Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Wątek poprzedni http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Zapraszam do nowego wątku:)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294486&c=1&k=160

Agniuszka ale miałaś "przygody" :/ Najgorsze, ze te piguły i inne położne powinny rozumieć nas bardziej, bo też są babami i pewnie kiedyś również w ciaży były - bosh co za znieczulica:/ A doktorek tez nie lepszy:/

Ten Palmers jest dostępny w jakiejś aptece stacjonarnej?? Orientujecie się co do cen??

Dziś byłam na zakupach io oczywiście nic nie było w zasadzie:/ Ale jak byście były zainteresowane, to w h&m jest wyprzedaż - również dziecięce i ciażowe ubrania:) Są spodnie po 75 i 60 zł i dwa pasy ciązowe za 10 zł- a kosztowały 50 :P

Ja myślałam ,że o rodzenie(poród) chodzi;)wiem,ze to głupie ale jestem tak zestrachana,ze wszystko czarno widzę;)

trzeba dzwonić na numer komórkowy (już go wyrzuciłam bo w sumie i tak mnie nie przyjmą). Nie ma miejsc dla kobiet które teraz chcą rozpocząć czyli są w tyg 26 i dalej. Wolne miejsca są dopiero od połowy lutego ale dla mnie to już jest za późno (jestem w 26tc).

Chodziło o szkołe rodzenia przy Klinicznej

ja mam ten pierwszy palmers z dozownikiem i jest OK.
wygodniejszy i jest go wiecej a wiadoomo że tego idzie w ciązy dużo :)
w ogole z ich lini mam jeszcze taki fioletowy na roztępy balsam

Dziewczyny ,o co chodzi z tymi miejscami pozajmowanymi na klinicznej do polowy lutego na porodówe,tak wyczytałam we wcześniejszych postach.Czy zeby tam sie czegos dowiedzieć to wystarczy na położniczy dzwonić czy jakiś specjalny numer jest?

ja bym wzięła balsam ,myślę że lepiej sie rozprowadza niż krem

Ja taki balsam zamówiłam w aptece internetowej Doz i dzisiaj go odbieram. Jestem ciekawa jak działa. W pierwszej ciąży używałam balsamu Ziajki i też nie był zły.

chciałabym kupić Palmers na rozstępy (przeciwko rozstępom), na allegro sprzedają balsam lub krem - ciekawe który jest lepszy??

balsam
http://allegro.pl/palmers-balsam-na-rozstepy-ciaza-250ml-gratis-i1985168479.html

krem
http://allegro.pl/palmers-skoncentrowany-krem-na-rozstepy-125g-125-g-i1972549213.html

krem chyba będzie bardziej skoncentrowany, balsam ma wygodną pompkę..

roxi , nie zawsze ale w 80% ...

Dziewczyny przykre że macie takie doświadczenia ze szpitalami ale nie zgodzę się z tym że tak jest zawsze. Ja na Zaspie byłam kilka razy i nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem. A wręcz raz mi pani która mnie przyjmowała powiedział że dla czego czekałam zamiast przyjść od razu.

Agniuszka i pamiętaj jak cokolwiek Ciebie niepokoi, dzwoń do Mielcarka, najlepiej po 21. On jak nie w gabinecie to w szpitalu Ciebie przyjmie.. Gdybym wiedziała że do niego chodzisz to od razu bym Tobie tak zaleciła.

No co sie stało to sie nie odstanie , ale gdybym wiedziała , ze tak bedzie to nigdy bym tam nie pojechała. Szkoda ,bo przecież szpital/pogotowie powinno być dla nas, czuje że coś jest nietak to jade a oni bez problemu i pretensji powinni zbadać.No ale to taka nasza szara przykra rzeczywistość.Moja teściowa 30 lat temu też pojechała ze swoim synkiem do Wejherowa bo go strasznie brzuch bolał( miał 4latka) lekarz zbagateliuzował problem,powiedział by się położyło dziecko do łóżka i piło dużo wody .Dziś odwiedzamy Jacka na cmentarzu...okazało się , że wyrostek mu się rozlał...

AgaB to się cieszę , że lekarz jest wporzątku ,też idziemy do niego w sobotę :))

Agniuszka ja również chodzę do Mielcarka :), wczoraj miałam przyjemność/nieprzyjemność zapoznania się z innym lekarzem bo byłam na usg połówkowym i bardzo zatęskniłam za moim lekarzem :)

A co do szpitali, kiedyś też byłam ze sprawami ciążowymi - ale na Zaspie - i obiecałam sobie, nigdy więcej! W ostatecznej ostateczności udawać się w jakiejkolwiek sprawie do szpitala! Traktowanie jest straszne, nieludzkie. To samo jak byliśmy kiedyś w szpitalu Wojewódzkim - taka znieczulica, że się odechciewa. Zresztą raz też udaliśmy się na pogotowie (Świętokrzyska), teraz dwa razy się zastanaowię zanim to zrobię, naprawdę niekiety warto poczekać do rana na swojego sprawdzonego lekarza..

Agniuszka - pozytywnie
Wizyta b. długo trwała - niemal 45minut, myślę, że częściowo przez to, że mały szalał (dosłownie, jak lekarz zatrzymał USG na kości
biodrowej, mierzył ją, i znów włączył USG, to na ekranie była
główka...) i zakrywał się - więc było czasami polowanie (np. na wargi, na płeć).
Uważam więc, że jako lekarz, przyłożył się do badania. Nawet jak przy jednej rączce wspomniałam, że fajnie, że 5 palców, bo mama moja ma w jednej dłoni 3 palce i po urodzeniu mnie i brata to było pierwsze co sprawdzała, to później podchodził młodego tak, by zobaczyć obie dłonie i stópki i policzyć palce (o co go nie prosiłam, no i nie jest ważne przy połówkowym).
Fakt, że tym pozytywniej, że całe badanie wyszło pozytywnie...

Agniuszka - wierzę, że jak Olaf się urodzi, wszelkie nieprzyjemności odejdą daleko w niepamięć!
Bądź silna dla syna! Reszta to tylko pryszcz... przeszkody do przejścia dla dobra syna

Ehhh dla mnie najważniejsze , ze z Olafem wszystko okej.Poczekam na wizyte u Mielcarka( do innego gin-faceta już chyba nigdy nie pójde) i do Wejherowa chyba tylko jak będe umierać.
AgaB jak wrażenia z wizytu u Zabula?

Agniuszka szok! Współczuje ci tego co wczoraj przeszłaś. Nie sądziłam że takie rzeczy się zdarzają. Ja odpukać jak jechałam na Zaspę bo coś mnie niepokoiło to zawsze położne i lekarze byli bardzo mili.
A twój lekarz dzisiaj przyjmuje?

O rany... masakra... ja tez planuje poród w wejherowie, ale po Twoim poście Agniuszka się przeraziłam...

Strasznie Ci współczuje, ze tak Cie potraktowali ;/
Najważniejsze że z Dzidziusiem wszystko ok..