Mamusie marcowo-kwietniowe 2018

Witajcie dziewczyny.

Czy jest już ktoś z terminem jak wyżej? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sory za post jako anonim, zapomniałam się zalogować ;)

ja też 2 x 1 :) I tak lepiej niż w ciąży z młodą i bardziej zapobiegawczo :p ale ja z kolei tak na to patrzę że db że biorę od razu niż miałabym czekać do kryzysowego momentu jak z młoda. dzięki temu jestem spokojniejsza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja biorę d*phaston 2x1 i to też nie pomaga w dobrym samopoczuciu ;-)

Moja dwulatka też nie przyjmuje do wiadomości złego samopoczucia rodzicielki:/

Wspaniale że wszystko dobrze:)
Ja idę jutro i mam nadzieje ze tez bedzie ok bo początki miałam nie za fajne. Do tego łykam d*phaston i czuję się fatalnie. Nie wiem czy to przez ciaże czy te tabletki. Mdli mnie non stop i mało co jem. 4 kg juz schudłam:(

Prywatnie zdecydowanie. Poszłam teraz na początku ciąży do lek. Z luxmed i powiem Wam TRAGEDIA. Dwa tygodnie nie spałam z nerwów. Tak mnie nastraszyl ze nie chce nawet myśleć o tym.

Kasix88, u mnie też drugie dziecko takze jest szansa na wcześniejszą akcje;)

Najgorsze właśnie to zmęczenie czasami... A rocznej córce nie powiem, że mama zmęczona ;-)
Jak jej mówię, że mama ma.dzidziusia w brzuchu to zagląda mi pod bluzkę i tylko dziwnie patrzy ;-)

ja nie mam objawów ciąży w ogóle ;) przy młodej nie mogłam słodyczy, smazonego, ostrego i pomidorów od samego początku nim wiedziałam że to ciąża...a teraz?! nic! zmęczona jestem jak to przy rocznym dziecku ale poza tym nic :p więc się nie martw na zapas!!

Apropos panikowania. Miała któraś z Was, że nagle jednego dnia wszystkie objawy ciąży zniknęły? Ja od dwóch dni mam znów energię, nie mam.mdłości...
Aż zaczęłam się martwić.

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2018

Ja będę robić prenatalne też w Gamecie ale nie u dr Śliwińskiego tylko u dr Mężyk. Ja z tych panikujących jestem, wiec jak mam szansę sprawdzić czy na pewno wszystko ok to sprawdzam :-)

ja w Lux medzie całą ciążę prowadzę u jednej lekarz i wizyty mam u niej co miesiąc, tak robiłam w poprzedniej i tak też teraz. możesz mieć zarejestrowana jedna wizytę do ginekologa jednocześnie, inaczej system nie pozwala zaakceptować drugiej ;) oprócz wizyt co miesiąc musiałam tylko iść robić u innego dr bo moja nie robi i nie ma w gabinecie. a chyba od 38 tyg chodziłam co 2 tyg i co tydz na ktg...jakos tak ;) póki co mam w planach iść robić w Lux medzie, polowkowe chyba oprócz tego zrobię w invikcie, ale zobaczymy. porównując jakość badań w obu miejscach to ... wszystko zależy od lekarza :p brzozka w invikcie super, ale raz musiałam iść do innego lekarza to zdecydowanie lepiej wyglądało iść w lux medzie niż to co ten Pan robił...

Hej ;-) jestem po kolejnej wizycie... Dzisiaj 9t6d. Z maluszkiem wszystko ok ;-). Ja też czuję się dobrze ale wykańcza mnie zmęczenie i to że nic mi się nie chce :-(. Czy myślałeścię o usg prenatalnym? Idziecie tylko do swojego lekarza czy wybieracie się jeszcze gdzieś wszystko sprawdzić z przeświadczeniem co dwie pary oczu to nie jedna? ?

w luxmedzie wgl jest tak, że niby wizyty są, ale jak chcesz do konkretnego lekarza to ciężko. A z tym ile czasu wcześniej można się rejestrować to zależy od lekarza, niektórzy ustalają grafik raz na tydzień, niektórzy raz na miesiąc, albo więcej. Zależy w ilu miejscach pracują.
Niby powinno się chodzić raz na miesiąc na kontrolę, ale na pewno nie uda mi się chodzić zawsze do tego samego lekarza.

Jako, że na razie o mojej ciąży wie mąż i lekarz, to też jestem za tym forum ;)

w luxmedzie zwykle dają skierowanie na usg i trzeba się zarejestrować osobno, chociaż kartę ciąży założył mi lekarz, do którego poszłam na usg w 6tc

Ja nie ma FB (wiem, nie istnieję :D) więc wolę forum,

Darnelka dzięki za info, byłam dziś u niego i spoko tylko z terminami masakra, zapomniałam się go spytać o kwestię częstotliwości wizyt, a Ty co ile do niego chodzisz? I kojarzysz ile wizyt do przodu pozwala zrobić system?

Marta, czy Ty też dziś byłaś u dr na Zaspie? Wchodziłaś może bo babeczce co była z synkiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dysiu jestem za :)

mi stąd powiadomienia nie działają za dobrze, stąd pomysł FB. Ale możemy jeszcze trochę poczekać, chociaż ja osobiście nie czekalabym aż do urodzenia dziecka...

Ja też należę do takiej grupy na fb, ale stworzyłyśmy ją dopiero jak dzieciaczki się urodziły. I do tej pory się tam udzielamy, spotykamy itp. Z tym, że faktycznie tutaj udzielalo się regularnie pod koniec juz tylko 20 dziewczyn i te faktycznie utworzyły grupę. Bardzo zgraną zresztą :-)
Myślę, żeby poczekać do końca i zobaczymy, które z nas będą się tutaj udzielać i dopiero wtedy założymy dla tych dziewczyn grupę na fb.
To jednak jakaś tam prywatność jest więc niekoniecznie może anonimowo tak póki co będziemy się na fb udzielać :-)
Co myślicie?

Inne tematy z forum

Poradźcie coś na wypadające włosy :( (15 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak w temacie... proszę pomóżcie, bo sama nie wiem co robić. Karmię piersią od 5ciu...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...