Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

Postanowiłam wyjść z inicjatywą i założyć nowy wątek :)

Oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowo-kwietniowe-20122-t263517,1,130.html

"Dwupaki" :) :)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
5/12 Marca- Weronika-co-ma-bzika
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień- emmii21
15 Kwiecień - Gabolek
15 Kwiecień - Angel8338
16 Kwiecień - Podwojnamama
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień- Agniuszka

Bez daty:

AgaB
Loca-Daga
Gosik_sz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *3*

mój mąż powiedział , że chyba zacznie sam jeździć na zakupy , bo dla mnie są one zbyt męczące .Wisze tylko na tym koszyku i żadnego pożytku zemnie nie ma.W auchan w rumi chodze tylko do warzyw , a później mąż idzie sam na spożywke(po mleko,masło czy jajka)bo mnie te zapachy zabijają;/
Nie wiem dlaczego , ale nie mam na nic siły.I już nie chodzi o to , że jestem senna, bo ze snem nie jest tak źle.Mam niskie ciśnienie 90/70 jakoś tak i może to dlatego.Moja mama też np. ustać dłuzej niż 5 min w miejscu nie mogła bo jej sie słabo robiło i ja mam to samo.
Nie wyrabiam :( W Kościele, w skm-ce,na peronie... wiecznie mi słabo:(

ja chora nie jestem, ale obiadu nie mam siły zrobić, dzisiaj mam mega zgon

tak, zawsze jak człowiek pójdzie do lekarza to potem mniej się martwi, warto zawsze pójść dla własnego świętego spokoju

no ja też po Tesco zazwyczaj latam, bo nie jest za duże i ludzi jest też mniej, można wszystko szybciej ogarnąć, tylko niestety nie ma tam wszystkich produktów które bym chciała, ale i tak lubię tam chodzić, kosze są wygodne i czyste na przykład i parking dogodny

na bolące ucho, ulgę przynosi wata namoczona kamforą, (włożyć do środka do ucha i tak sobie chodzić z tym i spać)

dzięki Weronika - teraz już wiem, kim jesteś;P

rano (ok 5) zaczęło mnie ucho boleć i choć oczywiście, jak wstałam z łóżka i katar z siebie wywaliłam, to już dobrze się czułam, to jednak umówiłam się do lekarza - choć mam teraz spokój ducha, ze rzeczywiście tylko górne drogi lekko zainfekowane
przy okazji zmolestowałam brata, żeby mnie zawiózł do tego lekarza, a skoro już był to i na szybkie zakupy i już się rosołek gotuje:)
ale pod koniec byłam tak zmordowana (20 min chodzenia po sklepie + wizytya u lekarza), że byłam gotowa zrobić awanturę w tesco, by mi kasę otworzyli... na szczęście zrobili to dobrowolnie nim poprosiłam o "specjalne" traktowanie;) dobrze, że brat był, bo postał w kolejce na mięsie a ja w tym czasie obskoczyłam resztę (jak widziałam tempo ruchów babki na mięsnym, to mnie rozwalało...)

najbardziej mnie przeraża, że już tak 'spuchłam' a to dopiero 14 tydzień... dobrze, że się tylko ważę, a nie mierzę obwodu hihihi

chyba tak :)

ja też sie ostatnio pochwaliłam znajomej , że już rano nie wymiotuje.A tu proszę -niespodziewajka i od dwóch dni znowu rano mam przytulanki do porcelanki;/

To chyba znak , ze nie mozemy chwalić za wczasu.... ;]

Wczoraj się chwaliłam że z bólami głowy już lepiej... i chyba mnie pokarało... całą noc się męczyłam i prawie cały dzień przeleżałam pod kocem:( obecnie jest trochę lepiej tzn. już tak nie pulsuje. Mam nadzieję że jutro będzie dobrze.

wysłałam Aga :)

ja poproszę - agandrzej@o2.pl

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html

Ciekawa stronka i kalkulator wagi i wzrostu dziecka :)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Hej kobitki. Czytam Was prawie na bieżąco ale gorzej z odpisywanie. Niestety musiałam założyć nowe konto bo coś z poprzednim mi nie grało a więc uaktualniłam listę o nowe dane no i o najnowsze wieści od lekarza :) BEDZIE CHŁOPAK :) Także Iga bedzie miała braciszka mały rośnie jak na drożdzach i jest czasami mega aktywny :) Nie dajcie się przeziębieniu dziś kupiłam sobie gazetę mam dziecko i jest artykuł właśnie o dozwolonych preparatach przy przeziębieniu jakby ktos był zainteresowany to mogę zeskanować i podesłać na meila.

Ja wiem, jestem monotematyczna, ale znalazłam akurat artykuł w temacie przeziebienia w ciąży i jak można sobie pomóc bezpiecznie dla dziecka: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5809626,Sposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html

wiesz co ja mam szałwie z herbapolu, jest napisane herbata ziołowa 100% liści szałwii, dalej napisane pić 2 razy dziennie po 1 saszetce

jeszcze dla pewności się podpytam - szłwia to ta sama, co do płukania ust? bo na opakowaniu jest tylko o używaniu w płukankach - nie wiem, czy dobra kupił, czy może o coś innego chodzi jednak

tak i z tego co słyszałam to chodzi bardziej o miętę polną niż tą pieprzną, na stronie o ziołach piszą: Kobiety w ciąży powinny pamiętać o tym że herbata miętowa działa moczopędnie, co obciąża dodatkowo pęcherz, jednak nie ma większych przeciwwskazań.

Także myślę, że nie ma się czego obawiać :) tym bardziej że to jedna saszetka na cały dzbanek, tak jak piszesz :)

to daj znać, co i jak;)

choć z drugiej strony w mieszance p/poronieniowej o. Sroki tez występuje mięta...
myślę, że tu jest składnikiem w 1/4... to tragedii nie ma;)

oo to muszę zapytać mojego lekarza o to koniecznie, bo o zieloną i białą herbatę pytałam i można, ale lekką, czerwonej to wiem, że na pewno nie można i też hibiskusową w dużych ilościach nie można. Tak ogólnie to co poczytałam w necie to miętową można, ale ja i tak zapytam lekarza bo tylko jemu ufam :)

mąż mi właśnie w zielarskim kupił "składniki"
tylko człowiek pracujący tam powiedział, że mięta podobno w ciąży nie jest wskazana

ta herbatka to w dzbanku i po jedenj torebeczce z każdej wymienionej herbatki, wiesz jakie to smaczne :) można też dolać do niej soku malinowego, mąż mnie codziennie molestuje abym ją robiła tak ją uwielbia, (miodu tak z 3 łyżki), cytryny gruby plaster (dobrze wyciśnij, można dodać więcej jak wolisz)

wiesz, w ciągu dnia, to ja mam czyściutki nos...

muszę sobie w kominek na noc nastawić - na parówkach to ja długo nie wytrzymywałam i mój sposób na inhalacje, to olejek w kominek, świeczka i dawaj... plus kilka kropel na poduszkę czy koszulę nocną