Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Hej, właśnie skończyłam czytać wszystkie posty, sporo tego było... My wczoraj byliśmy na Szadółkach i kupiłam sobie dwa staniki do karmienia- mam nadzieję, że po porodzie wcisnę w nie cycki, bo wzięłam co prawda trochę większe, ale nie wiadomo, jakie gabaryty osiągnę:)
Zmartwiłam się, bo od dwóch dni mam jakąś wysypkę na biodrach i udach, strasznie swędzącą. Mam nadzieję, że to nic poważnego, dziś nie ma mojego gina, ale jutro do niego zadzwonię i powiem co i jak, jak stwierdzi, że mam przyjechać, to podjadę ewentualnie mu to pokazać. Zaczęłam używać oliwki Johnson's Baby, więc może to jakaś alergia... Myślicie, że to może być coś poważnego?

dziewczyny zapraszam do nowego wątku :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=314936&c=1&k=160

Nanik u mnie suwaczek przesunął się o 1 dzień do przodu :)

Alana, też zamierzam wyjść choć na krótki spacerek z psem,bo aż żal w łóżku leżeć. A dotlenić się trzeba :)))

Krasnal i powiedz mi jaki ten lekarz jest?
Bo ja do Zienkiewicza chodzę, ale jego nie będzie już za 2 tygodnie przez 2 miesiące i muszę zmienić lekarza i tak się nad nim zastanawiam.

iskierko no ja chodze do Atoniewicza na jaggiellońskiej
a pogoda dziś to faktycznie przecudna i chba sie wyboiore na jakieś zwiedzanie w sklepach na piechotke:D
a mój synek wprawdzie nie ma adhd ale ma nadpobudliwość ruchową i tez z tyłkiem w miejscu ciezko mu wysiedziec 45 minut na lekcji przez co z panią od wrzesnia dre koty:D

dziewczyny az nasze suwaczki zwariowały od wczoraj nic się nie zmieniło aż sobie zmieniłam suwaczek. U was tez tak jest?? Wiecie ja odliczam dni a tu znowu ten sam dzien

ach wyszłam na ogródek wieszać pranie na krótkim rękawkuu i zimno mi nie było :D
ide na spacer z psem nacieszyc sie słoneczkiem, moze sie troche opale ? ;)) Miłego dnia dziewczyny, korzystajcie... taki dzień zdarza sie raz na 4 lata :D

hej hej:) no to kolejna parka na forum:) Super - gratulacje:)
Ja też się nie moge doczekać kolejnego usg - ale my wizyta dopiero podkoniec marca.... uch... też mi się wydaje, ze to za sto lat:)...

"Bimka gratulacje parki :) ale pewnie młody zmieni płeć :D haha"

hahah padłam :D

Krasnal - jak super, że Fasola widziałaś i że taki żywy ;). Moja też taka była, a teraz to taki adhd-owiec, że spokojnie leży tylko jak śpi ;)

ja sobie z tą wielkością dziecka wczoraj nawkręcałam, poczytałam jakieś głupie fora ;).
I przestałam, bo stwierdziłam, że zwariuję ;), skoro ginka nie mówiła, że coś źle to znaczy, że wszystko okej ;)

pogoda rzeczywiście nastraja ;). Piękna, i chyba wiosnę mamy? :)

miłego dnia dziewczynki!

Hejka :)

Bimka gratulacje parki :) ale pewnie młody zmieni płeć :D haha

Jejku jaka mamy piękna pogodę jestem pełna zapału do życia :)

cholerka napisałam i sie wykasowało;/

Dzień dbry Dziewczynki :))

Bimka Twój maluszek już taaaki duży, mój ma z pewnością ok. 3cm. Jutro wizyta mam nadzieje, ze z USG. Juz doczekac sie nie moge.

Krasnal do jakiego lekarza chodzisz??
Fajno, że dzidziol jest takim akrobatą :)))

Siemka dziewczyny:D w końcu i ja sie dopchałam do ultrasonografu:D
fasola już nie jest fasolą(wow) tylko wywrotowcem amatorem doktor stwierdził ze dawno nie widział takiego szybkiego dzidziola na tym etapie dzidzia robiła piruety w lewo w prawo w dół i zaś do góry odpychała sie od ścianki do ścianki i tylko na chwile zainteresowania pępowiną (o matko jaki ten sznurek juz długi) doktor trzasnoł w miare nie rozmazaną fote jak sie rączką za nosek dotyka ale juz wczoraj byłam tak wygnieciona że po przyjsciu padłam jak długa i nic tylko oglądałam banderasa;P
dzidziol cały zdrowy na pierwszy rzut oka :) serduszko szeleśći :d żeberka sie tworzą wygląda na 11 tydzien :D oczywiście z wra żenia nie wiem ile waży ile mierzy ale to właściwie skoro lekarz mówi że jest ok traktuje jako ok
no i teraz mam sie zastanowić na badaniami prenatalnymi czy chce robic czy niekoniecznie .............................niewiem sama

malutka trzymaj sie twardo napewno dodatkowa konsultacja rozwieje wątpliwości:P
a no i waga na razie bez zmian ale podbrzusze ciut twardawe juz sie robi:)

roli, wydaje mi sie że troche juz widać, taki stwardzniały wypukły troche brzuch mam ale sie zastanawiałam czy to nie od wzdęc bo mam straszne ostatnio :D no i na wadze + 2kg od początku ale to chyba cycki hehe ;)

hahaha Bimka! teraz trzeba Ciebie nastraszyć ;)

ale no, tak czy siak gratuluję!!!!

I chyba duża ta Twoja dzidzia, moja miała teraz na usg 8 cm, o ile to co jest 8 to wielkość bo jakieś dziwne oznaczenie haha no i nie wiem ile waży, ale coś czuję, że tej mojej ginki będe musiała się sama dopytać bo mi nic nie powie ;)

no wychodzi na to że parka, ale na liście nie bedzie nic dopisywać, wolę się na nic nie nastawiać, żeby nie było tak jak z Madzią
jak sie potwierdzi jeszcze ze 2 razy to uwierzę na 90% ;)

A ja mam w pon usg:)))
Bimka czyli bedzie parka:) Bo masz dziewczynke juz ?

Alana powiedz mi jako ze mamy zblizone datowo suwaczki to czy u ciebie cos widac? Bo mi przez noc chyba brzuch troszke sie pokazal, bo jeszcze wczoraj maz mowil do siostry ze nic nie widac a dzis juz skomentowal ze uroslam, takze nie wiem czy mnie wzdelo czy moze juz rosne:)

Siemanko

byłam na usg, wszystko dobrze, mam się nie nastawiać na dziewczynkę, był jakiś "worek i coś", ale nie powiedział mi na 100%, bo sie o takie rzeczy nie zakłada, ale dziewczynki by nie obstawiał :P Chciał zrobić zdjęcie tego "worka" bo tak ładnie akurat było widać od spodu ze szpyrkami, ale skończył się papier w usg :-/
Fasol ma 12 cm, waży 125 gram. Zdjęcia już Wam nie bede wstawiać.

Malutka, nie martw się, ma fasolka swój rytm, w swoim tempie rośnie, weź go tam podlej jeszcze z mężem ;)
Moja miała na poczatku 2 tygodnie do przodu, teraz pokazuje tylko 4 dni do przodu. Także to sie chyba jakos później wyrównuje.
nie wiem, nie znam się, ale nie ma sensu się filmować, bo i tak myśleniem nic nie zmienisz tylko się niepotrzebnie zestresujesz

5 dni temu bylam na usg a wydaje mi sie ze juz to było miesiąc temu a do nastepnego usg jeszcze 2 tygodnie, jak ja to wytrzymam..

Malutka a co Twoj lekarz powiedział na to ze rośnie dzidzia 1 mm tygodniowo ?

dzięki :) TAK ZROBIĘ :)

Malutka tak jak dziewczyny radza moze idz do innego gina na pomiary, ja trzymam kciuki zeby wszystko dobrze bylo i maluszek rosl zdrowo:)

mammamijka, no ja właśnie też mam wynik TSH i fT4 do du....:/ nie kumam, bo w sumie zawsze miałam ok.

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...