Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Wątek poprzedni http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Niestety z rozstępami to często bywa tak, że w ostatnim tygodniu ciąży potrafią wyjść, pomimo tego, że się smarowało całą ciążę. Tak jak mówi moja dermatolog, jak ktoś ma tendencje to musi się z tym liczyć. Są na szczęście w tych czasach, zabiegi które pomagają je usunąć.

oo dobrze wiedzieć o tym PALMERS, mi teraz kończy się mustela i chciałam kupić FISSAN - śmierdzi, lepi się, ale jest też bardzo skuteczny

mały detektyw :D, a spodnie jak? Ja ostatnio kupiłam na Hali w Gdańsku w Kamama, przecenione za 99 zł, bardzo wygodne.

majowa
palmers super ja mieszkam w uk i gł tylko tym się przyszle mamy smarują i naprawde polecam krem zawiera kolagen i elastyne m in :)
ja mam sklonnosc do roztepow(od rosniecia za dzieciaka) i jak tylko leciutko zaczal mi wystawac brzuch- a teraz jest juz widoczny a uzywam tego Palmersa to naprawde nic nowego sie niepojawiło.
Zapach jak dla mnie nie ladny,ale czego sie nie robi by byc piekna. :)

Loca - ja rozmawiałam z wieloma madrymi ludźmi. I kazdy mi mówił, zeby nic na siłę...
Ja mogę "lawirować" tak, by wilk był syty i owca cała, ale wiem, że jakbym się miała poświecać za pogardę np. z drugiej strony, to bym sobie odpuściła (100km odległość, to wystarczająca w tym przypadku;P)
A że teściową mam, która nie zdaje sobie sprawy, że chlapie jezorem i to niekiedy niemiło... cóż... tłumaczę sobie to zawsze tak... prosta, wiejska kobieta... jeszcze niedawno jak przyjeżdzałam, to ją oniesmielałam (tak, przed moją pierwsza wizytą u A. gdy zaczęliśmy się spotykać, to ona była mega-zdenerwowana, ze ona "miastowa" przyjedzie, a u nich jest jak jest...)

Polcia: Bo Tylko Ty mi pasowałaś - babki z kanapy nie ta dzielnica (chociaż nie wiedziałąm gdzie mieszkasz dokładnie:P:P) jeszcze myślałam,ze ta taka na pufie blondyna w środku, ale ze ona zagrożona ciąża i córeczke ma mieć, to odpadła:P

ciekawe jak Ty to wydedukowałaś, że ja to ja? ;)

Aga no widzisz- Ty przynajmniej wychodzisz na plus- a ja czuje jej niechęć lub jakieś udawane bycie miłą - ale mam to już w d***, bo z nią nie wygram- ona jest nienormalna :/

majowa - a wiesz, że nie pomyślałam o pillingu
normalnie, przedciążowo, to pilling musiał być raz na jakiś czas...
później odstawiłam, bo nie byłam pewna, zwłaszcza w pierwszych miesiącach i tak już zostało mi...
a że nawilżam na prawdę nie tyle siebie, skórę, co te białe suszki, to tak czułam... bo ulga po oliwce chwilowa, a później znów susza...
muszę sprawdzić, czy pilling mam w łazience jeszcze do użytku, najwyżej spróbuję tego douglasa z saszetki

Ja sobie tłumaczę, że moja tesciowa nie jest najgorsza, tylko... nie ma wyczucia, że pewnie komentarze są nei na miejscu. Miałam do niej duzo żalu, zwłaszcza po ślubie, weselu, teraz podchodzę z rezerwą. I staram się tak kombinować, by nie było wrażenia, że unikam jej (głównie chodzi mi o męża), a dla mnei było to małym wyrzeczeniem (stąd np. pomysł tegorocznych świąt). Koniec końców i tak wychodzi, że jestem super synowa, tylko czasem mam "dziwne" pomysły, ale skoro jestem "miastowa" to pewnie dlatego i mozna mi wybaczyć;P

Polcia tak :)

Majowa - Ty to masz przeboje , jak nie Majeczka, to teraz jeszcze te nerki malutkiej :/ No i Ci fachowcy - masakra jakaś - ciesze się, ze nasz remont robił mąż:) Ja nie wiem co z tymi teściowymi- one jakieś chore są i widze, ze to jakkaś norma te ich głupie zachowanie:/

ciemne włosy? spotnie brałaś do przymierzenia?

Polcia tak mi właśnie drogą dedukcji wyszło:P A ja przy tym radiu siedziałam:D

Aga,

a moze spróbuj zrobic najpierw peeling calego ciala, takim jakims peelingiem bez kofeiny (tego w ciazy nie mozna), ja uzywam akurat tego:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33469
Kosztuje w Douglasie ok 68 zł ale starcza na mega dlugo,ale sa tez saszetki za 9,90 zł i starczały mi do 3 razy, wiec zawsze to mozesz wyprobowac, bo sora jak ci sie tak wysuszyla to eraz nawizzasz ten suchy, zrogowacialy anskórek, a nie dociera to do skory glebiej, bylam tak mega wysuszona po ciazy z Majka, bo przez 2 m-ce mylam sie tylko w misce na lozku w szpitalu, i ta skora od tego mydla z wogda byla mega sucha, nic nie pomagalo a jak zrobilam peeling i sie wsmarowywalam efekt byl widoczny badzo szybko i wcale nie trzeba bylo mega super balsamow, na ktore wydawalam wtedy duzo aksy, jak juz skora byla speelingowana to nawet Dove czy Nivea dobrze działał.

Ja peelinguje tez brzuch atylko staram sie mocno nie trezc poprostu tak wglaskuje i robie troche dluzej, ale ud i pupy to juz nie oszczedzam, jade jak z papierem sciernym:):)

Ja z Majak uzywalam cala ciaze kremu Perfecta Mama z Dax'a, kosztowal ok 16-19 zł, miała tez z tej serii do piersi, ale jak brakowala to lecialam tym pierwszym tez piersi, fajnie sie chlonol, szybko mozna było sie po nim ubrac:) a na wieczór sptosowalam Fissan :
http://allegro.pl/fissan-krem-100-ml-na-rozstepy-blizny-jedrnosc-i1980236183.html
(do kupienia w aptekach), kosztuje ok 20 zł, taka tłusta salba, normalnie nie cierpie taki specyfikow, bo wszytko sie potem przykleja, ale smarowalam sie tym wieczorem, polecila mi kolezanka pracujaca lata w Douglasie, ze bardzo fajny i daje super efekt, rano czuje ze jest jeszcze na korze i ona taka elastyczna rzeczywiscie po tym ejst.

Po porodzie uzywalam zelu poporodowego Mustela, tez fajnie dzialal.

teraz uzywam czegos nowego Le'Maadr M, polecila mi babka w Superpharm, powiedziala ze lepsze niz Mustela, ze ma potrojna dzialnie, wiec uzywalam od poczatku (uzywam rano, bo tez mozna sie po tym szybko ubrac):
http://allegro.pl/le-maadr-m-krem-przeciw-rozstepom-200ml-nowy-i1992397316.html

uwaga w aptwece bez promocji kosztuje 99, aj czasem trafialam dwa za 99 zł, a jak nie to zamawiam z neru bo dwa razy tańszy!

ale zastanawialam sie tez and tym Palmersem, teraz wszedzie reklam tego,a le w sumie nie znam nikogo kto uzywal, nie wiem jak dziala.

Ja tez mam tesciowa,ze szkoda slow, ostnio po 5 m-cach niewidzenia (gdzie mamay Majke ktorej wogole nie dowiedzaja, ale to inna bajka, mimo ze to ich pierwsza i ejdyna wnuczka), powitala mnie slowami "ale ty gruba jestes", normalnie odechciewa sie wszytkiego.

Taki byl plan, poniewaz moi rodzice nie koga do ans przyjechac ze pojedziemy do nich na wigilie, (maz tez wymiekl troche, niby chodzilo mu o to zebym nie musiala gotowac sama dla nas) ale na dwa ni swiat posiedzimy sami z Majka, ale sama nie wiem jak to bedzie, ansz remont trwa nadal. Wiem ze ciazko w to wuierzyc, wiec nie wiem czy nie skonczy sie tym ze bedziemy u moich rodzicow na swieta, jak juz tutaj kiblujemy, a na sama mysle po ostniej wizycie tekstow tescia i etsciowej az sie nei chce, do tego ona bardzo slabo gotuje, zawsze mega malo jedzenia, ja tamz awsze glodna jestm, bylam u nich pierwszy raz an swieta 2 lata temu jak mialam zagrozona ciaze z Majak ai elkaz pwoiedzial ze do moich rodzicow to za daleka podroz, to taka glodna bylam, a teraz juz wiem, to bym jakis baronikow w torbe sobie nabrala:):) ale atmosfery nie ma tam za grosz.

Czy te tesciowe musza byc takimi wredynymi babskami? wrr

Jesli zostaniemy tutaj ans wieta to i tak czekaja mnie conajmniej dwie podroze do Trojmaista, ejdna zeby poscenic to co juz zdarzyli spaprac nasi pseudofachowcy druga 22.12 tuz przed sietami u lekarza, mma dostac ten zastrzyk na rozwoj plucek plodu, a po swietach kolejne usg al'a polowkowe, zeby zobaczyc co z nerkami u maleństwa, mam andziej ze jakos sie dokulam na te wszytkie terminy, bo musze bys w formie na 10.01 na operacje Majki i znow tydzien w szpitalu z nia kiblowac, najgorzez ze to w Bydgoszczy, wiec dla nas mega wyprawa, i nikt tak ajk tutaj w 3miescie nie moze mie zmienic przy niej, no ale lepiej zalatwic to teraz niz ajk juz mala bedzie an swiecie bo wtedy to raczej takie ciezko wykonalne.

ta co radio wyciszyła, a Ty to która? :)

uwaga uwaga .... chwila prawdy:)

No to która to Ty :D ??

byłam kochana :)

Się rozpisałyście dziewczyny :D Witam po weekendzie:)

AgaB myślałam,że tylko moja ma takie teksty - ostatnio też mi coś w taki deseń powiedziałą, ale ja na to tak łaskawie nie mogę przystać - nie znoszę jej za to i wiele innych rzeczy:/

Co do świat, to jedziemy do mojej mamy i wcześniej myślałam,ze tylko tam będziemy- niby na któryś dzień swiat wypadała nasza wizyta u teściów,ale po osytatniej wizycie chciałam tego uniknąć - tam nie ma an i atmosfery ani światecznego jedzenia, a do tego łażą koty, na które mam uczulenie, a w ciąży tabletek nie biorę na alergie. Niestety maz mięknie i coś pomrukuje o wyjeździe- bosh jak ja tego nie chce - chyba po wigilii dziwnym trafem słaba się zrobię i w ciaży jechać ponad 200 km to za duzo:P:P:P

Dziś byłam w szkole rodzenia:) Później postanowiłam po sklepach za ptrezentami sie rozejrzeć i już czuję w nogach i brzuchu efekt :(

Polcia byłaś dziś w trendymamach??

Skórcze pojawiają się w ciąży- sposobu nie znam, ale tez aż tak mi to nie dokucza- tylko czasem, w nocy. Za to drętwienie rąk prawie codziennie w nocy :/ Ale zgaga zniknęła prawie całkowicie - już mogę keczup jeść:P:P

Na rozstepy używam krem Ziaja mamma mia - jak lenistwo mnie nie dopadnie, to smaruje sie dwa razy dziennie,a jak dopadnie, to tylko wieczorem:) Ale zauważyłam takie małe zaczerwienienie przy bliźnie po wyrostku i chyba to rozstęp, ale trudno- tam skóra jest inna niestety... a tak lubiłam moją blinę, bo ładnie mnie zszyli:P:P

ja mam koldre w rozmiarze king size wiec owijam nia nogi tak by lezaly wyzej i wkladam pomiedzy by kolana na siebie nie nachodzily.ale jak cos to zawsze mozna uzyc walka lub kupic specjalna podluzna poduche dla kobiet w ciazy.
spr teraz ze w wit mam 40% magnezu wiec dobiore cos jeszcze,dojem.

a co do swedzen dziewczyny to sie nie martwcie czytalam w wielu ksiazkach ze to normalka gdyz mamy o 1/4krwi wiecej no i to sie stad bierze:)

ale ja rowniez smaruje sie przeciw rozstępom Palmersem dla cieżarnych

no mi zlecił badania jak mu powiedziałam,powiedział tez ze przy żółtaczce ciązowej bylaby zażółcona skóra lub białka oczu ,ja nie mam ale sprawdzić musiał. robiłam ALAT,ASPAT I BILIRUBINE ,jutro wynik.