Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

operacja teraz i w styczniu, a potem zaciskam nogi by nie rodzic szybciej niz koncowka lutego lub marzec.
ja mama 82 kg, zaduza jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gosia, jestem z Ciebie dumna nawet nie wiesz jak bardzo! Wytrwałości życzę. Jakie teraz kolejne ruchy? Trzymam kciukasy :***

Gosia i mlody i Ty dacie rade! Dobrze ze teraz jest takie szybkie polaczenie z Lodzia, A1 mozna w 3h dojechac!

Gosia. Trzymam kciuki za Was. Kiedy wybieracie sie ponownie do Wawy lub Lodzi? Zdrowka i wytrwalosci zycze.

Widze ze nie tylko ja jestem wieksza. Podobno osoby ktore mialy wiecej cialka przed ciaza to wciazy mniej tyja niz osoby szczuple.
Ja mam 85kg i 175cm. Brzusio dosc maly. Znajoma ktora jest w 14 tyg ma duuuzo wiekszy. Nie martwi mnie ze moj bebenek taki skromniutki. Przynajmniej mi nie przeszkadza w zyciu codziennym.

ewelina, no ładny okraglutki brzuszek:) biorac pod uwage, ze mozesz byc mamusia lutowa, to zostalo Ci 3 miesiace, wiec i brzusio odpowiednio wiekszy:) ja jestem praktycznie na ostatku listy, to w sumie np. od Ciebie 2 miesiace dalej, nie martwie sie moze bardzo o wage, bo najwazniejsze ze dzidzia odpowiednio przybiera, ilosc wod prawidlowa, chociaz kazdy mi mowil, ze w ciazy chuderlaki nabieraja ciala, ale jak widac niekoniecznie...no ale w sumie dopiero poczatek II trym wiec jeszcze pewnie wszystko przede mna:) ale brzuszek juz ewidentnie u mnie widac i jestem z niego mega dumna:))) a jaki macie typ brzuszków? sa niby 3, ja chyba naleze do tych nisko osadzonych i piłeczek, na razie w boki nic nie idzie tylko do przodu...
i wiecie co, tez ostatnio zdalam sobie sprawe, że strasznie szybko ten czas mija na tym etapie ciazy, pierwszy trymestr sie dluzyl, przez ta niepewnosc czy ta ciaze utrzymam, czy nic sie nie stanie czy na genetycznym wsyztsko ok..a teraz, 20 tydzien, czyli polmetek, za miesiac po nowym roku juz te najwazniejsze rzeczy trzeba zakupic, w sumie jak sie maly pospieszy to moze i w marcu sie pojawic...zaczyna mnie troche strach napawac, juz taki przedporodowy i tez zwiazany z macierzynstwem...

ja juz w domu, powrot z Warszawy byl ciezki, mamy kwalifikacje do fetoskopii, czyli jest gorzej niz zakladalismy, bo pluca nie rozwijaja tak jak by mogly. ale wierze w to, ze bedzie dobrze :) w koncu statystycznie mamy az 15% szans, a dzieki tej operacji bedzie kolejnych kilkanaście :) moj maluszek ma o co walczyć. my zrobimy wszystko co mozemy, zeby mu pomoc. Ciężko slyszeć takie informacje, ale młody da radę. ja w niego wierze.
teraz prowadzę z nim tylko rozmowy, by grzecznie siedział w brzusiu i za szybko sie nie wybieral na ta strone.

Dzięki dziewczyny.

Nie robiłam jeszcze obciążenia ale czeka mnie to przed świętami jakoś. O dietę pytałam z ciekawości, co możecie a czego nie możecie jeść....bo na pewno to również przekłada się na Waszą wagę. Zastanawiałam się własnie czy to nie moja uroda, do tego ciąża była i nadal jest zagrożona więc mam zdecydowanie mniej ruchu, muszę się oszczędzać itd. Jak tylko będę mogła to włączę chociaż jakieś spacery do mojego trybu dnia ale póki co to niezbyt możliwe.

Ciekawaforumka - ogólne zalecenia miałam od daibetologa, ale szczegółowe posiłki wymyślałam sobie sama, głównie posiłkując się wiedzą z Internetu, który jest kopalnią wiedzy w tym temacie:)

A Ty już robiłaś obciążenie?

Niby bębenek ładny zgrabny ale gdzies te moje 80kg musi być :p i nie wstydze się tego ile wazę :D

Co do diety , ja osobiście ani w pl w pierwszej ciąży ani teraz nie dostalam , w pl lekarka kazała mi w internecie poszukać jadlospisow i tak robilam , pod koniec ciąży jedynie dostalam takie kartkinz wykazem ile co ma kcal i chyba 10przykladowych jadlospisow.

Tutaj za to , kazano mi praktycznie wszystko jeść tylko grupę produktów które maja najwięcej cukru jak najmniej , jesc jaknajbardziej bo dziecku muszę tez dostarczyć witamin itp ale ilości male. I przed wszystkim 6-7posilkow ale małych.
Oczywiście każdy lekarz,dietetyki co innego mówi w Polsce mówiono mi ze zeroo mandarynek bo maja dużo cukru ,tutaj za to ze 2porcje (moja dłoń) mogę zjesc .

Ja tez się nie objadam staram się dużo pić wody i często jeść, a waga leci. Trudno , takie mam geny i tyle :)

Ciekawaforumka poszukaj sobie w internecie jakiś jadlospisow dla kobiet w ciąży aby mniej przybierać ale dac dziecku wszystkiego czego potrzebuje :)) i pamiętać ze woda która zatrzymuje się u nas w organizmie tez wazy ;))

ewelina piękny bebzolek :) to ja pisałam ze jestem większej wagi,,,tylko no własnie ja mam dużo w biuście pod i w brzuchu. Niewiem, nie objadam się - po wizycie załapałam jakiegoś doła że tyje jak słoń :P już teraz zrezygnowałam ze słodyczy i słonych przekąsek. Jem mniej kaloryczne rzeczy ale czuje ze waga nadal szybuje w górę.

Dziewczyny na diecie cukrzycowej - dostałyście jakąś rozpiskę od lekarza czy same komponujecie posiłki na podst. własnej wiedzy? :)

Ewelina... no co Ty chcesz? Zgrabna ciąża :-)
Idę czytać dziecku Koszmarnego Karolka :-) Jakby co - do juterka :-)

http://zapodaj.net/2c1602fd0076a.jpg.html :))
ja podesle , bez twarzy bo w ciąży malo fotogeniczna jestem :D

Oba toxo miałam ujemne więc chyba właśnie chodzi o to, żeby sprawdzić czy nic nowego się nie wyklulo.
Ja tu też nic nie wstawiam :P
Ale spoko spoko, zaradzimy coś niedługo ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lucky, poszukam i podesle link do strony na która można wrzucac zdj i przesyłać na forum :))

Tylko nie myslcie ze 'chce' aby robić sobie zdj gołego brzucha i z twarzą , bo oczywiście nie każda osoba chce pokazać swoja twarz czy tez goły brzuch , sama do takich osób nie naleze aby wstawiac swój goły bębenek :D

...o nie ewelina :D Tu nie wstawię żadnego swojego foto :-) Mogę napisać ile mam centymetrów na wysokości pępka :-p

eweliina to jeszcze powiedz jak to zrobić? :) Wstyd się przyznać ale nie wiem jak dodawać tutaj zdjęcia :/

Ja na otwartym forum to jednak niekoniecznie...

Toxo trzeba powtarzać jeśli wynik był ujemny w obu klasach (igg, igm), żeby sprawdzić czy nie ma świeżego zakażenia w ciąży.

Ja jestem na diecie cukrzycowej, stąd brak kg na plusie. W poprzedniej ciąży też tak było...ale jak już kiedyś pisałam - na to akurat nie narzekam, bo jest lżej po porodzie:P

Darlonek a cos nie tak z wynikami toxo ze masz zrobić powtórkę ?
Margos polkg no brawo , jak wy to robicie:D
Ja jestem w ciągłym ruchu ,słodyczy nie jem gazowanego nie pije , nienajadam się na noc a mam juz tyle na + :D

Którąś z dziewczyn pisała ze jest z tych większej wagi , spoko ja tez :D
Dziewczyny moze pochwalimy się brzuszkami , wstawiając zdjęcia na forum , oczywiście jesli nie macie nic przeciwko :))

Ja też już powtarzałam i w 3 trymestrze czeka mnie trzecia powtórka.

A u mnie na plusie pół kilograma, więc szału nie robi, ale ja nie narzekam:)

Mi wczoraj gin też kazał zrobić powtórkę toxo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...