Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *12*

Witam w kolejnym wątku:)

Linki do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-6-t291476,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-8-t298719,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-9-t302674,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-10-t306719,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-11-t308485,1,130.html

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
03-10.03- Alicja- syn -wejherowo
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
07 Marca - loca-daga - córeczka Pola:) - szpital Zaspa
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
09 Marca - malinka_pinka - córcia kalina - Redłowo/Wojewódzki
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
10 Marca - anka1984 - szpital Wejherowo,synek Kacperek
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
23 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna/Swissmed
24 Marca - lili - szpital Zaspa

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka Helenka- Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
07 Kwiecień - idaiza, córeczka, szpital Kliniczna
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
15 Kwiecień - Katka_Gdynia - synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
20 kwiecień - Haniulek2 , córeczka
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu - córeczka Marta, Warszawa
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *12*

do było do MajowejMai

Rozumiem Misiulina.

Ja mojemu łopatologicznie wyłozyłam na poczatku ciazy, ale po peurwsze my niezmotoryzowani jestesmy, po drugie musimy andal chodzic z Majka na rehabilitacje i w rózne lekarzowe miejsca, i ja bardzo czesto nie moglabym na niego czekac, Majka zaczeła pozno chodzic i do tego ona na bardzo krótkie dystanse daje arde, wiec anwet jak do centrum mamy 10-15 min autpbusem, to po dojsciu na przytanek, jezdzie autobusem i dojsci gdzies w centum czy na bulwar juz byłaby padnieta.

Ale naet jak nie ma sie takich wizyt, czy ma sie samochód, to na pewno nie jest łatwo, wiec magluj go Misiulina. Na pewno mozna uzywane kupic, za rozsadna cene. MY chcemy miec nowy z racj tego ze własnie jestesmy niezmotoryzowani, i jak cos z wózkiem sie stanie jestemy udupieni, wiec potrzeba nam gwarancje i ewentualnie wózek zastepczy.

A faceci sa rózni, mojeje kolezanki amz , beda mieli blizniaki ostnio wymysli ze im wozek wcale nie potzrebny bo przeceix ona bedzie w domu siedziec to moze je na balkonie w koszu polozyc (maja juz jedno dziecko, wiec doswiadczenia powinnien miec inne) no ale co sie czasem kłebi w meskiej głowie, to zagadka. Mój maz np wogóle nie przyjmuje do wiadomosci, ze prywatne przedszkole (o ile wogóle Majka bedzie mogła chodzic, prywatne bo nie bedzie we wrzesniu miała 2,5 roku wiec nie moze byc przyjeta do panstwowego)i panstwoowy złobek dla Hani (teraz czekamy juz dwa lata dla Majki i nic, a on sie łódzi mimo wszytko ze Hanak sie dostanie jako duzo mniejsze dziecko) kosztuje tyle samo co opiekunka, która przyjdzie rano, nie trzeba dzici rozwozic w dwa rozne miejsca (bez uata) potem poludniu (poznym popoludniemm) je zbierac, wracac glodnemu zdyszanemy o 18 a dzieci tez juz wykonczone, nie wiem moze dojzeje do tego, moze twój maz tez dojrzeje po pierwszych tygodniach,ja cały czas u ans na to licze:)

moja szwagierka ma identyczny wózek :) miałam okazję również nim jeździć

ogólnie jest baaaardzo zgrabny i jest z niego ogólnie zadowolona, jedyny minus jaki podała to, to, że mógłby mieć lepsze amortyzatory. Woziła w nim 2 latka i noworodka, w maju minie rok odkąd go kupiła.

O tak Majowa czeka mnie maraton z takimi dwoma maluchami ,jestem cała w strachu jak to wszystko ogarnę,szczególnie wychodzenie z domu z dwójką mnie przeraża a na pomoc to raczej nie mam co liczyć ,kazdy tylko biadoli "jak Ty sobie dasz radę?" i na tym się kończy ,dlatego chciałabym też wózek rok po roku ,niekoniecznie jakis nowy czy firmowy bo na taki to nas nie bedzie stac.Mąż myslał ze si obejdzie bez takiego ale przeciz nie bede kwitla w domu i czekala na niego az wroci z pracy by wyjsc dopiero na dwa wozki,własnie mu to wytlumaczylam ze taki wozek jest potrzebny i przyznał mi rację.

Aga,
myslez ebedziemy wypozyczac twojego meza do uspokajania dzieci dotykiem:)

ja cąła ciaze spie w tkim bardzo miekkim syaniku,a szczególnie etraz na końcówce, piersi sa juz ciezkie, a skóra juz i tak wydtarczajaca nadwyrezona ta burza co sie dzieje, w czasie laktacji, bede jeszcze ciezsze i trzeba im oszczedzic nadmiernego rozciaganai sie skóry.

No Aga, ja tez czuje z ejak zminiam bok jak spie to musze Hanke ze soba zabrac zeby na plecach nie została:):)

A ja sie cieszę z wywodu stanikowego:D
Na prawdę muszę jakiś bardziej miękki stanik nawet na teraz poszukać - bo już mi cieżko z drutami cały dzień wytrzymać... A i na noc nie obraziłabym się, jakbym miała miękki, niewuierający, to i teraz bym zakładała (wystarczy, że brzuch muszę przerzucić przy obracaniu się, a potem jeszcze biust układać...
Widziałam, że w akpolu Tutki są - to i do akpolu zajedziemy...
Oj, ciężkie dni czekają nas... Czego jutro nie załatwimy, będzie na wtorek... najbardziej zależy mi z mężem za wózkami i fotelikiem się rozejrzeć + do mama Zen, by zobaczył pieluchy (bo jeszcze się ich boi;P)
Dziś mnie zaskoczył - kupił orzechy piorące - a tylko raz wspomniałam, że możeby je wypróbować... I tak sam z siebie... Normalnie jestem pod wielkim wrażeniem.
A tradycyjnie - jak wróciłam z pracy, usiadłam na kanapie, to Młody wiercił się i kopał nieziemsko w brzuchu. Mąż przyłożył dłoń w to kopane miejsce i... Młody kopnął raz jeszcze po drugiej (!!!) stronie brzucha (w którą to stronę w ogóle nie kopał) i ucichł...
"Ręce, które leczą" hihihi

tak, tam sa, wlasnie tam te panie pozwalłay nam tak wymieniac i odmieniac jak bylam w szpitalu, wogole to moj ulubiony sklep w ciazy, a wąłsnie od jakiegos czasu maja Bravado, i tam kupowałam 3 tyg temu, jak urodziłam Majke były tylko w necie a ja musze najpierw stanik przymierzyc.

No powiem ci Loca, ze jak pierwszy raz zobaczyłam ten wózek to nie wiedzialam o co chodzi:)

o ale potem wramach potrzeb zaczełam rozumiec rysunki:):)

NO ale zrozumienei twojego nie rozumiem, było widac pełne, wywyód o stanikach zrobiłam niezły:):)

Majowa mówiąc o stanikach miałam na myśli ten wasz wózek- kto gdzie siada, co i jak:P

Co do stanika, to myślę, ze ogarnę temat :D Pracowałam w sklepie z odzieżą ciążową i sprzedawaliśmy właśnie alles - klientki chwaliły:) Teraz tego sklepu nie ma, ale wiem, ze sprzedają je w sklepie Kamama(chyba tak się nazywa) na Klonowej na pierwszym piętrze:)

Loca:)

z doswiadczenia, kupiłabym taki jakis miekki co widac ze miska rozciaga sie duzo jak wkładaszsz reke np, bedzie potem do spania, zeby wkładki podtrzymywac, właściwy porzadny zaopatrzyłabym sie po kilku tyg ( umnie trwało to 3 tyg, ale pewnie moze byc własnie te 5-6 tyg), kiedy nie beda to pieniadze wyrzucone w błoto.

Izucha,

u nas priortetem ejst zeby był małyu tzn krótrki, bo do windy musze z nim wejsc, takie typowe rok po roku sa za długie, do tego ja autobusowa jestem i to tez dobrzez, długie, to jak sie wejdzie do autobusu to mamam stoi od razu w drzwiach.

My wybralismy ten czterokołowiec, bo ma szerszy podnuzek w spacerówce główne i dla wpietego wyzej starszaka, i jakos nie mam zaufania do 3kołowców w autobusie jak hamuje, choc prowadził sie fajnie i nie ma co anrzekac, ale własnie boje sie tych ostrych hamowan i ze by sie mógł łatwiej wychrzanaic, nawet neiw iedziałam ze w tym modelu Verwe, hamulec jest w raczce, widziałam go dopiero tydzien temu na zywo, i miło mnie tro zaskoczyło. Własnie Verwe od Viba rózni sie przezde wszytkim tym ze to małe, siedzisko co mozna wpiac w tył rozkłada sie a płasko, wiec tez mysle ze hnake tam szybko wyeksmitujemy:) bo małe nie bedzie sie buntowac, z reszta w tych nowych modelach, jak pewnie w twoim tez dziecko nie jest juz tak w koszu na zakupy tylko podniesli troche wyzej.

A wklej linka do obecnego twojego objektu westchnień:)

Majowa skomplikowane to wszystko jak dla mnie:P:P

Ega czyli jest nadzieja, więc dobrze:):)

Alles sa fajne, bo sa tez opcje z miekkimi , silikonowymi fiszbinami, mozna wnich spac a lepiej tryzmaja, i sa tez ładne do tego, ale mama doswiadczenia z tamtej ciazy, kupilam juz na mega finiszu (mówie ze m-c przed porodem mozna juz kupowac o rozmiar wieksze), efekt był taki ze wtydzien po pordzie kupowałam anstepne, aw 3 tyg po porordzie nastepne i dopiero te były trafione, mysle ze sprawdzi sie taki mefga miekki, do karmienia cos ie rozciaga i nie wyglada, ale na przetrwanie, wydałam wtedy majatek na te staniki, bo chiałam miec ąłdne i porzadne, a cały czas nikt mi nie mowił ze to jeszcze nie ten czas.

Ale powiem wam, ze my akurat, zewzgledu an to ze byłam w szpitalu dogadalismy sie z babeczka w sklepie, ze maz wziół 3 rózne i ja jierzyłam i anstepnego dnia on odmienia, albo przynosił inne, tak to sżło, mysle z emozna jakos to zorganizowac. teraz mama taki do karmienia, sportowy Bravado, mysle ze sprawdzi sie na poczatku, na pewno bedzie dobry do spania, z reszta ja cala ciaze spie w staniku zeby piersi troszke odciazyc, a potem po pierwszych tyg bede szukac czegos dobrzez dopasowanego, ale wiem ze mimo wszytko sprawdziły mi sie najlepiej Alles i Anita ale ze sztywna fiszbina, lubie jak biust jest na swoim miejscu a własnie jak juz sie biust ustabilizuje to mozna ze sztywna fiszbina dobrac bo juz nic nie bedzie uciskał, bo piersi juz nie rozną.
http://www.baby-shower.pl/PIEKNA-MAMA/Modna-Mama/Biustonosze-do-karmienia-Bravado-w-Polsce.html

Choc przez te 2 lata napewno rynek sie zminił, i moze pojawiły sie jakies nowe, fajne, wiec sie zobaczy.

MajowoMamo, ja kupowalam uzywany vibe w londku, sama sprzedlalam bez straty na ebayu hihi, i tak ja mialam ten tzw miekki kokon, i kladlam Nell na poczatku , a siedzisko na gore dla Blanki, nic nie wadzilo itp, moje dzieci rodzily sie duze, i jak nell miala 2 miechy, to juz na siedzisko dolne, i bosko wygladala w nim hihi, o mi lepiej prowadzi sie vibe, niz e3 sport itp, no i jako jedyny mozna samemu zlozyc wozek w wersji double...

z doswiadczenia jednak bugaboo fajniesze i lepiej dojsc do dziecka itp, ale ja mam spore wymagania typu priorytet to ma byxclekki wozek, ale u nas nie ma sniegow , zim siarczystych itp...

pomyłka do rozmiaru "i"

AgaB a patrzyłaś na necie staniki z firmy alles?
z tym że widzę że są do rozmiaru h

loca, z rozmowy wynikało że "coś wymyślimy" zobaczymy jeszcze jak on w ciągu najbliższym 3 tygodni urośnie, wszystko wskazuje że bedzie spory :-) więc przy takim ułożeniu dziecka nieprzeciętnych rozmiarów bedzie wskazanie na cc

LOca, wąłsnie tutaj jest opcja ze Majka bedzie u góry przepieta (to dolne siedzisko wspina sie na góre) a Hanka jako nowowerodek w miekkiej gondoli na tym głównym siedzisku. Potem jak Hanka zacznie sie uz troszke pionizowac, ten model ma lepsza funkcjonalnaosc małego wpisnanago sieziska niz Vibe o którym pisze Izucha, bo mozna do praktycznie pozycji płaskiej rozłozyc, wiec tam bedzie londowac Hanka, bo nie sadze zeby Majka dała sie tam wcisnac, ona taki strachaj jest.

hej, tak tylko z doswadczenia uzytkowniczki p and t vibe, niestety mi plecy nawalily i to mocno, choc uzywalam ok.2.5 miesiaca, pozniej Blanka nie chciala jezdzic itp...wlasnie wczoraj sprzedalam, ach plakalam i to bardzo, ale w sumie pchanie 35kg nie usmiechalo mi sie hihi, no i kupuje spaceroweczke druga , ale bez cisnienia hihi...genralnie fajniejszy niz pozostale p and t, bo hamulec u gory, bardziej lekki ale mi plecy bolaly i niew iem dlaczego, ja naleze do tych wysokich hihi...

ja teraz jestem fanka bugaboo donkey i chyba na ten skusilabym, meza zmusilabym na wydatek, a tak wiem, ze jednak nie potrzebuje juz , wiec lekka spacerowka typu maclaren, bo jednak plecy mnie bola...

ps.powodzenia przed porodami hihi

majowa zawsze mnie zastanawiało, jak czuje się dziecko siedzące na dole;P:P

Aga jak dla mnie kosz materiałowy, bo one są pojemne. Metalowe są takie płytkie , jak to ja mówię tylko na łopatkę do piaskownicy:P

Wiem, że pomopowane dodają kilogramów... Ale myślę, że tu muszę się ugiąć w stronę pompowanych.

Nie ma szans, by mąż kupił mi stanik - ja mam tak niewdzięczny biust, że MUSZĘ przymierzyć - koniec kropka... Równie dobrze moge kupić w ciemno w necie, co wysłać męża po zakup...
Kiedyś mogłam z mamą wymiennie kupować, co najwyżej ja mam 1 rozmiar mniej pod biustem (więc dostaję kupione przez nią, a za małe w obwodzie pod, markowe staniki:D)
Poczekam jeszcze z miesiąc i przed Wielkanocą kupię choć jeden (wtedy z pudełkiem i rozmiarem mogę męża wysłać, nawet jakby miał być inny rozmiar).

Wózek wygląda sympatycznie...:)
A kosz pod wózek, to lepiej z tkaniny, plastikowy czy metalowy?