Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-21-t387060,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Kurczę, robiłam w sobotę badania i morfologia i tarczyca ok ale w moczu mam glukozę :/ miała tak może któraś z was? nie robiłam niestety poziomu glukozy we krwi bo krzywa w zeszłym miesiącu wyszła ok. jutro rano idę to powtórzyć i mam nadzieję, że to był jakiś przypadek bo jak będę musiała zrezygnować ze słodyczy to się załamię....

ja to się cieszę, że mój Mąż jest inny .. niż np. jego brat, tamten to ogólnie patola, ale nic nie pomaga w domu, syna to może raz przewinął, a mój? miód cud i orzeszki ;)

nawet w nocy udawałam, że nie słyszę Leny i on do niej wstawał :D hahaha

powiem Wam, że faceci wyjechali i zamiast mi być smutno jak ostatnio, tak się kurde cieszę!
cisza, spokój, burdel tylko po nich pozostał, ale powoli ogarniam sobie ;)

aa co do butelek, oglądałam wczoraj w akpolu i kurde, no nie mogę się zdecydować, te TT mi się bardziej podobają wizualnie haha, cenowo jakoś bardzo od siebie nie odbiegały szczerze mówiąc od aventu .. no nic, muszę przemyśleć to i pewnie kupię na koniec ;)

swoją drogą, wszystko drogie, za same wkładki do cycków zapłaciłam prawie 20 zł, tantum rose czy jak to się zwie, pytałam w aptece, kolejne 25 .. pieprzone prześcieradełko do łóżeczka prawie 20 zł .. masakra!! ale jak mówiłam, róbmy zakupy wcześniej to mądrzejszy był ;)

Witam się po weekendowo.
u nas tez małe rozeznanie po sklepach dzieciaczkowych w weekend było ale jakos nic nie zakupilam. Brak mi weny :) za to szafka została zrobiona i wisi i czeka na załadowanie asortymentem.

Co do tatusiów to ja znów pamiętam jak chodziłam w I ciąży i odrzucało mnei od tatusiów totalnie niezainteresowanych właśnie... jeden nawet był taki, ktory mial miec córkę i jawnie nie mógł się z tym pogodzic... żenada troche dla mnie.
Ale spokojnie dziewczyny, nie wszyscy są tacy. A raczej jednak znam większość takich zainteresowanych :) ja sobie nie wyobrazam być sama w rodzicielstwie. I mimo, ze moj mąż tez ma pracę gdzie dużo go nie ma to jednak nie przeszkadza to w byciu tatą pełną parą ;) czasem mówi sie, ze faceci po urodzeniu dziecka czuja sie odtrąceni przez żony... mój mąz był tak wkręcony, ze to ja się czułam odrzucona :) spelnilam role, urodzilam i moge isc na bok ;) a ten świrował z kąpaniem, przewijaniem itd. ale tak na prawde to my czesto narzekamy na nich ale poniekąd same jesteśmy sobie winne bo najpierw nie dajemy im szansy na wykazanie sie bo same zrobimy najlepiej a potem facetowi robi sie z tym wygodnie i juz nie chce, a my wtedy zaczynamy narzekac :)

Hejka! ja też mam jakieś wahania nastrojów, ale dołki na szczęście krótko trwają, bo mój mąż jakoś umie mnie podnieść szybko na duchu i znów się cieszę, że jestem w ciąży:)
Też mam trudności z oddychaniem, wczoraj byliśmy w kościele, to myślałam, że umrę, jak mi się słabo zaczęło robić:/ No i też czuję się wielka, jak pomyślę, że jeszcze 2 miesiące mi zostały, to nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak przed samym porodem będę wyglądać:/ Poza tym, ciągle jakaś senna jestem, rano to nie mogę z wyra wyleźć, dziś spałam do 11.

hejka na dziś w nowym! :>

Bimka musisz więcej ćwiczyć po prostu ;P

A wiecie, że mój mąż to akurat wiedział o kobiecej anatomii kiedyś więcej niż ja? :/
I żeby nie było - nie był wcale wielce doświadczony!!! :P

nat, ja też sie czuje jak wieloryb. Na dodatek ciężko mi się oddycha, wejdę po schodach to sapię jak smok. Wczoraj jakoś tak się złożyło, że mieliśmy seks ( :P ) a ja sie zdyszałam jak jakiś parowóz, musiałam sie kurde na oddechu skupić zeby sie nie udusić ;) Już nie mówie o jakichkolwiek r******h.... :-/

jeszcze facet ok, może być tak że nie wie dokładnie, ale kobieta? i w dodatku kobieta która jest w ciązy to raczej sama z siebie powinna się starać dowiedzieć co w niej siedzi jak już sie wcześniej jakimś cudem nie dowiedziała.
Potem są pytania na forum "Czy zajdę w ciąże po stosunku oralnym?" albo jak tu kiedyś było na naszym 3 miescie "Czy zajdę w ciążę jeżeli kochałam się z włożonym tamponem" OMG

Malutka dziękuję :D ale ja to się już źle czuję sama ze sobą, za dużo tyję i czuję jak jak wieloryb :D
Iskierka ja mam tak samo, łudze się, że dziecko wygra z komputerem męża, ale coś czuję, że na początku będzie specjalnie zostawał dłużej w pracy bo "tam ma spokój i nic mi nie marudzi".

no naprawdę! To jest przerażające. Przeciez o tym sie gada już w 4 klasie podstawówki (potem jeszcze w gimnazjum jak ktoś sie załapał na gimnazjum i znów w liceum), wiec to trzeba mieć "szczęście" żeby się nie dowiedzieć jak wygląda układ rozrodczy kobiety ;)
A właśnie tego nie pokazywali. I potem w ankiecie na koniec napisałam, że to powinno być obowiązkowo na pierwszych zajęciach.
Fajnie by tez było żeby po krótce opowiadali o rozwoju płodu ze zdjęciami i o tym co ogólnie dzieje się fizjologicznie w ciele kobiety (bo o wahaniach nastroju gadali, ale tak raczej przy okazji). Niby można sobie właczyć film, ale zmusić faceta do oglądania filmu o rozwoju płodu to można tylko w SR. Jak już przylazł i siedzi to obejrzy ;)

Bimka no nie mów, że tego nie mówią na pierwszych zajęciach?!

I właśnie dlatego nie chodzę na SR, bo więcej wiem sama... Facet jak facet, ale kobiety nie znają budowy pipki. Nie wiedzą co to srom, łechtaczka... To jest dopiero przerażające!

To troszkę naiwne z mojej strony, ale żyję nadzieją, że mój małż będzie zajmował się małą... A nie siadał do kompa po powrocie do pracy!

Jedno wiem na pewno, w nocy to sama będę walczyć z córcią, bo cytuję " przecież ja rano do pracy muszę wstać ,a Ty w domu będziesz"...

Znam facetów, którzy z dziećmi swoimi bawią się 5-10 minut... i nic więcej nie robią z nimi!!! a chcą następne dzieci!!!! Powiem Wam, że gdybym miała takiego partnera to bym jego kopnęła w d*pę tak mocno żeby zaleciał do RPA :D haha

na naszych zajęciach się okazało że jeden facet nie znał różnicy miedzy pochwą a macicą :P Myślał, że płód rozwija się w pochwie! A w pochwie jest macica :P Zarąbisty był ;) Szczałam.
Na takich zajęciach pierwsze co to powinni przedstawiać jak wygląda układ rozrodczy kobiety

hehe bimka jesteś dobra ale niestety to jest prawda :(

moj geniusz nawet ze mna nie chodzi do szkoły rodzenia

hehe jesteście genialne :D tak też sobie pomyślę :D a te pytania , które zadają Ci faceci, jakby naprawdę się tym interesowali, jeden super tatuś pytał się ostatnio o krem na brodawki!! facet!! łajza! A na tych ćwiczeniach tacy słodcy,kochani, pomogą, przytulą, podadzą wodę,wiem to zazdrość przemawia :D

Daria Ty to umiesz podnieść na duchu :)

Nat wcale nie wyglądasz na człapiącą się ciężarną. Wg mnie wyglądałaś normalnie :)

następnym razem sobie pomyśl "ciesz się ciesz frajerze... zaraz Ci zniknie ten głupi uśmieszek. Blada żona z baby bluesem rozczochrana w szlafroku rycząca i ryczący z****ny noworodek to Twoja przyszłość łajzo!"

"Ci idealni Tatusie są tylko na SR, a później już nie ;)"

- to samo sobie pomyślałam

potem czar pryska bo sie okazuje, że noworodek ryczy i s****;)

I kurde nie chce sie bawić kolejką i nie można z nim jeździć na gokarty ;)

Nat głowa do góry :)

Ci idealni Tatusie są tylko na SR, a później już nie ;)

Co do pracy, pracodawca ma to w nosie, że siedzisz nadal, a nie jesteś na L4. Mało jest pracodawców co doceniają to, że pracujesz. Dużo myśli, że to tylko ciąża :)
Gdybym mogła to bym pracowała, ale dla siebie, żeby pierd... w domu nie dostawać.

Na dziś mam plan wykonać depilację pastą cukrową... ale nie wiem czy mi to w ogóle wyjdzie :) Bo jak na razie zero chęci :) Zrobiłam się okropnie leniwa :(

Jejku dziewczyny jak dobrze, że jesteście :D, ja to mam ostatnio też wielke doły, cały dzień sama w mieszkaniu, internet to mam tylko w pracy, więc zostaje mi tv, zakupy sama sobie noszę co mnie wkurza, a najlepsze są jak człowiek idzie ulicą wszyscy się gapią bo idzie ciężarna ledwo sie wlecze, a jak wejdę w autobus to nagle czary nikt mnie nie widzi! A rano do pracy taki tłok, że muszę prosić o miejsce stojące takie co by mi nikt o brzuch się nie opierał. A w SR jak widzę tych idealnych tatuśków to mam ochotę im skoczyć to tych pięknych wpatrzonych w żónę oczy i je wydłubać. Na koniec obejrzę sobie komedię romantyczną to łzy lecą mi sama nawet nie wiem kiedy i jak, przyjdzie mąż o 22.00 pokłócimy się o pieniądze i koniec dnia :D a do wyprawki jeszcze nic nie kupione, więc zapowiada się ciekawie.
Tak tak na pewno istnieje depresja przeporodowa, i jak ktoś mi powie, że jestem w ciąży i to taki piękny błogosławiony stan to w tym momencie znowu zmieniam się w potwora :D
Praca już mnie też denerwuje, bo nikt nie doceni że siedzę w tym kontenerze zamiast iść sobie na chorobowe.

No niestety nie ma opcji by babcia przyjechała :( ale coś się wymyśli. W takich chwilach człowiek ma dużo pomysłów :)

Witam w nowym:)

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie