Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-1-t416283,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

Cześć sobotnie:D
u nas z deka ciężka noc...tzn małej się w ogóle nie chciało spać...owszem spała od 20 do 24 ale potem ni chu chu:) no ale nic...pierwsza taka noc za nami. Ja to jakoś funkcjonuję mimo iż spałam może ze 2 godz...za to M...spał do 12...z przerwami ale spał, łącznie jakieś 9 godzin...ale ledwo żyje...wiecznie zmęczony człowiek. Czyżby mała miała jakiś skok rozwojowy?
Byliśmy na bulwarze się polansować...bo mamy piękną złotą jesień:) teraz już po obiedzie...mała oczywiście trochę śpi trochę nie, ale nie jest źle:) Po 17 wpada brat M z dziewczyną, a tadeusza przełożyłam na przyszły tydzień, bo już bym padła...a tak mam nadzieję że może uda się pospać wieczorkiem:)
Malutka, pytałaś gdzie mieszkam:) w Gdyni...Grabówek/Leszczynki, a co?:D

Ale Wam zazdroszcze ze wasze pociecy tak ladnie spia. Moj maly budzil sie jak w zegarku co 2 godz do tego starsza budzila sie w nocy 2 razy a do tego nad ranem walczylam z @#$% komarem. Myslalam ze gadziny o tej porze roku juz spia. Wiec dzis jestem do d*py :( Do tego oduczam mala od pampersow i juz ponad tydzien szczy po nogach i nic nie lapie ach....

moja niestety tak nie odbija... a piszę niestety bo też łapie powietrze w czasie jedzenia i wolałabym żeby sobie kilka razy odbiła a tak to ma potem problemy z brzuszkiem bo jej się gazy gromadzą :/ dobrze jest jak odbije dwa razy ...
u nas nocka spokojnie - pobudka po 4 i po 7 a teraz Lilka śpi a ja czekam aż się obudzi żeby ją nakarmić i wziąć na spacer :) ale poprzedni wieczór to jakiś kosmos był - musiałam zjeść coś co jej zaszkodziło (i chyba nawet wiem co ... ciastka francuskiego z jabłkiem i cynamonem mi się zachciało :// no i banany jej chyba szkodzą) bo męczyła się strasznie
na szczęście dziś lepiej (odpukać)
poza tym wczoraj włączyłam znów bobotic, po delicolu nastąpiła poprawa w kupach ale kolki się nie skończyły - spróbuję podawać obie rzeczy i zobaczę jak będzie

Bimka dobre:) ja tez chetnie swoje wypozycze:)
A u nas noc dobra , jedna pobudka kolo 4 a potem do 7 i Niki i Maks spali wiec luzik:)
A wczoraj wieczorem to sie nudzialam i salatke zrobilam, sie maz zdziwil jak wrocil z silowni ze mialam czas i checi:)
teraz brzdace spia a ja odpoczywam, i jak wstana to na spacer bo pogoda rewelacja.
dziewczyny czy wy tez tak macie ze waszym maluchom strasznie duzo razy sie odbija po jedzeniu? u nas to jakas masakra, nie wiem czy zle ja karmie i za duzo powietrza lapie czy co, normalnie po kazdym jedzeniu z 6-7 razy i jak jej sie nie wyodbija dfo konca to nie zasnie albo uleje:( masakra jakas

I nas w końcu dopadł kryzys. Wczoraj byliśmy u pediatry mały ma łojotokowe zapalenie skóry. Zaczęło się od drobnych wyprysków na twarzy, ale było coraz gorzej, w końcu takie szorstkie czerwone plamy na twarzy i uszkach. Dostaliśmy maści do smarowania, najgorzej, że odkąd to się pojawiło mały zaczął coraz więcej płakać a wczoraj po wysmarowaniu to już w ogóle masakra, płacze, płacze i płacze z przerwami jak się zmęczy i nic nie pomaga :( myślę, że pewnie go to szczypie albo swędzi, miała któraś podobny problem?

u nas na odparzenia najlepiej działa mączka ziemniaczana ;)
Robi sie ze mnie eko-mama ;) Kąpie w krochmalu, mączką lecze odparzenia.... nie spodziewałabym się ;)

Wpadłam na pomysł, zeby wynajmować moje dzieci parom gejowskim :P
Oni tak bardzo chcą mieć normalną rodzinę, wiec niech się pobawią w dom :P

hey hey :)
pojechałam do rodziców, ale kurna matce nawkręcałam tym Jaśkiem, że się boi go karmić haha, i kurna muszę udawać, że nie słyszę żeby mi dziecko nakarmiła :)
chciałam odpocząć i niby mam pomoc, nie muszę robić wszystkiego sama, ale jednak marzy mi się kilka dni bez oglądania tych małych ryjków ;).
Jeszcze ze 2 miesiące niech Jasiek troszku podrośnie i sprzedam ich na weekend chociaż do dziadków haha :D

co ja tam poczytałam,

łucja, ja też miałam grzybicę sutków, dasz radę, smaruj to zaraz przestaną boleć, nie wiem ylko jak z tym karmieniem bo mnie najbardziej bolało podczas karmienia, więc grzybica była ostatnim impulsem, żebym z karmienia zrezygnowała ;)

na Polanki można spokojnie jechać, ja byłam ostatnio i nawet krew Jaśkowi do badania pobrali

ja przestałam się wykrwawiać ;), na szczęście tabletki pomogły

kurna, tak na raty czytałam, że teraz wszystko mi z głowy wyleciało ..

Jasiek jakimś cudem obudził się po 12, myślałam, że chce się odbić bo strasznie się prężył, ale kurna był głodny ;) zaskoczył mnie, także nakarmiony, zaraz go przeturlam na boczek i idę lulu ;)

Na polanki,na zaspie nie przyjmują dzieci.

Polanki czy Zaspa jak myślicie gdzie lepiej jechać?

Galuszka, gdzie Ty mieszkasz ???

mój fisiolek trochę popłakał ale szybko się uspokoił. Godzinę w sumie nie mógł zasnąć więc może bobotic pomaga.

Ivi, ja bym pojechała na polanki. Tam jest oddział dziecięcy. Zbadają was i będziesz wiedziała czy wszystko ok. Może płacze bo ma bakterie w moczu? Mojej siostry mała tak płakała, całe dnie i w końcu jak udało się pobrać mocz to wyszły bakterie. Dostała lek i od razu inne dziecko:)

Hej!

Ivi - chodzimy na Zaspę do Centrum Terapii Rozwojowej Wyspa, bo to w moim bloku, więc mam blisko,bo czytałam dobre opinie i na NFZ mamy termin na 7 stycznia do Poradni Krok po Kroku na ul. Śląskiej. Do OWI w Gdańsku jeszcze się nie zarejestrowałam, ale pewnie terminy na luty juz są :(
Z Wyspy jestem zadowolona, na razie chodzimy 2 razy w tygodniu. Tylko kasy mnóstwo na to idzie :( Ale dla dzieciaczka wszystko! I już widzę małe postępy :)

Zuzi tez się odparzenie zrobiło, ale walczę :) I próbowałam do woreczka mocz złapać - nie udało mi się.. Nie wiem jak dokładnie ten woreczek przykleić. Bo jak na razie w woreczku kllka kropelek a reszta w pieluszce..

Mała dalej je niewiele, ale co 3-4 godziny nawet w nocy, więc brakuje mi dłuższego snu. Mam wrażenie, że Zuza woli mojego cycka jednak, choć z niego niewiele leci. Butelkę wypluwa, a cycka maltretuje...

Co to ja jeszcze chcialam.. Nie pamiętam...

Ivi jesli tam maja IP dla dzieci na Polankah to nie bedzie problemu.....ja kiedys pojechalam na Kliniczną i nie chcieli zbadac małej ... na 100% w Wojewodzkim was zbadaja :)
ja bym na twoim miejscu pojechala, najwyzej sie dowiesz ze wszystko w porzadku i uspokoisz swoje sumienie a tak to bedziesz sie martwila....

Cześć...doczytałam co pisałyście...łucja współczuję grzybicy..kiepska sprawa ale mam nadzieję że przejdzie raz dwa.
Pogoda nam służy mamuśki i pewnie wszystkie robią wymarsz na spacer, albo spacery:) Mój M wziął małą w południe na godzinkę przed pracą, ja w tym czasie ogarnęłam mieszkanie. Później pojechał do pracy, to ja zjadłam obiad, pobawiłam się z małą, nakarmiłam i poszłyśmy na 2 godzinny spacer...i od tego łażenia - bo tak codziennie w sumie wychodzimy na min. 2 godz to już mnie zaczynają nogi boleć - oh słaba ta kondycja:) Ninka teraz już od godziny śpi w łóżeczku, na boczku...i pewnie koło 23 się obudzi jak tata wróci...a i w zeszłą noc pobiła rekord od 22 do 5 spała:) także dzięki temu ja też jestem w miarę wyspana i ogarnięta.
pisałyście coś o ulewaniu...moja dzisiaj dopiero zaczęła...rano poszło nieźle...w południe było ok i teraz jak jadła wieczorem to też mi chlusnęła...ale nie to że wszystko co zjadła...trochę, ale dla mnie to i tak nowość.
Co do pomocy M...u nas raz lepiej raz gorzej...ale mąż wie że łatwo nie jest być przez cały czas w domu z małą i ogarniać i ją i lenę...także stara się jak może, ale przyzwyczajenia mu zostały, czyli chodzi późno spać, bo gra i rano jest lekko nieprzytomny, ale mimo to jak o coś poproszę to robi wszystko:) aa i zaczął przewijać małą:) i uwielbia ją kąpać...zresztą mała też to bardzo lubi:)
Jutro ma w końcu wolne, więc oczywiście znajomi się powpraszali...ale mili więc ok:) do południa pewnie pojedziemy na bulwar, a potem przychodzi ten fotograf co mi cykał fotki z brzuszkiem i potem Łukasza brat z dziewczyną pogadać o chrzcie:) no to tyle póki co. Miłego wieczoru i wszystkim wam życzę żebyście się wyspały
aaa mi też czasami po nocnym karmieniu zdarza się małą wziąć na chwilkę do łóżka i kładę ją na klatkę,...ale to na godzinkę i potem ją odkładam...bo ja nie mogę z nią zasnąć...też łapię jakieś filmy, że mi spadnie itp...Alanka współczuję nerwów...sunia czuwa i dzięki jej za to...całe szczęście wszystko skończyło sie ok.

Dziewczyny czy orinetujecie się w szpitalu na Polanki robią problem zbadaniem maluszka? Chyba musimy jechać bo to chyba niemożliwe jest by taki maluch nie spał od 8.00 rano i non stop płakał z malusimy przerwami ... i tak codziennie ... ma wszystkie książkowe objawy tego wzmożonego napięcia mięśni :( padam już na twarz :(

w szpitalu jedna dziewczyna tak spała z dzieckiem i pielęgniarka jak to zobaczyła to zaczęła ją opierdzielać

ale mi też zdarzyło się tak zasnąć

nanik to po takiej przerwie chyba musiałaś poczuć ulgę :)

własnie comfort ponoc ma obnizona zawartosc laktozy aby byl lekkostrawny (comfort ma w 100ml mleka 2,7g a Ar 6,1g)

Pediatra nam poleciala Nan pro HA ale ono jak cos ma 100% weglowodanow laktozy :(

a to nie jest tak ze mleko comfort ma wiecej laktozy niz zwykle? cos mi sie tak kojazy.

kurcze Alana to mnie przestraszylas bo ja z mala od polowy nocy codziennnie tak spie:( tylko ze ja ja mam wysoko na klatce piersiowej i ona jest swoim kocykiem przyktyra a ja koldra od pasa, ale mam teraz stracha:(

mariols poczytaj o nietolerancji laktozy - pieniace kupki tak mi sie skojarzyły i zrob badanie ogolne kału + na krew utajoną :)

ja w pon znowu do pediatry z wynikami kału, u nas lekka nietolerancja laktozy wyszla ale to na comforcie wiec na normalnym mleku nietolerancja bylaby duza i czekam na posiew kału, nigdy nie bylam tyle u lekarzy co w ostatnim miesiacu :(

marze o tym zeby sie poloztc juz spac

a jeszcze w nocy prawie dziecko udusilam, polozylam ja na swoim brzuchu i zasnelam a ona mi sie zsunela pod kołdre i nie mogla zlapac powietrza :( nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale moj pies przyszedl mnie obudzic i opanowalam sytuacje a moja sunia nigdy w nocy nie przychodzi chyba ze ma s****e, a teraz caly czas drecza mnie wyrzuty sumienia ze jestem złą matka i jak ja tak moglam zasnac :(

Nanik my jak byliśmy u Sieliwończyka to mówił że 6 m-cy jeśli u malucha byłaby krzywica to podobno pediatra zauważy (poza moim który unzałby to za normalne) innych wskazań do powtórzenia badania nie widzi

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni