Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :)
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

tak, ja mam taka tylko rozowa:)
i wlasnie sie zastanaiam nadmuchac juz zey sobie siadac czy jeszcze poczekac?

Dziewczyny czy o taką piłkę wam chodzi? Polecacie?

http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna-cwiczen-rehabilitacyjna-65cm-i1943494815.html

Piłka super sprawa przy pierwszej ciąży sobie kupiłam czas ją nadmuchać :) W pierwszej ciąży przed kopniakami czułam takie bąbelki w brzuchy i raz jak byłam na badaniach usg to też to miałam to lekarz mi powiedział, że to ruchy małej na początku bywają tak dziwnie odczuwane :) Także Polcia maleństwo daje o sobie znać. Mój młody właśnie ma czkawkę.

a tak z innej beczki, ile człowiek się dowie na takich ćwiczeniach dla ciężarnych, zawsze mam po nich więcej energii, a i w domu trzeba ćwiczyć, np. biust, aby szybciej doszedł do formy po porodzie, albo pamiętać o wypychaniu miednicy do przodu, podczas prostowania kręgosłupa - ma się tendencje w ciąży do złej postawy, a potem kręgosłup boli.. rozciąganie łydek również bardzo pomocne, a i zapobiegające skurczom. Samo siedzenie na piłce i kręcenie miednicą przynosi rozluźnienie i ulgę, muszę sobie kupić taką piłkę do domu :)

jeśli w ogóle można mówić o plusach cukrzycy ciążowej.. to: akcja porodowa jest szybsza, (sam poród) trwa krócej - to tak dla pocieszenia :)

gratuluje motyli, ja sama czuję takie jakieś drgania, jakby kopnięcia, najczęściej po jednej stronie (szczególnie jak zjem coś słodkiego), ale jeszcze to do mnie nie dociera że, to na pewno są ruchy, tak mi się wydaje że to może miesień tak drży - ale chciałabym aby to były ruchy :)

No ja już kupiłam sobie glukozę i w czwartek idę na badania:) Co do kopniaków to mój mnie tak kopie że nawet w nocy mi sie to śni ostatnio śniłam że tak mocno nogę wypchnął że widziałam paluszki i wszytsko i go połaskotałam wtedy mały się obrócił i wyciagnął rączki ( mój brzuch i skóra jakieś takie elastyczne i cienkie były ;) swoimi rączkami chwycił mój palec ( jak się obudziała to zaczęłam się po brzuchu głaskac a mały serią kopniaczkó mi odpoiwedział, pewnie było mu nie wygodnie i temu obudził mnie tym snem więc zmienilam pozycję. Jakoś tak ciężko mi wygodnie się ułożyć strasznie ręce mi drętwieją i się w nocy budzę. No a tak po za tym to czuje sie ogromna jak beczka i mi strasznie ciężko czasami.

tak, tak to fajne uczucie :) moj maluszek bardzo delikatnie daje o sobie znać.chociaz juz czekam na kopniaka zeby tacie pokazac :)
mowi do brzucha,glaszcze a tam nic heh.
qrcze z ta cukrzyca troche sie martwie, bo co prawda poczatek ciazy mialam chudnący to teraz jem normalnie i nawet ciagnie mnie na slodkie.no i w rodzinie cukrzyka mam:/ cos mi sie zdaje ze tez tak skoncze.oby nie!

ojaaaa,
Dziękuje za gratki :))
Niesamowite uczucie! Aż mi sie płakać się chce ze szczęścia oczywiście.Czuje się , jakbym miała taką złotą rybke w tej ogrągłej kuli, która smyra mnie ogonkiem :)-happy mamaa

No Aga chyba tak, gratulacje:):)

Jaw pierwszej ciazy traktowalam glukoze tez jako formalnoscv, bylam przeraznilwie chuda, nic nie tylam, zadnych obciazej w rodzinie, glukoza na czczo wzorowa 74-78, a tutaj zonk, ale da sie przezyc, ta dieta cukrzycowa, mimo ze upuierdliwa jest zdrowa, prawie jak na diceie matki karmiacej:) tylko wiekszy wybór:) a glukometr, mozna sie przyzywczaic, tylko trezba go ze soba nosic.

Ale trzymam kciuki za wszytkich obysmy nie byly slodkimi mamami:)

Pewnie to już dziecko śmiga:) Ja jakoś nie czułam delikatnych ruchów tylko od razu kopniaki , też ok 19 tyg.

Drogie Mamusie, właśnie zaczęło mnie coś łaskotać w brzuchu,tak jakbym miała tam motylka .Czy to właśnie są te pierwsze odczuwalne ruchy?? Czy to to???

hej Mamusie :) Ja chodzę na jogę dla ciężarnych w Sopocie. Fajne zajęcia.
A z innej beczki: miałam ostatnio test glukozowy i po godzinie wyszło mi aż 190 (norma jest do 140)! Byłam w szoku, bo traktowałam te badania jako formalność. Teraz czeka mnie ponowne badanie. Jeśli okaże się, że mam cukrzycę ciążową, to czeka mnie dieta i zabawa z glukometrem kilka razy dziennie :/

image

a ja wybrałam Centrum Nowy Horyzont, bo kiedyś chodziłam do Centrum Południe i fajnie też tam było, ale w tym do którego teraz chodzę jest jakoś ładniej :)

A gdzie Polcia chodzisz na te ćwiczenia aktywna ciąża? Ja zastanawiam się nad Centrum Południe.

Ja chodzę na ćwieczenia: aktywna ciąża i w tym tygodniu zaczynam chodzić na basen (chciałam wcześniej, ale jakoś tak wyszło), no i znalazłam też we Wrzeszczu: jogę dla ciężarnych, w następnym tygodniu chciałabym tam pójść.

loca daga też sobie wkręcam że sobie nie poradze, to na pewno z nudów nie mozna tak myslec. chociaz ja mam taka naturę ale walcze z tym:)

areobic hmmm nie wiedzac ze jestem w ciazy uprawialam takowy ale z ps3 na grze ruchowej.pocilam sie i duzo mi to dawalo. jednak jak sie dowiedzialam ze w ciazy jestem to tak sie zle czulam do niedawna ze masakra. czasem sobie mysle czy do tego nie wrocic i troche nie pocwiczyc ale w domu jest zawsze cos do zrobienia i potem opadam z sił wiec chyba sobie odpuszcze.Ale mysle o nadmuchaniu juz piły ciążowej co by na niej siedzieć. A wy już z nią ćwiczycie?

mi za aerobik wystarczy praca,dom i pies wymagający dłuugich spacerów :-) nie dam rady robić nic więcej...

chodzicie dziewczyny, albo macie zamiar zapisać się na jakiś ciążowy aerobik?

a no tak Weroska, masz rację .Zwykły lekarz tez może na ciąże wystawić.Teraz mnie olśniło :)
Zawinięta jestem jakaś taka :D wczoraj płakałam przy "tańcu z gwiazdami" nieźle cooo

Gdzieś wyszperałam w necie, że dyżurny może. Zobaczymy...

Dzięki dziewczyny.