęście większość poszło w brzuszek, a nie w boczki. No nic przyjdzie jeszcze czas na martwienie się wagą, teraz dzidzia ma rosnąć.
Dziewczyny jak aktywność Waszych maluchów? Mój ciągle skacze, rozpycha się przez co mam znowu mdłości.
Vika takie historie jak u Twojej koleżanki mobilizują mnie do działania bo niby wszystko jest ok, a tu nagle rodzi się dziecko. Przebrałam ubranka po dziewczynach i kilka neutralnych znalazłam więc przygotowane do pierwszego prania. W weekend mąż zajmie się łóźeczkiem i będę spokojniejsza. Chociaż zastanawiam się nad kołyską, co myslicie o kołysce lub koszu mojżesza? Miałam zająć sie tym w styczniu ale czym bliżej tym mam wiekszego stresa, że nie zdążę, tym bardziej że raczej do terminu nie dotrwam.
miłego dnia, ja biorę się za pranie:)

Flatershine zaloguj się, masz wiadomość na priv :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parę lat temu na zaspie wypisywali i w soboty i niedzielę a i tak zawsze było pełno

Ja się trochę zestresowałam bo dowiedziałam się, ze znajoma urodziła swoje pierwsze dziecko 1,5 przed terminem. Nagle w nocy odeszły jej wody. Mieszkanie nie gotowe, mama nie spakowana itd itd a tatuś miał rano wyjechac na tydzien na narty :) No wiec nie pojechał. Na szczęście urodziła duze dziecko bo 2,5 kg jak na wczesniaka i wsio jest ok.
Ale jak pomyslę ze moja mogłaby niedługo wyskoczyc to mam stresa, jest jeszcze za mała.

To jak długo się leży po porodzie zależy też od wielkosci dziecka, moje wazyły po 4kg i z kazdym wychodziłam w 4 dobie, liczą się pełne dobry. Rodziłam w czwartek o 23 a wyszłam w poniedziałek dopiero. Poza tym nie wiem czy w weekendy wypisują...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za informacje, chyba się skuszę bo tak jak piszesz zawsze mogę sprzedać :)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...