Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Postanowiłam wyjść z inicjatywą i założyć nowy wątek :)

Oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html

"Dwupaki" :) :)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
15 Kwiecień - Angel8338
16 Kwiecień - Podwojnamama
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka

Bez daty:

AgaB
Loca-Daga
Gosik_sz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

ja nie jestem w stanie się przełamać i kupować np już teraz, jakoś za wcześnie to dla mnie, jeszcze tyle może się zdarzyć i boję się zapeszyć. Zacznę kupować od 6 miesiąca, tak sobie postanowiłam, ale oglądam sobie teraz i marzę sobie..

jak będe czuć już kopniaki to wtedy zaczne kupować.To będzie taki znak dla mnie :) Właśnie tak postanowiłam a co:) :P

jestem zwolenniczką kupowania po mału ale jak najwcześniej - w miare rozsądku i nie wierzę w te wszystkie głupie zabobony o kupowaniu za wcześnie.

Oj zdecydowanie będzie ich coraz mniej... :/ A odpukać wylądujesz wczesniej w szpitalu i zonk:( Ja nie powierzyłabym zakupów męzowi- mimo,że wie, co planuję kupić - ale po prostu muszę mieć kontrolę w tym temacie - ciagle mu powtarzam, ze na co dzień to ja sie bede użerać np z wózkiem i musi być taki, jak ja chce - lekki, bo na I piętrze mieszkamy, a mój kręgosłup juz odmawia mi posłuszeństwa:/

tak sobie myślałam , ze wózek itp.kupimy na wiosne ALEEEEE, z drugiej strony weź to wszystko na raz zrób/kup.Urządzenie pokoju(plus malowanie)kupno mebelków,wózka i róznych pierdół.To kasy troche pójdzie i sił, a wątpie bym je miała w późniejszych miesiącach

co do wymogów odnośnie wózka, to tatusiowie podchodzą jak do zakupu auta:P:P Mój też świruje- jak już słyszy o regulowanych amortyzatorach lub widzi "alufelgi" na kołach to mu się oczy świecą:P

Ja też zakochana w Mutsiaku jestem ,ale ciązkawy i do mnie przemawia urban rider(skrętna oś), a mój mąż jest na nie, bo się źle nim wycofuje(odwrotnie) i ma w tym rację - ale co ja poradzę, ze jest piękny:)???

My tez potrzebujemy taki dla wysokich i pompowane koła najlepiej. I ja bym chciałą teleskopową rączkę absolutnie bez pianki, która sie niszczy:/ Wszystko przemawia za mutsy:P:P Ale ostatnio widzielismy kilka fajnych wózków w rozsądnych cenach - i nawet rozwazamy czarny wózek - tak nam na mózg padło:P

a no tak , duże pompowane koła to kolejny warunek taty :)

Ja cały czas jestem nastawiona na wózek Musty, bo po prostu podoba mi się :) wygląda porządnie i ma duże koła pompowane

noo pogadam z lekarzem otym basenie

Ja będe rodzić w Wejherlandzie
A co do wózka to wiem tyle , że mój mąż ma wymagania takie:
ma mieć taki sam rozstaw kół przód i tył(inny w gre nie wchodzi)Mogą być skrętne przednie, ale muszą sie blokować.No i ma być dla wyższych ludziów i... ma mieć do wyboru przodem-tyłem do kierunku jazdy:)

Agnuszka tylko na ten basen to najpierw po konsultacji z lekarzem i najlepiej od 16-tego tygodnia

Ja właśnie wróciłam z targu i kupiłam najpiękniejszą dynię na świecie, a jabłka o tej porze mają takie piękne kolory, że nie mogę się napatrzeć kupiłam odmianę (Gala).

Agniuszka miedniczka rządzi:P:P:P

Kinia zazdroszczę tego podglądania i filmiku:( w środę idę na usg, ale filmiku, to z tego nie dostanę i nawet nie wiem czy mężowi uda się ze mną tam podjechać:/

Dziewczyny czy myślałyście już, gdzie będziecie rodzić?? Same czy w towarzystwie?? A nad wózkiem się zastanawiałyście juz??

Agniuszka z tym bólem głowy to w 100% Cię rozumiem.

Dzisiaj byłam na badaniu połówkowym i z Emilką jest wszystko OK. Chyba znudzona badaniem była bo ziewała podczas usg:) mamy ją na płytce. Cały czas fikała :)

loca-daga , ale mnie rozbawiłaś z tą "miedniczką" :P

Mój też musi zwolnić tempo chodzenia.Zawsze zapierniczamy,ale ostatnio ja w tyle zostaje z zadyszką.

Ja powiem lekarzowi , że mnie tak napierniczaja plecy,dziś mnie brzuch bolał jak miałam wstać z łóżka ,czy sie podnieść noge by ubrać buta.
Chyba zaczne chodzić na jakiś basen,zajęcia dla ciężarnych w wodzie ,by troche zmniejszyć ból a wzmocnić plecy ,bo kipne w kalendarz:( do tego mam mega ból głowy taki, że łzy mi sie cisną czasem do oczu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marta ja siedzę w domu i w sumie dużo siedzę, ale myślałąm, że mięka kanapa nie będzie mnie uwierała w ogon:P:P No nic- zapytam w środę:)

Angel super, że maluch dobrze się rozwija i gratuluję suwaczka :)

Męzowie gadziny lubią się podśmiewać- mój sie ze mnie śmieje, jak gdzieś idziemy, a ja krzyczę, że nie tak szybko( a zawsze chodziłam tak, że inni nie nadążali :P) , a on: co , miedniczka :P??

a mój lekarz to nawet mnie nie zbadał ostatnio, więc w poniedziałek...albo i jeszcze jutro skoczę do innego, żeby zobaczyc co się dzieje. Najgorzej, że to w jednej przychodni i zaraz w karcie widac do kogo się chodzi a lekarz prowadzący powinien byc chyba jeden...... no ale jak sie nie przykłada wystarczająco to chyba można sobie pozmieniac trochę.....

angel...a może spojenie.... te kości wszystkie blisko....ale chyba bardziej to spojenie jednak niż miednica. Z męzem siedzę na skype i jak musze wstać po coś i jęknę,....bo tak boli, to się ze mnie gadzina jedna śmieje. A kurcze, żeby jego raz tak pobolało...!!

Ja już po usg genetycznym :) Dzidziuś zdrowy! NT prawidłowe i kość nosowa też jest :)
Ulżyło mi i tej okazji zafundowałam sobie nowy suwaczek :P

Marta a może o spojenie łonowe Ci chodzi? Wiem że czasami się zdarza tak że ono w ciąży się "rozłazi" za bardzo :/ Może zadzwoń do lekarza i dopytaj...

Majowa nasza Izka też się ostatnio budzi po nocach :/ Zęby chyba ma już wszystkie więc nie wiem o co chodzi...

loca....myslę, że to kośc miednicy......ale moja nazwa krótsza :-)
Ja się chyba z tym przejdę, bo strasznie mnie boli a że ciąża zagrożona, chociaz to już 17 tydzień, to zawsze nerwy. Jeżeli chodzi o kość ogonową, to nie poradzę nic, bo mnie nie boli...a może masz siedzącą pracę i od tego. Ja cały dzień latam za córeczką, więc za dużo nie siedzę.... ale nie wiem jak jest u Ciebie.

Hmmm czy masz na myśli kości miednicy?? Bo ja jwszcze w pierwszym trymestrze się z nią zmagałam:( Teraz jest znacznie lepiej, ale wiem, ze później znów się odezwie. Więcej zmartwień dostarcza mi teraz kość ogonowa- boli, jakbym sobie tyłek na lodowisku stłukła - za tydzień mam wizyte , to zapytam czym jest to spowodowane.