Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :)
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Zarówno lekarz pierwszego kontaktu jak i ginekolog może wypisac zwolnienie z literką "B" tzn ciąża czyli 100% płatne ale czy taki lekarz dyżurny może zwolnienie wypisać? -chyba tak aczkolwiek nie jestem tego pewna.

płatne* of corssss ;)

nie wiem czy tam w ogóle wystawiają zwolnienia L4 czy przypadkiem nie wysyłają Cie z jakimś świstkiem do rodzinnego .Ale jak zwolnienia lekarskie to najlepiej od Twojego gin. , bo 100% płetne jest na ciąże

Podpowiedzcie mi proszę. Jestem już drugi tydz. przeziębiona, więc postanowiłam posiedzieć w domu 3 dni, żeby wyzdrowieć. Chciałam zapisać się do internisty (od 7 rano) , ale wszyscy już zajęci :[ Jedynym wyjściem jest wizyta na dyżurze. Czy lekarz z dyżuru ma możliwość wystawienia L4? Czy w moim "ciążowym" przypadku lepiej od ginekologa?

Majowa ja ogólnie zawsze słodkie lubiłam, teraz to jeszcze bardziej, ale np napojów słodkich niebardzo i tego się boję. A do tego martwie sie wynikiem:(

Twoja Majeczka cieszy się na siostrzyczkę i o nią dba:):) Słodkie to :)

Loca, dasz rade!
Ja naprawede nie wspominam zle wypicia glukozy w tamtej ciazy, poprostu slodkie, ale nic poza tym. Choc w tej ciazy anwet syropy ktore wtwdy moglam pic amja cos w posmaku ze zarz wymiotuje, ale ma nadzieje ze glukoze i tym razem przelkne.

Ja za usg polowkowe bede placic 200 zł za 4d lacznie 250 zł z płytka, iwec jeden pies, i tak duzo strasznie.

Z tamtej ciazy tez mialam, (pacilam 300 zł) ale generaklnie wyszlo to przypadkiem, zalezalo mi na dobrym specjaliscie bo mielismy juz spore problemy z utrzymaniem, a 4D wyszlo przy oakzji. Fajnie popatrzec, ale tez jakos tak ws zal nie wpadlam, wiec jak ktos mialby sobie od ust pdejmowac, to ja bym chyba spasowala. Mama andzieje ze jak bede miala 4D to Maja popatrzy. Bylam tydzien temu u gona i byl amz i na usg zawolalam emza i Majka na rekach i ona tak starsznie przezywala, ze ktos mnie dotyka i ja leze. Ale widpocznie cos zakumala bo od tygodnia caly czas caluje mi brzuszek, po przebudzeniu od razu mpowi ze dzidzia robi aaaa, i caluje a jak w Na dobre i nza lse bylo usg, to ona od razu zaczela przezywac ze mama i dzidzia i tam po swojemu. Wiec mysle ze to moze byc dla niej kolejny przelom:):)

CZesć dziewczyny- melduje się w nowym wątku:)

U mnie wszystko ok- poza zgagą , bolącą na przemian kościa ogonowa lub miednicą :P Mała kopie jak szalona- brzuch mi podskakuje i ja razem z nim:P

Nudze sie strasznie w domu - szału dostaje:/ i też juz bym chciała,zeby Pola już z nami była, ale niech sobie tam spokojnie rośnie- do marca sie przemęcze;) A jak zaczynam myśleć o ty, jak już z nami będzie, to panikuje,ze sobie nie poradzę, mimo,ze mam już kilkoro dzieciaków"odchowanych" na koncie:) Ale stwarzam sobie niepotrzebne zmartwienia(to z nudów najwyraźniej) :/

Na początku strasznie zależało mi na usg 4D, ale muszę zrezygnować ze względu na finanse... Wogle zawsze myślałam,że najdrobniejszy szczegół z ciazy bede pielęgnować, zapisywać i kolekcjonować, a życie weryfikuje takie plany po swojemu... I wiem,ze jeśli teraz tego nie robię, to w kolejnej ciazy już tego nie zrobię, a szkoda:/ Nawet zdjęć z brzuchem nie mam zbyt wielu - a brzuch już jak najbardziej ciażowy:)

No i w tym tyg na glukoze idę- i panikuję oczywiście:/

280zł z nagraniem na płytkę

Hej Dziewczyny,

długo mnie nie było, ale czytam regularnie.

Od soboty ejstesmy z Majka wyjechane do Szczecina do moich rodziców, a od dzis weszła nam ekipa z remontem do domu na min 2 tyg. Ostni tydzień był meczący bo musiałamw szytko poapkowac do tego remontu i jakos tak przygotowac miszkanie, dobtrze ze chociarz sprzetanie po zlecamy firmie , ale samo rozpakowywanie wszytkiego zajie tez sporo czasu i sil.
Majak zniosła podróz wspania, jechalismyh 4,5h z czego mloda aprzespala 3.5h i jestem z niej niezwykle dumna:):)

Nietety mamy olbrzumie klopoty z majkowym spaniem, spi zaledwie po kilka godzn, z kikunastoma pobudkami,w staje o 5 nad ranem, jestem tym wykonczona, a do tego tak sie zmeczylam w tamtym tyg tym przygotowywaniem mieszkania, ze marzylam o tym zeby wpakowac sie do samochodu i zasnac chocby w foteliku dzieciecym:)

Narazie przez dwie noce u rodzicow to samo, dzis wprawdzie pospala do 7, ale w nocy przez 2h poplakiwala i nie mogla zasnac, potem ok 5 zasnela ale ja nietety juz nie, wiec znow jak z krzyza.

Od wczoraj wzilo mnie jakies przeziebiebnie, ratuje sie czym moge zeby sie nei rozlozyc i zeby jeszcze Majki nie zarazic.

W czw bylam u gina, z mloda w porzdku, duza jest nadal, wstepinie powiedzial ze raczej szykowalby sie na ppoczatek marca. ok 30 tyg dostane sterydy na rozwoj pluc malenstwa (z Majak dostalam taka serie 3 razy juz jak lezalam w szpitalu, i to dzieki temu mimo ze urodzila sie bardzo wczesnie nie byl potrzebny jej respirator, bo plucka juz pracowaly)i powiedzial ze od 30 tyg mamy byc juz przygotowani, ze tutaj wszytko moze sie wydarzyc. Bede robic na koniec tego lub przyszlego tyg ociazenie glukoza, mam nadzieje ze jednak nie bede miala cukrzycy jak przy Majce. Umowilam sie z ginem za 3 tyg (zazwyczaj mama wizyte co 2, ale ze wzgledu na wyjazd, przelozylismy), i wtedy bede tez robila padanie polowkowe, bedziemy robic tez 4D, ale to tylko dlatego ze kosztuje to 50 zl wiecej,wiec juz tego tak nie odczujemy.
Mlode mialo jakeis 2 tyg mega ciche, a teraz znow nawala, z ulozenia glowkwoego, potem posladkowego, znow wrocilo do poprzecznego i od razu wrocily skurcze, wiec dzis mama zajmuje sie Majka a ja leze probojac uspokoic malenstwo i ajos wydobrzec.

Tzymajcie sie ciepło

ja też się nie wybieram na 4D...

a ja nie wiem czy w ogóle pójde na 4D, Jakoś mnie nie przekonuje.Może później zmienie zdanie nie wiem ;)

Ja się wybieram około 24 tc, czyli gdzieś za 3 tygodnie. a jaka cena w inviccie?

hej dziewczyny, kiedy i czy w ogóle idziecie na badanie USG 4D? ja wybieram się jutro do invicty..

Jeszcze ja 15.04 :)

Poprzedni wątek długi więc założyłam nowy. No i czerwcowe mamusie nas wyprzedziły z iloscią wątków:)

No ja niestety zmęczona jestem na maksa moje dziecko dzś w nocy urządziło 2 godziną przerwę w spaniu ledwo na oczy widzę...

Och kiedy w końcu odpocznę ?? ;/