Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Vika..drugi antybiotyk? Zdrówka życzę!

Lucky...może coś słodkiego? Mnie dzisiaj uszczęśliwiła HAŁWA :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pamiętam, że przy pierwszym dziecku miałam schemat żywienia niemowląt, ale przez pierwsze miesiące to była tylko pierś. Poza tym mleka modyfikowanego, koziego i krowiego nasz syn nie chciał pić, i nie pił. Żadne mu nie smakowało, że nie wspomnę o awersji do butelek...ile ich mieliśmy - nie pamiętam. Od razu był kubek niekapek, łyżeczka. Zasady nowego żywienia nie są mi obce biorąc pod uwagę np. to, że rodzic decyduje, co dziecko je, dziecko decyduje ile je, jak i to, żeby nowe produkty podawać łyżeczką, nie butelką. U nas tak było, ale zdaję sobie sprawę, że są dzieci , które będą wolały butelkę...Zobaczymy, jak będzie tym razem :-) Może odwrotnie niż przy pierwszym dziecku.

Dzięki dziewczyny! Wiedziałam, że Wy mnie zrozumiecie :*

Ja juz kupiłam wózek Teutonia Cosmo używany. Nowy w sklepie jest bardzo drogi ale super mi się podoba, ja mam starszy model ale też jest fajny. Ja w gondoli planuje wozic tylko kilka miesięcy, własciwie do momentu az się ciepło zrobi. Potem wsadzamy w spacerówkę.
__
A ja zaczynam znowu antybiotyk, drugi w tym miesiącu. Przedszkolaki mnie ciagle zarazają czymś... Mam nadzieję, ze teraz sie wyleczę na dobre.

__
Luky trzymaj się! Idz na zakupy albo kup cos dla dziecka w necie-moze pozujesz się lepiej :) Mężowe nie mają pojęcia co czują kobiety w ciąży...

flatershine - nie wiem ile dokładnie centymetrów ma gondola, bo tych modeli w sklepach już nie ma więc w necie trudno sprawdzić, a ja swoją mam w wózkarni, do której w najbliższym czasie się nie wybieram:) Ale nie było nam w niej ciasno, z tym ze jak pisałam to my dość szybko przesiadaliśmy się na spacerówkę, bo Młody z gondoli usilnie próbował wyskoczyć:)

jagodzianka - a jak Wam wyszło ze będzie przez zimę w gondoli?? w sensię tę zimę rok później??:) My po 6 miesiącach przesiadaliśmy się na spacerówkę, bo Mały nam już chciał wyjść z gondoli, więc na zimę w gondoli nie było szans:)

Lucky83 - trzymaj się, becz sobie jak potrzebujesz i zrób coś miłego dla siebie, w taki dzień trzeba się rozpieścić...:)

Ja dziś mam jeden z takich dni :( od rana ryczę. Nie wiem od czego mi się zaczęło, ale najbardziej rozłożyło mnie to, że mąż nie potrafił mnie wesprzeć... "Czemu beczysz"..."ogarnij się" Takie słowa jednak nie pomagają ;( Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
W poniedziałek idę na usg 4D a we wtorek na wizytę do swojej lekarki więc staram się poprawić nastrój tym, że już niedługo zobaczę moją perełkę :)

też mnie czasem napada zień złych myśli, a czasem śnią mi się takie rzeczy, że pół dnia chodzę jak w transie...ale staram się przywoływać do porządku, bo dzidzia też odczuwa nasz niepokój i obawy więc trzeba myśleć pozytywnie:)
my połówkowe będziemy mieć przed samymi świętami, więc w sumie taki dla nas prezent na święta będzie w postaci zdjęć 3d i filmu:))) też się martwię czy wszystko ok, ale chodzimy co 3 tyg prywatnie więc na bieżąco dokładnie jest mały oceniany na dobrym sprzecie, plus przepływy itd...

jedo mieliśmy w rodzinie i miałam okazję nim trochę pojeździć, wiem, że byli z niego zadowoleni, wizualnie mi się podoba, bo taki rodzaj wózków (klasyczne, 4kołowce, na pompowanych kołach) mi się najbardziej podobaja, ale zdecydowanie jednak oboje chcemy kupic emmaljunge mondiala, właściwie chyba żaden inny wózek nie wchodzi w gre, koszt może nie mały, ale zakładamy, ze wywozimy nim dwójke, a potem ew sprzedamy... tez podobaja mi sie biało-granatowe:) no i nam zalezy na duzej gondolce, bo jednak obstawiamy, ze maly bedzie w niej jezdzil przez zime, a co do ciezaru, to emmy sa niestety baaardzo ciezkie, ale mamy winde od razu na parterze wiec nawet na polpietro wnosic nie bede, a do bagaznika raczej bedzie ladowal maz, rzadko osobno jezdzimy, jedynym problemem jest wielkosc po zlozeniu, no i z tego wzgledu wymieniamy auto na kombi;)))sie maz smieje, ze maly brykacz juz zdominowal kazdy aspekt naszego zycia:)

Ale pedzicie :)
Ja co jakiś czas też mam różne obawy, ale staram się o tym nie myśleć, bo się wykonczę a wolę nie denerwowac Nelki. Ale często ja proszę, żeby grzecznie siedziała w brzuszku do terminu ;)
Teraz żyję świętami :)
Co do jedo to pan w Mama i ja potwierdził, że to dobry wybór, niby nie maja żadnych reklamacji i jest tylko o 3 kg cięższy od najlżejszego jaki nam pokazywał. Do tego strasznie mi się wizualnie podoba więc chyba się skusimy :) Teraz choruję na biało-granatowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

blueapia - mam juz synka 4 letniego, teraz bedzie drugi synek :)
u nas wyjatkowo szybko sie pokazal, ze jest chlopcem. marzenie mamusi o coreczce odlozone w czasie :D

dzieki za schemat lece czytac :)

A nie maja x-landery mniejszej gondoli?
Jak ogladalam to często bylo podane 74 cm,
Tez mam co jakiś zaś obawy o przedwczesny poród, ale z tyg na tydz szanse wzrastają wiec nie martwmy się na zapas

Polecam Wam wywiad z profesorem Sochą o nowych wytycznych co do żywienia niemowląt. Jest dużo zmian, przynajmniej w stosunku do tego co było 4 lata temu. Gluten w 5 miesiącu, mleko krowie przed ukończeniem roku....warto poczytać:

http://www.edziecko.pl/edziecko/1,141025,16650705,Nowy_schemat_zywienia_niemowlat___Dieta_musi_byc_smaczna.html?as=1

Ja pamiętam że Jedo Fyn to był mój kandydat nr 2. X-lander wygrał tym, ze miał lżejszą gondolę, a ja myślałam, że będę ją wnosić na moje nieszczęsne 4 piętro...po czym oczywiście zrobiłam to raz:) Bo i tak była za ciężka mimo że lekka. Teraz zwracałabym chyba większą uwagę na ciężar stelaża...bo nawet jeśli macie piwnicę/wózkarnie to jednak i tak trochę się dźwiga ten stelaż, chociażby składając go do bagażnika.

flatershine...nasz poprzedni wózek ważył (gondola, stelaż, koła piankowe) 9,5kg. Po chodnikach to dobrze się jeździło, ale juz spacer po lesie koszmar. Wózek trzeba było częściej nosić ;-) niż pchać go...ten Jedo coraz bardziej mi sie podoba.
margos...a to pinda. No cóż, ale czasami tak bywa, że one wiedzą lepiej...
ineska...ja też czasami mam fazy i się nakręcam, ale szybko przywołuję się do porządku :-)

Blueapia- też podoba mi się jedo fyn , no i skusiliśmy się
Ja mam koła pompowane, nie wiem ile piankowe waza jak się sprawują na naszych dziurach
Ale, zważyłam :
Razem może nie jest taki lekki , za to można bardzo łatwo odczepić gondolę od stelaża
Sam stelaż 8,8 kg
Gondola 5,6 ma raczki po bokach
Spacerowka 2.2 kg
Fotelik3,1kg

Fajnie, ze u was tez wszystko w porządku
Co do płci: chodze na luxmed ale na żadnym badaniu lekarz nie był w stanie powiedzieć co będzie
Natomiast robiłam połówkowe prywatnie to się dało, (
Powiedziałam, nie mam po co domu wracać , bo dzieci chcą wiedzieć)

Blueapia - no to mamy taką samą historię w takim razie...Ja też jestem pełna wiary, zwłaszcza, ze moja ciąza przebiega dokładnie tak samo jak poprzednia...przynajmniej już wiem co mnie czeka i tarczyca, cukrzyca, pessar, rozwierająca się szyjka - nic mi nie straszne, wszystko już było:)

Na pobieranie krwi też chodzę do przychodni na Morenie, ale po ostatnim razie mam niesmak. Pani na Morenie mnie ostatnio tak załatwiła, że zemdlałam. Mimo że uprzedzałam ją żeby nie pobierała mi z żyły z której chciała, bo pęka i jest armagedon. Pani wiedziała lepiej...no i skończyło się średnio. Teraz wybieram się w przyszłym tygodniu i mam stresa przez tą przygodę...

Hej.
Też używałam jedo fyn i wcale lekki nie był. Zresztą wszystkie wózki są ciężkie jak trzeba wnieść go np po schodach:)
Oj uczucie niepokoju ogarnia mnie bardzo często, boję się wcześniejszego porodu. Są dni kiedy czuję, że wszystko bedzie dobrze i tak na zmianę. Bardzo bym chciała aby czas ciąży leciał mi szybciej.

blueapia dzięki bardzo:):)) a do gin chodze do pcditp koło galerii bałtyciej tam wszystie usg i wizyty lekarze ompetentni i cierpliwi wszystko dokładnie wyjśnią co się dzieje ja jestem bardzo zadowolona

Ja połówkowe miałam w październiku więc to już za mną. Miałam również robione badania genetyczne w 12 tc i one wyszły ok.
Pewnie Wasze połówkowe też będą ok. :-)
hapsikowa, skopiuj adres suwaczka, wejdź w swój profil na trójmieście i wklej link. Powinno zadziałać.
kanika..ja chodzę do przychodni na Morenie. Genetyczne robiłam w Invikcie.
magros...trzeba myśleć o tym, co jest teraz. Przeszłości nie zmienisz a na przyszłość nie masz wpływu (przynajmniej na niektóre jej aspekty) ..Inaczej zwariujesz. Ja pierwszą ciążę straciłam, drugą donosiłam - urodziłam syna i teraz też jestem pełna wiary, że nic się nie zdarzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powodzenia na połówkowym w takim razie!:)

A niepokoje to normalne w naszym stanie:) Ja dzisiaj ok, ale wczoraj też jakoś byłam pełna obaw. Ale powiem Wam że pierwsza ciąża pokazała mi że może się wszystko sypać...a i tak wszystko się dobrze skończyło.

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??