Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-21-t387060,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Ale dużo piszecie...
Ja wcześniej suszarkę trzymałam w małym pokoiku, bo stał pusty, ale teraz jak jest tam pokoik dla dzidzi, to trzymam na balkonie, a jak pogoda marna to w dużym pokoju.
Co do wózka to też mam zagwostkę gdzie go będziemy trzymać, na razie stoi w pokoiku dzidzi, ale będzie musiał stamtąd wylecieć, bo jak tam stoi, to już nie ma miejsca, żeby tam wejść. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to duży pokój, ale mam biały dywan i nie wyobrażam sobie po deszczu wjeżdżać na niego wózkiem... Na klatce się boję, bo kilka razy zdarzyło się, że bezdomni nocowali.
Ja dziś się ważyłam rano, to mam 6,5 kg na plusie, ale wszystko mi w bebzol poszło i wyglądam jakbym miała zaraz urodzić.
Co do magnezu to ja piłam ten do rozpuszczania i nadal miałam skurcze, mi lekarz kazał łyknąć przez kilka dni po 5-6 asparginów, a potem brać po 2-3 i działa.

mi sie tez brzuch owłochacił ;[
a wózek... w domu totoalnie nie ma na to miejsca bo u mnie się wchodzi i od razu jest pokój z aneksem. wiec póki sucho to może jeszcze na balkon bedzie mis ie chcialo targac a tak to tylko klatka. Wczesniej stał w bagażniku i nie bylo tego problemu a teraz samochod zmieniony i trzeba bedzie kombinowac

co do suszarek to ja sobie ostatnio dokupiłam jeszcze jedna taką małą okrągłą "parasolkę" z klamerkami składaną. Super się sprawdza przy bieliźnie, skarpetkach i rajstopkach małej a wcześńiej przy innych drobnych ciuszkach dziecięcych. Na stojącą suszarkę wieszam tylko większe rzeczy a reszta na stojącej suszarce na balkonie albo w przedpokoju. Ja mam bardzo wietrzny balkon i takie klamerki na stałe bardzo mi ułatwiają sprawę :)
O takie coś: mała a bardzo praktyczna rzecz, a zimą przewieszam sobie taki wieszam przez rurke od kaloryferów albo na grzejnik w łązience i też gicio cyk myk suche :)
http://www.mtm.waw.pl/pl/component/publikacje1/details/96
http://www.mtm.waw.pl/pl/component/publikacje1/details/97

Mariols ja mimo że można interpretować wyniki ddimerów jako norma to biorę przeciwzakrzepowe zastrzyki ale to dlatego że mam naprawdę spore i bolesne wylewy na łydkach

już pada :/
życzę sobie żeby do 14 była piękna pogoda.

ja już nie pamiętam jak wyglądają moje spodnie nieciążowe ;)

Ja cały czas chodzę w jeansach nie ciążowych :)

wózek będzie na klatce, zamknięte osiedle, nikt nie zawinie :)

u nas tez jakoś pochmurnie - miałam iść do paskownicy, ale w takiej sytuacji nie będę ryzykować (taka wymówka bo tak mi się dziś nie chce wychodzić, że szok a że starsza chora to i do szkoły nie muszę biec) :D

nOo u nas pranie tez jedno za drugim, non stop, a jak jest wilgoć w powietrzu to nawet 2 dni schnie jedna partia i w koszu na bieliznę kocioł już się robi!
Ja mam taką stojącą rozkładaną i stoi w łazience, na szczęście mam dość miejsca.

miałam 5 kg na plusie a teraz mam znowu 4, ale brzuch rośnie w obwodzie więc chyba dobrze?

w Gdyni słońce

mariols ja własnie mam taką suszarkę zaokienną, ale tam mam dosłownie 5 krótkich sznurków i sie musze namęczyć żeby tam coś powiesić, bo pod oknem stoi kanapa i musze sie opierać brzuchem o parapet i w ogóle beznadzieja, używałam tego wcześniej. Ale to sie sprawdza tylko latem przy ładnej pogodzie.

Mówie męzowi że zrobimy w łązience podsufitową, ale on stwierdził, że po remoncie nie bedzie wieszał prania w swojej idealnej łazience marzeń :-/ No ok. Nacieszy się tą swoją idealną łazienką marzeń i przywiesi mi tą suszarkę. Bo teraz suszarka stoi przy jego idealnym kominku marzeń ;)

Ale burdel w tej przychodni. Ja bym w ogóle miała wątpliwości czy te wyniki są faktycznie moje czy jeszcze gdzieś coś nakiełbasili kurka wodna.

Nie straszcie burzami bo za godzinę muszę iść po młodą. Mąż wlasnie do rumi dojechał i też mówił że leje i idzie do Wejherowa. Cholera.

Wózek będzie stał w przedpokoju, mamy długi i wąski, emmaljunga przy Miśce się zmieściła, teraz będziemy jeździć Xlanderem od koleżanki i też wejdzie tylko już trochę ciaśniej bo szaf doszło w przedpokoju.
Pranie na balkonie albo w dużym pokoju, jak jest potrzeba to się upycha w małym. Ostatecznie wieszam w łazience, bo tam tez mam stojącą suszarkę.

Wczoraj moja pralka pobiła rekordy - 4 prania jednego dnia. Dziś miały być kolejne dwa - ręczniki i pościel, ale już tak fajnie nie schnie:/

my na szczęście też mamy duży balkon suszarkę mam tylko jedną taką rozkładana, kurcze ale wózka to na balkonie trzymać nie mogę, szczególnie w okresie jesienno-zimowym

matko co was doczytam i chce cos pisac to nawo musze czytać spokojnie kobitki :)

Jeśli chodzi o malowanie i obcinanie paznokci to moja sis jest nie zastąpiona ostatnio nie mogła a troche mi paznokcie odrozsły to poprosiłam męża żeby mi pomalował to na palcu miałam więcej lakieru niż na paznokciu :P.

O suszarkę się nie martwię bo raz mamy duże pokoje 2 balkon i 3 suszarnie :D

Jejku jak u mnie leje masakra a burza aż się boję czasmi :)

Ja ostatnio na wizycie tez +10 kg, brzuch jak szafa, wszystko inne też jak szafa i się turlamy jakoś :)
Muszę jakoś zwolnić z jedzeniem, bo teraz najgorsze tygodnie, dziecko intensywnie przybiera na wadze a ja z nim :)

Za to wbiłam się w swoje dżinsy nieciążowe dzisiaj...z konieczności, bo wszystko ciążowe wyprane i nie doschło. Jakoś się dopięłam pod brzuchem, nawet od biedy dałoby radę tak chodzić.

ja z wózkiem to nie wiem ..
jeśli uda mi się kupić tą Bartatinę i ją zobaczę to pewnie będę pod drzwiami zostawiać, chociaż tam też mało miejsca ..

jeśli będę musiała jeżdzić tą landarą co mi Mąż przywiózł to nie wiem, bo ona mi w korytarz nawet nie wejdzie :/

i babcia do mnie właśnie dzwoniła, że kupiła mi kilka tetrówek i flanelkę dla Małego, więc kolejna rzecz z głowy ;)

i mama mi uświadomiła, że u niej są chyba dwie butelki aventu po Lenie, których używała u rodziców moich właśnie, więc muszę looknąć po ile są do nich smoczki, i może też będzie można wykreślić butle ;)

u mnie chwilę zlało, a teraz buuurza :D

Ja mam suszarkę w łazience na suficie i taką rozkładaną. Na szczęscie mam wielki 10m balkon więc w lato względnie nie ma problemu. Ale tak to tez albo u nas albo jeszcze do małego do pokoju wstawiam ale synek zacyzna się buntowac czemu u niego ;]
ale w sierpniu planujemy ten remont łazienki i ta wizja łazienki, którą mam nijak nie pasuje kurcze w wiszącą suszarką i mam dylemat ;] czy popsuć moja piękną łazienkę i patrzeć bardziej pod względem praktycznym czy się mordowac z rozwieszonym praniem po pokojach. Bo teraz jeszcze jeszcze ale jak bedzie jeden wiecej to pewnie bedzie ona gdzies non stop stała ;/

agag no ja wlasnie miałam 742 :D ale jak potwierdzasz ze nie am sie czym martwic to narazie to zlewam ... kiedys jeszcze po ciązy sobie zrobie z ciekawosci.

ja za 2 godziny idę na zakupy i do mamy jadę, nie straszcie, że będzie padało :(

Agag ja mam właśnie ten forte. Mój mąż codziennie pije i się do niego przyłączę :) historia świetna ... burdel jest wszędzie.

Mi brzuszek ostatnio rośnie jak szalony :) mój mąż co widzi to nie może uwierzyć. Smaruję go 3 razy dziennie bo mam wrażenie, że jest strasznie suchy. A i co do włosków to ja na brzuchu mam bardzo dużo, ale zawsze miałam a na udach jakoś przestały rosnąć :)

Ja mam za tydzień wizytę i obawiam się, że przejdę na fenyterol bo wczoraj i dwa dni temu miałam po 10 skurczy w ciągu dnia, i to takie dość solidne.

dziewczyny w związku z tematem miejsca, to powiedzcie mi gdzie będziecie trzymały wózki? jak juz dziecko będzie na świecie i np. po spacerze, to gdzie z wózkiem do mieszkania, na klatkę? kurcze ja będę musiała chyba do mieszkania, bo mam tak usytuowane mieszkanie,że na klatce nie mogę bo będzie na pewno przeszkadzać innym w przejściu, najgorzej zimą jak kola będą mokre, ubłocone

Dziewczyny a pamietacie te wystające suszarki montowane przy oknach ? :D kiedys zrobili o to aferę bo drugim kapało " z góry " - no ale jak ktos na parterze mieszka to takie cos nikomu by nie wadzilo

W łazience jeszcze wieszaja - ale ja bym nie mogla bo by mi nad glową cos fruwało albo co gorsza kapalo na wanne :/

u nas kiedys suszarka stala w przedpokoju ale teraz juz sie tam nie zmiesci bo stoi co innego i tylko jedynym miejscem jest duzy pokoj :(

mariols a jaki miałaś wynik tych ddimerów? Ja miałam coś ok 750 a norma do 500 ale faktem jest że moja gin tez mówiła że w ciąży to normalne że mogą byc nawet sporo podwyższone i że to o niczym nie świadczy

Na morenie grzmi przeokrutnie ale deszczyk tylko leciutko siąpi

Ja z praniem też mam problem i chcę kupić suszarkę nad wannę.

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...