Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html

I ostatnia lista:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4j

Pauletta staram się uwierz, ale nie mam siły już na nic - a jak pomyślę o indukcji to dostaję dreszczy, czytałam że to dużo gorzej boli. Nie jestem wkurzona tylko raczej bezsilna bo niby coś robię żeby wywołać te skurcze a tu nic nie działa... Słonko za oknem a on dalej nie chcę wyjść.
Nie pozostaję nic tylko czekać, już nie będę Wam marudzić :P

Sensimilia, w sumie to ucieszylas mnie ze masz taki sam bol w nocy. U mnie w zasadzie na jednym i drugim boku, na plecach jak leze to tez boli. Noi brzuchol jak kamien ale to to juz wogole co chwile sie dzieje. Hehe prawda jest taka ze zadna pozycja juz wygodna nie jest. Ale ciesze sie, bo to znak, ze faktycznie brZuch jest na tyle duzy ze trzeba sie go pozbyc:-) koniec kropka. Chce myslec optymistycznie, nakrecam sie ze z dnia na dzien jestesmy wszystkie coraz blizej konca, zaraz nas bedzie bardzo bolalo, a potem to tylko slodkie nieprzespane noce, male smierdzace kupki i wogole wszystko bedzie super. To ulatwia. Takze Wiola- zaraz sie tym pozytywnym mysleniem ode mnie prosze. Nakazuje ci:-) moze naprawde maly jest uparty bo wie, ze mama wkurzona, to co on tam bedzie wychodzil. Relax, take it easy :-) pomysl, ze ty i tak rozpakujesz sie pewnie najszybciej z nas wszystkich, to my powinnysmy sie wkurzac.

Sensimilia ja mam wizyte w pomiedzialek 22.02 na 16. Juz odliczam dni. I mega chce uslyszec ze juz juz juz niedaleko i i mala sie wykluje.

A ja wam sie przyznam ze nawet nie wiedzialam ze z ktg wyczytuja wlasnie te wszystkie skurcze macicy...hehhe. Myslalam ze tylko monitoruja serducho dziecka i juz na tym badaniu. A tu takie cuda. No tak...pierworodka:-) hehe. Takze ludze sie ze w poniedzialek uslysze cos fajnego. Tym ardziej, ze ten moj brzuch moze specjalnie nie opadl wizualnie, ale zupelnie inaczej mi sie oddycha, lekko. Nic nie boli pod piersiami wieczorami jak przez ostatnie tygodnie, to taka nieziemska ulga przeciez. Mam takie mysli w nocy przede wszystkim, ze bosko bedzie poczuc juz te cholerne skurcze i byc w drodze do szpitala. Hehe sie rozmarzylam.

Dziewczyny ja po ktg, ale niestety nic się nie dzieje- żadnych skurczy. Puls ruchy ok, ale młody nie kwapi się do wyjścia jak nic nie pójdzie na przód w poniedziałek jadę na patologię... Niestety Sensimilia za słabo mi życzyłaś tej porodówki a mnie to wszystko już powoli zaczyna dobijać...
:/

Pauletta zgadzam się w 100% :) jedyne co mi nie odpowiadało w szpitalu to jedzenie, wiecie jak to przy pierwszej ciąży- przeczytałam milion artykułów o tym jak powinna się odżywiać matka karmiąca a później w szpitalu dostałam do jedzenia' zakazane' produkty :) no i to co mnie zaskoczyło to kąpiel- przyszła położna wzięła córeczkę pod zlew i wykapala ja, dosłownie minuta i po zabawie a ja w mega szoku bo jeszcze nie umiałam się dobrze obchodzić z moim niemowlakiem,.bałam się ze ja uszkodze i każda zmiana pieluchy czy ubrań była wyzwaniem :) a tu taka akcja z zaskoku: )

Pauletta mnie też budzi taki ból w nocy jak opisujesz, zauważyłam, że budzę się wtedy na prawym boku, jakoś tak chyba uciska dzidzia jak leżę w tej pozycji. Tylko jak tu się przez sen nie przekręcić? =) a kiedy Ty masz kolejną wizytę?

PotrójnaMama zazdroszczę bliźniaków, zawsze mi się marzyły. I podziwiam Cię bardzo =)
Mor-ela mam nadzieję, że tym razem będę mądrzejsza =p
No i widzicie, tak mnie ten lekarz nastraszył, że niebawem urodzę, że siedzę jak na szpilkach i nic się nie dzieje, tylko brzuch jak bolał tak boli =(.. w dodatku zaczęłam się trochę bać porodu, nie chcę się.bać, bo to mnie blokuje =( ogólnie uważam mój pierwszy poród za dość lekki, tylko jak sobie przypominam jeden moment, ostatnie skurcze przed partymi, to mnie ogarnia strach =( wtedy najgorzej bolało =( za to miałam też takie zaskoczenie, że na początku akcja strasznie się wlokła i co mnie położna badała to tylko odrobinę było większe, jak doszło do 5 cm byłam już wykończona i załamana jak mi położna powiedziała, że jestem dopiero w połowie, a tu nagle jak mnie zbadała znów to mówi,że mam jej powiedzieć jak będzie mi się chciało przeć i rzeczywiście za chwilę przyszły parte, znacznie sszybciej poszło niż się spodziewałam =)
A ten moment jak mi położyli synka na brzuchu.. najpiękniejszy w życiu! Dla samej tej chwili warto się pomęczyć =) nie mogę się tego doczekać =)

Wiola jak Twoje ktg? Trzymam kciuki żeby wykazało skurcze żeby Cię odesłali prosto na porodówkę =)

PotrojnaMama- fajnie, ze rodzilas w Wejherowie. Kolejna opinia dla nas, planujacych ich odwiedzic. Kurcze wiadomo, ze nigdzie, zaden szpital to nie miejsce gdzie chcemy trafic. A sa babki okropne niektore, jak nie beda nadskakiwac nad nia i traktowac jak kaiezniczke to beda opowiadac ze bylo tak zle okropnie fatalnie itp. Ale grunt, ze nam nie odbilo jeszcze chyba. Damy rade.

Ja po ciezkiej nocy. Kurde ten bol brzucha to jakas zmora. Ale on boli mnie kurde tak nieustannie, dlugofalowo chyba. Tak to moge okreslic. Tylko iles razy mocniej niz na okres. Ale to ne przybiera formy skurczy, tylko tak kilka minut sobie boli i boli i boli. I dziwnie bo tylko w nocy. Za dnia sie zdarza ale duuuuzo rzadziej. Kurde nie lubie tego.

U was tez przymrozilo? Ja za okno patrze i widze, ze wszystko biale.brrr...czyzby zima chciala sie pozegnac...

Ns zaspie rodzilam ok 20 i spokojnie maz mol byc ze mna dwie godzinny , nikogo nie wypraszali . Teraz remontuja odzial poporodowy i lepiej trafic na ten odremontowany juz , bo ja trafiilam na stary niestety. Ale ogolnie do porodu polecam Zaspe - mi sie trafila swietna polozna podcas porodu. Po porodzie niektore polozne pomocne przy maluchach i bardzo mile, a niektore lepiej nie wspominac/ Ale to jak wszedzie.

Ja rodziłam w Wejherowie (mieszkam tutaj) co prawda już jakis czas temu bo w 12.2010. Poród miałam bardzo długi i trudny ale opieka była dobra. Wszystkie moje znajome tutaj rodziły i nikt nie narzekał :) ciąże teraz też prowadzę w szpitalu w poradni patologii ciąży i jest ok :)

Kurczakowa - ja drugą ciążę leżę - pierwszą od połowy, drugą w zasadzie od początku. Łatwo nie jest, ale wszystko do zrobienia. Pierwsza ciąża - poród w 38 tygodniu (37 tydzień i 2 dni) - 3460 g. Druga - ściskam poślady - mam zabronione rodzenie przed 23 lutego ;-) dlatego mega uważam i plackuję ;-) Odpoczywaj i myśl, że dotrwasz ;-)
Sensimilia - niezłe te Twoje poporodowe historie :-D mega się uśmiałam :-D

Właśnie nie, bylam w szpitalu w Leborku. A teraz gdyby cos sie dzialo to bede jechac do wh. Najgorzej tam niby jest zeby przez rejestracje przejść, tak bynajmniej mowily dziewczyny ze szkoly rodzenia. U mnie 2 kuzynki rodzily w Wejherowie i bardzo polecają. Ale to pewnie zalezy na kogo sie trafi i jaki będzie porod.

Kurczakowa a powiedz ty jak ladowalas w szpitalu to w Wejherowie wlasnie? Jak oceniasz pracownikow, ogolnie atmosfere, zaangazowanie itp?

Nooo...wielkiiiiiiiimi krokami to fakt :-) juz chce rodzic. Hehe. Niech bedzie co ma byc.
Ja sie zastanawialam chwile na ta pojedyncza sala. Ale odpuszczam, ja wole byc z jakas babka na sali. Chyba razniej zawsze. Tak postanowilam i juz nie bede kombinowac. Nie ma sensu.
A masz tam kogos zaprzyjaznionego? Albo ktos z bliskich rodzil tam jakos niedawno? Moja siostra 4 lata temu, i w lipcu 2015- batdzo sobie chwali. Kolezanka tez w ubieglym roku i mowi ze super. Wiec ludze sie E i ja zlego slowa nie powiem.
Jedyne to boje sie zeby nie trafic na dyzur ordynatora bo jakis nienormalny niby jest. Szczegolow nie znam, ale babki jesli odradzaly toglownie ze wzgledu na niego.ciekawe jak to bedzie.

Ja ostatnio tez mam ochote wiecznie na lody :) zastanawiam sie czy warto brac osobna sale po porodzie, ta za 500 zl z łazienką czy jednak lepiej byc z jakas mamusia na sali.
Pauletta44 u ciebie termin porodu zbliza sie juz wielkimi krokami. Czekam na relacje z porodu w Wejherowie :)

Kurczakowa witaj ;-) i uwazaj tam, oszczedzaj sie. Ja tez planuje porod w Wejherowie.

Ja wlasnie zjadlam pyszne lody.:-)

Tak pierwsza i daje mi mocno w kosc. Od września mocno wymiotowalam, a jak juz w grudniu poczulam sie lepiej to w sylwestra po wizycie u lekarza dowiedziałam sie ze szyjka jest juz skrocona. A od stycznia juz dwa razy bylam w szpitalu w związku ze stawiajaca sie macica. To podawali mi magnez w kroplowce i po tyg wypuszczali. W pt bylam u ginekologa na wizycie to z dzieckiem wszystko ok. W 30 tyg moja kruszynka wazyla 1.5. Tylko moje ciśnienie strasznie niskie, na wizycie mialam 68/38 i ledwo na nogach stalam. Ale niby lepsze takie niz za wysokie. Czasami z tego stresu nie wiem juz czy mam skorcze B-h czy dziecko sie mocno wierci :)

Kurczakowa bądź dobrej myśli, wszystko będzie ok :)
Mnie zaskoczyły ilości mleka zwłaszcza na początku, tryskalo jak z fontanny ;)

Kurczakowa dopisałam Cie do listy. Odpoczywaj żeby jak najdłużej pociagnać, czas szybko zleci. Moja koleżanka rodziła w Wejherowie wcześniaka w 34 tygodniu i wszystko sie dobrze potoczyło. To twoja pierwsza ciąża?

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
ditha 23.03. 2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa z checia bym się dopisala do listy ale niestety na telefonie nie moge. Termin mam na 20 kwietnia. Jestem dopiero w 31 tyg a szyjka juz skrocona, brzuch czesto robi mi sie twardy. Biore magnez i luteine i leze plackiem cały dzien. Boje sie ze nie dotrwam do końca. Planuje rodzic w Wejherowie.

Morela, ja mailam podobnie, po drugim (18 godzinnym) porodzie, (w tym noc niepszespana) wzielam prysznic od razu, ubralam i bylam gotowa isc na piechote nawet do domu... mialam wtedy 2km do domu. Ale naprawde tyle sil dostalam,ze moglabym wziac udzial w maratonie.

Witam Potrojna ;)

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...