Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

bez kółka też da się usiąść, tylko miękko musi być ;)
Ale koleżanka nie dosć że od razu po porodzie chodziła w jeansach to siadała normalnie nawet na podłodze. Dla mnie to było dziwne, bo ja usiąść długo normalnie nie mogłam, a w jeansy tez długo wbić się nie mogłam, musiałam mieć spodnie luźne, delikatne w kroku

W redłowie nie potrzeba żadnych kosmetyków dla dzidzi. Ja miałam i nic nie otworzyłam. Smarują swoimi mazidłami. Ino pieluchy trzeba mieć.

A w łóżeczku można kocykiem na początku przykrywać? Bo ja na razie chyba tego wsadu do pościeli nie kupuję, bo poduszki i tak się nie daje a zamiast kołdry to właśnie kocykiem myślałam, żeby przykrywać.

no ja też nie miałam problemu z siadaniem po pierwszym porodzie.

a rożka nie miałam ani jednego, tylko kocyki :)

ja kółka nie miałam i nie bede kupować. To ciężko przewidzieć czy się przyda. Zalezy jak sie rozwinie to i owo ;] po pierwszym porodzie nie miałam problemów z siadaniem i teraz licze ze bedzie podobnie ale kto to wie...

mi najgorzej było jak musiałam do pokoju odwiedzin wyjść i na tych twardych krzesłach siedzieć .. to siadałam jednym półdupkiem :D

jak już ściągnęli szwy to wszystko wróciło do normy ;).

myślę, że spoookooojnie 2 wystarczą, ja mam jeden i nawet nie wiem czy go użyję ;)

ja kółka nie kupuję. Przy pierwszym porodzie wcale go nie potrzebowałam a byłam mocno pociachana. Normalnie mogłam siadać.

Jak zajdzie potrzeba zawsze można wykorzystać dziecięce kółko kąpielowe.

kółko to mam takie nad jezioro do plywania zwykłe i je wykorzystam nic specjalnie nie bede kupowała :)

aaa i jeszcze jedno dwa rożki mi stykna czy kupic jeszcze jeden ?

mi tez zostały rzeczy apteczne do kupienia i kosmetyki i tu wlasnie mam zagwostke co i jak a no i spiworek musze kupic i wanienke :)

spiworek to taki z rekawkami czy bez rekawkow kupic ?

kupilam wczoraj termometr microlife nc100 i wydaje sie byc dobry jak sie zgodnie z instrukcja uzytkuje, mierzylam temp sobie mezowi, psu i rzeczom martwym i wszystko pokazywał tak jak powinno byc :)

Nam na SR położna do pupki polecała Alantan i Linomag, ja kupiłam Alantan. Ostatnio też kupowałam sobie Mustelę na rozstępy i były gratis takie małe buteleczki kosmetyków dla dzieci- oliwka, krem i jakiś płyn do mycia, a pani w aptece dołożyła mi jeszcze kilka innych i te próbki chyba wezmę do szpitala.
Dziewczyny, a kupujecie takie kółko do siedzenia po porodzie? Bo mi koleżanka powiedziała, że warto to kupić, że naprawdę pomaga usiąść na tyłku, bo bez tego się nie da;)

też mam sporo próbek z j&j, przy Lenie nie kupowałam w ogóle tej firmy bo plotki głoszą, że często uczulają ;)

a że teraz mam próbki to może wykorzystam i sprawdzę ..

AgusiaB ja chyba kupię nivea przeciw odparzeniom na początek i zobaczymy ;)

kosmetyków jeszcze żadnych nie kupowałam, także mam chwilę na zastanowienie się ;),

hehe, no jakoś mi powieliło wypowiedź ;)

Dziewczyny a co w takim razie bierzecie do szpitala (w którym nic nie dają) do pupy?
Jakaś maść?

sudocrem podobno jest najlepszy z najlepszych, ale dopiero jak cos sie dzieje, położna mówiła,ze to tak jakby na katarek od razu antybiotyk dawać
wczoraj dostałam mały zestaw kosmetyków z j&j w sr no i krem na odparzenia jest m.in. z parabenami:(

ja bym emolientów od razu nie dawała na pewno... Po pierwsze to drogie, po drugie jak się skóra przyzwyczai do takiego sztucznego "nawożenia" to sama od siebie nie będzie potrafiła produkowac tego co trzeba i tyle ile trzeba, a po trzecie jak zacznie się coś dziać, to czym zaleczyć, skoro "typowe" środki czyli emolienty będą już nieskuteczne?

im mniej tego wszystkiego tym lepiej...
Dziewczyny prawda jest taka, że to my stwarzamy skórze sztucznie zapotrzebowanie na niektóre składniki, których normalnie by nie potrzebowała, a po co?

no właśnie sudocrem bede uzywala jak coś się bedzie działao bo tak to niema co ale podobno ten z J&J przeciwko odparzeniom jest bardzo dobry tak do codziennej pielęgnacji

no właśnie doczytałam w wątku majowym że rzeczywiście, tylko babka która przychodziła kąpać dzieci, miała swój płyn, resztą kosmetyków dla dziecka trzeba mieć swoich ... :/

a szkoda, liczyłam chociaż na maść pośladkową

Ja Sylwia uzywam Oiltatum dopiero teraz bo synek ma od niedawna azs.Wczesniej mial ladna skorke i nie widziialam potrzeby .... (uzywalam maloskaldnikowej oliwki hippa)

Piotrus do dzis sypie sie jesli zajdzie potrzeba maczka ziemniaczana hehe ;p jak dla mnie to numer jeden.

Ja Mateusza na poczatku myłam samą woda z oliwką/parafiną. potem przeszliśmy na emolium. Także moje dziecko dopiero jak mialo jakies 4 miechy poznało mydełko i jakies inne kosmetyki ;) No chyba że była akcja kupa to wtedy mydełko szło. moja mama na mnie z początku patrzyla jak na pokręconą ale potem sama stwierdziła, ze w sumie racja, taki maluch się za przeproszeniem z guanem nie bije ;) wiec nie ma co szaleć z niewiadomo jaką ilością kosmetyków.
Pudru w ogóle nie używaliśmy. tylko linomag maść albo sudocrem. Alle jak cos sie działo to i tak najlepsza na wszystko była maść szpitalna i wietrzenie d*pska

wróciłam ;)
przy okazji zahaczyłam o aptekę i kurna, nienawidzę chodzić do apteki ;). 3 rzeczy kupiłam a zostawiłam 50 zł ...
a to w sumie nie koniec ;)

kupiłam sobie 3 saszetki tantum rosa, jeszcze ze 2 może dokupię, sól fizjo w ampułkach, ale to akurat grosze i zawsze mam w domu bo się przydaje i kupiłam ten octanisept ...

i teraz pytanie laski, pamiętam, że spirytus do pępka Leny kupowałam w sklepie i rozcieńczałam ..
a nie może być taki salicylowy z apteki?? bo kolejka się za mną zrobiła jak zaczęłam tylko pytać o ceny i już nie dopytałam ;)

no ja z tą parafiną to nie wiem jak, używałam w szpitalu bo dawali, w domu oliwki bambino ..
i w sumie miałam na początku mydełko do mycia ale niewygodne to to, więc szybko przeszłam na jakiś nivea płyn 2 w 1 ..

nie ma sensu osobno szamponu i nie wiadomo czego używać ;)

poza tym, z ciekawości Was pytam, to nie jest tak, że tych oilatum i innych cudów powinno się używać dopiero jak rzeczywiście się coś dzieje ze skórą?? czy można tak od razu?

sudokremu używałam mało, bo wysusza bardzo, więc dopiero jak się coś pojawiło to smarowałam ..
tylko nie wiem czy teraz zaopatrzyć się w puder czy krem PRZECIW odparzeniom ;)
przy LEnie chyba na zmianę używałam, ale nie wiem co lepsze dla jajek ;)

ja tez mam ten kojec z motherhood i póki co się sprawdza

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie