Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Postanowiłam wyjść z inicjatywą i założyć nowy wątek :)

Oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html

"Dwupaki" :) :)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
15 Kwiecień - Angel8338
16 Kwiecień - Podwojnamama
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka

Bez daty:

AgaB
Loca-Daga
Gosik_sz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Hej Dziewczyny,

ale nam sie watek rozruszal, w końcu!:)

Ja jak wa tyg temu poczulam ruchy, to potem juz nic, a po tej akcji z krwawieniem i skurczami to juz wogole, ale jak bylam w czawratek na wizycie i usg to mala fikala jak na trampolicnie, lezy poprzecznie bardzo dnisko, i zastanawiam sie jak ja tego moge nie czuc jak oan wyprawia takie kozioły:)

Ja czuje sie juz coraz lepiej, naprawde juz tylko kilka arzy mnie mdlilo, natomaist andal nie moge jesc nic wieczorem i poznym poludniem, najlepiej jakbym po 15 stej skonczyla jedzenie, tak wolno mi sie trawi ze jak zjem obiad, nawet taki lekki, jakis kurak z ryzem, slalaltka, to potrafie kilka godzin czuc w zolodku, lekarz mowila ze to sprawka hormonow ciazowych.

Ja chyba jestem jedyna ktora tyje cos, mam an plusie jakies 2 kg, fakt ze wogole nie wymiotowalm ale sie troche doluje jak czytam ze wy wszystkie tylko chudniecie!!!

Ja mam dla dzidzki wszytko, generalnie po Majce, Majka jako wczesniak dopiero chodzi w rozmiarze 74 a jak dobrzez idzie to normalny maluch w pol roku wskakauje w taki rozmiar.
Musiomy obmyslic przemeblowanie mieszkania, w sypialni wktorej etraz stoi lozeczko musimy zrobic pokoj dzieciom, sami przeprowadzic sie do duzego i zrobic go bardziej funcjonalnym do mieszkania a nie tylko jako salon, przeraza mnie to wszytko, jeszcze ten stan w ktorym trzeba sie oszczedzac a choc po sklepach trzeba polazic, a moj M. to am zero wyczucia i poczucia dopoki czegos juz urzadzonego nie zobaczy wiec lipa.

Barzkuje nam tylko rozmiaru 56 i 62 z ciuszkow bo to akurat sprzedalam, ale znajmomi pwoedzieli ze dadza,a ze dzieci mega szybko wyrastaja z tego rozmiaru wiec ciuszki jak nowe, gdyby cos mamay jeszcze pomajkowe 44 i 50, wiec wyprawka jest.

Myslelismy zeby Majke przelozyc juz do lozka a dzidzke do jeje lozeczka,a le tak mmi jeje szkdoa bo ona tak lubi swoje lozeczko, i jesli nam sie to jakos zmiesci to zrobimy tak ze mloda bedzie w kolysce lub koszu a moze Mjaka jakos wyrosnie juz z lozeczka samoistnie, z reszta jakos latwiej chyba dziecko w wlozeczku opanowac:):)

Wogóle to mój suwaczek pokazuje jakieś 2-2,5 tygodnia do przodu,zakładałam go wg. om

Ja też juz poczułam pierwsze ruchy kilka dni temu:))) czuję je najbardziej pod wieczór.
Ubranek jeszcze nie kupuje,wogóle to mam duzo rzeczy po synku więc duzo nie bede musiała dokupywać.Odkładałam dla siostry a tu taki obrót sprawy ;)

loca-daga już niedługo poczujesz:) Super sprawa. Czytałam, że pierwsze ruchy można wyczuć nawet w 22 t.c . więc bez obaw.
Początkowo mała się odzywała po jedzeniu:) a teraz równie bywa... czasami ma taki dzień że cały czas fika a czasami tylko kilka razy ją czuję.

Pocieszę Was dziewczyny :) Jestem w 15 tyg. i wszystkie uciążliwe dolegliwości minęły. Mam więcej energii, nie padam już na sofę gdy wracam z pracy:)

Ubrań dla malucha jeszcze nie zaczęłam kompletować, ale powoli się do tego przymierzam :D Co do wagi to póki co mam 1 kg na minusie.

Kinia ja też chce tatuśkowi zafundować kopniaka - kurcze mamy podobne terminy, ale ja nawet sama kopnięć nie czuję:(

Co do samopoczucia, to zadziwiająco dobrze się czuję- martwie sie tym czasem :/ Mam sporo sił i ciągle coś gotuje, a ja i kuchnia to zwykle był obowiązek tylko:P

Jeśli o ubranka chodzi, to mam właściwie prawie wszystko - łapałam okazje na trójmieści i allegro i za niewielkie pieniądze mamy wieeele rzeczy dla malucha :) A co najśmieszniejsze, to nie znamy płci :p

Pozdrawiam wszystkie brzuchate;)

Dziewczyny wczoraj pierwszy raz Emilka kopnęła tatusia w rękę:) Wcześniej niestety nie czuł tych kopniaczków. :)

Martyna- Ja jeszcze nic nie kupiłam. Jestem na etapie oglądania wózków:)

Dziewczyny kupujecie już ciuszki dla Dzidziusia? Ja już nie mogłam się powstrzymać i zaczynam kompletowac :))))

Witajcie brzuchatki :-)
Z nieukrywana radością dopisuję się do Was jako kwietniówka i zaraz poprawiam listę:
Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka

21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Czy te mdłości się kiedyś skończą? Przy pierwszej ciąży już dawno się dobrze czułam. A teraz koszmar. Ani jeść, ani pić.......i z czego ten brzuch tak rośnie ;-) ??

Aktualizacja mojej "rozsypki" ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka

21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

My wyszliśmy z przeziębienia (tfu tfuu) ciążko było,głowa od zatok tak straszliwie bolała , że nie mogłam się ruszać ;/ Ale od wczoraj już nie boli :):)

Wczoraj mnie cały dzień mdliło,wszystko podchodziło do gardziołka.Tak więc zamiast standardowo raz puścić pawika ,były dwa.
Mąż mi kupił kurtke ,taką z podpinką polarową XL :P co byśmy się zmieścili.

U mnie waga szaleje.To co straciłam na wadze ostatnio zyskałam(cały kg) a teraz znów zgubiłam 1,5kg

Hej :)

A mnie mdli i mdli :/ Kiedy to się skończy? ;) I też spać mogłabym 24h/dobę ale od dziecka nie dają L4 :P

Ja dziś stanęłam na wagę i pokazała kilogram mniej niż zwykle :) Fajnie :) Zdziwiłam się bardzo bo brzuchol mam już moim zdaniem spory :)

Nawet nie chcę sprawdzać, na którą stronę spadłyśmy...
"wyciągnęłam" nas wyszukiwarką...

Ja ciągle nie wiem, jaką datę wpisać, ale dam moją, wyliczoną wg owu (bo co usg, to inna data - różnica tygodniowa), i tą, którą sobei "wklepałam" w suwaczek

Czyli nasza lista:

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - Agniuszka
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

No i jeszcze Gosik_sz bezdatowa;)

Co u Was dobrego kobitki? Ja z wytęsknieniem czekam końca I trymestru - po mojemu został nam tydzień:) Generalnie czuję sie dobrze, tylko mogłabym spać bez ograniczeń - na szczęście jest L4 - z uwagi na szkodliwe warunki w pracy (stolarnia = farby, lakiery - fuj!) i tylko 2x w tygodniu tam jeżdzę, jak na warsztacie jest "czysto" by papiery powyprowadzać (jestem jedynym nieprodukcyjnym pracownikiem).
Na razie, przybrałam 1kg, ale w obwodzie to mam wrażenie, że duuuużooo więcej - też tak miałyście? Bo mnie to już przeraża (a ceny ciuchów ciązowych nie mniej...:/)

no to mamy kolegę dla naszej jeszcze nie opisanej imieniem dziewuszki:)

gratulasy :)

Hej dziewczyny !
Wczoraj byliśmy na USG i już wiemy, że mamy synka ! :)))) Nie wiem skąd ale ja już to wiedziałam od początku hehe :) Malutki jest zdrowiutki i wszystko ok :)
Pozdrowionka

hej Dziewczyny, witam się i ja :

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
17 kwiecień - Alis
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Ale nas juz się uzbierało :)

Gratuluje dziewuszki, też liczę po cichu na dziewczynkę bo chłopaka już mamy..
trzymaj się !

No to i ja się przyłączę z terminem na 24 kwiecień, chociaż po cichu liczę, że będzie to 27 :) i zrobię sobie prezent urodzinowy :)

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html

O GRATULACJE :)
ostatnio mignął mi watek z majowymi mamami to może tam się dopisz to nie bedzie takiej rozpietosci ,chyba ze wolisz tutaj to ok.