Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Nowy wątek, bo tamten przydługaśny :)

link do starego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-7-t294486,1,16.html

i lista:

Marzec 2012r.

01 Marca - Zosiaa - synek Jaś - Szpital Wejherowo
03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka- szpital Zaspa
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
08 Marca - bluagnes - córeczka
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca - kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - pasekwkropki - synek
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
22 Marca - crocodile - Pruszcz - synek Dominik - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J. - Córeczka - Bydgoszcz
05 Kwiecień - misiulina , CÓRKA ,SZPITAL ZASPA
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
10 Kwiecień - Eta30 -synek KLINICZNA
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia, synak Mikołaj, Szpital Swissmed lub Kliniczna
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312-synek
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis, synuś Mateusz, Szpital Wejherowo
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa - córka Alicja :-)
23 Kwiecień - AgaB - syn Antoś
25 Kwiecień - roxi - córeczka - Szpital Zaspa
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338- córeczka, Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *8*

Ania mnie też tam rodziła;P:P

Ega ja jestem z grupy po 30tc i z środy mamy wyjątkowo w czwartek na 17 przed Wami przeniesione:)

loca a skąd Ty wiesz o zmianie godziny? według planu nic nie zmienili hmm i jest dalej 18.30

daj koniecznie znać! dzięki

na Klinicznej moja mama urodzila mnie:)

AgaB - tak na Kiliniczną, moja przyjaciółka tam chodziła rok temu (razem z mężem) i bardzo mi polecała, mówiła ze każde zajęcia były na wagę złota - takie ciekawe, że dużo się dowiedzieli i nauczyli.

Co do porodu, właśnie Kliniczną traktuję jako awaryjne wyjście :)

Polcia - na Kliniczną?
Też się zastanawiałam, ale troszkę przestraszyłam się, że za późno zaczniemy - niby zajecia 2x w tygodniu, czyli 5 tygodni zajęcia, ale jakoś tak...
Jednak będę wiedziała, kogo podpytywać o Kliniczną;P (bo ją planujemy jako "awaryjny" szpital

tak już jestem zapisana, od 14 Lutego się zaczyna

No właśnie tak kombinuje:D:D Muszę zadzwonić na wałową i się zapytać czy nas przygarną:)

Polcia to może tez gdzieś jeszcze poszukaj SR??

Ega ja też dziś wyjątkowo w trendy mamach ale na 17 mamy zajęcia:)

No to po 30tc obstawię obie SR;P a co?!
Bo tak jak sobie pomyślałam, to jednak nie mam nic przeciwko wybraniu tej pani na środowiskową
Jesli się uda urodzić w domu, to rolę środowiskowej i tak przejmie moja położna (mam to opłacone w pakiecie porodu domowego), ale wiadomo, ta będzie bliżej i przy jakiś problemach może być łatwiej...
No i jak ma mi ktoś "obcy" z przychodni przyleźć, to wolę tą...

no prawda (tu klapnięcie dłonią w czoło;P)
podpytaj - wydaje mi się, ze powinna pomóc, podpowiedzieć - ja z tego co mówiła ostatnio wnioskuję, że to powinno należeć do jej obowiązków, skoro wybrałaś ją jako swoją środowiskową

w trendy mama też bym wolała, aby to wszystko szybciej szło, aby więcej informacji było na raz, trochę się to rozciąga

Loca - nie trzeba
Tu pieniądze na SR idą z innej kasy (w tredy położna prowadzi w zamian za to, że ją wybierzesz i ona ma za każdą osobę, nie wiem - 10-15zł miesięcznie od NFZtu, a tutaj miasto Gdańsk finansuje SR mieszkankom Gdańska - tylko Twój meldunek jest ważny - jest kilka SR, które z miastem podpisują kontrakt, i to jest jedna z nich)

Wiesz, jak macie czas, to można obie SR pociągnąć... ja mam taki niecny plan;P

AgaB, dzięki :-) chodze do SR trendymamy dopiero od tygodnia ale dziś na zajęciach ją podpytam co i jak :-)

Aga Dzięki:)
Ale tam nie ma podziału na tygodnie ciązy?? I nie trzeba deklarować wyboru położnej ?? Oboje musimy mieć gdański meldunek czy wystarczy tylko cięzarna??

Trendy mamy są fajne- tylko ten program po 31tc jest o tyle dziwny, że w poniedziałki ćwiczenia: ogólnorozwojowe lub oddechowe, a w środy teori. I z tej teorii mogę niewiele się dowiedzieć, bo niedotrwam- chociaż kończy się pod koniec lutego. Te ćwiczenia to nie dla mnie- przynajmniej nie z taka częstotliwością - wolałabym zdobyc wiedzę typu co i jak z maluchem i jak poród bardziej szczegółowo.

A co do umawiania - no nas położna prosiła, byśmy jej telefonicznie potwierdzili, że będziemy - wzięła wtedy moje dane (nazwisko, telefon, pesel) - ale może po to, by przynieść te gratisowe zestawy

Loca - a jak SR w trendymamy po 30 tygodniu? Bo się zastanawiam...

Na Wałowej tatusiowie mają bezpłatnie, ale położna zaznaczyła, ze jak się zrobi "tłok" na sali, to może "wyprosić" tatusiów - da znać wtedy, na które zajęcia mają przychodzić

Na pierwszych zajęciach były 3 pary + 2 dziewczyny same z poprzedniej serii zajęć
Z tymi 20toma godzinami to też częściowo tylko, bo, jak "przelecisz" 10 tygodni, to możesz zastartować z nową grupą;) - choć bardziej ja niż ty loca;P

Zajęcia: ul. Wałowa 27

Zapisy: tel. 0692 425 454 (od godz. 8 do 20)

Można chodzić - od 26. tygodnia ciąży

Zgoda lekarza - nie

Liczba klientek - ok. 100 rocznie.

Działa do 1992 r. Szkołą kieruje i prowadzi zajęcia Teresa Mroczkowska (położna). Kurs zamknięty: 20 godzin. Zajęcia we wtorki od 18 do 20. W grupie ok. 10 par. W programie m.in.: "co czuje młoda mama", o roli ojca w czasie ciąży, porodu i po porodzie; relaks, masaż, "dialog z nienarodzonym dzieckiem", pielęgnacja i kąpiel noworodka, przygotowanie do porodu aktywnego. Są zajęcia w wakacje, kursy indywidualne (także w domu).

Po porodzie - okazjonalne spotkania.

Więcej... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3811091.html#ixzz1jEnTL8dx

(tylko artykuł jest z 2006r)

Aga w jakich godzinach jest ta szkoła rodzenia?? Można parami i nadal bedzie bezpłatna?? Tak z ulicy można przyjść czy trzeba się umawiać?? Podasz adres i/ lub telefon:)??

AgaB - dzięki :)

Dziewczyny "eco" - nie wiem, czy admin nie wywali (ale nie polecam tego, ze swojego konta, tylko daję informację) - dziś jest kupon zniżkowy na zestawy eco czyszczące - http://citeam.pl/oferty/cala-polska-plus/1-z-3-zestawow-ekodetergentow?utm_source=citeam-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2012-01-12%2000:15:00%20+0100-cala-polska-6750-3551-4461-5405-6174-6191-5762-5793-6106-6374&e=c&uid=5140737&nid=5569&t=941e0c3c86ade41ef8764b05119b477ecd64e2fa&utm_term=Inne

(ło matko, jaki link się zrobił...)

Ega - nam położna na SR, ogólnie na razie, mówiła o ćwiczeniach na obracanie dziecka (i nie mówię tu o jakiś uciskach na brzuch - chodziło o to, by wykorzystać naturalną ciekawość dziecka - jego podążanie za głosem np taty)
Jeśli chodzisz/chodziłaś gdzieś na szkołę - to może podpytaj położną. Jak nie, to np. trendymamy współpracują z bardzo miłą położną
Nam o tym obracaniu mówiła położna, która prowadzi SR na Wałowej (SR jest finansowana przez Gdańsk, można dołączyć;))
Mogę polecić jeszcze dwie inne (jedna z Gdyni, druga z Gdańska, chyba Przymorze), tylko nie wiem, czy porada byłaby darmowa...

Będzie dobrze:)