Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Wątek poprzedni http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Hej dziewczyny;-) jak myslicie lepiej isc do szkoły rodzenia w 26 czy w 28 tygodniu? Bo akurat takie terminy mają i tak się zastanawiam...

czy któraś z Was miała lub planuje połówkowe u Doeringa?

godzina 16 a tu nic... cisza od wczoraj hohohohohohohoh :0

W innym wątku dziewczyny które mają XA pisały o tej dostawce. Ja chciałam przejechać się do Mama i Ja albo do Akpolu i się dopytać.
Moja córeczka będzie starsza bo będzie miała dwa i pół roku. Tylko że ona już teraz nie chce mi jeździć w wózku. 20 miesięczne dziecko to rzeczywiście możne być za małe na taką dostawkę.

roxi a ona pasuje do naszego wózka sprawdzałaś może? i która bo widzę że są dwa rodzaje
Obawiam się tylko czy synek nie będzie za mały na to ,bedzie miał 20 m-cy jak urodzę.

Włożyli mi dzisiaj do skrzynki pocztowej ulotkę z restauracji „U Jakuba”, na ulotce informacja, że można u nich zamówić dania Świąteczne na wynos, taka oferta dla leniuszków lub bardzo zapracowanych :). Może komuś się przyda :) (może ktoś się zainspiruje) dołączam link:

http://www.ujakuba.eu/pl/news-text/28-Dania_swiateczne_na_zamowienie-_NA_WYNOS.php

a tak a propos, fajna ta restauracja (ciekawe menu), nigdy tam nie byłam, ale ma dobre opinie na trójmieście...

Misiulina my też mamy XA z 2009 i myślałam o kupnie takiej dostawki http://allegro.pl/lascal-dostawka-buggyboard-mini-kolory-w-wa-gw12-i1972765962.html

Weroska ale zadowolona jesteś z tego wózka?bo ja nad Astonem mysle , on jest chyba nowszym modelem.

Ja nawet gdybym miała do dyspozycji dwa pokoje dla dzieci to i tak bym je włożyła do jednego. Moim zdaniem lepiej jakoś sie dogadują/bo muszą się dzielić., i umieć żyć RAZEM nie tak jak np. u nas w domu było , kazda zamykała drzwi od swojego pokoju i tylko krzyki było słychać"wyjdź z mojego pokoju, nie wchodź"itd.

Ja mam MIKADO ale model BOSTON kupowałam bezpośrednio od producenta niestety wtedy w żadnym sklepie na pomomorzu nie mieli tego wózka. Ja też planuje zakup dostawki lub obmyślenie jakiegoś innego patentu przemieszczania sie z 2 dzieci.

AgaB gratulacje dla rodziców synusia :)

No ja na razie nie myślę o przemeblowywaniu będzie tak jak poprzedniu młody w pokoju z nami a za jakiś czas może wyprowadzi się do pokoju Igi. No i chyba przez długie lata będą skazani na wspólny pokój bo w naszym nowym domku - mieszkaniu też przewidziany jest tylko jeden pokój dla dzieci. Ale z czasem coś na pewno się wymyśli.

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1624&

a my kupujemy ten :) tylko spacerówka będzie zielona, a nie grnantowa, gondola tak jak na zdjęciu - granatowa :)

Pewnie każda z nas wybierze wózek, ale dopiero w praniu wyjdzie ,z ecos nie tak - nie unikniemy tego:/ Te obracane koła czasem tak dziwnie na boki latają jak szalone - dobrze, jak jest blokada.

no właśnie , niby spełnia ale jednak... ja jeszcze do końca nie jestem pewna tych obracanych kółek.Czy to taka super sprawa.Niby są duże ,pompowane ale , jakoś tak dziwnie jak je zablokowaliśmy to np.żeby podjechać nim pod krawężnik to jakoś dziwnie się "odbija",pewnie przez te amortyzatory...żeby zjechać z krawężnika to też przekonania nie mam do tych obracanych kół.

Czyli teoretycznie ten Jedo spełnia wiele moich wymagań, ale jakoś mi nie podchodzi:/

Widzieliśmy na żywo na razie ten jeden Jedo Fyn , ma wysoką rączke dla nas właśnie okej.skórzaną rączkę ma,duży kosz,lekka gondola,duża,tYLKO Aston mi bardziej kolorystycznie odpowiada, i z tego co pamiętam jest chyba o 2 kg lżejszy od tego pierwszego.

Kurcze nie wiem - to chyba bardziej zależy od koordynacji ruchowej dziecka - jeśli jest w stani ustać , to już może - gorzej jak malec nieogarnięty i przyjdzie mu do głowy zeskakiwanie w trakcie jazdy i wiercenie się:/ Znam dwulatka świetnie radzącego sobie na tym :)

mamy xa ale ten starszy z 2009 ,poza tym jest super ,dobrze się prowadzi leciutko ,trochę nie wygodna jest regulacja oparcia bo jest na paskach ale to taki szczegół że nie stanowi problemu, a co do gondoli w nim to jest mała ,dziecko mieści się w niej na maxa do 6 -mcy.
No może pomyślę o takiej dostawce faktycznie, od jakiego wieku ona jest?

Misiulina jaki masz model xlandera?? Poza tą rączką jak się sprawdza??

Może dokupicie taką podstawkę na kółkach dla synka??

dokładnie chodzi o to gdy jest wiatr lub sniezyca to brakuj tej funkcji,bo wtedy musze ciagnac wozek tylem ,a tak to spoko.
ten Mikado jest niezły,też rozważałam jego zakup.
My nie bedziemy kupować wózka,nasz xlander jeszcze posłuży tylko zastanawiam sie czy nie okaze sie ze bede musiala miec wozek rok po roku jeśli synek nie bedzie jeszcze w stanie na tyle chodzić bez wózka.

Ten mikado nawet nawet, mimo kilku rzeczy do których mogłabym się przyczepić:P Wiecie gdzie można go na żywo zobaczyć??

szczerze mówiąc - przeraża mnie to... te nowinki itd...

nie wiem, kiedy to ogarnę - niby na zwolnieniu jestem, ale... w zasadzie codziennie pracuję - do swojej pracy jeżdzę 2x w tygodniu (i tu mogę sobie spokojnie na forum posiedzieć zazwyczaj;P) plus w firmie, w której na zleceniach dorabiałam też mają teraz szczyt, więc biorę tę robotę (wiadomo, każdy grosz się przyda) - ostatnio doszliśmy do tego, że nie muszę do nich jeździć - skype i mój komputer wystarczają...