Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *11*

Witam w kolejnym wątku:)

Linki do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-6-t291476,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-8-t298719,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-9-t302674,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-10-t306719,1,130.html

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
07 Marca - loca-daga - córeczka Pola:) - szpital Kliniczna/Zaspa
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
09 Marca - malinka_pinka - córcia kalina - Redłowo/Wojewódzki
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
10 Marca - anka1984 - szpital Wejherowo,synek Kacperek
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
23 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna/Swissmed
24 Marca - lili - szpital Zaspa

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka Helenka- Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
07 Kwiecień - idaiza, córeczka, szpital Kliniczna
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
15 Kwiecień - Katka_Gdynia - synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
20 kwiecień - Haniulek2 , córeczka
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu - córeczka Marta, Warszawa
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *11*

aaaa loca-daga

za fotelik razem z bazą (isofix) zapłaciliśmy 1293, ta baza pasuje później również do większego fotelika jak dziecko urośnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Kobietki,

macie może namiary na jakiś fajny sklep internetowy z kocykami dla maluszka?

Polcia dzięki za info :):)

Majowa u nas te dwie daty mają również dodatkowe znaczenia.
14- rocznica ślubu moich rodziców(w tamtych czasach jeszcze nie było walentynek)
16 imieniny mojego mężusia:)

Stewia to naturalny słodzik roślinny.

Co do Mama Zen- bardzo polecam ten sklepik, oczywiście można wszystko przymierzyć, pomacać :) wypróbować. Poćwiczyć zakładanie chusty.
Ja na początku bardzo chciałam nosidło ergonomiczne Tula i nadal je chcę, bardzo mi się podoba (z wyglądu i zastosowania). Jednakże pani odradziła mi je dla takiego niemowlęcia, bardziej dla dziecka od 6 miesiąca. Najzdrowsza dla niemowlaka pozycja jest w chuście, chociaż Tula ma dodatkową wkładkę którą można dokupić, to i tak nie jest to doskonałe rozwiązanie. Tak więc poprosiłam Panią o najtańszą chustę z myślą o tym, że i tak chcę później kupić tamto nosidło. Za chustę zapłaciłam 189 zł, polskiej firmy, bardzo porządna. Nosidło Tula kosztuje około 379 zł można w nim nosić dziecko do 20kg.

Oto ono:
http://www.mamazen.pl/nico-bikes-nosidelko-ergonomiczne-tula.html

a chustę mam dokładnie tę, tylko krótszą, dlatego cena niższa:
http://www.mamazen.pl/chusta-nati-bahama.html

Kina, no zapytaj, a moze akurat wykluje sie w walentynki:):) albo w tlusty czawartek, a tutaj dziewczyny taka wczoraj aure zrobiły, ze nawet karmiaca by sie poddała tłusciutkiemu, ciepłemu poczucsiowi:):)

Aga, jeszcze się nie zgłosiłam do Akademii bo endokrynolog powiedziała mi że w połowie lutego mam dzwonić. Jednocześnie zapewniając, że sprawa jest poważna i w ciągu 2 tyg. będę miała wyznaczony termin operacji.
Majowa, mąż oczywiście będzie się nią zajmował. Masz rację, że będzie blisko ludzi którzy będą ją kochać. Jeśli chodzi o dziadków to mogę liczyć na pomoc z jednej strony ale nie 100% bo tata jeszcze pracuje a mama zajmuje się dziećmi u siostry (ale zapewnia że pomoże ile się tylko uda) Jeśli chodzi o teściów być może chcieliby pomóc ale ja nie chciałabym aby się
ehh dziewczyny w życiu nie może być za dobrze...
do tej pory na wszystkich płaszczyznach było u mnie dobrze...i chyba ktoś stwierdził że za dobrze:(

Dzisiaj kolejne bóle... i tak będę dzisiaj w szpitalu to pogadam z położną co o tym sądzi. Może wytrzymam choć do końca nast. tygodnia:) A może się okaże że bóle będę miała a jeszcze ciążę przenoszę.

Anka,

dobrzez z malenstwem wszytko w porzadku. Kup ten płyn , bedziesz miała od razu dla malucha, bo on z tego co kojarze ejst od pierwszych dni zeycia, a moze akurat pomoze.

NO neizły klopsik, ale w sumie to by sie zgadzało.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,86619984,0,Waga_plodu_tabela.html

w okolicach 50 centyla. Bedzie dobrze.

Kinia,
musisz teraz byc silna, dla siebie i dla Emiliki.
Rozumiem ze maz , dzidkowie(?) beda w tym czasie zajmowac sie malutka?
Pomysl sobie ze to i tak o niebo lepiej niz wczesniaczki, elza samiutkie wtych inkubatorach, a mimo ze ciebie nie bedzie (wiem ze to starszne, i nawet nie próbuje sobie tego wyobrazic) to malutka bedzie miaął w koło kochajace osoby, które beda magły, gąłska, tulic, troszczyc sie, niech to trzyma cie przy dobrych myslech, na pewno beda robic wszytko zeby niczego jeje nie vrakowało, a jak juz bedziesz mogła, zalejesz Emilke ta swoja miłoscia i czułoscia.

Trudna droga przed wami,ale wierz mi ze rzeczywiscie siły biora sie spod ziemi.

Trzymam kciuki, zeby wszytko poszło jak anjlepiej i z porodem (no ciekawe czy juz zaczyna sie cos dziac u ciebie, te skurcze, juz widze ze lista stojacych w blokach wydłuza sie:)) i potem po operacji.

Trzymamay za was kciuki, pamitaj.

A gdyby bylo ci zle, albo dobrze, pisz do nas.

AgaB badanie na glukoze robilam w listopadzie i wszystko bylo ok.
to moze byc zwiazane z tymi enzymami z ta cholestaza ale jak narazie stwerdzili ze jest za malo przekroczona norma i mam to kontrolowac.

Anka - a cukier miałaś w porządku?
Po ja tez swędzenie kojarzę z cukrzycą... Tylko własnie w ciąży swędzenie jest "normalnym" objawem i niektórzy to przeoczają jako objaw cukrzycowy...

Witam Was dziewczyny tak jak obiecalam jestem w domu wiec pisze..

w szpitalu bylismy ok 20.30 oczywiscie pytanie co takk pozno? ale ogolnie polozna i 2 mlodych lekarzy ok.( wpewnym momencie przyszedl taki stary gbur i cos sapal ze co ja o tej porze w szpitalu robie czy ja domu niemam i owgole- wkurzyłam sie )

pobrali mi krew zeby dorobic jakies dwa badania, zrobili ktg ( wszystko wporzadku maly niezle fikal az maszyna skakala;)) i usg (wyszlo ze maly ma juz 2750ale cos mi tu nie pasuje bo tydzien temu mial 2000 wiec gdzies jest blad)

lekarz stwierdzil ze to raczej nie cholestaza ze raczej zadnej innej choroby watroby tez nie ma chociaz zalecil za tydzien powtórzyc badania i gdyby wzrosly to jechac do swojego gina.

zalecił picie wapna(co robie juz od miesiaca) i kazal kupic jakas emulsje dla dzieci oliatum bo moze byc to wysuszenie skory i wtym sie kapac ( szare mydlo podobno jest jeszcze gorsze pod wzgledem wysuszania skory niz inne) a moze uczulenie na proszki plyn?

niestety nocka znow byla drapiaca i malo przespana ale coz.. najwazniejsze ze jestem w domu( chcociaz lekarz mi zaproponowal pobyt dla odpoczynku jesli chce ale ja mu grzecznie podziekowalam:)

czyli nadal nic nie wiem i kolo sie zamyka;(

Kinia - moze ty jesteś nocnym markiem, ale ja np. dziś bez powodu ze snem skutecznie pożegnałam się o 5...
Fajnie, zę udało się szybko ustawić operację dla Ciebie - ja miałam taką diagnozę trochę ponad 6 lat temu (diagnoza 7 grudnia 2005). To, że na stole leżałam 6 dni później a nie 6 miesiecy później było zasługą jedynie znajomości (a nie jestem też pewna, czy i nie łapówki - załatwiali moi rodzice).
Szczęśćie w neiszczęściu, że diagnoza, wystawiona ponoć przez jednego z najlepszych patologów, okazała sie po operacji (i wycięciu jednego płata) nieprawdziwa - choruję na Hashimoto, chorobę, w której moja tarczyca sama siebie traktuje jako wroga i zwalcza - w czym zachowuje się jak nowotwór.
Po samej operacji, poza zmeczeniem typu ciągnących szwów i sturlania się z łóżka zamiast wstawania (i tak znamy to jako ciężarówki), w ciągu tygodnia doszłam do siebie i jedynym prblemem była senność (typowe po wycięciu tarczycy).
Ciebie czekać bedzie pewnie radioterapia jeszcze.
Ale wierzę, że będziesz mieć dodatkowe powody do szybkiego powrotu do zdrowia!

zapomniałam jeszcze dodać że od kilku dni odczuwam bóle jakby przed miesiączką i do tego ból kręgosłupa. Przynajmniej raz w nocy z tego powodu się przebudzę. W zaszłym tyg. gin. powiedział że szyjka długa i twarda... ale w drugim zdaniu dodał .jakby Pani urodziła przed kolejną wizytą to proszę dać znać:)
Dowiadywałam się i paciorkowiec powinien być "z dwóch dziurek". Jutro jadą na drugi wymaz.
Ostatnio wróciłam do prowadzenia auta... tylko na parkingach szukam szerszej miejscówki żeby drzwi szeroko otworzyć.
Dzisiaj przyszły zamówione pościele. Muszę wszystko do końca poprać i poprasować i czekać na ten dzień.
Ps. chyba jestem jedynym nocnym markiem. Za to jak siadam do kompa to mam strasznie dużo do nadrobienia... szczególnie w ostatnich dniach.

Dziewczyny Wy zastanawiacie się nad tym czy karmić czy nie.... a ja cały czas się nastawiałam na karmienie...wszystko przygotowane i dowiedziałam się że nie będę mogła. Niestety po porodzie czeka mnie operacja( tydzień w szpitalu bez dziecka) a później będę musiała wyjechać na tydzień do Gliwic na leczenie i po powrocie jeszcze tydzień bez Małej bo mogłabym ją napromieniować. Nie pisałam Wam wcześniej bo po biopsji przeżyłam szok. Cały czas dochodzę do siebie. Jak sobie pomyślę o biednej Emilce bez mamy to aż mi się płakać chce. Niestety złośliwy rak tarczycy.
Tylko pls nie pocieszajcie...bo będę ryczała

loca, Aga.....staram się kurowac ale dziecko mi tego nie ułatwia.....

Moi rodzice w poniedziałek jada na 3 tygodnie i są delikatnie mówiąc przerażeni co to będzie, bo ja głosu nie odzyskuję, dostałam dodatkowo kaszel i chrypę, że całe gardło zdarte a Julka wystartowała z gorączką, więc już Ibum jest w akcji i czekam co będzie dalej. No czy ja musze mieć taki poligon????!!!!

Dzisiaj byłam na usg i URODZĘ SŁONIA!!!!!!!!
Helenka ma w tej chwili 2340g i mam się szykować na poród w granicach 4 kg....super......znów granat w tyłku.....
Na szczęście ułożona już ok...ale tak się wierci, że podejrzewam, że to tylko chwilowe. Dobrze, że jeszcze będę miała usg, to zobacze co z tego wyjdzie. Waga, długość i inne parametry przesunięte są 3 tygodnie do przodu, więc dzicko ładnie ze mnie wyciąga soki...no i jak tu nie mówić na nią mała jemioła???

Przepraszam, że nie czytam Waszych postów, chociaż wiem, że się baaaaaaardzo staracie ale poprostu nie mam ani czasu ani siły.
Kładę się już spac i mam nadzieję, że nie spędzę nocy w towarzystwie miski, bo mam taką zgagę i refluks, że z trudnością utrzymuję w żołądku to co tam jest.....
Kolorowych snów bez skurczy w łydkach, zgagi i innych atrakcji ciążowych.

Haniulek,

czekamy na wiesci. Z tego co pamietam miałas miec dzis wizyte u gina.

fakt, dziś jest dzień pizzy .. szkoda bo nie jadłam :-)

jutro zrelacjonujemy co słychać na gdańskich porodówkach... jak nas wpuszczą heheheh

Inaczej nie można ich zinterpretować:P

idę pobyczyć się z meżem na kanapie

spokojnego wieczoru i udanej inspekcji porodówkowej jutro

dzięki:D
wiedziałam, ze dobrze interpretuję fakty:P