Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Nowy wąteczek, tamten przydługaśny ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Uaktualniam listę:

Marzec 2012r.

05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola(?) :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Ega hehe ja wczoraj byłam i córa, a na syna liczyłam:P:P Właśnie tez muszę przewertować ubranka, ale wyszło mi niewiele naprawdę chłopakowych(z autami ) :P

Polcia i jaki sklep z wędlinami wypada najlepiej:)??

Co do lekarza, to badanie czy serducho bije mam przy każdej wizycie , na początku( do 13tc chyba) miałam za każdym razem usg dopochwowe robione. Wyniki i badania, to tak, jak u Ciebie, ale ogólnie ja jetsem z tych co nie pytają zbyt wiele, więc nie mogę ocenić pod tym względem. Ale dziś mnie lekarka zaskoczyła pozytywnie, bo od razu zareagowała na mój krwotok z nosa i leki przepisała- ja oczywiście w tym temacie milczałam :)

kinia83 tak zawsze, zawsze, zawsze :) albo czytam przez szybkę, bo często skład jest uwidoczniony, a jak nie ma to zawsze pytam.

Marzec 2012r.

04 Marca - loca-daga
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

dziś zrobiłam usg i .... no synek a tak liczyłam na córeczkę ehhh
ważne że wszystko jest oki a teraz będę zbierać niebieskie ciuszki :)

hej. Jak wyglądają wasze wizyty u lekarza prowadzacego ciążę? Bo u mnie póki co to tylko jest wpisywanie wyników badań w kartę ciąży i dawanie skierowania na nowe. Jak się zapytałam,czy będę w ciąży badana ginekologicznie,żeby zobaczyć np czy wszystko w porządku z szyjką to mi babka powiedziała,że to od kolejnej wizyty (czyli w 24 tygodniu), bo wcześniej, jak sie nic nie dzieje, to nie ma potrzeby.

z kolei moje koleżanki od początku ciąży były badanie..

ania1988- mam to "szczęście",ze mam USG w pracy i mogę sobie popodgladać. Lekarzem jestem i owszem,ale od zwierzątek ;-))

nulka- dzięki :)

kupiłam dzisiaj stanik---rozmiar G..,co mnie jeszzce czeka?? przeciez to dopiero 5ty miesiąc ;-))) są większe? hehe

slicznotka jestem po wizycie i wyniki też mam ok , ale zalecił witaminy - mam chorobę krwi i to też ma wpływ. Kupiłam centrum materna z dha (lekarka poleca stosowanie tego kwasu) i za opakowanie na miesiąc zapłaciłam ok. 45 zł , ale to i tak podobno ok bioprąc pod uwagę dwa składniki preparatu, tzn. jedna tabletka to witaminy, a druga to właśnie dha:) Ten femibion jest drogi - pytanie tylko jak bardzo jego skład różni sie od składu innych preparatów witaminowych . Mam jeszcze brać dwa rodzaje tabletek na tą moją krew - poczułam sie jak emerytka :(

Weroska starałyśmy się, zebyś miała co poczytać:)

Polcia a czy w sklepie mięsnym prosisz sprzedawcę o to aby informował Cię o dokładnym składzie wędliny?

Ale nadrukowałyście :) jednak dałam radę nadrobić wszystko. Ja na szczęscie mieszkam na wsi i mamy dużo własnych produktów ;) co do zakupów to teściowa prowadzi własny sklep i wszystko co sobie wymyślę w ciągu 2 dni ma w sklepie w dodatku teściowa jest maniaczką zdrowego odżywiania i w pewnym stopniu mnie tym zaraził dbam bardziej o siebie niż kiedyś moje wyniki są świetne i witamin nie biore liczę na naturę :)

Mój mały to chyba będzie piłkarzem bo kopie jak szalony jednak Iga była spokojniejsza już się boje tego charakterku :P

Ja też mam wyniki dobre, ale witaminy gin kazał brać od początku ciąży mówił,że owoce nie dają odpowiedniej ilości witamin i dlatego mam brac tabletki.. biorę femibion2 i zastanawialam się kto jakie witaminy bierze i co poleca ( bo moje sa mega drogie i myslę czy tylko moje sa takie drogie czy wszystkie witaminy sa powyzej 50 zl ? )

no ja też ze wsi dostaję :) - ale od czasu do czasu, ostatnio też dynię dostałam :) i cała się cieszę bo i zupę i ciasto z dyni chcę zrobić

Spodziewam się, że ten chleb będzie droższy - zresztą widze to po sokach bez cukru i jogurtach - ale uznałam, ze wolę rzadziej ale zdrowo i w tym się nie skusze na słodzone:) Co do jajek, to mam o tyle dobrze, ze mam rodzinę na wsi i przywożę sobie jajka jak się śmieje;lepsze niż zerówki, bo babcia z kurami rozmawia i lepiej im się żyje:P:P

to było do loca-daga a propos cen produtków :)

zależy jakie, bo są po prostu odpowiedniki w identycznej cenie (tak jak wcześniej podałam przykład ketchupu), ale np. jajka zerówki są droższe od trójek, mleko pasteryzowane w niskiej temperaturze jest droższe od mleka w kartonie czy parówki z cielęciną bez dodatków, te zdrowe są droższe, to samo tyczy się serów te bez utwardzonych tłuszczów i sztucznych dodatków są o wiele droższe, czy chleb, ten na zakwasie bez spulchniaczy i polepszaczy też jest nieco droższy. Ale np woda juz nie. A serki lepiej kupić taki serek typu almette, bo jest zdrowszy od typowego topionego serka - a cena podobna, albo chrzan z rynku bez dodatów świeżo starty duży słoik 10 zł, a taki w sklepie z dodatkiem chemii pewnie jest tańszy - ale jaka różnica w smaku :)..

ja nie biore żadnych,Wyniki mam okej

Ja nie biorę aktualnie żadnych - wyniki mam w normie i zastanawiam sie czy muszę- dzis do gina ide i zapytam :) Przez chwilę brałam centrum materna - dostałam na spróbowanie gratis, a teraz ewentualnie zastanawiam się nad takimi z dha - ale to zapytam czy i jakie musze ewentualnie na dzisiejszej wizycie. Wiele zależy też zarówno od wyników jak i od etapu ciazy- wiem,że są takie na poszczególne trymestry . Jedno co wiem, to farmaceutka odradzała elevit, bo jest przestarzały i ma jakąś witaminę w składzie, której sie nie zaleca :)

Hej dziewczyny,

Pisalam wczoraj w poprzednim wątku o witaminach

powiedzcie jakie Wy bierzecie? i czy jest tu ktoś kto bierze na podtrzymanie ciąży leki luteine albo d u p h a s t o n??

POZDRAWIAM!!:-)

NIe próżnujesz widzę:P A jak to cenowo wychodzi - takie zdrowsze produkty sa dużo droższe od "ulepszonych" ?? tak w ogólnym rozrachunku:)

ale książkę już kupiłam :) hehe

Odżywiaj dziecko w zgodzie z naturą (od okresu płodowego do wieku przedszkolnego) - Bożeny Żak Cyran

jestem w połowie ;)

hehe to tak jak ja:)

nie, wszystko przede mną :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?