Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Hej dziewczyny. Założyłam drugą część :)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-t621907,1,16.html

Lista mamusiek (dopisałam margreth):

Marzec 2016

Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Zielone jabłuszko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
Estera13 10.04.2016
Molly 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Hej tam nowe i stare mamuśki ;-)
Robota przedświąteczna wre i cicho coś? ;-)
U mnie robota słaba - ja z jednej choroby w drugą do kompletu z synkiem - 2 tygodnie walczymy z zapaleniem oskrzeli i u mnie na dodatek - zatoki wywaliło. Brzuch mam nisko i boli mnie krocze :( normalnie nie mam dobrych relacji z tymi ciążami ;-)
U mnie pierniczkowo - upiekliśmy z młodym trochę, ale robimy drugą porcję, bo korzenni jesteśmy bardzo :) Starego zatrudniam do wałkowania, a młody wykraja i śpiewa "Hej sokoły" przy tym i jest śmiesznie :)
Jeśli chodzi o wybór szpitala - ja chciałam rodzić na Zaspie, ale kurde może jednak Wojewódzki - no łamię się. I faktem jest, że jak się czyta opinie to lepiej w domu, ale jak się ma trudny poród to jednak lepiej szpital. Mam koleżanki, które rodziły - jedna w domu (nie zdążyła :P), druga... na ulicy! hehe przed szpitalem urodziła :P nie zdążyła dojść... a ja się 12 godzin męczyłam rodząc pierworodnego :D
Zdrówka Wam wszystkim życzę i sił dużo na ten przedświąteczny czas :)

A co tu tak cicho?;D
Czy juz w pelni czujecie Swieta? Ja dzis juz zakupy spozywcze porobilam za dnia, tak zeby potem nie tachac wszystkich ciezarow naraz. Teraz jeszcze troche pitolow do swiatecznych potraw i bedzie git. Mozna dzialac. W tym roku zadeklarowalam w rodzinie ze makowiec w tym roku nalezy do mnie. Jeszcze nigdy nie robilam, ale wierze ze jakos sie uda:)
Moze jeszcze dzis zaczne pakowac prezenty dla najblizszych. Wszystko juz jest, to w sumie dlaczego zwlekac. Tymbardziej, ze wczoraj juz choinke z mezem ubralismy. Mamy sztuczna niestety, ale co tam, chcialam juz poczuc troche tych Swiat, poznosiliamy wszystko ze strychu, udekorowalismy drzewko i jest klimat:)
Jakies plany sylwestrowe...? My ba wiosce zostajemy. Planow brak. A ze jednych i drugich rodzicow mamy tu na miejscu to wiadomo- zarowno w swieta jak i sylwestra troche posiedzimy u jednych troche u drugich.
Jak tam u was ten swiateczny czas?buzka

Widzę, że na tym forum Zaspa popularna ;) Jak czytałam opinie o szpitalach to chyba najlepiej w domu zostać ;)

Witajcie Kobitki, jak tam samopoczucie? Mnie prócz bólu w spojeniu łonowym nic nie dolega ale to jak się nachodzę.
U mnie już ok, ale mialam w rodzinie niespodziewany pogrzeb, także troszkę " popłakałam sobie:( już doszłam do siebie.
Dziewczynki, ktore czekają na fotki z ubrankami, postaram się w niedługim czasie cyknąć fotki. Z góry przepraszam za opoznienie.

Witam nową mamusie :) Lala, widze że masz termin blisko mnie, ja mam na 25.03 także moze spotkamy się na Zaspie:) Moj gin. też tam pracuje

Myśle o Zaspie bo mój lekarza prowadzący tam pracuję. Raczej nie liczę na fart że na niego trafie, ale przeglądając fora zauważyłam że dziewczyny piszą że jest sie troszkę lepiej traktowanym w takim przypadku. Mi bardzo zalezy na ochronie krocza żeby nie nacinali rutynowo. Nad wejcherowem też myślałam ponoć tam mają krzesełko do porodu i można rodzić w innych pozycjach niż na leżąco, ale jak sie trafią korki to boję się że nie dojadę ;)

Witaj Lala_la,
A jakies wstep e rozeznanie juz robilas apropo szpitali? Jesli o mnie chodzi to porod napewno w Wejherpwie. Rodzila tam dwukrotnie moja siostra, przyjaciolka. Poza tym znam polozna z porodowki, wiec ludze sie ze moze na nia trafie w szpitalu ;))))
Spokojnej nocki brzuchatki

Witam się z wami, mam na imię Kasia termin porodu na 26 marca, dopisuję sią do listy i mam nadzieję że troszkę się od was do wiem o trójmiejskich szpitalach, bo to mój pierwszy poród a mieszkamy tu od niedawna.

Marzec 2016

elle 02.03.2016
Pauletta44 06.03.2016
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
katarin 28.04.2016

Czesc kobietki,
My wrocilysmy od pana doktora:) malutka wazy 1350 g. Rosnie jak szalona. Pan doktor powiedzial, ze nie mam sie zdziwic jesli zechce przyjc na swiat juz w ostatnich dniach lutego, bo tak mu to wszystko wyglada.
Po ostatnich badaniach jakies dziwne rzeczy powychodzily w badaniu moczu. Ale zbadal mnie dzis i okazalo sie ze wkradla sie niegrozna infekcja, wiec czas na globulki dopochwowe.
Teraz wizyta juz 29.12- i niby tak juz do konca ciazy, duzo czesciej te wizyty, kontrole. A fajnie, bo chodze z nfz a pan doktor naprawde super prowadzi ta ciaze.
Poza tym jutro jade na pierwsze swiateczne zaupy, moze jakis prezent dla kigos wypatrze, to zawsze cosjuz by bylo. Kto wie.

Ok, to czekam na wiadomość jak coś.

Kobitki odezwę sie za parę dni do końca tyg. ze zdjęcami. Dam znać.
pozdrawiam

Estera, podesle po świetach ;) Wtedy wszystko bede ogarniac bo poki co z 1 usg wiem, ze to chlopak wiec jak sie potwierdzi to bede robic miejsce na męską odzież :D
W ogole juz sie nie moge doczekać wyprzedazy bo juz mam kilka perelek na które poluje dla syna :D

No i narobilam sobie smaka na nowy wozek.... i tak główkuje ;)

Ja posiadam ciuszki po chłopcu jeśli któraś mama zainteresowana to dajcie znać dużo tego się nazbierało aż do 1,5roczku :-) teraz spodziewam się dziewczynki więc wszystko trzeba kompletować od nowa.

Nulka i Zielone jabłuszko : także spodziewam się dziewczynki. Jak macie fotki ciuszków to proszę wyslijcie na maila : e_bucko@wp.pl
W mailu podajcie cenę.

Hej Dziewczyny!

Też polecam Tygryska , całą wyprawkę kupowałam tam 3 lata temu. U nas się okazało, że będzie druga dziewczynka, z czego ogromnie się cieszymy ;) Także dokupię tylko jakieś drobiazgi, reszta zostaje, tak ekonomicznie wyszło;) Co do ciuszków, popatrzcie jeszcze na allegro, często sprzedają cale paki ,na pierwsze pol roku nawet i można trafić niezłe perełki. Takie po jednym dziecku, to prawie jak nowe przecież.

Pozdrawiam

Zielone Jabłuszko
ja czekam na dziewczynkę, jeśli masz fotki ciuszków proszę podeślij : jula211@wp.pl z ceną i prosze napisz gdzie mieszkasz (tzn gdzie ewentualny odbiór)

pozdrawiam

Monisia061 super, dzieki. Pewnie przed swietami zajade do Wejherowa do Tygryska. Poogladam co tam maja, pewnie z pustymi rekoma nie wyjde;) a zalezy mi kurcze na jakims sensownym sklepie, a nie zeby kupe kasy wydac i tyle.
A czy ktoraz z Was planuje porod w Wejherowie...? Bo ja na 99% tam wlasnie. Przede wszystkim na dwukrotna opinie siostry mojej. Byla mega zadowolona. No i ta babka ze szkoly rodzenia jest tam polozna na porodowce. Wiec zawsze pojade rodzic z cieniem nadziei, ze akurat bedzie miala dyzur ;)
Kiedy zaczynacie swiateczny szal zakupowy, prezenty itp? Niby szalec czlowiek nie chce, ale kurcze kazdmu z rodziny drobnostke chce sie kupic. My pewnie za tydIen w weekend zrobimy pierwsze rozeznanie w sklepach.
Poki co zmykam pod prysznic, dzis 60. Urodziny tesciowki:) milego weekendu.

Sensimilia niestety nie pomogę z firmą budowlaną bo u nas był taki gościu z polecenia niby wszystko jest ok ale mój mąż nie jest do końca zadowolony z tego faceta bo zamiast pilnować pracowników to przyjeżdżał po kasę także mój mąż wszystko dopilnowywał wiec nie polecam.

Pauletta sklep z całą wyprawką to TYGRYSEK jest w Rumi, Pucku i dwa w Wejherowie dostaniesz tam dosłownie wszystko dla maluszka i dla siebie do porodu i nie tylko ceny wózków i łóżeczek są dużo tańsze a można jeszcze wyrobić kartę rabatową na 5% niby nie dużo ale przy większych zakupach dużo taniej :) ciuszki też tam są ale ja dla takiego maluszka to odkupuję używane mam od koleżanki bardzo śliczne i nic nie zniszczone. Sklepy typu Akpol i Mama i ja są bardzo drogie a asortyment ten sam :) Dwa lata temu pojechałam tam po wyprawkę dla synka i kupiłam za jednym razem absolutnie wszystko i do szpitala również teraz tylko dokupuję co potrzeba.
Aha żeby dostać rabat to kartę wyrabiają po zakupach za 500zł i trzeba płacić gotówką bo przy płatności kartą niestety rabatu nie ma ale to i tak się opłaca bo wszystko jest tańsze :) Pauletta jak będziesz miała pytania to pisz śmiało :)

Ja wczoraj byłam u lekarza wszystko z dzidzią ok teraz idę jeszcze raz przed świętami 21.12 nie mogę uwierzyć że to już 28tc i ostatni trymestr niedługo dziewczyny to się posypiemy ;)
Miłego weekendu

Dziewuszki a gdzie bedziecie kupowac ciuszki na wyprawke i nie tylko dla pociech? Macie jakies godne polecenia a przy tym niedrogie miejsca? Bo powoli sie do tego przymierzam. I tak sie zastanawiam...

Ja o tej cytrynie bardziej w kontekście "zagryzienia" tej słodyczy, bo wyciśnięta do tego paskudztwa, to by mnie też raczej zemdliło. Mi po glukozie to się spać chce i trochę mi się odbija, takie to słodkie, że aż do wymiotów, ale raczej bez większych atrakcji. Wyniki na następny dzień.
Mój młody też chory - ale mam nadzieję, że to już końcówka, bo normalnie chore dziecko to dopiero masakra ;-) Także Sensimilia - zdrowia dla synka życzę a Tobie wytrwałości :)
Nulka - ja tak samo - gdybym wiedziała, że trzecie to na pewno będzie dziewczynka, to może bym podjęła próbę, ale gwarancja raczej w okolicy 50%, także nie wiem, czy się skuszę hehehe :) :) :) Choć męskie towarzystwo dobrze znoszę, to 3 facetów w domu mi wystarczy ;-)

Susanna jeśli chodzi o glukozę to wyniki są następnego dnia. A z cytryną radzę uważać, bo nie wszystkim służy. Mi np. Z cytryną zbierało się na wymioty znacznie bardziej i wyrobiłam sobie wstręt do wszystkiego cytrynowego ;) ale ja chyba wcisnęłam jej za dużo.
No i za pierwszym razem zemdlałam, a za drugim tylko trochę mi się zrobiło słabo na chwilę więc różnie się to znosi. Na pewno za pierwszym razem strach przed tym.badaniem spotęgował mdłości i złe samopoczucie.
My dziś po nieprzespanej nocy. Feliks koncertowo znosił gorączkę, cał dzień leżakujemy, ale przemęczony łobuz nie chce zasnąć.
Życzymy zdrowia!

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?