Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie Dziewczyny jak to jest z tym trzecim USG? Czy robią tam gdzie prenatalne i połówkowe czy może je zrobić prowadzący ciążę lekarz. Wiem, że mój gin narzekał na jakość sprzętu i te dwa główne miałam robione u doktor Lenckowskiej, a u Niego kontrolne. Jutro mam kolejną wizytę i teraz nie wiem czy prosić o skierowanie na to badanie. W sumie nikt wcześniej mi nie wspomniał o trzecim badaniu, nawet po połówkowym doktor Lenckowska jak się ze mną żegnała to mówiła ,,do zobaczenia z kolejnym dzieckiem"... Jak szczegółowe jest to badanie, czy bardziej takie rutynowe USG?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Część dziewczyny :) ale tu było cichoooo :)
Ja mieszkam na morenie i do Gemini mam rzut beretem więc od kiedy tu mieszkam co miesiąc robię jakieś zamówienie :p
Właśnie zaczęłam prania dla młodego, mam ubrania od szwagierki po jej synach, jak z tym się uporam to biorę się za rzeczy po młodej :p

Właśnie wracam od diabetologa, bo oczywiście cukrzyca ciążowa mnie nie ominęła :( miałam lekkie załamanie po odebraniu wyników, ale cóż...już mało zostało, 12 tyg wytrzymam jakoś (z małymi grzeszkami...:) )

Teraz we wtorek będę szła na USG bo ostatnio u mojej gin akurat był aparat i spradzala młodego to mowila że trochę za mało wód płodowych i mamy iść sprawdzić.

Trzymajcie kciuki żeby śnieg utrzymał się do weekendu to Marianna zaliczy swoje pierwsze sanki :D i bałwana :D

Witaj :-)
Dopisałam Cię do listy.

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Ania 25.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Inga 15.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
Agata_230789 29.04.2018

Kasiu ja właśnie kilka dni temu wydałam kilka stówek w Gemini na zamówienie dla Jasia ;-)
Poza tym zawsze robie tam zakupy. Można naprawdę duuuużo zaoszczędzić. Także polecam!
Też czekają mnie ostatnie zakupy i chce wreszcie niedługo zakończyć już wszystko. Niech leży, pachnie i czeka heh
Potem nie będę miała na to siły i czasu. Zresztą z czasem u mnie też ciężko bo moja córka bardzo o to dba, żebym się nie nudziła :-)
U nas 29 tydzień.
31 stycznia jedziemy na usg 4d. Mam nadzieję, że z młodym wszystko dobrze i dodatkowo da sobie zrobić jakieś ładne zdjęcie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdarza się, zdarza. Ostatnio położna w Szkole Rodzenia o tym mówiła. Różnica jest taka, że wody jak zaczną się już sączyć to nie przestają, a reszta wiadomo raz jest, raz nie ma.
Dziewczyny co taka cisza? Mam nadzieję, że Wy i Maluszki jesteście zdrowi. U nas 31 tydzień. Pranie, prasowanie, układanie... ostatnie zakupy. Dziewczyny z forum polecały Aptekę Gemini, jeśli chodzi o całą tę higieniczną część. Ostatnio porównywałam ceny w różnych sklepach i chyba faktycznie wychodzi tam najtaniej.
Strasznie się boję śniegu... Właściwie tego, że będzie ślisko. Już teraz ciężko mi się chodzi z takim brzuchem, co dopiero jak będzie lodowisko. Dużo chodzę i boję się, że trzeba to będzie ukrócić. Niby buty dobre, ale i tak mam strach w oczach.
Czekamy z Adasiem na wieści od Was i gorąco Was ściskamy :)

Hej dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku:) termin porodu 29.04.2018
Pozdrawiam:)

Sobie wkręcilam, że to płyn owodniowy mi cieknie... Rano już widziałam że to normalna wydzielona. Kupiłam test ph no i wychodzi że ph nanormalne ale i tak wizyta na Google mnie nastraszyla, że to wody mogą się saczyć saczyć co jest oczywiście niebezpieczne. Nie chce panikowac i pędzić od razu do szpitala wiec moze wy tez tak macie?

Hej Dziewczyny,
Mam pytanie odnośnie wilgotności w tych miejscach. Ostatnio obudziłam się w nocy z lekko mokrą bielizną i od razu

U nas też spokojnie. Święta z rodziną, Sylwester we dwójkę w domu. Byliśmy też po wyprawkę dla Małego i teraz przymierzam się do prania wózka, składania łóżeczka i przeglądania ubranek :-)
U nas miała być Julcia, ale na prenatalnych w 12 tygodniu dziecko pokazało to co ma najlepszego i odtąd wiedzieliśmy, że będzie chłopak :-)
Ja chciałam Jasia albo Kubusia, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Adasia.
Ostatnio Mały więcej się rusza, najbardziej u mojej siostry w Szczytnie. Zaczęłam też czuć ruchy w górnej części brzucha. Nie wiem czy się przekręcił główką w dół czy to rączki. W ogóle zauważyłam, że brzuch mi faluje ;-)

Ja właśnie dziś po wizycie.
Na szczęście mały postanowił się już wpasować głową do dołu i mam nadzieję, że tak zostanie do końca :-)
U nas imię wybrane już podczas planowania drugiej ciąży... ;-)
Z mężem nie mieliśmy żadnych sporów ani wątpliwości. Tak samo było przy córce. Miała być Zuzia i była ;-)
Teraz miał być Jaś lub Hania.
No i stanęło na tym, że będzie Jaś. Co na każdym usg dumnie pokazuje heh

Ale tu u nas spokojnie. Jak się czujecie :-)? Za częścią z nas już 2/3drogi. Ale ten czas szybko leci. Wszystkie macie już wymyślone imiona dla maluszków?

Wesolych Swiat dziewczynki! :) samych radości :* nadrobię posty po swietach jak bedzie juz spokojniej :) ściskam!

Mój synek też ciągle pupę ma na dole. Bardzo bym chciała rodzić SN wiec mam ogromną nadzieję, że któregoś dnia się odwróci :-)

Dziewczyny Spokojnych Świąt Wam życzę, dużo odpoczynku i zdrówka dla maluchów :-)

Cześć Dziewczyny. Po środowej wizycie dowiedziałam się, że Mały jest odwrócony miednicowo i pewnie dlatego czuję Go ciągle poniżej pępka. Raz tylko czułam w środku nocy pod lewym żebrem. Mam nadzieję, że do porodu się odwróci chociaż ciężko z tym Jego ruszaniem się. Zapowiada się spokojne dziecko ;-)
Jutro przyjeżdżają moi rodzice, więc nie wiem czy zajrzę jeszcze na forum. Poza tym ciągle jeszcze czeka mnóstwo gotowania...
Zdrowych i spokojnych Świąt! :-D

Ania, jeszcze jakiś czas temu były w Lidlu, jedno całe białe a jedno jakieś jasne, ale nie wiem czy jeszcze będą,
Gratuluje wyników glukozy dziewczyny,
Ja też byłam na wizycie i mlody co chwila w innej pozycji w brzuchu, chyba nie będzie należał do najspokojniejszych :)
Nie wiem czy zdążę jeszcze wejść, więc życzę wam już dziś radosnych, zdrowych świąt :)

hej :) ja USG mam dopiero po nowym roku, już nie mogę się doczekać żeby dowiedzieć się jak młoda urosła, bo ja urosłam trochę za dużo :P wiecie może gdzie mogę kupić dobre jakościowe kopertowe body białe gładkie (długi/krótki rękaw)? Bez żadnych nadruków, kolorów itd. H&M odpada

Hej! Bylam u lek:) Wszystko ok;) mloda waży lekko ponad 800g. Poza tym, wszystko w normie. Bardzo się cieszę:)
Brzuch mi twardnieje dość często ale mam po prostu więcej wtedy odpoczywać i brać nospe.

Tak tylko jakościowo wypadają dość slabo. Ja kupuję tam ale od wielkiego dzwonu i to głównie bluzeczki czy leginsy. Bodziaki są zanizone rozmiarowo i nierozciągliwe

W Pepco znajdziecie mnóstwo ubranek dla noworodków oraz zabawek w super cenach!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny - zdałam dzisiaj teorię na prawo jazdy :D z racji Marianny przygotowywalam się sama w domu (przygotowaniami bym w sumie tego nie nazwala) i naprawdę nie wiem jak to się stało że zdałam :p

skarpetki - ja mialam te najmniejsze, chyba 10-12 czy jakos tak. Moja mloda ma mala stope i całkiem długo nam służyły te małe ale nie kupiłam żadnych bo dostaliśmy :p tetaz ma 19-20 a ma 16 miesiecy, butow zimowych do chodzenia nie mogłam takich znaleźć i ma 21 :p ale daje radę :)

Jak przygotowania do świat? W ogóle swieta u was czy gdzieś wyjeżdżacie?

Inne tematy z forum

Cukrzyca ciążowa - pytanie (37 odpowiedzi)

moja cukrzyca ciążowa jest bardzo dziwna :) po glukozie 75g mój wynik po 2h wynosił 154, na czczo...

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...