Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

nat - do szpitala na kroplówkę owszem trzeba - jeśli się odwodnisz, ja się nie odwadniam bo non stop piję, a że są takie dni, że od rana do wieczora wiszę nad kiblem to już inna sprawa. Za to w tych momentach kiedy jest ok, nadrabiam - i w piciu i w jedzeniu;)

Ja wstałam dziś o 5 rano i poszłam do lodówki po ser, wróciłam do łóżka z 3 plastrami i wcinałam haha A zasnąć też wczoraj nie mogłam przez to żarcie, leżałam i myślałam o arbuzach i truskawkach a tak na maksa to od jakiegoś czasu chodzi za mną botwinka, to wymyśliłam:/

ja wymiotuje wiecej niż 3 razy dziennie i w szpitalu jeszcze nie byłam, wydaje mi sie ze to zalezy bardziej od utraty wagi, ogolnego samopoczucia itp najgorszy był 7 i 8 tydzien to wymiotowałam cały czas samą żółcią co zjadłam to wymitotowałam nawet w nocy sie budziłam i biegłam do kibelka, teraz jest juz i tak lepiej wiec nie trace nadzieji ze to tylko jeszcze troche i sie skonczy :)

jeżeli od mdłości zależy to że jest dziewczynka to ja mam w brzuchu conajmniej 4 dziewczynki jak nie wiecej..

nanik, żebyś nie traciła nadziei na dziewczynkę to w I ciązy nie miałam mdłości ani wymiotów a mam dziewczynkę, także wiesz... każdy organizm jest inny, każda ciąża jest inna i nie ma co się sugerować czymkolwiek (chyba że dla zabawy)
Wszyscy wróżyli mi chlopca bo byłam ładna ;) brzuszek okrąglusi i co? Nie ma chłopca....

W sumie Paula masz racje, wiesz tyle tego jest co do płci w necie. Jak ja jestem na zwolnieniu to cos trzeba robić w domu :D.

Ok dziewczyny pytanie z innej paczki powiedzie czy moge zmienić lekarza prowadzącego?? jeśli tak czy to jak to wygląda z becikowym?

Aha znacie może dr Matkowskiego

agusp 10 razy dziennie? Mi ginekolog mówiła, że przy wymiotach większych niż 3 razy dziennie trzeba iść do szpitala na kroplówkę.

dziewczyny ja przy Jaśku nie miałam ani mdłości ani wymiotów :)
jeśli chodzi o jedzenie to tak minimum 3 raz yw tygodniu (czasem więcej) zajadałam się frytkami,to była podstawa w moim jadłospisie :) a do tego hektolitry coli :) codziennie coś słodkiego musiałam zjeść,ale bez przesady.
teraz frytki .... bardzo rzadko,na słodkie mam ochotę,ale nie tak by cały czas,ale jak już jem to muszę się na maxa zasłodzić wtedy jest dobrze :)
no i teraz miałam mdłości oraz zdarzały się wymioty.
tylko tak sobie często myślę jak płeć dziecka może mieć wpływ na nasze samopoczucie?

:) no ja z chłopcem tez nie miałam żadnych zachcianek ani mdłości ect - kto to wie czy faktycznie przy dziewczynkach jest więcej mdłosci?:)

Co do przezierności - przede wsytzskim bobo musi miec odpowiednią wielkość - czyli ok 5 cm. A ten przedzialc zasoy to tak orientacyjnie ustalony. Nie wiem jaka jest gorna granica wielkosci płodu ale musi miec wlasnie co najmniej 5 cm.:)
miłego dnia - co prawda trochę wieje ale chyba slonce wychodzi??:)!!

A może ja tam mam dwóch łobuziaków :D . Fajnie by było tak raz a porządnie :)

Witam o poranku :)
Alena na pocieszenie moja koleżanka przed ciążą ważyła więcej niż jak urodziła biedulka całą ciąże wymiotowała :(.
Jeśli chodzi o mnie to na słodycze patrzeć nie mogę jem tylko jakieś ogóreczki albo kapustę :D- niby po tym co piszą w necie chłopak. Jednak jest ku temu zaprzeczenie ponieważ miewam mdłości były były tez wymioty (2razy). tak was czytam to niby te co rodziły chłopaków nic takiego nie miały

Alana - ja tak miałam teraz do 12 tygodnia. Co prawda wymiotowałam chyba ze 2 razy tylko ale mdłości miałam non stop i tez byłam na sucharkach i biszkoptach.. Jeszcze chwilę i Ci to minie :)

zazdroszcze wam tych zachcianek :( ja nie mam w ogole apetytu najchętniej bym nic nie jadła bo co zjem od razu wymiotuje, generalnie jestem na samych biszkoptach, sucharach, herbatnikach itp, nie moge tego znieść że nie chce mi sie jesc.. kiedy jeść powinnam :(

hello

roli ja zasnąć nie mogłam, bo myślałam o naleśnikach:) z powidłami śliwkowymi albo z nutellą albo z serkiem i bananem
ale jak sie rano obudziłam to już mi ochota przeszła
ja w ogóle nie mam ochoty na mięso i wędliny, tylko sery i twarożki, no i od czasu do czasu pizza za mną chodzi:)

Hihi :)) Ja w pierwszej ciąży nie miałam właściwie wcale mdłości, ochotę wielką na ogórki, kapustę, śledzie, mięso :) Od słodkiego z daleka - choć zawsze lubiłam. PO 5-6 miesiącu za to wróciłam do słodkiego :) Rósł mi tylko brzuszek, wyglądałam podobno ładnie :) No i chłopak :) czułam od początku że będzie chłopak.
Teraz - mdłości jeszcze przed zrobieniem testu, jedzenie - różne, choć na słodkie na razie nie mam mocnego ciśnienia :) Brzuszek duży, cera średnia... Ciekawe co będzie :) Może jutro się dowiem??

o matko dziewczyny jak mi sie jesc zachcialo i to o tej godzinie nie moge zasnac bo mysle o krakowskiej suchej i pomidorkach koktajlowych, i jak tu zasnac:(

a mi brakuje zachcianek :(

kapusta owszem, ale uwielbiam od zawsze ..

nie odrzuca mnie od niczego, na nic specjalnie nie mam ochoty, nawet mcdonald i śmieciowe żarcie mi się znudziło :)

to dopiero zagadka :D.

Jutro mam wizytę, przygotowałam się i wpadłam pod kosiarkę :D, i mam nadzieję być mile zaskoczona tym, że chociaż na chwile zajrzymy do Fasola :)

Alana, minie zobaczysz :) ale szczerze Ci współczuję :( wszystko jestem w stanie znieść ale nie wymioty ....

A ja własnie też mam parcie na mc donalda, a właściwie to na frytki :D:D

Dzieki za odpowiedź!

jeju jak ja mam dosyć tych wymiotów już, mam nadzieje ze za 2 tyg to sie skończy, wszyscy mnie straszą ze może tak być do końca ciąży ale to bym chyba wylądowała w psychiatryku.. :/

ja miałam robioną pierwszy raz jak było 10 t i 3 dni także powinien dać radę o ile maluszek nie będzie fikać, bo to ponoć nie takie proste do zmierzenia.
Dziś znów miałam USG więc gin ponownie sprawdziła NT i inne parametry. Maluch ma od głowy do pupy 7 cm i na razie wychodzi trochę większy niż z OM.

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...