Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :)
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76 - synek Patryk

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-4-t280813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *5*

Bylismy dzis na usg i niestety maluch tak sie skulił ze nic nie bylo widac, ani plci ani nie mogli go zbadac.Powtorka za tydzien, mam nadzieje ze tym razem sie uda...

Cześc dziewczyny!
Tak czytam i czytam i widzę, że strasznie napalone jesteście na szkołę rodzenia. Mam koleżanki, które chodziły do szkoły rodzenia i takie, które nie chodziły i mogę porównać ich opinie. Z tefgo co mówiły to szkoła rodzenia fajna jeżeli chodzi o opiekę nad maluszkiem ale co do porodu to wybaczcie....ale jak Was złapie, to i tak zapomnicie co to szkoła rodzenia i czego się tam uczyłyście. Wszystko się wie instynktownie a poza tym dobra położna to zamiast 100 szkół!!! Ja miałam mieć cesarkę a rodziłam naturalnie i sama dokładnie wiedziałam kiedy co się dzieje. Jakby nie było położnej to sama bym wiedziała kiedy i jak przeć i jak oddychać..... to już tak jest, że organizm sam wszystko podpowiada. Oczywiście nie mówię, że nie macie tam chodzić, bo to indywidualna sprawa każdej z Was. Chciałam tylko powiedzieć jak to było w moim otoczeniu.
Trzymajcie się zdrowo!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie z ciśnieniem na wizycie zawsze w okolicach 110/70 a w domu nie mam możliwości mierzenia.

Byłam dziś na glukozie -po 15 wyniki odbieram... Glukoza ochydna, ale wypiłąm bez cytryny i nie zwymiotowałam:D

Ja nie pracuję i już mi w domu odbija :/

Też bym się bała zimą jeździć komunikacją miejską...

A ja już od 16.11. na zwolnieniu. Też właśnie 8h przed komputerem i miałam dość. Poza tym bardziej finansowo mi się opłaca na zwolnieniu siedzieć. No i stres odchodzi.

ja jeszcze nie wiem do kiedy, praca przy komputerze 8 h siedzenia sprawia , że czasem nie wyrabiam z bólem pleców.Jeżdże zatłoczoną skm-ką i średnio mito pasuje;/
Najbardziej obawiam się zimy, co roku wywijam pirłetyyyy na chodniku mimo , że mam odpowiednie buty...;/Boje sie cholernie tego

Też o tym myślałam, żeby pracować do końca, tylko zastanawiałam się, czy pod koniec ciąży toczenie się po szkolnym korytarzu będzie bezpieczne:)

Ja już nie wyrabiam ze wszystkim jeszcze młoda ząbkuje i noce mamy do bani. No i po za tym martwie się tą moją skracającą szyjką więc czas na lenistwo. Ja akurat uważam że kobieta sama czuje najlepiej kiedy chce już odpocząć każdy w ciąży inaczej sie czuje mimo ze jak sie ktoś pyta zawsze odpowiada że dobrze.

a jak jak wszystko będzie dobrze to do końca :-)

A jak u Was z pracą? Jak długo chcecie pracować? Ja póki co czuję się bardzo dobrze i chciałabym tak do 32 tc popracować. Zobaczymy...

No o staniu w kościele to nie ma mowy ewentualnie na dworzu i to oparta o murek wytrzymywałam teraz już się chwilę nie byłam bo to brzydka pogoda lub szkoła a u nas na wsi ławki są rezerwowane także nie ma szans usiąść. Magnez to w sumie dobry pomysł no bo oczywiście od czasu do czasu jeszcze skurcz mnie w nocy w łydce chwyci.

Idzie weeken i bardzo dobrze bo chce już odpoczynku którego i tak pewnie nie zaznam bo mam w weekend do szkoły no ale za to coraz bliżej 1 grudnia moja wizyta u lekarza i zwolnienie lekarskie :)

Werostka ja też coraz gorzej się męczę w nocy bo mi ręce drętwieją:( Pomaga jak za głowę podniosę na chwilkę, ale tak nie da się spać z kolei. Lekarza pytałam to kazał brać magnez do oporu (powiedział że magnez mi nie zaszkodzi). No i tak biorę kilka razy dziennie ale i tak mi cierpnie wszystko. A ciśnienie mam z kolei normalne, ani za wysokie, ani za niskie.

tego Tobie życzę:)

Kinia mam nadzieję , że i u mnie się skończą ;]

Jeśli ktoś się zastanawia nad porodem domowym, to polecam tę panią:

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,9518620,Porody_w_domu__Nic_bardziej_naturalnego.html

Agniuszka ja także walczyłam ze strasznymi bólami głowy. Od miesiąca mam spokój. Mam nadzieję że btaki stan będzie u mnie trwał.

Weroska mam identyczną sytuacje.
Na codzień jak mierze ciśnienie to mam 90/70 ; 90/60
Mam problem ze staniem np.co niedziele robi mi sie słabo w Kościele,
Dłużej postoje i już czuje jak mi ręce i nogi robią się ciężkie,serce przyspiesza i... musze usiąść.
Nie mówiłam o tym lekarzowi , ale chyba teraz w poniedziałek powiem,no i może przez to mam te bóle głowy? Nie wiem

Jak jestem u lekarza to mam 100/70 więc niby okej.

Polcia ja zaczęłam w 27. U nas zajęcia są raz w tygodniu i będzie 8 spotkań. Kolejna grupa zaczyna za 8 tyg. więc nie ryzykowałam. Gdybym się na nią zdecydowała to zajęcia zakończyłabym 2 tyg. przed planowanym prordem

Weroska ja ogólnie mam niskie ciśnienie ale nie aż takie jakt Ty. Jeśli chodzi o trętwienie to dokuczają mi ręce:(

kurcze, a ja się zastanawiam do jakiej szkoły rodzenia iść, z tego co widzę najczęściej od 28 tygodnia się zaczyna chodzić

Spis szkół:
http://forum.trojmiasto.pl/Szkoly-rodzenia-Gdansk-t20519,1,16.html