Mamusie marcowo-kwietniowe 2018

Witajcie dziewczyny.

Czy jest już ktoś z terminem jak wyżej? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie termin około 7 kwietnia.
W domu już mamy 14 miesięczną córeczkę.
A ciążę prowadzę u dr Śliwińskiego w Gamecie. Zresztą tak jak poprzednią :-)

Witajcie Mamuśki :-)
Jestem już po badaniu. Serduszko bije mocno, dzidziuś ma 2,12cm i według USG 16-tego był 8t6d. Za każdym razem liczą mi inaczej ;-)
Żelazo mi się bardzo poprawiło-3 tygodnie łykania Tardyferonu-Fol po zasłabnięciu wskoczyło z 8 na 12. Martwię się tylko wynikami krwi.. 28-ego mam wizytę w Szpitalu Zakaźnym. HCV reaktywne w teście przesiewowym. Czytałam, że czasem wychodzi błędny wynik i trzeba go powtórzyć. Czy któraś z Was też tak miała?

Cześć dziewczyny, też mam termin na przełomie marca i kwietnia, najprawdopodobniej będę rodzić koło 6.04. To moja druga ciąża, starszak będzie miał 31.03 czwarte urodziny.
Miałam na początku straszne mdłości, ale już się trochę uspokoiły. W poprzedniej ciąży trwały gdzieś do 18 tygodnia, więc na razie spora ulga:) Ale i tak mam problem ze zorganizowaniem sobie posiłków, bo wszystko mi śmierdzi, albo wydaje się gorzkie. Jak Wy sobie radzicie z jedzeniem?

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2018

cześć:) ja mam termin na ok 24.04 :) już mam roczną córeczkę (wczoraj skończyła rok) i udało się ponownie zajść w ciążę! ciążę będę prowadzić w lux medzie tak jak poprzednia, u tej samej dr, dr. Pietrzak- stukan.

Witajcie przyszłe mamuśki, ja na szczęście też do was dołączam, choć nie było łatwo, bo tylko z jednym jajowodem! Lekarz nie zauważył ciąży pozamacicznej i odesłał mnie do domu, a kilka dni później wylądowałam na Klinicznej ;( Długo się zastanawialiśmy czy pozwać tego lekarza, na szczęście trafiliśmy na firmę Refundo z Gdyni, przekonali nas, że jest szansa uzyskać odszkodowanie, sprawa jest w toku, ale jesteśmy dobrej myśli!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak na NFZ. Z rozmów innych mam wywnioskowałam, że to dobry specjalista. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Fajnie, że nasza wiosenna grupka się powiększa :-)

Zdecydowalyscie się na lekarza prywatnie czy na nfz?

Właśnie mnie uswiadomilyscie że święta wielkanocne wypadają 1-2.04. Mi termin wypada na 29-30.03 jak nieurodze wczesniej (drugie dziecko) to też czekają mnie święta na porodowce. Zupełnie o tym nie pomyślałam.

Korożan przyjmował mnie pare razy na sorze z piewrszyą ciążą.Wydawał sie bardzo rzeczowy i kompetenty. Dostałaś się do niego na NFZ?

Ja tez mam wizyte na 16stego :) Gratuluje że udało się z dzidziusiem skoro taka historia wcześniej z tarczycą. Widać że natura jednak potrafi sama sobie wszystko uregulować. Bedzie na pewno wszystko dobrze. Napisz jak już bedziesz po wizycie :)

Hej Dziewczyny , ja tez mam termin na marzec -kwiecień . Trudne do ocenienia bo ciąża III po niudanej II i trudno termin określić. Mam nadzieję że po ciężkich początkach będzie dobry koniec. Może któraś z Was jest pod opieką Dr.Dawickiego z Invicty i może mi coś o nim powiedzieć . Pozdrawiam Was mamuśki !!!

Witajcie:)
u mnie termin na koniec marca....czyli najprawdopodobniej święta wielkanocne na porodówce;)

To będzie moja druga wizyta. Zaczęło się od zasłabnięcia z powodu anemii. Wylądowałam w szpitalu na Zaspie, a później szukałam lekarza prowadzącego w przyszpitalnej przychodni. Raz że mam blisko, a dwa przy szpitalu wydaje mi się, że jest wygodniej i bezpieczniej. Wszystko w jednym miejscu. Jestem też pod opieką endokrynologa więc tym bardziej 2 w 1 :-)
Z tego co się dowiedziałam pracuje tam dwóch ginekologów-mój nazywa się Marek Korożan. Po jednej wizycie niewiele mogę powiedzieć, ale zaskoczona byłam ilością pacjentek. Umówiona byłam na konkretną godzinę, a i tak weszłam dwie godziny później, bo jednego dnia pan doktor ma czasem ponad 30 pacjentek. Jak popytałam w poczekalni innych mam to opinie były bardzo pozytywne. Niektóre dojeżdżają specjalnie z dość daleka więc to też dobra rekomendacja :-)

Jestem po wizycie ;-). ciąża potwierdzona według usg 6t4d według miesiączki 6t5d. Serduszka nie słyszałam bo do 10t się nie słucha... Ale widziałam że bije ;-). Więc jestem spokojna. Kolejna wizyta 28.08. Kasia u kogo prowadzisz ciąże? Nie zalogowała się :-P - Kasix88

Witaj :-)
U mnie pierwsze dziecko. W sumie ogromne zaskoczenie i niespodzianka, bo jestem grubo po 30-tce i do tego mam niedoczynność tarczycy i przy moich wydłużonych cyklach szanse nie były duże. Nawet lekarka, która mnie badała z uznaniem spytała ,,jak Państwo to zrobili..? jak trafiliście w owulacje..?" ;-)
No cóż.. :-)
Wizytę mam 16-tego, będzie to 9t1d według moich wyliczeń, według lekarza 11t1d. Nie mogę się już doczekać :-)
Czuję się dobrze, nie mam mdłości tylko lekkie zmęczenie, ale to głównie przez anemię, która się do nas przykleiła.
Pozdrawiamy Mamusie

Hej dziewczyny. Miło widzieć że już się zabieracie ;-). Z ostatniej miesiączki 6t5d. Jutro idę do lekarza. Zobaczymy co on stwierdzi. Mam nadzieję usłyszeć mocno bijące serduszko;-). Do jakiego lekarza planujecie chodzić? Ktora to Wasza ciąża?? Pozdrawiam Was serdecznie ;-)

Witamy w naszym klubie Wiosennych Mam :-)

Witam :) Ja mam termin na początek marca :)

No to witaj w klubie :D wg om u mnie też powinno być 2 tyg do przodu.
Ja zaczęłam kiepsko się czuć...na początku byłam tylko senna, a teraz zaczęły się mdłości :( na szczęście bez wymiotów, ale wszystko mi śmierdzi :( i strasznie opadam z sił, wejdę po schodach i mam zadyszkę jakbym maraton przebiegła :/

To ja mam podobnie, każdy lekarz wyliczył mi inny termin. Lekarka, u której byłam pierwszy raz, żeby potwierdzić ciążę wyliczyła mi 4 tydzień, dwa dni później lekarz na pogotowiu powiedział, że 5. Na kolejnej wizycie był już 8 ;-) Też wszystko przez wydłużone cykle. Jak próbowałam sama się doliczyć i zrobić rekonstrukcję wydarzeń ;-) to wyszło mi, że nie chce być inaczej tyko minęło już pełnych 6 tygodni i dziś 7t1d. Mimo, że dla lekarzy to już 9t1d :-)
A jak się dziewczyny czujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

jakich używacie perfum ??? (65 odpowiedzi)

Hej dziewczyny jakich perfum używacie i co możecie polecić ??? Szukam jakiś o słodkich...