Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *14*

Witam w kolejnym wątku:)

Linki do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-6-t291476,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-8-t298719,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-9-t302674,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-10-t306719,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-11-t308485,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-12-t309629,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-13-t312403,1,130.html

ROZPAKOWANE:

10 Luty - Alicja, szpital Wejherowo, SYN, 3.300
14 luty - Zosiaa ,szpital Zaspa ,synek Jaś 3700g ,57 cm
DWA W JEDNYM:

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
07 Marca - loca-daga - córeczka Pola:) - szpital Zaspa
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
09 Marca - malinka_pinka - córcia kalina - Redłowo/Wojewódzki
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
10 Marca - anka1984 - szpital Wejherowo,synek Kacperek
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
23 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital ZASPA/Swissmed
24 Marca - lili - szpital Zaspa, synek Leon
27 Marca - Sanita -szpital Zaspa,

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka Helenka- Bydgoszcz
04 kwietnia - Ola_M - synek Antoś kliniczna/ redłowo?
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
07 Kwiecień - idaiza, córeczka, szpital Kliniczna
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
11 kwietnia - Finka - synek (Julian?), Helsinki
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
15 Kwiecień - Katka_Gdynia - synek Jasiu, szpital Redłowo/Zaspa
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
20 kwiecień - Haniulek2 , córeczka
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu - córeczka Marta, Warszawa
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bezpłatne warsztaty dla mam marcowo-kwietniowych 2012

W sumie jak zwykle duzo artykulów o kolce, o problemach moczących sie dzieci, o tym że rodzice chcą mieć geniusza i czasami przesadzają + rady jak wybrać fotelik, ręczniczek itp jak na 2 zł całkiem fajne, chociaż przeglądając te gazetki zdecydowałam się kupowac "dziecko jest najważniejsze" tak jakoś bardziej do mnie trafia.

No wygląda tak samo, na oko podobni sponsorzy itp...
Myślę nawet, że plakat widziałam w przychodni (na Pomorskiej na Żabiance), tylko, że podobny do tego z zeszłego roku, to stwierdziłam, że starego nie zdjęli hehehe
Jak bedę w przyszłym tygodniu i nei zapomnę, to z ciekawości looknę, czy tegoroczny, czy z zeszłego roku...

poza planem porodu coś ciekawego jest w mamo to ja?

Kupiłam dzisiaj ten 200 numer mamo to ja bo tam jest ten plan porodu i tak sobie poczytać bo niby więcej stron, tam właśnie była reklama tej akcji i to jest teraz od 1 marca do końca roku, wiec to chyba jakaś nowa edycja jak widziałaś w zeszłym roku.

O, fajnie...
widziałam tę akcję w przychodni w zeszłym roku...
Tylko nie znam opinii żadnej "użytkowniczki" akcji

Znalazłam dzisiaj coś takiego http://babyonline.pl/mamo-to-ja-akcja.html
Może sie przydać po rozpakowaniu lub tym już rozpakowanym

Dzięki dziewczyny za życznia!!
Loca...a Ty chyba dzisiaj mi miałaś zrobic prezent i się rozpakowac...co?? Widzę, żę Ci się nie spieszy.

Jak Wam coś powiem, to pękniecie ze śmiechu.........
Zarwałam dzisiaj u moich rodziców łóżko......no już widze jak opluwacie monitory ze śmiechu :-))))
A sprawa wyglądała tak:
W związku z tym, że moja mama przeszła 2,5 roku temu operacje biodra i później miała bardzo poważne komplikacje, to wszystko na czym siada i sie kładzie musi byc podniesione do odpowiedniego poziomu. W związku z tym dużego łóżka w sypialni też to nie ominęło. I wszystko by było ok....ale.......pod to łóżko były zrobione specjalne długie na całą szerokość łóżka podpory ale na wysokości głowy i nóg, więc środek nie był podparty.....ale cały był wzmocniony. Rodzice tam śpią, Julka skacze po łóżku a na mnie akurat padło, że jak usiadłam dzisiaj, to tylko słyszałam głuchy trzask......patrzę a ja coś niżej siedzę a decha od łóżka złamana.,.......no super.
Jutro ma ktoś tam przyjść, żeby to jakos naprawić, bo teraz nie można tam spać. A przecież wcale nie przytyłam tak dużo..........

Jeżeli chodzi o upiększanie, to 19 przyjeżdża do mnie kosmetyczka na full wypas a 20 chcę iść do fryzjera i machnąć sobie kolorek i może troszkę podciąć.

Dzisiaj przewiozłam już z tatą do moich rodziców górę od wózka, w której na samym początku będzie spała Helenka zanim mąż nie wróci i już mam fotelik a do torby dopycham ostatnie pierdołki. Wcale mi się nie spieszy jak wiecie...ale gotowa musze być jakby co.

Zazdroszcze Wam tych warsztatow i mozliwosci spotkania... Ale moze kiedys bedzie jeszcze okazja ;)

AgaB, super, ze dowiadujecie sie tylu waznych rzeczy na SR! Ja, poprzednim razem, chodzilam na Majewskich, bylo ok. Uwazam, ze kazda szkola SR cos daje. Mam przyklad wsrod znajomych: pozwolili na "wyciskanie" lokciem dziecka przez lekarza, bo nie wiedzieli, ze w razie takiej "propozycji" maja sie nie dac. Dziecko na szczescie chyba na tym nie ucierpialo, ale mama dostala niezle w kosc...

Czytam Was i chyba tez wybiore sie do fryzjera, bo w sumie potem nie bedzie czasu, a poza tym zawsze to poprawia nastroj :)

A, Marta, pozne STO LAT!!!

Sto lat Marta :)

Ja dzisiaj fryzjer bo później stwierdziłam że jednak mogę nie zdążyć :)

Naprawdę fajnie byłoby się jakoś rozpoznać na tych warsztatach.

Marta - sto lat, sto lat:)

Finka - jak dla mnei przerażająco dużo... Jeszcze kilka lat i nie będą mieć połoznych i lekarzy, którzy będą wiedzieli jak przyjąć poród SN...

Loca - ja chodzę jeszcze do mojej koleżanki, która ma prywatną SR. Plus Wałowej jest taki, że babka mocno nam wykłada, jak się nie dać w szpitalu, jak walczyć o swoje, jakie "przygody" moga nas spotkać...
Cała reszta jest dla mnei dużo przystępniejsza w wykonaniu koleżanki - poza teorią sporo ćwiczymy - ostatnio panowie uczyli się masażu, poza tym pozycje porodowe itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ega no córci się nie spieszy - chyba na te warsztaty ma chęć:P
Nastepna się wypięknić chce na porodówkę;P A jak się czujesz?? Fajnie, że tak jak Majowa, wiesz kiedy po wszystkim będzie:)

Katka fajna sprawa tyle brzuchatek na metr kwadratowy;)

Marta wszystkiego najlepszego i dotrwania do 42 tc:)

No fajnie będzie jeśli zobaczymy się w większym gronie:) Wogóle ciekawe ile osób tam będzie bo w jednym miejscu cała sala brzuszków na pewno będzie wyglądała super:)

Loca, dziś 7 powinnaś już się rozpakować :-)))) ? ja jeszcze tydzień i już będzie po wszystkim :D

zaszaleję jeszcze i zrobię sobie pedi i manicure a co! potem to nawet nie będzie czasu się po tyłku podrapać :-)

na te warsztaty to chyba więcej nas idzie - 13 marca? zapisłam się mam nadzieję że się w większości spotkamy?

Martuś to dobrze, ze się ku lepszemu ruszyło;) Twoi rodzice już zakończyli wczasowanie?? ;)

Świętuj kochana i sie nie daj choróbsku :* Silne z Was babeczki, to dacie z Julą radę:)

Loca...dziękuję za życzenia :-) Zgadza się, dzisiaj mam urodzinki. Postarałam się nałożyć odpowiednią ilość konkretnego makijażu, żeby dobrze przykryć wory pod oczami i obdrapany od kataru nos i wybrałam się z rodzicami i Julką na kawkę. Ledwo żyję bo pół nocy nie spałam przez kaszel i katar ale może jutreo będzie lepiej.
Jeżeli chodzi o moją deklarację 42 tygodnia to podtrzymuję i nadal nie mam najmniejszego zamiaru się rozpakowywać.
Z Julką trochę lepiej, chociaż jeszcze w nocy narobiła w pieluszkę ale w dzień już się zaczyna kontrolować...bardzo licze na to, że ta biogaya jej pomoże.
A przy okazji kawy, to poszliśmy do coffee heaven....szczerze mówiąc rozczarowaliśmy się wszyscy, więc powtórna kawka przy torciuku od Sowy w domu
Trzymajcie się :-))

Hej, gaduly! Nie sposob za Wami nadazyc ;)

Marta, jak zdrowie? Lepiej dzisiaj? Jak Julka? Kurcze, rzeczywiscie zebralo Wam sie ostatnio nieprzyjemnosci, ale moze teraz juz bedzie "z gorki"?

Loca, Ciebie to sie juz spodziewalam "zobaczyc" na liscie rozpakowanych, ale widze, ze mala czeka na wielka chwile ;)

Ja sobie uswiadomilam, ze w niedziele bede miec rowno miesiac do terminu i zaczelam lapac stres... Po cc wiem, czego sie spodziewac, naturalnego boje sie jak nie wiem, co. Tez bym byla, jak Ola, za teleportacja ;) Tu, gdzie teraz mieszkamy (Finlandia), mozna (w przypadku naprawde powaznego strachu przed porodem sn) zdecydowac sie na cc. I sama nie wiem... Z jednej strony przy cc chyba latwiej, z drugiej sn zazwyczaj lepsze dla malucha. Tlumacze sobie, ze miliony kobiet rodza naturalnie, wiec dlaczego ja mam nie dac rady? Hm...

Przy okazji, dowiedzialam sie ostatnio podczas wizyty, ze we Wloszech odsetek porodow cc to ponad 80% calosci. Sporo, co??

Aga no ja tez sie momentami jak mops nudzę:/ niedość, ze tu powtórki, to jeszcze trendy mamy zaliczyłam już. A te występy to tez jakaś porażka:/

Co do zapisów, to przez formularz już nie dało rady i pisałam do nich na maila i zaprosili z mężem:)

Loca - wszystkie bierzemy żółte szaliki;P
I broszki w kształcie biedronki;P
CFiekawa jestem, ile osób bedzie, ale myślę, że jak wynajmują salę w hotelu, to chcą ją napchać do granic i jeszcze krzesełek dostawić;)

Tak przy zgłaszaniu było miejsce na wpisanie męża? Bo ja nie kojarzę już, a mój ostatnio we wszystkich tematach okołoporodowych chce siedzieć w pierwszym rzędzie.
No może wczoraj podczas SR to nie, jak babka poraz n-ty to samo wałkowała. Ja rozumiem, że dochodzą nowe osoby, ale... to nie moja wina. I chciałabym dalej iść z tematem - ci co z zaawansowną ciążą, no sorry, ale na dodatkowe spotkanie niech spróbują się umówić, a Ci z dalszymi terminami załapią się na to w następnej turze... A tak, zostały jeszcze chyba tylko 2 zajęcia, a ona poza karmieniem piersią nic z tematów poporodowych nie zrobiła... Chyba, że "występy" sprzedawców mieszanek czy kosmetyków uważa za przerobienie tematu...

Wygadałam sie;P

A teaz jadę do cioci skończyć tego zęba

Katka przecież się droczę ;) Ale dziękuję za miłe słowa:)

Majowa - Hanka będzie łaskawa i pozwoli mamusi na relaks w salonie piękności :)

co do szykowania się do porodu, to wczoraj postanowiłąm urządzić sobie ostatnią wieczerzę i wylądowaliśmy w mcdonaldzie :p ale cos czuję, że jeszcze kilka ostatnich wieczerzy urządzę:p

Loca.

Sab Simplex to lek (no nie lek, kropelk, które mozna dawac bez lekarza) na kolke, tez na simeticonie czy czyms takim jak dostepny w PL Infacol, jdnak wiele osób twierdzi ze duzo lepszei rzeczywiscie ja moge to potwierdzic.

Nam kupował znajomy rodziców i amma przywiezie jak bedzie jechac, koszt ok 30-35 zł za buteleczke (zalezy jak Euro stoi), butelka starczała nam na tydzien w okresie ostro kolkowym.

Sa ogłoszenia na trojmiescie i forum ze ktos ma do odsprzedania dosc czesto.

Oganiam? teraz to i tak mało na głowie mam, a zaraz sie zacznie jazda z dwjeczka:)P:)

A dzis popołudniu, jesli rwa mi pozwoli ide do fryzjera i na paznokcie, to poprzekładałam z soboty bo stchurzyłam, licze w pełnie musze byc juz uszykowana:):) ale zobaczymy jaki numer Hanka wytnie, oj czuje ze zmasujemy atak!!!!

Loca przecież wiesz, że to tak tylko w przenośni - Ty wyglądasz jak łania i brzuszka u Ciebie prawie, że trzeba szukać:)