Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Alana masz takiego kochanego męża i się jeszcze martiwsz :D
weź no :D facet, który czyta o dzieciach :D Bimka Twój to chociaż powie "no" a mój to twierdzi, że mam sobie jakieś zajęcia znaleźć a nie tylko o dzieciach czytać :D
To, że mąż wypływa na pewno jest ciężkie, ale wiszisz chociaż kłopoty finansowe Ci odejdą :D mama po pracy przyjdzie i zobaczy czy dajesz radę, mąż będzie na początku a początek chyba najgorszy :D
Ja tam już nie chcę też marudzić na problemy finansowe, ale ja zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to niczego nie będzie mi brakowało :D że będę miała duży piękny dom, pokoik dla dziecka itd. a jednak to dorosłe życie jakieś takie do d*y się okazało :D gdyby mąż oddawał mi wypłate to może byłoby inaczej :D albo gdybym ja znalazła coś lepszego.

Witam wszystkich o poranku :)
Jejku ja wy się wczoraj rozpisałyście masakra :p czytam czytam a tu konca nie ma :)
Byłam wczoraj u lekarza maluszek ok :) już ostatecznie się zdecydowałam nad zmiana lekarza. Dr Matkowski super polecam. Przy okazji dowiedziałam się że nie miałam połowy badań miło prawda.

Jeśli chodzi o opiekę to też tego się strasznie boje, ale już się nie mogę doczekać. Wiecie dziewczyny że ja już rozmawiam z moją dzidzią. Wiem że to głupie :)

i napewno dostaniesz nie jedną odpowiedz:D

pewnie bede was zasypywac pytaniami na forum jak zajac sie takim krasnalem :D

Alana wiem co czujesz, moj tez plywa 6 tyg na 6 ale chyba go poprosze zeby w sierpniu wzial sobie dluzszy urlop bo przy dwoch urwisach moze nie byc latwo.
Ja jak przywizlam mala ze szpitala to spojrzalam sie na nia i pomyslalam co ja z tym malym kosmita mam robic. Ale ze mam mame z tych "nie wtracajacych sie" to musialam sobie radzic i to poprostu przychodzi samo i na pewno inaczej zajmujesz sie swoim dzieckim niz "obcym". Bedzie dobrze !!!

Kochana warantuje cie ze po porodzie w twojej głowie wciśnie sie przycisk MAMA i przez pierwszy rok bedziesz w stanie rozmawiac tylko o kupach ubrankach pieluchach ulewaniu i innych przypadłościach :d
owszem nie bedzie różowo najgorsze jest pierwsze pół roku ale potem to uz z górki ani sie nie obejrzysz a dzidziol bedzie w szkole uwierz mi:P ja urodziłam jak miałam lat 20 i byłam takim postrzeleńcem że dziś sama sie zastanawiam jak to sie stało że moje dziecko ode mnie nie uciekło:D o na przykład 5 doba życia mojego sunusia skwar sie leje z nieba bo to koniec czerwca pojechałm gada zarejestrować w urzedzie stanu cywilnego :0
i siedze w tej kolejce i tak bym sobie browara walneła:P
i tak siedze pić mi sie chce woda nie pomaga :) jak juz wszystko załatwiłam wybiegłam wrecz z urzedu do pierwszego monopolowego po zimną warke strong i w parku na przeciwko lotu usiadłam dałm synusiowi cycusia a sama osuszyłam w 5 minu całą puche browara:P na oczach jakiś biednych staruszek które patrzyły na mnie jak na rumunke z syfilisem:D i jak sobie to dzis przypomne to nie pytaj jak mi wstyd nie mówiąc juz o tym ze moje dziecko spało cały dzień jak dzidzia:D
dasz rade przycisk mama jest niezawodny:P

Bimka, jakbym czytała o sobie ...
my po dwóch od tygodniach od wypłaty, nie dostaliśmy nawet jej 1/3 ..
nie umiem tym gospodarować bo podobnie jak u Ciebie, nie wiem czy coś zapłacić, czy na życie, jak coś płacę to niewiele bo muszę zostawić na jedzenie, bo nie wiadomo kiedy kolejna część wypłaty ..

i co z tego, że może i dobrze zarabia, jak kasa jest tak cykana, że masakra :/

Alana, tutaj chyba instynkt robi swoje ;)
przed Leną nie miałam żadnego tak malutkiego dziecka na ręku, bo nie mam w rodzinie, wśród znajomych żadnych dzieci.
W szpitalu to nawet pieluchy tył na przód zakładałam :D. Ale damy radę, to samo z siebie przychodzi, naprawdę :*

ja sie boje bardziej opieki nad takim maluszkiem, nigdy nie miałam takiego bobinka na rekach nigdy nawet nie widziałam na żywo no chyba ze jkiejs obcej babeczce zajrzałam do wozka na dworze z daleka.. moj mąż raczej tez nie ma jakiegos doswiadczenia wręcz chyba jeszcze bardziej ciemny jest niz ja.. no i nie mamy od kogo miec pomocy, moja mama pracuje a tesciowa po operacjach, chora.. na pieniążki to narzekać nie mogę, to nam mąż zapewnia, i akurat w domu będzie od początku września do połowy października wiec w okresie porodu akurat, bo pływa 6 tyg na 6 tyg, ale jak wyjedzie to zostanę sama z takim maluszkiem ..
tak na prawdę każda ma jakiś swój problem takie jest życie..

hehehe, damy radę, no bo co mamy zrobić?

Właśnie ta kasiora... jak ja bym chciała żeby mój mąż miał normalną pracę i normalną wypłatę zawsze któregoś tam miesiaca. A nie tak jak teraz. Nigdy nie wiem ile mi przyniesie i kiedy. A jak coś przyniesie to nie wiem co z tym zrobić, czy zostawić na życie czy coś zapłacić, bo oczywiście jest za mało na wszystko a nie wiem kiedy coś przyniesie znowu, eh...
No ale... podobno ma być lepiej, tu się coś rozkręca, tam się coś rozkręca i mam nadzieję że bedzie chodzić....

Witam późnym wieczorkiem:)
ja dzisiaj pół dnia przespałam, więc pewnie nie będę mogła zasnąć

mój mąż codziennie się mnie pyta czy maluch już słyszy, bo on chce mu piosenki spiewać:)) no a ostatnio stwierdził, że na początku kwietnia chce wziąć urlop i będziemy wózka szukać:)))

spokojnej nocki i pięknych snów

Alana, normalnie, jak każda z nas ;)

też się nad tym zastanawiam, my we 4 na jednym pokoju, Mąż w czaderskiej pracy, gdzie wypłata wychodzi po 2 tygodniach, podzielona na 10 rat ;)

ale co nas nie zabije to nas wzmocni, więc damy radę ;)

czytam własnie forum mamusie styczniowo lutowe 2012 i jestem lekko przerażona że tak to delikatnie nazwe.. jak ja sobie poradze ?

ja też zauważyłam, że rano więcej produkujecie :)

Mi się dzisiaj nic nie chce. Byłam z synkiem na szczepieniu i po tej wyprawie czuję się wypruta ze wszystkich sił.

miłego wieczoru :)

haha bimka jakie wyrzuty :) dziewczyny sie teraz mężami zajmują pewnie , tylko ja samotna tu zaglądam :D

ej, co z Wami jest??? Rano, jak ja nie mogę siedziec na forum, to sie udzielacie jak nie wiem co, a teraz jak jestem i czuwam to Was nie ma! :/

nooo, a oni chyba czasami nie wiedzą jakie to jest ważne i jak dobrze robi.
Niektórzy mają jakoś wbudowaną taką opcję miłych gestów, a inni muszą się trochę natrudzić żeby cos wymyślić ;)

miłe sa takie gesty kiedy czujemy ze nie jestesmy z tym same :)

hihi, no to super

mój nic nie czytał, nic się nie dowiadywał. Jak sprawdzałam w necie rozwój płodu tydzień po tygodniu i pokazywałam mu zdjecia to zerknął jednym okiem i tylko burknął "no"
A jak coś mu z ciekawostek opowiadałam to też tylko "no" albo nawet mnie nie słuchał :P
Jak zdjęcia z usg mu pokazuję to też tylko "no"

Ale za to chodził ze mną do SR, brał udział czynny.
A przy porodzie super się sprawdził i był baaaaardzo pomocny, mimo braku wiedzy nabytej z internetu i z gazetek dla kobiet w ciąży, hehe.
Z resztą on do wszystkiego jakoś tak intuicyjnie podchodzi i chociaż nie czytał np. o zmiennych nastrojach to wiedział co przeżywam i jak ma reagować. Także mnie pozytywnie zaskoczył :)
Po porodzie naprawdę dużo mi pomagał.
Potem już słabo z tym było, ale teraz znowu zaskoczył, że ja nie mogę stale robić wszystkiego i potrzebna mi pomoc.

no taki ciekawski model mi sie trafił, na brak zainteresowania nie moge narzekać wręcz przeciwne co chwile mnie jakimis nowinkami na temat ciazy zaskakuje :D

hehehe, dobry jest :P
Ale ze on czyta na ten temat... że sie dowiaduje... kurcze, to naprawdę się chwali bo u facetow to rzadkość

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...