Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Ach ta zdradliwa pogoda. Paula od razu pij herbatke z cytryna i miodem a jak Cie nie odrzuca to czosnek. Ja juz sie lepiej czuje ale meczylo mnie przeziebienie 1.5 tyg i katar mam dalej

sanszajn mi też jest dzię mega zimno w dodatku w nocy zaczęło mnie gardło boleć i katar ;/ tak więc chyba coś mi się wykluwa jakieś paskudztwo :(

Jejku dziewczyny czy wam jest dzis tak samo zimno jak mnie? W dalszym ciagu mam katar ale tak mi zimno ze szok.
Brzuszek juz mam taki fajny ze w koncu widac ze jestem w ciazy.
Dzidzi tancuje codziennie- milo !
Juz nie moge sie doczekac az moj mezulek wroci i pojdziemy na polowkowe USG, moze sie dowiemy co za alien siedzi we mnie :)

okruszku ja ciebie rozumiem, ja w poprzedniej ciąży to dosłownie nic nie robiłam, dużo odpoczywałam nie robiłam ciężkich rzeczy, co tydzień byłam na usg dosłownie co poniedziałek miałam usg bo po poronieniu miałam ciągłe paranoje czy serce bije :( byłam psychicznie bardzo zmęczona ciągłym stresem.
W tej ciąży nie denerwowałam się do dzisiaj bo dopiero dzisiaj zobaczę dokładnie pierwszy raz dziecko.....i jeszcze mam to genetyczne :( o 15 i chodzę po domu i nie wiem co ze sobą ze stresu zrobić....

ja dziś byłam na wizycie u mojego gina,ale wizyta trwała dosłownie chwilunie,na usg sprawdził tylko jak tam serducho dzieciaczka czy bije,sprawdził wyniki i dziękuję koniec wizyty.
ciesze się,żę byłam w zeszłym tygodniu u dr Doeringa,bo dziś czuła bym wielki niedosyt,a płci i tak bym nie poznała.

ja w poprzedniej ciąży łożysko miałam na przedniej ścianie i także późno zaczęłam czuć ruchy.

w poprzedniej ciąży jak chodziłam prywatnie to na każdym zdjęciu usg było wszystko opisane,wielkość dziecka,termin porodu itp.,a teraz nie mam żadnych oznaczeń,tak więc chyba faktycznie sprzęt ma wielkie znazenie.

hej dziołchy,

a ja pierwsze ruchy w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 23tyg właśnie... a też pamiętam, że czekałam na nie z wielką niecierpliwością :)

Wiecie co Wam powiem, może to głupio zabrzmi, ale tą ciążą nie przejmuję się aż tak jak poprzednią, właściwie to wcale się nie przejmuję :/ a może powinnam heh... w poprzedniej ciąży w 12tyg byłam już dawno na zwolnieniu, miałam porobione wszystkie badania i chuchałam na siebie i dmuchałam, a teraz? :/ pracuję nadal (choć siły mi troszkę braknie), chodzę niewyspana, dźwigam madzię, z badań mam tylko mocz i morf i to ze stycznia! Chyba powinnam się wziąć za siebie, mam nadzieję że nie odbije sie to na fasolku :/

a mi teraz gin powiedział, że fasol już za duży żeby mierzyć od ciemienia do d*pki... powiedział że to sie mierzy do 12 tygodnia tylko, a potem tylko waga. Ale wymierzył tak jakoś i mu wyszło 12-13 cm ostatnio.

malutka, to może weź idź do Preisa, może znowu Ci powie że masz duże dziecko, tylko że tym razem to akurat się ucieszysz :P

osz Ty szpiegu ;)

no właśnie przy Lenie dostawałam do każdego usg opis, ale nawet na nich nie było jakiej wielkości Zygfryd jest, dopiero później waga ...

a teraz ani opisu, ani oznaczenia na zdjęciu ..

no czarna magia i guaniany sprzęt może ;), a ja c**** jestem i nie pomyślałam, żeby zapytać bo byłam pewna że to 8 cm to wielkość ..

ta od miesiąca ta sama :D

Sylwia a w opisie? muszą byc podane wymiary Leopolda przeciez ;)

no właśnie nie mam, myślałam, że to CNO to jest to, ale teraz widzę, że na poprzednim usg jest takie samo, więc to nie wymiary dziecka ..

a żadnych innych oznaczeń nie mam, doktor tez mi nie mówiła :(, a ja oczywiście nie wpadłam na pomysł, żeby zapytać ;) i teraz wkręcać sobie będę hahah, no ale skoro nic nie mówiła, to chyba jest okej

Sylwia a nie masz wymiarów na zdjęciu ? skrót CRL chyba :P

Preis 300zł ... ale jako jedyny mi powiedział, że będę miała duże dziecko. Nikt potem tego nie potwierdził więc myślałam, że się pomylił, ale waga przy porodzie wnet 4500g jednak była :) więc miał rację.

ale ja jestem głupia, przejrzałam wszystkie usg z pierwszej ciąży i na każdym jest albo 8 cm albo 16 cm, czyli mój maluch nie ma 8 cm, to pewnie jakieś ustawienie sprzętu :D

no nic, zapytam na kolejnym usg, bo mnie to zaintrygowało, że nie wiem ile mierzy mój maluszek ;)

Ola, ja robię normalnie w przychodni, tam gdzie chodzę cały czas na wizyty

Do kogo idziecie na połówkowe? W 1 ciąży byłam u Preisa ale drogi, a słyszałam że są inni dobrzy lekarze. Podajcie jakieś namiary. Kiedy trzeba się umówić (ile przed wizytą)

Witam. Mi dziś też się śniły bliźniaki!! ale nie pamiętam o co chodziło ;(
od wczorajszego popołudnia mam takiego nerwa że masakra, a do tego młoda nie spała w nocy chyba z 3 godziny cyrkowania wymyślania wołania....więc nerw się nasilił ;(
a z przyjemniejszych rzeczy to już prawie 2 tygodnie czuje maleństwo bo wcześniej to tak nie byłam pewna. OO teraz też coś tam bryka pewnie pozdrawia wszystkie forumkowe fasolki hihih;)

ok ;]

Malutka to napisz mi smsa bo nie wytrzymam do wieczora!

mój na usg w 16 tyg miał 8 cm :(
zobaczymy 22 marca jak będe miała połówkowe ile urósł, bo też się tym martwię ...
ale w sumie wiem, że to moja wina :/ .. głupek jestem

ja pisałam o tym łożysku, bo ja tak właśnie mam ;)

lekarza mam na 16.15 więc o 17 pewnie będę już wiedziała, o ile nie będzie poślizgu. Dzięki za wsparcie :) oczekuję dzisiaj tylko dobrych wieści. Napiszę wam wieczorem jak mały zaśnie.

Ja znałam płeć w 13 tygodniu, ale tak się rozkraczył, że łatwo było zobaczyć.

mój suwak mówił, że mój maluch powinien mieć 5cm ... jak ma połowę tego to będzie super.

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...