Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Nowy wątek, bo tamten przydługaśny :)

link do starego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,16.html

i lista:

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

fotelik będe chciała od kogoś z okolic jeśli się uda. Wątpie by wszystkie były powypadkowe.Przed zakupem będe chciała go zobaczyć na żywo.Mam nadzieję , ze napotkam jakiegoś uczciwego wystawcę.

Agniuszka - fotelika z Allegro bałabym się kupić używanego... Bo nie miałabym 100% pewności, że nie brał udziału w jakiejś kolizji.
Wózek - bez problemu, nie mam ciśnienia na nowy (choć chciałoby się, ale jak nie znajdę względnie taniego, z którego byłabym zadowolona, to bedę wolała używany), ale fotelik na bank bedę chciała nówkę.
Albo po rodzinie, gdzie będę mieć 100% pewności

No właśnie... nie odzywałam sie od piątku...
Na egzamin nei pojechałam:( Nie czułam się najlepiej i w sumie, wróciłam z tego Malborka, jeszze odebrałam ciuszki od jednej z forumek i stwierdziłam, że tak mnie głowa boli (pewnie od borowania - DWA zęby!!!), że to bez sensu i wróciliśmy do domu.
I dobrze - po pół godzinie już spałam
Nie jestem dumna, ze nie pojechałam na egzamin, ale trudno...

Będziemy na SR. Jeśli chodzi o autobus, to najlepszy będize taki, który ma zajezdnię na Wałowej - ja bym wysiadła koło ILO (czyli następny przystanek po Dworcu, nie wiem - może być na żądanie) - 5 minut spacerem. Powrotny przystanek jest bliżej przychodni.
Jesli autobus jedzie na jana z Kolna, to przy dworcu (jak mam Ci wytłumaczyć, jak dojść, daj znać)

Nie wchodzicie do budynku przychodni, tylko idziecie jak do apteki (przed przychodnią jest taka uliczka na parking). Przechodzicie przez parking wzdłóż głównego budynku przychodni i idziecie na rehabilitację, na II (!!!!) piętro.

Loca, mam prośbe, dostaniesz dwie reklamówki. Będizesz mogła mi spisać, co było zapakowane w reklamówce różowej - "Będę mamą"? Ja je obie rozpakowałam, pomieszałam, a w tym Będę Mama jest ankieta, na którą dalsze wyprawki się dostaje, tylko jedno z pytań jest, co dostałas w tej wyprawce...

AgaB my mamy ten zestaw STUVA i jest całkiem całkiem.Na razie do tej wysokiej szafy wstawiliśmy same półki , bo przecież nie będe wieszać ciuszków /śpioszków na wieszaku, później zmienimy na drążek do wieszania.Całkiem solidnie wykonane meble:) Muszę sporządzić liste gdzie możemy pojechać zobaczyć na żywo wózki z różnej półki. Jak pójde na zwolnienie (JUUUUUUPI) od 26 stycznia to zaczniemy jeździć i kompletować wszystko. Postawnowiliśmy kupić fotelik używany z allegro maxi cosi.Mamy 1 fotelik po siostrzenicy w bardzo dobrym stanie (baby desing) , ale chcemy jednak solidniejszy.

Witam Aga:) NO to już sporo sie ruszyło u Was:) Jak egzaminy?? i ząb??

Bedziesz dziś w SR?? Czy w jej pobliżu jest przystanek autobusowy?? Bo ja autobusem musze podjechac i się zastanawiam jak tam dotrę;P

no właśnie, chciałam Was podpytać, w które sklepy pojechać, pooglądać wózki (a później w necie poszukać tańszego sprzedawcy ;P)

W akpolu też stoi kilkanaście wózków (plus spacerówki), ale jak byliśmy ostatnio, to mnie tak głowa bolała, że nie "dręczyliśmy" sprzedawcy;)

Hej kobietki...

my ciągle nie wiemy jaki wózek - totalnie bezradna jestem w potopie tego wszystkiego. Tym bardziej, że chcemy wózka, który przez pierwszy rok bedzie idealny na osiedlowe spacery, wnoszenie na I piętro, a później (i w międzyczasie) świetnie będzie się sprawować w lesie.
No i żeby był lekki...
I cenowo rozsądny (cokolwiek to znaczy...)

Moja kuzynka chwali sobie (kupiony 2 lata temu) wózek Bolero firmy Zagma (3w1), który wtedy kosztował w sklepach ok 1400zł a oni go kupili przez net za jakieś 300zł mniej...

Z pozytywów - wybraliśmy wczorja kanapę nam do sypialni. I już prawie meble (poza łózeczkiem) dla małego.
Na poczatek komoda (pod nadkładkę przewijaka, którą pożyczymy na poczatek) - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/ plus taki zestaw - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69876654/ (w górnej części półeczka, drążek na ubranka + chyba koszyk/szuflada, no i 3 szuflady jak na fotce)
I zaczynamy już konkretnie szukać łóżeczka... Mamy swoje wymagania, tzn 3stopniowa regulację, wyjmowane szczebelki, no i rzecz jasna w 200% ;) bezpieczne. Poza tym, jak najzyklejsze w wyglądzie, pewnie najlepiej, żeby było białe - do mebelków; ale naturalne drewniane też fajnie:)

Agniuszka nie wiem czy mama i ja w gdańsku ma podobną oferte, ale tam właśnie byłam. Niby wybór spory, ale z drugiej strony efekt taki jest też przez to,że z jednego modelu stoi kilka wózków w różnych kolorach... Ale suma sumarum sporo firm tam"gości", więc jest co oglądać:) Fakt, ze są to te topowe marki - takich tańszych tam nie znajdziesz raczej... A byłaś może w sklepie bobo wózki na karwinach?? Tam tez jest spory wybór i są też tańsze(choć niewiele).

hej dziewczyny , a byłyście może w sklepie "Mama i Ja"w Gdyni na Morskiej? jest tam duży wybór wózków?

u nas waga istotna i to aby dobrze sie skladal,byl leciutki w prowadzeniu i zajmowal malo miejsca, bo mamy male mieszkanie.
dlatego padlo na quinny

Aniu polecam się na przyszość:)

Makarena może zdradzisz kilka szczegółów, które powinnien mieć wózeczek : jakie i ile kół i typ "podwozia":P Ostatnio dużo nad wózkiem się zastanawialiśmy i wiele się nachodziłam i nasłuchałam - może pomogę:) No i jeszcze kwestia półki cenowej i tego czy waga jest istotna:)

u mnie nierefundowane (w uk)

kolezanki z pl tez musza placic (mowily mi)

a ja zamierzam kupic wozek quinny buzz 3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mogę polecić X lander XA. Przy pierwszej córce spisał się rewelacyjnie i teraz też go będziemy używać.

Dziewczyny potrzebuje inspiracji odnośnie wózka. Bardzo ciężko mi cos wybrać bo zawsze jest coś co mi nie pasuje ;). Macie jakieś swoje typy, które możecie polecic?

Na paciorkowca robi sie posiew z pochwy miedzy 33-36 tc, najlepiej jak najpozniej, czyli w 36 tc, jesli go "wyhodowalysmy" dostajemy antybiotyk przy porodzie w szpitalu i TO WSZYSTKO. Wtedy mamy pewnosc, ze dziecko sie tym nie zaraziło. A badanie jest refundowane- bezplatne, trzeba tylko pamietac, aby lekarzowi zglosic, ze chce sie to zrobic, bo podobno sami czasem nie proponują.

loca daga dzięki jeszcze raz za meila:))

ostatnio przegladam inne fora i trafilam na temat o groznym w ciazy paciorkowcu, mozna wykonac na niego testy ale tylko prv wiec wysylam linka o co chodzi, jesli ktoras jest zainteresowana:

http://www.paciorkowiec.pl/2001.html

A ja myślałam,że moja córcia jest nieznośna- teraz to odszczekuje:P Jej rozpychanie się to przy tym nic ;)

ja czuje jak Olaf bawi się moją wątrobą,albo płucami ;/

Hej dziewczyny, jak tam po weekendzie?? Jak sie czujecie??

Marta współczuję :( Córcia Ci nie ułatwia i tak cięzkiego okresu dla Ciebie:( Jedynę co mogę, o przesyłam troszkę poytywnych fluidów i jak tylko masz ochotę się wyżalić, to pisz:)

uuu marta widzę , że miałaś tzw."dzień debila" wszystko jak na złość;/;/;/ Oby dziś było już lepiej