Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Tak Was podczytuję i nie mam nawet kiedy napisać...zresztą nawet nie wiecie jaką frajdę mi sprawia samo czytanie:) albo się uspokajam, albo śmieję, albo sobie myślę..uff nie tylko ja mam takie problemy.
Ja jestem ciekawa ile moja Niuńka waży i mierzy, usg mam dopiero 18.07..a tak na każdej wizycie nic mi nie mówił lekarz..tylko sprawdzał serduszko i tętno..i nie wiem..nic nie wiem:)ale wytrzymam.:)

ciekawa jestem ile moje waży :) czy ma już koło kg czy jeszcze nie:) w przyszłym tygodniu mama ma więcej wolnego to podrzucę jej młodego i pojadę :)

krasnalku dodałam cie do grupy naszej na fb :)

wow aniu twoja dzidzia prawie pół kio weiksza a tylko 3 dni róznicy

hehe ;) wydaje mi sie, ze polozna mloda, to jeszcze przez brzuch nie umie oceniac ;p ale tak czy siak, przynajmniej wiem, ze wszystko ok.
A i byla odrwocona juz glowka w dol,ale nie wiem w sumie czy moze sie jeszcze odwrocic.

jak za mała jak ma świetne pomiary?
może w Anglii jest inaczej ;) Może świetne pomiary to za mała :P Chociaż to w USA lubią wszystko co duże, do Anglii chyba jeszcze ta moda nie dotarła ;)

Jestem juz po wizycie ;))) zobaczylam coreczke !

Polozna nie zna sie, tylko mnie nastraszyla mierzac dzidzie przez brzuch(?), ze za mala itp...

dzidzia ma swietne pomiary, wazy 1800g 31 tydz ;D ale sie ciesze po tak dlugim czasie jej nie widzialam.

I ziewala... dlugoo byla mega znudzona ;p

ja też chce do Was na FB :)
a z tą moją nieszczęsną 17-latką, to może i powinnam odpuścić trochę... na szczęście już pojechała sobie, a że daleko mieszka, to mam nadzieję, że szybko się nie zjawi. I już opr od mojego męża dostała. A mi się przez to brzusio od wczoraj napina... i muszę nospe brać, a wcześniej tak tylko po kolizji drogowej miałam...
a tak z innej beczki, to nasze całe społeczeństwo myśli, że jak kobieta jest w ciąży to może wszystko!!! nie zapomnę, jak byłam z M na urlopie we Włoszech, brzuszek lekko zaokrąglony, bo to początek 5 m-ca był, i facet w metrze mi miejsca ustąpił!!! aż mi oczy z orbit wyszły... a u nas jeszcze patrzą zebyś Ty im miejsca ustąpiła...co za kraj...:(

Alana, da sie usłyszec ale musi byc cichutko na około i musisz dobrze znaleźć odpowiednie miejsce żeby przyłożyć, ale czasami nie słychać, wiec może jeżeli masz takie jazdy to nie kupuj stetoskopu, bo raz nie usłyszysz i w panikę wpadniesz. Te detektory tętna też o kant d*py rozbić, bo mojego płodu nie wyczuwały ;)

W ogóle straszny sen. Ja miałam dosyć podobny, ale zapomniałam pisać. Śniło mi sie, ze miałam wypadek i byłam w śpiączce, a właściwie to już nie żyłam (ale słyszałam i widziałam co sie dzieje dokoła) i podtrzymywali funkcje życiowe sztucznie. Wezwali męża i moją mamę i oni mieli postanowić czy podtrzymywać mnie przy życiu aż do porodu i ratować dziecko czy już teraz odłączać i czekać aż płód umrze razem ze mną. I oni postanowili żeby podtrzymywać. Ale ja ryczałam w tym śnie!

A dzisiaj mi sie śniło że jeździłam Mutsy Urbanem i sie jeździło zarąbiście :P

ja tego nie kumam, bo w pierwszej też leżałam od tego 31tyg a urodziłam w 40 :D a chodziłam już na całego od 37tyg
tylko że wtedy była wczesna wiosna a Madzik urodziła się w czerwcu więc nie było mi tak żal siedzenia w domu jak teraz kiedy mam przeleżeć całe wakacje a u boku mam kochaną córeczkę...
Sorry że tak marudzę ale po prostu dziś mam mega dołaaaaa i mężowi też już się poryczałam... bo napier*ala mnie żołądek od tych leków (ja normalnie nawet paracetamolu nie biorę na ból głowy a w tej ciąży to od marca non stop jakies leki w megapaku!), serducho zaczęło szybciej walić od leku, ręce się trzęsą... no i to leżenie kiedy dziś piękne słońce i lekki wiaterek... heh... olaboga!

czesc dziewczyny :)
szczerze wspolczuje wam tego leżenia i oszczędzania sie :/ bym chyba zwariowała.. ale trzeba odpychać kazdy dzien i pocieszac sie ze z kazdym dniem jest blizej niz dalej :)
a ja dzisiaj sie w jeziorze kapałam i teraz mam wyrzuty sumienia, ze taka nieodpowiedziala baba w ciazy ze mnie :/ mam nadzieje ze nie zlapie zadnej infekcji ani nie przeziebie tych kobiecych spraw
i caly czas sie martwie bo juz mi dziecko tak nie wariuje tylko tak lekko sie przeciaga, czyzby to bylo mozliwe ze JUŻ ma malo miejsca ? chcialam sie przejsc do dr Malyjasiak tak dodatkowo na wizyte a nie moge sie dodzwonic wie ktoras moze czemu nie odbiera ?
i mialam okropny sen az sie cala spocona obudzilam snilo mi sie ze bylam w szpitalu i mowi mi lekarz ze plod obumarl a ja mowie ze czuje ruchy slabo bo slabo ale czuje tak delikatnie co jakis czas a on ze mozliwe ze po prostu martwe dziecko plywalo w wodach i sie obijało o scianki macicy po prostu :( i przez ten sen juz w ogole sie zamartwiam.. czy zwykłym stetoskopem da sie uslyszec bicie serca w brzuszku ? czy mozze mi sie nie udac ? bo boje sie ze jak nie uslysze to sie bede jeszcze bardziej nakrecać ;/

Ja jak dotrwam i nie urodzę wcześniej to w 38 tyg ginka zdejmie mi pessar. :)

Ja leżałam 3 tygodnie w 1 ciąży, dłużej nie wytrzymałam. Od 33 tygodnia do 36 potem wstałam i miałam tak pracowity miesiąc, dużo chodzenia, załatwiania spraw, sprzątania itd. więc powinnam szybko urodzić a urodziłam w 42 na siłę:P

4 pralke już puszczem dziś chłop mnie ztłucze jak wróci bo nie lubi jak sie wychylam za okno
ale no taka pogoda że najpierw walnełam normalnie pranko a potem na 2 raty pościel od nas bo mamy tą dużą 2 na 2 i cała na raz nie wchodzi do 5 kilówki i teraz łupie jaśki w pralce z białymi ciuchami bo też już takie nieciekawie pachnące były zanurkowałm w synowym skarbcu i wyłowiłam 3 piłeczki kałczukowe :)
mam nadzieje że sie nie popsują w 40 stopniach hi hi
mi w poprzedniej ciąży kazali leżeć tylko 2 tygodnie i po 3 dniach miałam już serdecznie doooooooooooooooooość a po tygodniu zaczełam latać w szpitalu po wszystkich oddziałach i pigółam groziła mi ze jak nie bede siedziała we własnym lóżku to mnie bedzie na smyczy pod ktg trzymać ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz co.. bo każdemu kto nie leżał tyle czasu i nie ma z przodu ciężkiego brzucha się wydaje że takie leżenie jest fajne, bo:
właśnie się wyśpisz, odpoczniesz, nic nie musisz robić itp itd
tylko szkoda że ten ktoś nie pomyśli że kupa w jelitach staje, pogodą nie możesz się cieszyć, nie możesz nigdzie wyjść z mężem, ze znajomymi czy z dzieckiem (jak w naszym przypadku), nie możesz ogarnąć lokum tylko żyć w małym syfku bo jak pisałaś wcześniej jeden człowiek (czyt.mężu) nie jest w stanie wszystkiego ogarnąć....heh....
w poprzedniej ciąży też leżałam ale dopiero od 31 tyg, tylko że wtedy miałam szyję na 13mm :/ no i najważniejsze-nie miałam do opieki ślicznej kochanej dwulatki heh...

Krasnalsku najłatwiej będzie Tobie znaleźć po nazwisku, napiszę je Tobie na priva :) Nanik mogę podać jej namiary na FB do Ciebie? Bo Ty to masz najbardziej charakterystyczne dane ;)

"no i cholernie Ci zazdraszczam,że już 34 tydzień Wam leci..."

ja też się mega cieszę. Już tak mało mi tego leżenia zostało :D :D :D
I na dodatek wszyscy mi mówią: odpocznisz sobie, wyleżysz się, wyśpisz. A mnie kur.....strzela. Wszystko mnie boli. Jem i czuję jak tyję bo się nie ruszam, załatwić się nie mogę bo jelita nie mają ruchu. W ciągu dnia nie umiem spać, mieszkanie zarasta, na dworzu gorąco a ja w łóżku. Mam ochotę taką osobę strzelić z półobrotu normalnie!

"a słuchaj, Ty w ogóle nie wstajesz? I jeśli mogę spytać to co Ci właściwie się stanęło że masz leżeć? Coś z łożyskiem czy szyjką? Przepraszam że tak wypytuję ;)"

W skrócie to w 27 tyg stwierdzono że moja szyjka jest bardzo miękka, rozwiera się od góry, jest pęknięta i ma 21 mm długości. Założyli mi krązek z kategorycznym nakazem leżenia. Wstaję tylko do toalety albo w nagłych przypadkach.

bimka doskonale cie rozumie tak jak już wcześniej pisałam to z nami mieszka moja siostra bo w grudniu ma odebrać swoje mieszkanie, ale już mam tego dosyć. Ej no ja nie jestem sprzątaczką niczyją a czami tak się czuje. Moja siostra to naprawde nic nie robi wiecie oni uważają że to jest twoje mieszkanie więc jak chcesz mieć zadbane i czyste to sobie rób on ostatnio sie zbuntowałam. Ja jak ta wariatka sprzątałam przysznic codziennie wyszorowany zresztą cala łazienka odkurzanie co drugi dzień myłam podłoge. a od ostatniego razu co mnie tak brzuch bolał to nic nie robie byłam na pogotowiu i na tym druczku mam wielkim literami napisane LEŻEC to bede leżała oczywiście mieszkanie ostatnio było sprzątnięte przed moja wizytą u lekarza ale ja to mam w d*pie w końcu zauważy że jest brudno

ja mojego dzisiaj wzięłam opa pierwszy raz od mega dawna i nie dość, że mi było dziwnie to mały aż zrobił oczy i było takie wielkie zdziwione OOOO:D

Ja też uważam, że się nakręcasz bo skoro to położenie byłoby nie właściwe to by Ci lekarz o tym powiedział od razu. Nie martw się na zapas bo w obecnej sytuacji raczej nie jest Ci to wskazane.

Zetka, weź poprawkę-dziewczyna ma 17lat ;)
heh..ja pamiętam te czasy... jak to się miało 16-17lat...człowiek był taki beztroski i wszystko miał w du...szy ;)
Ona raczej może nie wiedzieć o tych ciążowych humorach ;) i chwała jej za to :D
więc odpuść jej troszku.....

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...