Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Wiesz malutka ja pewnie też bym sie nie stosowała do przykazań lekarzy i chodzila z tym pessarem, ale po drugiej straconej ciąży (urodziłam synka w 21 tygodniu) innaczej patrzę na świat i mam inne priorytety.

Czuję że teraz nawet jak za te 2 tyg wstanę i zaczn chodzic to dotrwam do terminu normlanie i urodzę pewnie dopiero po oxy. :)

A mi się nie chciało czekać aż któraś się odezwie i poszłam spać :P jakoś wczoraj mi się nie chciało w ogóle kłaść :P

Mammamia masz racje ... jedne się oszczędzają i ledwo dotrwają do bezpiecznego tygodnia a jedne robią wszystko mimo zakazów a dzieciaki i tak to nie rusza. Ja należę do tej drugiej grupy .... oczywiście nie robię tego specjalnie ale muszę zrobić i zakupy i posprzątać i jakoś zorganizować czas dziecku mimo że mam się bardzo oszczędzać i mało chodzić, a najlepiej leżeć. Nie umiem się do tego dostosować. A jeszcze w sierpniu czeka nas mały remont i to malowanie pokoiku.

Mamamija podzielam obawy o 1 wrzesnia bo o ile wczoraj dziarsko poszło o tyle za 2 miesiące może być kłopocik ;/
AgusiaB szkoda jednak że nie z półobrotu ;(

a tak pozatym dzieńdoberek babeczki:)

Chciałam powiedzieć ze nos złamany nie jest. Nici z kopniaka z półobrotu ;)
Szybko przyłożyłam mu zamrożone pierożki z Biedronki - są niesmaczne ale do czegos się jednak przydają. Dziś Mąż ma małego siniaka i opuchliznę, ale patrząc co się działo wczoraj to dziś pieknie to wygląda.

hehehe, Mammamia, to co ty zrobisz za parę lat??? 2 nastolatki + nastolatek... Aaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
Ale może zanim Maciek i Gabrysia dorośnie do głupiego wieku to Tosia akurat wyrośnie, może bedzie z nimi przeprowadzać rozmowy jak swój ze swoim i Cie wyręczy w wychowawczych gadkach ;)
Ty to sobie nieźle obmyśliłaś, tylko co na to Tosia

no ja własnie uznałam, że Was doczytalam w końcu (na dzisiaj, bo jutro pewnie znowu 200 postów:) )

Ja dziś ryjem zamiatałam bo remont mieliśmy to wiecie co jest w chacie, tzn było bo teraz to miodzio. Zobaczymy rano czy znowu biało nie będzie.
No ja nie mam nawet pojęcia ile ma moja szyjka, ile w ogóle może mieć. Za każdym razem miałam zupełnie inaczej niż WY biedactwa leżące - moja to była długa i twarda jeszcze w 41 tygodniu ciąży, mało tego, jezcze w trakcie porodu :/
Najśmieszniejsze jest to, że ja się nigdy nie oszczędzałam, w poprzednei ciąży tez miałam remont i sofy przesuwałam z pokoju do pokoju co mnie mąż potem wyzywał od debilek bo przecież on się urodził przedwczesnie to i jego dziecko może (i to będzie moja wina!). No ale dziecko nie chciało wyleźć nawet po oksy :/
Także dziwnie to jest, jedne nie liczą się z niczym i lekkomyślnie olewają zalecenia i nic się nie im nie dzieje, a inne ledwie się ruszą i już d*pa :/
Za cholerę nie chciałabym leżeć ani kilku dni - to jest mordęga i oszalec można ( a leżałam tylko 2 tygodnie między 9 a 12 tyg i to tak połowicznie)

Zetka ja tam sie Tobie nie dziwię - nie cierpię nastolatek ;P Jakies to takie średnio mądre teraz heh

Ja mam od dziś wakacje :> Koniec z bieganiem do szkoły i tylko zastanawiam się jak pobiegnę teraz 1 września...

noł! co jest Malutka?
ja próbuję Was nadrobić :D

pożyczyłam suszarkę od teściowej, ale oczywiście o takiej porze, że właśnie czekam na pranie :D

i w sumie wstawiłabym jeszcze jedno, szybciej by wyschło jakby przez noc też postało, sąsiadów walę bo na wsi mieszkam haha, ale nie wiem czy wytrzymam tyle, żeby poczekać aż się zrobi i powiesić ;)

no i jutro Mężu będzie :D ichaaa ...
ale razem z teściem, także jakbym miała od jutra depresje przedporodową to wiecie czemu :D

śpicie już ?:(

Tak Was czytam i zaczynam się zastanawiać.
bo moja szyja tez nie taka jak powinna byc, ma 25 mm i tendencje do rozwierania od gory. na szczescie twarda, wiec moj gin nie wydaje sie byc zaniepokojony. Oczywiscie biore lutke i nospe, brzuch sie napina ale ostatnio na SR nauczyłam sie oddychac i kurcze to pomaga!

A przeboje z nią są już od ok 20 tygodnia.
Teraz niedawno dostałam skierowanie na badanie krwi, jakaś krzepliwość czy coś (bo mam żylaki) i mi fibrynogen i d dimery wyszły powyżej normy. Niewiele, ale jednak. Czy któraś wie może co to znaczy?

z tych cierpień też mam największy ubaw :P

a ostatnio mu gadałam, że jasne, może iść, ale pod warunkiem że na drugi dzień ja bede miała poranek wolny, bo też mi sie coś od życia należy, a on wstanie z Madzią o 7:00. Rezygnował :P
Chociaż ostatnio nie mogę narzekać, nie łazikuje już, siedzi grzecznie w domu. Twierdzi, że już mu minęło, woli piwko przy TV niż balangi ;) A teraz piwo stoi w lodówce już 4 tydzień i czeka 8-O

Bimka mój miał z 5 razy swoje kawalerskie...Teraz u kolegi jest, ale wiem że to się dobrze nie skończy dla nich :) haha będą cierpieć :D haha

ja mam krzywy ale nie wiem od czego ;)

mój mąż swój kawalerski rozpoczał w piątek a skończył w niedzielę, pewnie jeszcze dłuzej by to trwało, ale w niedzielę mieliśmy chrzest mojego chrześniaka i mu sie kazałam stawić. To sie stawił.... pijany na kacu :/ śmierdzący jak rozlewania wódki :/
Wytrzymał 15 minut w kościele i kazałam mu iść do domu, bo zielony kolor jego twarzy nie pasował do mojej sukienki ;)

Z łokcia wystarczy i mu naprostujesz :)

Ja się kiedyś z kolegą wygłupiałam i niechcący mi tak właśnie przetracił nos, że mam krzywy :D

Bimka Ty dobrze myślisz :D Ale jeszcze ją o napaść posądzi :D

Mój dzisiaj baluje na kawalerskim... jestem ciekawa kiedy wróci... jutro czy dopiero w Niedzielę...

kopnij go od drugiej strony, może sie wyprostuje ;)

Hehe no z pewnością złamany... nastawią jemu i będzie gites :)

hehehe, jak krzywy to chyba złamany :P

Widziałam moje dzisiejsze ywniki i wg mnie są super :) Najbardziej cieszę się ze pomimo pessara nie mam żadnej infekcji a to się często zdarza. :)

Za to mąż wrócił z piłki nożnej z przetrąconym i krwawiącym nosem. Podobni główkowali i zderzyli się z kolegą. Ma ten nos krzywy - nie wiem czy nie złamany i strasznie krwawi - tego mi jeszcze teraz trzeba. Tak to jest jak faceci się Euro naoglądają i każdy czuje się jak Ronaldinio ;)))

Alanka co Ty masz za sny... !! ja też bym nie słuchała przez stetoskop. A jeżeli się martwisz to jedź na IP, niech zrobią Tobie KTG albo USG! Po co się stresować.

Ja wciągnęłam właśnie śledzie... były pyszne. I teraz kombinuję co by tutaj jeszcze zjeść...

Nanik, Zetce też podałam namiary na Ciebie :) Przepraszam, że tak Tobą żądzę ... mam nadzieję, że wybaczysz :*

Krasnalku ja się też wprosiłam do Ciebie na FB;)

Leżenie jest okropne, ja miałam leżeć... wyleżałam 2 dni... mimo relanium dużej dawki. Więc ogromnie Wam współczuję i trzymam za Was kciukaski.

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...