Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html

I ostatnia lista:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4j

Wiola, ja wiem tylko tyle ze jak szwagierka lezala na patologii na Klinicznej to odwiedziny byly poza pokojem, ale byly...

Tymi pizzami zrobilyscie mi smaka ;) w ramach rozpusty zrobilam plesniaka :)

Dzięki dziewczyny za dobre słowa i myśli, bardzo to miłe. Nadal jestem w 3-paku, plamie trochę no i odliczam godziny do nocy. Personel na oddziale do rany przyloz, wszyscy bardzo sympatyczni chociaż i tak życzę Wam żebyście nie musiały gościć na.patologii. pozdrawiam

Kurczakowa my jezdzimy od lat do credence. Polecam ;) wlasnie wrocilam. Jak zawsze pizza boska :-)

Wiolu nie mam pojecia... :-/ pewnie inne babki Ci powiedza. A Ty jutro jedziesz do szpitala tak?

Ja jutro na 16 wizyte mam. Juz sie niecierpliwie.

PotrojnaMama trzymajcie się! My tu wszystkie dobre myśli ślemy.

Dziewczyny jak położą mnie na patologii to mąż będzie mógł być na oddziale? Musi być tam chyba jakiś pokój odwiedzin chociaż? To oddział jak każdy inny?

Potrojna mamo dacie rade. Magnez w kroplowce i luteina dzialaja cuda. Wierze ze dacie rade i ty tez musisz byc dobrej mysli!

Pauletta mi maz wczoraj tez przywiozl moja ulubiona z rumi z mariano. A wy gdzie jezdziecie?

A ja dzis zgrzesze. Maz niesmialo zapytal czy jedziemy na moja ulubiona pizze do Rumii. No kuuuuuurde. Jedziemy. Nie potrafie odmowic. pewnie ostatni raz w tej ciazy hehe.zaraz sie zbieramy, bo zaczynam czuc glod :-)

Alez pogoda...u nas za oknem pada i wieje na dodatek. Nawet pies nie zamierza wychodzic na dwor. Lezy przy kominku i d*pke grzeje, hehe.

Ja dzisdla odmianyspLam bardzo dobrze. Nic nie bolalo, brzuch nie klul. Isiku wstalam tylko3-4 razy. Gdzie standardem u mnie byla pobudka co okolo40 minut na sikanie. Az jakos tak dziwnie. Czuje sie taka...przespana( o ile jest taki stan). Kobiecie w ciazy chyba nigdy nie dogodzisz:-) za malosnu- zle, za duzo- tez zle. Niebawem konczymy ten stan:-)

Potrójna Mamo dacie radę jesteście na pewno w dobrych rękach. Trzymajcie się! A my tu trzymamy kciuki!!!

~PotrojnaMama, trzymaj się i bądź dobrej myśli. Będzie dobrze.
Siedem lat temu miałam termin na 16 lutego, 3 stycznia odeszły wody od jednego bliźniaka, trafiłam na patologię na Zaspę, nafaszerowali nas sterydami, potrzymali do 7, cesarka i koniec ciąży.
Miałam maleńkie (1, 690 kg i 2 kg) wcześniaki i wielkiego stracha. Wszystko skończyło się dobrze. "Wcześniaki bez powikłań" to bardzo dobre wiadomości;) Wyrośli bez problemów, wyrównali do donoszonych dzieci i rozwijają się bardzo dobrze.
Trzymam kciuki za Was!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

PotrojnaMama, bardzo mocno trzymamy kciuki za Was! Wszystko będzie dobrze! Jesteście pod dobrą opieką a my przesyłamy mnóstwo dobrej energii :)

PotrojnaMama, nie dajcie sie. Calym sercem Was wspieramy. Musi byc dobrze. Dobrze ze masz obok opieke.

PotrojnaMama - trzymaj sie! Dacie rade!
Trzymamy mocno kciuki!!!

Hej dziewczyny, u mnie słabo, w nocy trafiłam na ip z krwawieniem jakby ktoś kran odkręcil, po badaniach położono mnie na patologii dostałam od razu kroplowke że sterydami na płuca maluchów i druga dla mnie na zatrzymanie skurczy, luteine i zakaz wstawania z łóżka...narazie modlę się aby dotrwać do 2 kroplowki że sterydami później będę myśleć o kolejnych dniach...trzymajcie za nas kciuki!

Zielone jabłuszko ja mam przewijak na łóżeczko jakbyś chciała - nie ma jednej nóżki podpierajacej ale to nie zagraża bezpieczeństwu malucha - jak chcesz to daj cynk. Taak byłam na Zaspie i nerwy mam straszne muszę Wam przyznać. To moje pierwsze i tak na dobrą sprawę nie wiem jak to będzie, ale wiadomo że nie już tak lekko i swawolnie ;-)

Może dzisiaj trochę pośpie? Życzę tego i sobie i Wam ;-)

Jeżeli chodzi o tygryska to mozecie sprawdzić ceny online i porownac. Aczkolwiek stacjonarnie wiekszy asortyment, ale w tym to nie pomogę bo jestem lezaca. Znalazlam dzisiaj ta str z gatty co ktoras z was polecala i zamowilam sobie stanik do karmienia i przy okazji pieluchy tetrowe, majtki poporodowe i smoczki. Ceny maja przystepne i przysylka tez tania. Mam nadzieje ze jakościowo tez będzie super.

ja nie podpowiem z tym sklepem tygryskiem, bo nie bylam nigdy a szkoda ze tak daleko. Chyba ze tesciowa zatrudnie bo jezdzi do Wejherowa od czasu do czasu i mi kupi to czego mi brakuje. Z drugiej strony wolę sama wybrać.
Dziewczynki czy ceny sa znacznie niższe niz na allegro?
brakuje mi przewijaka na łóżeczko - koszt ok. 40 zł allegro
pieluchy białe tetrowe 1 szt 2,40, i 3 pieluszki tetrowe kolorowe do szpitala- cena okolo 3.50
karmniki 2- to sobie kupie sama na all:)
Poki co to mam 2 pieluchy flanelowe kolorowe, i dwa dwu paki większych kolorowo- białych pieluszke z ikea- czyli 4 i jedna w super stanie tetrowa w słoniki po starszym ( ale mu nie zabiore bo ona dyżuruje w razie gorączki jako okład- ulubiona)

Witam sie i ja, oj mój mały chory od czwartku na szczęscie temp. poszła sobie. Ma grype. Dostał Neosivine forte ten anty wirus na recpte i jakoś poszło:)
Wiolka, jejku ale masz nerwy trzymam kciuki niech sie malec wykluje!
Gdzie byłaś na zaspie? Taka mówisz neutralna doktorka. Dobrze ze wszystko ok. Powodzenia!

Wiola, najwazniejsze, ze z maluchem ok.
A co do terminu, ostatnio czytalam, ze 90% porodow to +\- 2dni termin z usg z 12tyg.
ja z om mam 24kwietnia, z usg 17 i tego drugiego mam sie trzymac. Z polowkowego to mi 12wyszedl.

dziewczyny, podpowiedzcie... maz jedzie sluzbowo do slupska i pomyslalam o tym tygrysku... lepsza rumia czy wejherowo? Skoro tam tak tanio to bym dokupila wszystko dla siebie i malego.

Pauletta mi też jakby zapłacili to bym nie wypila normalnie bo czosnku nienawidzę :-D tam w tych styczniowo lutowych to już chyba wszystkie wysypane tylko nie ja sierotka Marysia... Dobrze, że mam Was i się mogłam doczepic :-P Dzisiaj młody tak mi buszuje w brzuchu że ledwo wytrzymuje... Ciekawa jestem jak to będzie na tej Zaspie bo po dzisiejszym dniu mam mieszane uczucia.

A tak przy okazji, dziewczyny pomyślcie żeby założyć nowy wątek bo jak już prawie w nieskończoność przewijam na komórce :-P

Wiola widze ze to chyba w ciazy tak jest. Lykasz wszystko co moze pomoc w razie choroby. Ja tez jak na poczatku bylam chora to ta miksture lykalam kilka razy dziennie. Gdzie przed ciaza mogliby mi zaplacic a bym tego do buzi nie wziela :-)
Widzialas na watku mam styczniowo-lutowych ? Jakas babeczka tez rozpakowana sie zameldowala. Szczesciara.

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...