Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Chodze do Polmedu w Manhattanie, a badania lab robie w Medicover (abonament firmowy). No i w czwartek wlasnie polowkowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

my już po połówkowym i wszystko z dzidzią w porządku:):):) następne usg zalecane w 31tc a płeć nam powiedziała moja gin na pierwszym usg w 13 tygodniu choć pewna nie była ale jednak dobrze wypatrzyła:):))

a tak z innej strony to powiedzcie mi gdzie wkleić link do tych suwaczków bo sobię stworzyłam ale nie mam pojęcia gdzie go wkleić

Ja mam połówkoee dzisiaj. Stres już mnie powoli dopada.

...muszę poszukać w necie, czy można dokupić do niego kółka piankowe..?
małgosiu..to Twoje pierwsze dziecko?

jedo fyn nie jest taki lekki.

ja też mam wizyte w czwartek i padanie polówkowe, naogladam się dzidziulka i juz nie mogę się doczekać :)

Cześć kobitki! :-)

kanika...chodzisz do gina do przychodni na Morenie? Czwartek już po jutrze i na pewno wszystko jest ok.
jaydee...nasze dzieci mają ze sobą trochę wspólnego. Moje też płci nie chce pokazać, no i w porównaniu do pierwszej ciąży bardzo aktywne jest :-)
darlonek..ten wózek Jedo Fyn podoba mi się. Przede wszystkim to, że ma stelaż bardzo lekki - aluminiowy. A nam najbardziej zależy na tym, aby wózek nie był ciężki. Tylko nie mogę znaleźć info ile wózek waży razem z kołami :-/

Kanika, głowa do góry. Na pewno wszystko w porządku. Ja też mam czasem takie napady wątpliwości, ale wystarczy, że mały mnie kopnie i już mi przechodzi. :-)

Jakis niepokoj mnie ostatnio ogarnal, czy wszystko ok. Dawno nie mialam usg, bede miala dopiero w czwartek. :/ :(

i ja się melduję :) bylo milo na spotkaniu, moze sie uda jeszcze cos zorganizowac, jak beda chetne :)

jadee najwazniejsze, ze wszystko z maluszkiem ok. a plci i tak nie da sie wybrac i bedziesz kochac to co jest :)

co do wózka to ja mam mutsy transporter i jestem zadowolona, mam nadzieje, ze drugie dziecko tez bedzie ;)

TaLata - tak, wizyty mam na NFZ. Sprzęt do USG dość stary, więc jakość obrazu nie jest najlepsza. No a jak do tego dziecko się "niewłaściwie" ustawi (jak to napisała Margos - wstydniś), to i najlepszy sprzęt nie pomoże... Ale wiadomo, że cieszę się, że wszystko z dzidzią OK. Od wczoraj wykazuje wyjątkową aktywność i wierci się jak nigdy przedtem :)

jaydee - to widzę, że u Ciebie taki wstydniś/wstydnisia jak u mnie...też ciągle się chowa, a ja już bym chciała wiedzieć.

Co do wózka - ja mam po Synku X-landera xq i teraz też nam posłuży. Byliśmy bardzo zadowoleni z niego.

Jaydee, najważniejsze, że maluch zdrowy. :-) Chociaż dziwne to, że na tym etapie lekarz jeszcze nie potrafi wypatrzyć płci. A Ty chodzisz państwowo?

Też się zgłaszam.

Dziewczynom dziękuję za miłe spotkanie w Retro i mam nadzieję, że następnym razem będzie nas więcej :)

Ja cały czas pracuję i zamierzam tak długo, jak będę w stanie. Ale może od grudnia będę pracować zdalnie, siedząc w domu - przynajmniej nie musiałabym tyle jeździć komunikacją miejską, co mnie już męczy.

U mnie ze spaniem jest różnie: raz nie mogę zasnąć, raz budzę się w nocy kilka razy, czasem obudzę się nad ranem i męczę się, zanim zadzwoni budzik, żeby zasnąć jeszcze choć na chwilę.

Za wózkiem/łóżeczkiem planuję zacząć się rozglądać w grudniu, jak będę mieć więcej czasu, a kupić chcę w styczniu. Dziś kupiłam w biedronce niemowlęcy ręcznik kąpielowy z kapturem - zjechali z ceną do 10 zł, to się skusiłam :)

Rozpisałam się, ale jeszcze jedno napiszę :) Byłam dziś u gina, z dzidzią wszystko OK. Dr zaczął coś mówić o płci, więc się ucieszyłam, że w końcu się dowiem, ale potem powiedział, że dokładnie nie widać, i na tym się skończyło :/

hejka
czy ktoraś z Was wybiera się do szkoly rodzenia Super Mama na pogórzu od 13.01. refundowany 17.30 ?

My jesteśmy zdecydowani na Jedo Fyn :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kanika..no proszę :-)
Byłam dzisiaj w Akpolu obejrzeć wózki i nic mi nie wpadło w oko :-/ Macie już swoje typy?

Dziewczyny, które jeszcze tego nie zrobiły- poustawiajcie sobie suwaczki :)
Fajnie czyta się Wasze posty widząc, w którym tyg ciąży jesteście.

Melduję się i ja :)
Co do boleści to tak jak pisałam jakiś czas temu nadal mi towarzyszą zwłaszcza jak dużo się nachodzę, albo przy obracaniu z boku na bok. Mówiłam o tym na ostatniej wizycie u lek i powiedziała mi, że "się rozciągam".

rogala nie posiadam, ale próbowałam z mniejszymi i większymi poduszkami i nic z tego:( mam nadzieje ze szybko minie

Dzięki dziewczyny za info. Też czytałam o rozchodzącym się spojeniu i dobrze jakby mi to jakaś mądra głowa potwierdziła. Ból jest uciążliwy ale gorszy jest lęk bo nie wiem co jest, nie wiem czy grozi coś dziecku, te wątpliwości nie dają mi spokoju.
Też mieszkałam przed przeprowadzką na morenie i mam nadzieję tam wrócić.
Co do spania to całe szczęście śpię dobrze chociaż miewam głupie sny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...