Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :)
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

a popos wózków - jaki polecacie sklep? czytałam o dużym wyborze w Bobowózki w Gdyni, może jest coś w Gdańsku?

Wszystkie wózki które wymieniłyście ktoś z mojego otoczenia posiada i kazdy sobie chwali, chodzi o to żeby pasował rodzicą. Tego TAKO LARET akurat nikt nie ma ale mają inne tako i są bardzo zadowoleni, ten nowy model wózka ma bardzo dużą gondole 80 cm to całkiem sporo. Ja mam MIKADO BOSTON i jestem zadowolona chodź stwierdzam że mogłam wybrać bardziej "leśny" typ podwazia czyli model MILANO ale nikt chyba nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego :)

Miłego dnia :)

co do wózków to my się zamierzamy na Quinny Buzz, ma wymienne częsci, mozna miec 3 lub 4 koła i kupic fotelik samochodowy, gondolę czy pozniej spacerówke kazde w innym kolorze i tak jakby go odswieżac:) Podoba mi sie to.Poza tym jest leciutki i nie zabiera dużo miejsca.A my niestety mamy małe mieszkanie, choc z 2 sypialniami i salonem.
Także ja jestem napalona na ten wlasnie wozeczek :)

Witam!
Przepraszam ponownie za zaśmiecanie wątku, ale wpisałam treść wczoraj w poprzednim wątku, a dopiero dziś zauważyłam, że jest nowy.
Dziewczyny, chciałabym (jeśli jeszcze nie uczęszczacie) zaprosić na zajęcia bezpłatnej szkoły rodzenia w Gdańsku Zakoniczynie w klubie Trendy Mamy, już od 21 tygodnia ciąży. Będzie ciekawy program. Zajęcia już od grudnia. Szczegóły już wkrótce na naszej stronie http://www.trendymamy.pl tymczasem pod nr tel. 519 051 064 lub 501 349 088.

Aga&Justyna

Polcia i uważasz że spacerówka x-landera jest wygodna dla dziecka? Mała mojej siostry jeżdzi w takim wózku i nie można ustawić oparcia pionowo tylko cały czas w połowie na leżąco. Wydaje mi się że jest to średnio wygodna pozycja dla dziecka.
Druga siostra miała Jedo i była bardzo zadowolona. W zakupie na 100% nie chodziło jej o cenę bo nie muszą na nią zwracać uwagi.
Czasami należy zadać sobie pytanie co jest ważne firma czy inne czynniki. Oczywiście nie neguję Twojego wyboru bo sama uważam że Mutsy są ładne i ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy. Nie chcę również negować kogoś wyboru i narzucać swojej opinii:)

Nie ma wózka idealnego są różni ludzie i różne potrzeby jednemu co innego pasuje, a drugiemu to przeszkadza. Często jak użytkowało się tylko jeden wózek to też nie ma się porównania i przyzwyczaja się do różnych mankamentów, lub nawet nie zdaje sprawy z tego, że jakiś inny wózek ma lepsze rozwiązanie..

Tymczasem Jedo mojej szwagierki trafił do reklamacji, bo rama się rozchwiała, wykrzywiła. Serwis na szczęście zadziałał szybko i sprawnie. Wózek zaczął piszczeć po 3 tygodniach używania, narzekała też, że spacerówka jest niewygodna w użytkowaniu – dziecko z niej zjeżdżało. Daszek- butka – była niewygodna. Wózek niewygodnie się składał – przy wkładaniu gondoli, kiepskie zaczepy. Ale oczywiście do wszystkiego można się przyzwyczaić. Jeśli chodzi o zalety, to to, że ma dużą gondolę i jest fajny do lulania, amortyzatory duże.

Co do pompowanych kół - jeśli ktoś kupuje wózek z takimi kołami to wiadomo, że super sprawdza się np. na śniegu – ale to nie jakiś wynalazek tyko Jedo prawda :)

Ja wcześniej miałam do czynienia z X-Landerem i widziałam dużą różnicę miedzy Jedo na korzyść X-Landera

Sama zamierzam kupić wózek Musty - oczywiście z pompowanymi kołami - chociaż przez to będzie na pewno cięższy.

eh ja jakos strasznie panikuje...w poprzedniej ciazy nigdy nic mnie nie bolalo...albo tego nie pamietem:)( oprocz tego ze twardnial mi brzuch od 20 tyg. i lekarka mnie straszyla przedwczesnym porodem, a syn urodzil sie w 42 tyg i w dodatku trzeba bylo wywolywac)a teraz co chwila cos i jakos sie za bardzo wszystkim przejmuje... a myslalam ze w drugiej ciazy to bedzie luzik bo niby wiem co i jak:)

Te bóle brzucha są spowodowane rozciąganiem się więzadeł, także bez obaw:)
Ps. faktycznie fajny ten wózek tako laret:)

Hej:)

Loca zazdroszczę dobrego wyniku po glukozie ;)

Co do wózka to jak pisałam mamy po Izie i kupować nie będziemy. Mamy właśnie Jedo fyn 4 ds i moim zdaniem jest bardzo dobry...
Oczywiście że kosztująca (ponad dwa lata temu) ok 3 tyś Emmaliunga Nitro City była dużo lżejsza i lepiej się prowadziła ale jednak kupiliśmy połowę tańsze Jedo i też jesteśmy zadowoleni :)
W porównaniu z wózkami o podobnej cenie i tak był dużo lżejszy od nich.
Gondola jest duża i nawet nasza wielka Izka z niej nie wyrosła tylko zaczęła siadać ;) Spacerówka do tej pory stoi rozłożona bo wygodniej mi nią jeździć po naszych wiejskich drogach niż lżejszą parasolką :)

Też mnie często brzuch boli z którejś strony... Ale chyba już tak to jest w ciąży ;)

Jeśli chodzi o jedo to sprzedawca powiedział nam że sam polecił wózek rodzinie. W porównaniu do marek o których wcześniej wspominałam na ten wózek mają najmniej relkamacji. Nie wydaje mi się żeby próbował nam go wcisnąć ponieważ jeśli już mają premię od sprzedaży to korzystniej dla niego byłoby abyśmy zdecydowali się na droższy model. Minusem w porównaniu do pozostałych jest waga ok. 15 kg. (mutsy chyba 12)

witam mamusie:)
My bylismy w czwartek na USG , wszystko Ok, dzidzia rosnie i szaleje :) ale niestety tak sie to nasze malenstwo ulozylo,ze nie bylo widac czy chlopak czy dziewczana...ale cos czuje ,ze drugi synek rosnie w brzuchu:)
Pobolewa Was czasem brzuch? mnie czasem tak lekko cos kluje w podbrzuszu...pierwsza ciaza nie byla tak dawno,ale byla calkiem inna, teraz co chwile cos mnie boli, jak nie plecy to brzuch,jak nie brzuch to co innego...
My mamy wozek Jedo Bartatina i moze z wygladu nie jest taki super to jesli chodzi o uzytkowanie bylismy bardzo zadowoleni, jest taki miekki -fajnie sie kolysze i synek szybko w nim zasypial, duze pompowane kola-super jak sie jezdzi bo nierownej drodze , dziorach i sniegu, Marcel jak mial pol roku to kupilismy inna spacerowke ,ale jak przyszla zima to i tak wyciagnelismy jedo...na sniegu sprawdzal sie super..
przepraszam za moje pismo , nie mam polskich znakow..

Fajnie ten Laret prezentuje sie w internecie, a gdzie można go zobaczyc w trojmiescie na zywo?

Ja uważam troszkę inaczej odnośnie jedo - bardzo słabe, mój chrześniak miał ten wózek (gondole i spacerówke). Widziałam różnicę już jak wózek był nowy, a podczas użydkowania, różnica się pogłębiała. Ostatecznie szwagierka kupiła emailunge - tak jedo było słabe. Czyli chciała zaoszczędzić, a wyszła na tym jeszcze gorzej. Na początku zachwalali, że taki ekonomiczny, ładny itd. - mi od początku się nie podobał, potem sami zmienili zdanie..

a.. i jeśli chodzi o szkołę rodzenia to bardzo zależy mi właśnie na opiece nad dzieckiem. Ostatnio dużo się mówi o tym aby rodzice potrafili udzielić pierwszej pomocy maluszkowi(a nigdy nie wiadomo co może się dziać) i właśnie ten punkt zostanie również omówiony na lekcjach.

U nas remont w trakcie... ale do pokoju małej ekupa wejdzie za jakieś 2 tyg.
Jeśli chodzi o wyprawkę to mam już bardzo dużo ubranek. Nad wózkiem się już zastanawialiśmy. Pod uwagę braliśmy x-lander, maxi cosi i mutsy... i okazuje się że polskie jedo nie odbiega jakością od tamtych modeli a do tego jest sporo tańsze. Ostateczna decyzja nie została podjęta ale składniamy się ku jedo fyn 4 ds.

Polcia - wszsytko wskazuje właśnie na tę położną u mnie. Na 100% nie jestem pewna, bo wiem, że pani Ela, wiem, że z Gdyni, wiem, że ciemne włosy, ale nazwiska nie znam i twarz "troszkę" inną pamietam niż na zdjeciu;)
Z p. Elą kończę kurs doradców NPRu i stąd ją znam po imieniu, a jakoś tak nie potrzebowałam po nazwisku;P

Agniuszka - kobieto - 8 godizn przy komputerze??!! Ja dostałam opitol za 6! I to "tylko" 2-3x w tygodniu A jak wrócę z pracy, to ten domowy szerokim łukiem omijam (dlatego nie "dokazuję" za dużo na forum ostatnio)

Ja sie zastanawiam, czy i u nas maluch "wstydziochem" się nie okaże:D Z jednej strony nie mam ciśnienia na poznanie "już teraz" płci, z drugiej... Oj, chciałabym mówić po imieniu...
Ale, ponieważ jeszcze nic w brzuchu nie czuję, to przede wszystkim jadę zobaczyć, że się rusza, że serducho bije...

Nie wiem, czy pisałam, wyprawkę chcemy zacząć kompletować po Nowym Roku - musimy zrobić miejsce w sypialni, no i w szafach. Na razie kuzynka robi miejsce po mojej chrześnicy (1,5 roku) i podrzuca wszystko co "unisex";) i też czeka na nasze usg, bo nie wie, czy przywieźć te toboły do mnie, czy inaczej sie ich pozbyć;)

Wózków, łóżeczek w ogóle jeszcze nie oglądaliśmy. Ale mamy kołyskę:D - lezy w częściach za szafą - odkupiłam od jednej z forumek i się cieszę:)

Najwiekszy zgryz mam, jak mocno przygotowywać mieszkanie na dziecko - tzn jak głęboko iść w inwestycje - na wiosnę zaczynamy się budować i szczerze sie zastanaiwam, czy odświeżać przy okazji ściany, czy już nie (kasa, kasa, kasa...)

troszke z innej beczki.
mamusie czy już myślałyście o wózku dla waszej dzidzi?
co myślicie o modelu TAKO LARET?

No byliśmy na tym filmie LISTY DO M, film bardzo fajny, pomimo tego, że mocno sciągnięty z TO WŁAŚNIE MIŁOŚĆ, jeden motyw muzyczny jest wręcz itentyczny, ale pomimo tego (bo wiem, że twóry nie ukrywają, że zgapili od brytyjskiej wersji) film polecam, mój mąż się popłakał ja też no i śmiechu było sporo. Gra aktorska - bardzo dobra, ujęcia, aura - piękne. Jest cukierkowy, trochę infantylny - ale w tym filmie nie można się tego czepiać, bo to film świąteczny, urokliwy, nastajający do Świąt jak rzadko który.

"To właśnie miłość" - nadal jest u mnie na pierwszym miejscu, ale "Listy do M" na pewno będą u nas wracały co roku na Święta :) Brawo dla Polaków :D

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to chciałaby tam iśc bardziej z ciekawosci- ale jak poomysle o wysta[ieniahc i "pokazach" w parach to nie ma mowy- na to ochoty nie mam:P:P:P

Majowa- uważaj na siebie i Ty tez z małą pogadaj, zeby jeszcze w brzuszku pomieszkała :) A mój cukier to na czczo 73 a po 2h (75) to 102 , tak więc uczciłąm to torcikiem kajmakowym:P:D

Ania, moze pogadaj z maluszkiem dzien wczesnieji zagroz ze jak sie nie pokazrez to nie ebdziesz jesc dobrych rzeczy, zeby mu wody plodowe smakowaly:):)

Ja wczoraj dzonilam do mojego gin, bo skurcze w nocy bardzo sie nasilaja, kazal wziazc wieksza dawke Isopitnu na noc, jak nie pomoze to czesciej w ciagu dnia zeby za dnia wyciszyc. Tlumaczyl mi ze dziecko najwiecej rusza siew nocy zazwyczaj, rzeczywiscie mloda buszuje cale noce, a przy tym naszym poprzecznym ulozeniu ona nasila te skurcze, ale sa tak silne ze nie moge sie wogole ruszyc, nogi podciagnac. Cos w tym ejst bo rano jeszcze troche czuje skurcze, a w dzien jest jakos spokojniej, jak chodze to ja chyba lulam i zasypia, nie nawala i sie nie skurczam:)

Loca jak twoja glukoza?