Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

hmm... nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam bo leżałam na kozetce a Lena mi uciekała :D, ale że chyba nie zatyka porów tak jak oliwka??

zresztą, uczulić może nas wszystko, także trzeba próbować ;)

kojarzę też, że w szpitalu dawali parafinę do smarowania dziecinek, więc może rzeczywiście to lepsze, no nic, spróbuję, pewnie grosze kosztuje w aptece ;)

mi właśnie do kupienia, poza wózkiem, fotelikiem i materacem ( najdroższe :D) zostały rzeczy apteczne, ale jadę do banku, także jak nikt nie napisze nic, to napiszę co mam na swojej liście ;)

Witam na dziś ..

"zamiast oliwki kupię parafinę" Sylwia a dlaczego parafina jest lepsza od oliwki, mowiła połozna? w ogole to dla mnie nius :)

jak moja mama była na masazach to ja minnymi. parafina nacierali i po czyms dostała wysypki na skórze swedzącej ... moze to po tym a moze i nie ...

dzis do sopotu do fryzjera jadę .. zebym wiedziała choc co ja chce miec na głowie :/

Stanik do karmienia najlepiej niby pod koniec ciąży, ale mi akurat się rozmiar w ogóle nie zmienił przy pierwszym dziecku, i teraz też nie widzę różnicy, wiec nie ma znaczenia kiedy.
Kup sobie teraz jeden, a potem się zdąży ;) Dzidzia śpi, a Ty przymierzasz ;P

właśnie powiedzcie proszę kiedy najlepiej kupić stanik do karmienia??

I jeszcze mam prośbę do was ma ktoś może jakąś liste co potrzeba z apteki i jakie kosmetyki dla mamy i dziecka. Boje się że czegoś nie kupie :(

moje dziecko jest progresywne na erło i kopie mnie 50 razy na godzinę ale w ciągu dnia mam raptem 2 lub 3 godziny takiej aktywnosci a potem cisza i spokój i co jakiś czas tylko mój brzuch faluje bo Konrad zmienia kąt widzenia ....
co do śluzu to ja mam biały lub przezroczysty ......
co do moich leków to chyba zaczynam poprostu sie bac ;(

Alana, bez paniki.
Jak już to jest napisane że w okresie największej aktywności 10 ruchów na godzinę, ale to jest umowne! Jak normalnie regularnie czujesz ruchy to naprawdę jest wszystko ok! A te dzieciaki w brzuchu odczuwają tak jak my - jak jest tak mokro, sennie i buro to im się też nic nie chce ;) Jakbym cały dzień nic nie czuła, to prawdopodobnie zaczęłabym się martwić i jakoś dziecko pogonić, a ostatecznie podjechać do szpitala.

Gianella, nic nie zrobisz, mała pewnie miała spory spadek, u dzieci urodzonych o czasie jest dopuszczalne chyba 10% masy, nie wiem jak u wcześniaków. A najszybciej pewnie przybrałaby na karmieniu piersią w nocy.

Szłam dziś z Misią do przedszkola i widziałam autokar reprezentacji Hiszpanii :)) W końcu się udało:) Mąż już widział 2 razy, akurat trafiał na trasie praca-dom, a ja widziałam tylko raz przygotowania do przejazdu, tzn. radiowozy porozstawiane na skrzyżowaniach,

Zapomniałam jeszcze o jednym sporym wydatku który mnie czeka:( stanik do karmienia, a najlepiej 2. Kupiłam już jeden taki z tych tańszych całych bawełnianych, ale on się nadaje tylko żeby w nim spać.
Przyjdzie wypłatka - uderzam na zakupy.

Miłego dnia dziewczyny

Alana jasne, że dzieci w brzuchach też odczuwają pogodę i może być Mała zmulona jak my wszyscy ;)

ja dla siebie kupię te małe "próbki" turystyczne co są w rossmanie, co by mi miejsca nie zabierały w torbie ..
a dla Młodego sama nie wiem, bo właśnie na Zaspie właściwie wszystko dawali a teraz jak poczytuję wątek majowy to piszą dziewczyny, że na Klinicznej trzeba mieć wszystko swoje ..

zamiast oliwki kupię parafinę, położna mi powiedziała, że normalnie w aptece kupię, więc muszę się dowiedzieć i nie wiem co na sypanie d*pki ...
przy Lenie używałam pudru albo kremu przeciw odparzeniom nivei, co lepiej u chłopca?? ma to jakieś znaczenie?

ja to w ogole pobytem w szpitalu sie najbradziej martwie bo nigdy w nim nie bylam :D siebie to jakos ogarne ale co dla dziecka wziac ;/ jakies kosmetyki ? kremy, szampony ?

"przeciez nie dasz jej snickersa" haha Bimka

powinnam meza zagonic do mycia okien ale mam takego lenia ze nawet gonic mi sie go nie chce, co za pogoda do ob s****nia ;/ nudy na maxa

i dziecko mi sie mało rusza.. ale to moze to byc przez pogode co nie ? bo mam stracha bo na suwaczkach jets napisane ze jezeli mniej niz 10 ruchow to skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceutom a u mnie jest o wiele mniej niz 10 na godzine ;/ jak raz czy dwa kopnie na godzine to jej dziekuje

hej dziewczyny,
pytanie z tych mniej apetycznych-czy aktualnie dużo macie śluzu? i jakiego koloru? Bo ja do tej pory miałam biały i gęsty a dziś poszło mi odrobinkę takiego jasno-brązowego :/ ale teraz znowu jest ok... heh... zawsze coś!

hej
ale "barowa"pogoda:) nie wiem co mam robić, powinnam odmrozić lodówkę ale na to nie mam weny

no ja z Leną 11 dni na Zaspie leżałam ;)
jedyny plus, w sumie spory, że wszystko miałyśmy ogarnięte, pępek odpadł jej w szpitalu, szwy ściagnęli mi w szpitalu, my się powoli dotarłyśmy ;)

mimo wszystko, nie chcę tego powtarzać, codziennie na sali odwiedzin Mężowi płakałam, że chcę do domu :D

o maści pośladkowej mi się właśnie przypomniało dlatego, że wczoraj położna mi mówiła, żeby brać jak najwięcej bo szpitalna jest najlepsza i się w domku przyda ;)

zapomniałam o jednym słowie POGODA :P

Bimka jak będzie to wszystkie dzieci napewno będą kocykowe. Dziewczyny trzeba kupowac zimowe ciuszki bo już mamy jesień

a, chcialam pisać o kocykach. Dla mnie kocyki różnej maści były przydatne ;)
1 do łóżeczka, 2 do wózka, 3 w dużym pokoju do okrycia się przy karmieniu jak było chłodniej, 4 u babci. A potem to już w ogóle wiecej jak już było chodzenie na łączke na kocyk. No i te kocyki trzeba prać czasami, to jak 1 sie pierze to bierze się 2 ;)
No a Madzia sie w czerwcu urodziła. Jesienne dzieci jeszcze bardziej kocykowe bedą ;)

widze że już odpowiedziałaś na moje pytania :)

Gianella też uważam że przybierania na wadze w tym wieku nie da się przyspieszyć.

A ja też mam takie samo pytanie jak Sylwia.
Jak jest na Klinicznej z maścią pośladkową, parafiną i płynem do kąpania maleństwa. Czy są ubranka/ kocyki dla dzieci czy wszystko trzeba mieć swoje? Czy kąpią dzieci codziennie?
Podobno w Pucku wcale. Dzieci lekko obcierają z tej mazi po porodzie i puki są w szpitalu to są takie brudne. Matki doczyszczają je mokrymi chusteczkami.

gianella, no to chyb anic nie zrobisz, skoro już jest dokarmiana to przecież snikersa jej nie dasz ;)
W pierwszych dobach po porodzie spadek wagi jest normalny, dopiero później dzidzia przybiera, Twoja tez, tylko widocznie dopiero zaraz ;)
Nie wiem jak jest z wcześniakami ile tam powinny stracić, ile i kiedy przybrać, ale jak każą siedzieć to siedź. Tam jesteś pod opieką lekarską, wiec głowa spokojniejsza, jest sie kogo podpytać, dzidzie oglądają pielegniarki, lekarze itp itd. A w domu bedziesz sama, wiec każdą drobinką byś sie martwiła co to, czy normalne i czy groźne.

Dziendoberek :)

Sylwia szczerze powiedziawszy ja nie mialam na poczatku masci na odparzenia ze soba i pieluch i dawali malej bez problemu jak lezala w inkubatorze a potem w ich lozeczku na obserwacji. Mleko do tej pory od nich biore i nie mam zamiaru przestawac jak juz wyjde to zaczne kupowac. A co do kapania to robia to co drugi dzien pod kranem. Ja jak to pierwszy raz zobaczylam to musialam sie polozyc bo mi az slabo sie zrobilo.

Witam się o poranku ja już od samego rana nie mogę spać a przede wszystkim doczekać się wizyty :)

gianella spokojnie mała napewno lada dzień przybierze bo chyba robisz wszystko co sie da

Jeśli chodzi o te podkłady i pozostałe niezbętniki to mojego męża kuzynka rodziła niecały rok temu na zaspie i tez dali wszystko co potrzebowała. Według mnie jest to kwestia zmiany na jaką trafimy w każdym szpitalu mogą 2 różne opinie

na zaspie jak ja urodziłam nie było problemu z podkładami. Jak mnie przywieźli na salę byłam sama i od razu położyli 3 paczki a potem jak się kończyły to albo się mówiło jak po coś wchodziły albo podchodziło do ich kanciapy żeby dały. Ja miałam swoje na w razie czego.

Ja wyszłam 4 dnia do domu a już 2 dni później nosiłam tylko wkładki cienkie. Po 1.5 tygodnia nie było śladu :) teraz też tak chce :)

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...