Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Sylwia jedna paczka to ci nie wystarczy. Ja zużywałam prawie jedną paczkę dziennie w szpitalu a leciało mi mało. Miałam po prostu jazdę, że musi być co pójście siusiu zmieniona. Na zaspie dawali więc się nie krępowałam :P w domu już nie używałam wcale.

Okruszek, a ja własnie miałam odwrotnie bo wczoraj byliśmy na plaży i Madzia chlapała sobie we wiaderku z wodą a ja nie miałam dla niej ani stroju ani nic na przebranie i ją rozebrałam do golasa, chciałam zostawić pieluchę ale sobie sama zdjęła i nie chciała założyć (chociaż jestem za tym, żeby dzieci były jednak ubrane na plaży i nie latały na golasa) i dostałam z***y od mojej mamy, że mógł na nią zboczeniec patrzeć :/

Dzisiaj miała już strój

Krasnal, dobrze że Kicia się znalazła :) Ale współczuję przeżyć.

AgusiaB spokojnie, na pewno się pomylili :)

Staram się wymyślić jakieś przekąski na mecz...

och kobiety ale dziś miałam historie to normalnie koszmarek
siedze sobie w domu i dzwoni kolega że sie wbije na herbatke ze swym nowym nabytkiem zobaczyć nas i naszą kicie bo babeczka lubi kociaki mówie luzik wpadaj .No i siedze dalej coś tam robie i zastanawiam sie de facto gdzie ten nasz kociamber zasadniczo sie podziewa bo go dzis jeszcze nie widziałam pozaglądałam w zwyczajowe miejscówy i nic futra ani widu ani słychu potrząsłam miseczke z jedzeniem i nic dzwonie do Grzecha czy widział Kicie a ten mówi że nie wiec zaczełam jej szukać już WSZĘDZIE w każdej szafce w łużku pod łużkiem w szufladach i wogóle i patrze w kuchni okno jet otwarte i przeszło mi przez myśl że w trakcie tej burzy nad ranem może sie czegoś wystraszyła i spadła z okna (pomimo że mamy płotek przeciwko takim kocim wyskokom) w każdym bądz razie w domu jej nie było!!!!!!!!! no to całą rodziną poszliśmy przeszukiwać przy blokach krzoki i nigdzie jej nie było nie dość że sie popłakałam to jeszcze złapał mnie taki skurcz że musiałam usiąść na środku chodnika bo nie wyrabiałam :( wróciliśmy do domu ja cała spłakana mąż spłakany dzieciak też i usiadłam do kompa i zaczełam robić ogłoszenie zaginoł kot ! rozbolała mnie na całego głowa zjedliśmy obiad zabieramy już te ogłoszenia i wychodzimy z domu a tu wychodzi sąsiadka z obok i pyta czy nie zginoł nam wczoraj w nocy kot ?a była już godzina 17 ta a nasza kota musiała sie wyślizgną jak wypuszczaliśmy znajomych przed północa i był taki harmider że sie nie zoriętowaliśmy a wiadomo jak to kot dopiero rano człowiek sie zoriętował że mu czegoś w chałupie brak
ale najważniejsze że już jest bo nie wiem co bym zrobiła jak by sie jej cos stało,....

Ty się Agusia nie denerwuj bo na pewno sprawa sie szybko wyjasni.

Bo uparla sie ze madzi jest gorąco i musi ją rozebrać... heh...

a po co chciała ją rozbierać? Mogła się sama rozebrać.

ale dziś znowu jestem nabuzowana. wrrrrr
Dostałam maila od allegro że obciążają mnie za dodanie 3 ogłoszeń na otomoto na łączną kwotę 461 zł!!!!! a ja nawet na otomoto nie wchodzę!!!! To musi być jakaś pomyłka. Od razu napisałam do nich ale cały czas się denerwuje. Jeszcze każe im mi zapłacić odszkodowanie za denerowanie ciężarnej!!!!!

no heja.

Mały się rusza :)

A słuchajcie, apropo opalania-my smarujemy Madzika tym babydream z rossmana i jest ok. Wczoraj Madzik latała na działce więc ją wysmarowałam, ale koszulki nie ściągałam, ściągnęłam tylko pampka i zarzuciłam majteczki. I moja teściowa mnie tak wnerwiała bo co chwilkę chciała ją rozbierać do golasa! Jeszcze przyszedł jakiś sąsiad stary i przy nim też. To w końcu zbuntowałam męża i on jej powiedział żeby dała małej świety spokój to ją zostawiła wreszcie bo jak ja mówiłam to co pięć minut dalej ta sama gadka.....

no wiesz my sie też nie opalamy i chodzimy raczej w cień siedzieć, ale ja ją nawet na zwykły spacer smaruję

nie DAF tylko DAX ;)

oo też się zastanawiam, co prawda nie tyle dla Leny bo jej kupowałam już różne i nic jej nie było, ale zastanawiam się co dla Małolatów co się urodzą ;)

niby nie trzyma się tych dzieciaczków na słońcu ale chyba wolę dmuchać na zimne, Lena kiedyś w cieniu była i nie wiem jakim cudem tak się opaliła, że kefirem ją oblewałam :/

ziajka ma chyba od urodzenia, coś jeszcze?

DAF? to mi się tylko z tirami kojarzy ;>
Bimka szczerze pisząc, to żadnego, bo tez szukam. Ja w ogóle jestem z tych co Dita von Teese :P i słońce to mój wróg także staramy się go unikać. Ziajkę mam w domu i jest perfumowana, także być może Madzia nie toleruje takich dodatków - w połączeniu ze słońcem mogą podrazniać. Ponoć Bioderma ma dobre dla dzieci (te z filtrami mineralnymi) i Eucerin. Sama muszę coś kupić i chyba coś z tego wybiorę.

witaam ;)

ja standardowo jak to bywa, przywitałam Męża i już się sfochowałam ;) no wkurza mnie!

do tego stopnia, że mu dzisiaj na środku rossmana wykrzyczałam, ze nasze dziecko będzie s**** pod siebie i WCALE NIE MUSIMY kupować pieluch :D hahaha

słuchajcie mam pytanko ..

kupiłam te podkłady poporodowe, no te w gacie ;), paczka ( 10 sztuk) styknie?

na klinicznej podobno nie dają i się zastanawiam czy jednak za mało nie będzie :/

i się zastanawiam, bo chciałam tego białego jelenia polecanego kupić do mycia się ... ale mydło strasznie nie poręczne będzie, żel do mycia też będzie okej??

ii iii hmm.. któraś pisała, że używała oliwki w żelu bo nie brudzi od tego tłustego, Bimka chyba, nie? :)

patrzyłam dzisiaj, ale była tylko rumiankowa albo kwiatowa jakaś, nie ma zwykłej? czy akurat nie było w sklepie? :D

i zakupiłam klapki! yeaahh, koszule popiorę i mogę pakować torbę ;)

Mammamia, a powiedz jakiego kremu przeciwsłonecznego używacie?
Bo ja miałam DAF w zeszłym roku i było ok, a w tym roku Madzia ma jakieś krostki od tego :/
Od Ziajki też ma krostki :(

Rozalka wygląda jak laleczka, hihi :)

hejka

ja dziś siedze w domu - wczoraj cos mi trzasneło w plecach i nie mogłam wrócić do domu o właśnych siłach - dziś jest lepiej bo mogę się ruszac, ale jak stoję lub chodzę, to bardzo boli - mąż zabrał dziewczyny na podwórko, po drzemce młodszej znowu gdzieś pójdą, a ja sobie poczytam i nadrobię neta :>

Rozalka jest przecudna - ile już waży? Bo wygląda na całkiem sporą jak na wcześniaka :) Super, że jesteście już razem w domu!

ania dzięki, że znalazłas tego linka od mydła bo bym musiała szukac znowu ;P
Takich mydeł i nie tylko mydeł zresztą, jest masa - to z oliwy nie ma zapachu bo tak wolę dla dzieci, ale są mydła organiczne z wyciagami z kwiatów (np. nagietka) i tez mają już delikatny aromat. Ale poszperać trochę trzeba. W Rossmannie jest wegańska seria ekologiczna Alterra, ale szczerze nie polecam bo one naprawdę śmierdzą jak się umyć takim płynem pod prysznic. Próbowałam wszytskie i sa jakieś takie "zjełczałe".

Aguseek przykro mi z powodu synka, wiem jak bardzo musi cierpieć i jeszce szpital w dodatku :(
Ja tez miałam ropny wysięk z krwią z powodu AZS (na głowie), ale byłam wtedy nastolatką. Trwało to kilka lat. Na szczęście w tej chorobie występują długie remisje. U mnie od tamtego czasu nic takiego już nie wróciło. Co chwila leczę tylko jakieś małe zmiany, głównie w obrębie głowy. A leczyć je trzeba bo mogą się własnie skończyć wysiękiem :/ Mam nadzieję, że u Twojego synka też da się tę chorobę uśpić, bo to jest prawdziwe utrapienie.

Póki co jest ładnie :)

Mój dzisiaj ma dzień kopniaka, od rana wariuje. Za to starszy jakiś zamulony :)

Okruszku, proponuję tabliczkę czekolady i szklankę coli :) pobudzisz go z miejsca :)

Mi upał nie przeszkadza, nie pocę się też jakoś specjalnie ale włosy muszę myć codziennie bo są jakieś beznadziejne.

Mi działa normalnie konto na FB :) Okruszku zapraszamy na FB :)

Bimka już zarzuciłam sobie magnez. Zaczyna się ładnie na dworze robić :)

a ja nie mam konta :/ chyba se wreszcie założę :)

no mi normalnie działa

Witam z rana.
Słuchajcie, mozecie wejść na FB? Mi cos od dwóch dni stronka się nie otwiera. Nie wiem czy to wina komputera czy strony?

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...