Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.9

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-8-t663435,1,130.html

No dziewczyny - dawajcie i dołączajcie do rozpakowanych

ROZPAKOWANE:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo
Ania_85 - SYN, 05.03.2016, 4400g, 61cm, SN, Redłowo
Azja - CÓRKA, 08.03.2016, 3550g, 56cm, Wejherowo
Zielone jabłuszko - SYN, 11.03.2016, 3930g, 57cm, Kliniczna
Aniammmmm - SYN, 13.03.2016, 3300g, 55cm
PotrojnaMama - 15.03.2016, SYN - 3090g, CÓRKA - 2720g, CC, Wejherowo
Mor-ela - SYN, 19.03.2016, 3960g, 58cm, SN, Wojewódzki
Lala_la - SYN, 27.03.2016, 3890g, 57cm, SN, Zaspa

DWUPAKI:

MARZEC 2016

Patiksz 09.03.2016
anah 22.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Slonko 28.03.2016
Takaja_84 30.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

elkasiwa78 02.04.2016
Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Szpileczka 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.9

Paulletta polecam restauracja Lucynka we Wrzeszczu na Lelewela mieliśmy tam Komnie, CHRZCINY stypy.super obsługa i różne warianty cenowe .

Ps czy wybieracie się na targi mama i dziecko.?

Paulletta polecam restauracja Lucynka we Wrzeszczu na Lelewela mieliśmy tam Komnie, CHRZCINY stypy.super obsługa i różne warianty cenowe

Hej hej wpadłam na chwilkę. Mały śpi ale już skrzeoy, zdążyłam zjeść śniadanie dziś mężu w pracy to mamy opóźnienie. Pospala z maleńkim i czuje się super.
kochane jakie polecacie staniki do karmienia, potrzebuje coś zamówić.
Wczoraj na szybko na allegro przeglądałam, szukam miękkiego bez fiszbiny.
Póki co mam 2z canpol 75b ale nosze 75c i troszkę przyciasne są.
Widziałam dobre opinie o stanik z baby ono, coś na styl sportowego,
W ogóle to jaki mam wziąść obwód w bawelnianym?, czy 75 czy 80 kiedy po zmierzenia mam 79, bawełniane sie rozciągnie, ale musi bycwygodnie i trzymac.Jak maly podrosnie zamierzam isc do brifiterki czy jak tam sie pisze, W biuście mam,93, 94. Któraś się znai coś podpowie, jakie wkładki używacie, ja z canpol i rossman oskie.

Dziewcznki, Sciskam was i przepraszam ze tak mało pisze, mój ssak dużo je I często ja non stop karmie.Do tego pomagam starszemu w nauce. Mam nadzieje,ze z czasem malutki będzie jadal krócej.
Trzymam kciuki za nasze ciezaroweczki.
Co do Klinicznej,jest naprawdę ok.

Olu ode mnie tez kciuki masz racje sprawdz bo zawsze lepiej dluzej w domu posiedziec.

No to Ola trzymam kciuki! :) ja czekam dalej, z tym ze u mnie dalej cisza... Dawaj znac! A jedziesz na kliniczna? Dobrze pamietam?

To chyba ja się dzisiaj zgłaszam na ochotnika do rodzenia :) od rana mam plamienie, ból w plecach i chyba skurcze. Idę jeszcze zaraz na KTG bo akurat na dziś miałam zaplanowaną wizytę, a że mam blisko to wolę najpierw sprawdzić czy już rodzę zanim pojadę do szpitala :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sosi, Folwark Dajak faktycznie boskie miejsce. Tez mielismy tam weselicho dwa i pol roku temu. Bosko bylo. Wyjatkowe miejsce, super jedzenie i obsluga. I jesli nie ogarniemy nic innego to moze i tam bedziemy sie dowaiadywac.

My aktualnie walczymy ze sprzedaza mojego,auta. W sumie nie potrzebuje poki co samochodu. Z reszta jak trzeba bedzie to spokojnie pojade duzym rodzinnym kombi meza. Musimy zmienic mi na swiezszy model:-) a jest idealny czas teraz, poki siedze na maciezynskim. Byli dzis mlodzi ludzie ogladac, jutro dadza znac. Kto wie moze kupia. Bo chyba sie nakrecili:-)

Trzymam kciuki za te w dwupakach. Rodzic tam:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No szpileczka, ciekawe która z nas bedzie pierwsza ;)

A co do chrzcin, na pewno beda w kosciele Św Bernarda w Sopocie, tam bralismy slub, cora tam byla chrzczona i teraz syn tez.
A co do knajpy, bede sie orientowac bliżej terminu, myslalam moze o Goddingu? Mala miala 2.5mca jak chrzilismy wiec teraz wypadnie czerwiec/lipiec wiec okres typowo weselno poprawinowy, no ale zobaczymy.
A ja polecam restauracje ze 'szwedzkimi stolami' np w Hotelu Hanza w Kokieterii co niedziele placi sie chyba 65zł, rezerwuje stolik i potem sie siedzi i je ;) Wiem, ze gdzies w Otominie albo Lapinie tez tak można.... warto podpytac bo to tez fajna opcja.

stop.kropka o rany, biedni, mam nadzieję że jednak dacie radę i nie rozłoży Was ten wirus :/ bo nic przyjemnego to mało powiedziane...

Co do chrzcin, to je się robi w niedziele oczywiście, ale I Komunie Święte chyba coraz częściej w soboty? Więc może akurat jakaś niedziela w maju się trafi w restauracji?
Ja bym chciała zrobić chrzest tam gdzie miałam wesele :) - w Dajaku w Koleczkowie. Wiem, że terminy na dużą salę mają pozajmowane w sezonie, ale mają też urokliwą mniejszą salę właśnie w sam raz na takie uroczystości. Ale dowiadywać się i ustalać będę dopiero po urodzeniu bezpośrednio zainteresowanej ;)

Ja w końcu zabrałam się za ubranka, segreguję, piorę, prasuję, segreguję, piorę, prasuję, kończę segregować ale prania i prasowania końca nie widać ;)

Taka cisza była od wczoraj, że już myślałam, że się któraś rozpakowała :)
Ja póki co cierpliwie czekam na swoją kolej. Akurat dziś jeszcze chętnie bym się wstrzymała, bo syna dopadł rotawirus :( Mieliśmy nieciekawą noc z pobudkami co trzy godziny na kibelkowe posiedzenia. Mąż też już zauważa u siebie pierwsze oznaki choroby. Pewnie i mnie to czeka... Kto wie, może taka jelitówka przyśpieszy poród, ale to raczej nie będzie nic przyjemnego.
Szpileczka, Susanna, Nulka, trzymam kciuki, bo u was to już w każdej chwili!

Powiem wam dziewczyny ze jak wczesniej mialam skurcze, bolal mnie brzuch, podbrzuszu to teraz wielka cisza. Doslownie gdyby nie kregoslup ktory zaczyna bolec jak dluzej chodze to moglabym zapomniec ze w ciazy jestem. Nie podoba mi sie to. Juz bym chciala zeby cos zaczelo sie dziac.

Pauletta a moze catering?

Cos mam przeczucie ze mnie wyprzedzicie ;)

Hej Kochane. A ja wlasnie wracam od ginki. Mam 2 cm rozwarcia wiec chyba w tym tygodniu bedzie wielka akcja :) trzymajcie kciukasy

Ja sie melduje 2w1 ;) takze wyprzedzac, wyprzedzac ;) synek czeka bo jeszcze dzis czeka nas wizyta u kosmetyczki ;)
Cora po 5tyg poszla w koncu do przedszkola, na szczescie bez problemu wiec delektuje sie cisza... ale dziwnie w spokoju posprzatac, powiesic pranie... bo zawsze maly pomocnik wchodzil do akcji ;)
Zaraz jeszcze ogarne spacerek z pieskiem bo pogoda dalej rozpieszcza :)

Hej Dziewczyny =) jaki piękny weekend za nami =) wiosna jest cudowna, wracają chęci do życia =)

Pauletta zazdroszczę ogródka.. mam nadzieję, że na przyszły sezon będziemy urządzać już swój.. męczy mnie już mieszkanie z teściami coraz bardziej =(
Na chrciny nic niestety nie polecę =( z pierwszym synem byliśmy w takiej kawiarence przy parafii, a z drugim hotel hotton w Gdyni, ale nie było jakoś super.. i maj pewnie też zajęty.

Mor-ela to odkładanie to chyba zmora wielu rodziców.. przy pierwszym ktoś mi powiedział, że dzieci się często budzą przy odkładaniu bo wyczuwają zmianę temperatury jak dotykają zimnego łóżeczka. Dlatego polecił usypiać dziecko owinięte w kocyk i w tym kocyku odkładać, wtedy różnica jest mniejsza. W wielu przypadkach to u nas działa. Ale nie zawsze.

Udanego dnia =)

Kobietki a czy ktoras moze polecic jakies miejsce na wyprawienie kameralnej uroczystosci rodzinnej na 12osob z okazji chrzcin? Bo chcielismy w maju organizowac, ale to zalezy od kilku kwestii jeszcze. No i mialo sie to byc w Malinowym Ogrodzie w Osowej. Z tego wzgledu ze pracuje tam moj szwagier. .ale u nich maj odpada ze wzgledu na Komunie ktorych zatrzesienie wiadomo. Pewnie tak wszedzie bedzie. Ale podpytuje z ciekawosci. gdzie wy planujecie robic ta uroczystosc?

Lala kochana, teraz oby dobra noc przed wami:*

Kurczaczytam Was i sie pocieszam. Ja na poczatku tslalam, ze my mamy slabo z tymi kolkami. Ale one u nas trwaja maksymalnie po godzince, poltora codziennie. I tyle. Poza tym mala pogodna, gaworzy, zywa jest bardzo, usmiecha sie coraz czesciej. I to chybacoraz bardziej swiadomie. I powiem szczerzeze myslalam zete kolki u nas to masakra. Ok, to fakt, na poczatku trwaly po kilka godIn. a teraz odpukac jest coraz lagodniej. No inie musialam poki co podawac espumisanu ani nic innego. Wystarcza lezenie na brzuszku, odbijanie po jedzonku imasaze i pieszczoty brzuszka. A jak wychodze z nia w wozku na dwor to wogole jest w siodmym niebiei w godzinach kiedy kolka powinna sie pojawic, to absolutnie sladu po niej nie ma.

U mnie tez dzien minal spokojnie po wczorajszuch wzdeciach pol nocy przeplakalam a dzis ladnie jadl, brzuszek miekki. Teraz przytulamy sie po kapieli maluszek czka az caly podskakuje.

My po debiucie w Rivierze:-) musielismy kupic drukarke, wiec wybralysmy sie z mezem do Saturna. A co tam. Wczesniej bylo spacerowanie powsi, potem po CH. Teraz mala juz odplynela wiec wieczor chyba mamy dla siebie. I pobudka jakoskolo 1.00. Powoli naprawde sie przyzwyczajam, bo malej sie wlacza coraz precyzyjniejszy zegarek w tylku na pobudki:-) i dobrze.

Milego wieczorku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piekny weekend za nami, ciekawe czy ktoras sie rozpakowala... ;)

Dziewczyny, pytanie... Mowi sie ze dziecko ustawia sie glowka do dolu, czasem niektore z Was mowily ze nawet czuja to ustawienie... A czy ktorejs z Was dzidzia do samego konca lezala skosnie? Glowka bardziej do dolu, ale jednak nie w pionie?