Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*
Hej, dziewczyny.
Co do wozkow, mielismy dla Mjaki MUtsy, ten 4rider z mniejszymi kolami skretnymi z przodu, byl super (mielismy tez 3 tyg zastepczy stelaz, urbana, i tez bylo fajnie) mielismy taki wlasnie jak pioszecie z teleskopowa raczka i skóra, zeby sie nie niszczyl, bylismy super zadowoleni. Sprzedalismy w bardzo dobrej cenie, i kupilismy w lato Emmaljunge, i teraz jestesmy te zakochani. My generalnie nie zwracamy uwage an wage wozka, bo mamy winde, dla mnie wzne, zeby byl taran taki (juz przezylam jedna sniezna zime:))), i Emmaljunga ejst bardzo, bardzo duza dla dziecka, szeroka, dluga, a chodzilo namz eby wlasnie jak Mjaka etraz juz starsza, swobodnei weszla do spacerowki w kombinezonie i spiworku. Generalnie z tych dwoch jestesmy mega zadowleni, Taeraz na wiosne gdy Mloda sie urodzi kupimy wozek rok po roku Phil&Teds, zeby dwoje wozic, a jest on neiznacznie wiekszy od Emmaljungi, nieco wyzszy, i najwazniejsze, ze wchodzi do windy! Ale Emmaljungi nie bedziemy sprzedawac, mysle ze max po roku sprzedamy P&T i zostawimy Emmlajunge dla mlodszego. Ale powiem wam ze bedzie brakowalo mi chodzenia z taka klasyczna gondola:) kiedys kolezanka w pracy pwiedziala mi ze jak chodzi sie z glebokim wozkiem to jest sie takim jakims dumnym, i chyba cos w tym jest:):), ale i tak zamierzam dokupic miekka gondolke do naszej Emmaljungi i czasem jak bedzie mama albo mąz wybrac sie maluchem tylmko sama w pojedynczym wozku:):)
Powiem wam ze my zroblismy tak ze juz w 3 m-cu w tamtej ciazy poejchalismy do Mama i ja i sobie poogladalismy rzeczy w zbliska, pomacalismy, wiedzielismy na czym stoimy, na sam koniec 5 m-ca kupilimy wozek, i tak sie stalo ze ja zaraz wyladowalam w szpitalu, i to bylo fajne, ze wozek byl a reszte mielimy upatrzona i jak zamawialam tylkoz e szpitala przez neta a maz odpieral paczki, nie m nie wszytko spadlo tak jakos na niego, na szczescie mama pomogla a praniem i prasowaniem ubrane, posciela do lozeczka, ale wogole nie bylo mnie w domu przy tym, z jednej strony mialam neispodzianke jak z Majka przyjechalysmy ze szpitala:) teraz wiem ze na ostatnie 2 m-ce ciazy nie zostawie wielkich rzeczy, bo roznie moze byc, ale to sa moje neinajlepsze doswiadczenia po mporzedniej ciazy, Znam wielu ludzi ktorzy dzien przed terminem jeszcze remontuja i maja sie dobrze. Treaz wiemz e jak ejst Majka nie moge ostawic wszytkiego an glwoie meza, bo nie ogarnie:):)
Marta, zawsze mozesz mienic lekarza prowadzacego, a jak cos cie niepokoi, i idziesz do przychodni innego dnia niz twoj przyjmuje to normalne ze idziesz to tego innego, ja robilam tak we wczesniejszej ciazy, mowilamz e prowadzi mnie ten i ten ale dzis go nie ma, i dobrzez sie stalo bo od arzu wyladowalm w szpitalu a tak czeklalam bym dwa dni jeszcze zeby mojego zlapac. Mnie zawsze zapala sie czerwona lampka, jak lekarz nie bada, nie wahaj sie, to chodzi o ciebie i twoje dziecko.
Angel, Mjaka generalnie od urodzenie nie przespala jeszcze nocy, to ze mamay kilkla podbudek w nocy to juz norma, ale teraz jeszcze doszlo ze musze ja lulac z godzine albo dluzej, bo placze, juz sily nie ma, bo diabelek i tak wstaje po 6stej a ja padam na pyszczek:):)
Super ze dzidzia zdrowa!! Piekny suwaczek:)
0
0