Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Hej hej :)
czy są już jakieś mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015

Witam się w ten przyjemny dzień. Temperatura spadła i człowiek odrazu czuje się lepiej. Nie zmienia to jednak faktu, że nasiliły mi sie mdłości:( może to efekt jelitowki, którą ostatnio przeszłam, a może będę mieć znowu całą ciążę.
Nigdy nie straciłam ciąży ale i tak bardzo sie boję o maleństwo więc staram się (chociaż przy 2 dzieci to mało wykonalne) odpoczywać jak najwięcej. Tym bardziej, że czuję lekkie napinanie się brzucha po nawet niewielkim wysiłku. Dobrze, że mam l4 i nigdzie nie muszę się spieszyć. II trymestr będzie spokojniejszy, jeszcze troche...

Dziewczyny, dla Was wszystkiego dobrego.

Trst podwójny pappa przede wszystkim wyklucza zespól Downa, zespól patau i wczesne wady plodu
Zaleca się po 35 roku życia , wtedy tez jest refundowane

Mnie trzeci dzień mocno boli brzuch. Nie mam żadnych plamień. Ale mało przyjemnie. Człowiek żyje w stresie, co nie pomaga. No ale nic;)

We wtorek rodzice do mnie przyjeżdżają;) Planuję obiad i to jak im powiedzieć;)

Dziękuję dziewczynki :* to sobie nie popijemy w urodzinki :P Tinker Bell a jak się czujesz?

Darlonek, to wszystkiego NAJ NAJ NAJ:))))))

Ja mam urodziny za 3 tygodnie;) Dostałyśmy całkiem fajne prezenty;)))

Choć ja miałam właśnie te obchodzić hucznie;) No nic, będe musiała poczekać;)

darlonek leż nie marudź :) cieszę się, że już lepiej sie czujecie :) Jaki zbieg okoliczności- ja urodzinki mam jutro :) A Tobie życzę wszystkiego najlepszego i spelnienia tego najważniejszego marzenia :*

Tinker Bell fajnie, że jesteś z nami :) ja straciłam dzieciątko w marcu...poroniłam w 11 tyg, także wiem co czujesz...
Teraz czuję się dobrze, od wczoraj nie krwawię więc jestem dobrej myśli :) ale leżę sobie i się lenię i już mi się nie podoba zwłaszcza, że mam dziś urodzinki i mieliśmy inne plany no ale cóż...są rzeczy ważne i ważniejsze :) mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze...
Lucky super, że dzidzia ładnie rośnie i wszystko ok, bardzo się cieszę :)

darlonek jak Ty sie czujesz?

Ja się w poprzedniej ciąży bardzo cieszyłam, i nie wyszło;/ Chyba przez pierwszy trymestr nie powinno się nastawiać. Dbać o siebie na 200%.

Straciłam ciążę 2 lata temu i od tamtego czasu nie wychodziło. 2 miesiące temu zaczęłam wszystkie badania, teraz mieliśmy otrzymać wynik badań mojego niemęża;) Ale już je znamy ;))) Nie chciało mu się czekać;)

Mam w przyszłym tyg USG. Nie związane z ciążą, miało być kolejnym poszukiwaniem przyczyn braku ciąży, ale nie wiem czy będzie coś widać tak szybko.

Tinker Bell musi sie udać! Nie ma innej opcji. Cieszę się że jesteś z nami :) tylko jak piszecie o takich sytuacjach zaczynam drżeć o moje maleństwo...musimy być dobrej myśli! Ja na swoje czekam juz 5 lat, jestem po dwóch inseminacjach i jak zaczęłam proces adopcyjny udało sie naturalnie... To największy cud. Będzie dobrze kochana! :)

Witajcie,

Po cichutku chciałabym dołączyć do waszego wątku:))

Wprawdzie jestem dopiero po teście, z obliczeń wynika, że to 5 tydzień.
Poprzednią ciążę straciłam 12 tc więc dlatego po cichutku.

Nie chcę się głośno cieszyć i ogłaszać nowiny całemu światu, po później trzeba się długo z tego tłumaczyć. Dlatego posiedzę tutaj z Wami, i będę myśleć pozytywnie. Przecież nie można mieć takiego pecha 2 razy:)))

Wszysko dobrze :) moje szczęście ma 9,7mm :) usłyszałam serducho :) najcudowniejszy dźwięk na świecie! Teraz musze wybrać lekarza prowadzącego. Lekarka w klinice Invicta do której chodziliśmy nie prowadzi ciąży...Dodatkowa luteinka bo progesteron 25 a powinien byc trochę wyższy i za tydz dwa juz do docelowego lekarza. Według dzisiejszego usg to równy 7 tydz.

Darlonku odpoczywaj jak najwięcej. Wszystko musi być dobrze!!!

darlonek masz zakaz ruszania się z kanapy! Uważaj na Was proszę. MUSI być wszystko ok. Latem widzimy sie na placu zabaw :)

Lucky beta ładnie przyrasta na pewno będzie dobrze, daj znać po wizycie :)

U mnie dramat...zaczęłam krwawic rano :( powtórka z rozrywki, bo w poprzedniej ciąży też krwawilam od 7 tyg i nic z tego nie wyszło :((( byłam na ip na klinicznej a później jeszcze w mojej przychodni i na razie wszystko ok z fasolka. tętno w porządku i ładnie rośnie, bo w pon miała 4mm a dziś już 9 więc dobrze :) ale mam jakiegoś krwiaka i teraz muszę leżeć, dostałam d*phaston , luteine i l4 na miesiąc. Mam nadzieję , że to minie :(

Wyniki wyglądają mi na dobre Hcg z 12500 skoczyło na ponad 30000... Jutro usg juz nie mogę sie doczekac aż zobacze moje szczęście...

Aaa myślałam, że jeszcze masz urlop ;)
Ja dziś miałam na 6:30 i myślałam, że nie dojadę...strasznie źle się czuję :(

Darlonek wróciłam po urlopie do pracy i mam na 6 :\ a spac jak najbardziej mogę...nic innego bym nie robiła :) Właśnie mam oczy na zapałkach :(

Też już się przestraszyłam ;)

Lucky nie możesz spać?:P

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...