Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

naprawdę ie stresuj się tym, nie daj sie złapac w pulapkę, że wy zawsze będziecie gorsi - że macie "tylko" corkę a oni tego jedynego wymarzonego syna.
Czy jestes pewna, ż etwoj mąż na pewno wolałby miec syna? A może własnie cieszy się serdecznie z małej dziewuszki? Mój szwagire strasznie chciał mieć syna - a jak sie dowiedział, że będzie baba to wolał, ze on całe zycie marzył o dziewczynce - i teraz procz zony ma jeszcez 2 coreczki:):).

Nie myśl, że oni uwarzają, że jesteście gorsi - a porownania - coż, pewnei będa bo jak pisala Bimka - zawsze są. ALe pamiętaj, ze generalnie dziewczynki zawsze są do przodu z umiejętnościami... więc to raczej wy będziecie przodowac:):)

aha, bo ja skumałam że Wasze pierworodne też są w podobnym wieku i cos mi sie nie zgadzało, bo wydawało mi się że pisałaś że to bedzie Twoje pierwsze.

Moja szwagierka właśnie jest taka że we wszystkim musi być pierwsza i najlepsza. I oni mają synka. Jak napisałam im smsa, że u nas prawdopodobnie bedzie dziewczynka to odpisała "trudno, będziesz musiała ją też pokochać". Wrrrr :/
Potem cały czas przytyki, że męża brat jest prawdziwym meżczyzną bo spłodził syna, a mój mąż to już niekoniecznie i wiele wiele innych podobnych tekstów.
W końcu jej powiedziałam, że ja nawet synka bym nie chciała mieć, bo z tego co widze po RODZINIE (tu położyłam nacisk) i znajomych - chłopcy są paskudni, a moja Madzia jest w porównaniu do nich wyjątkowo słodka, kochana i grzeczna.
I sie zamknęła. Widać zrozumiała aluzję.
A teraz w związku z tym że we wszystkim musi być najlepsza też postanowiła że chce mieć drugie dziecko. Ja mam to ona tez od razu chce. A jeszcze niedawno zarzekała się że absolutnie wykluczone!

nie nie maja nic jeszcze to bedzie zarówno ich jak i nasze pierwsze dziecko :)

o oni mają już synka, tak?

yh gdyby to moja siostra byla w ciazy albo siostra mojego meza to bym sie bardzo cieszyła bo wiem ze one nie maja takiego podejścia ze musza byc lepsze od kogos ale w tym akurat wypadku nic fajnego, juz nawet po minie ich i wzroku bedzie widac krytyke w stosunku do nas a ich wywyższenie, juz to widze :/ nie mowie oczywiscie o takim zdrowym porownywaniu :) ja to oczywiscie oleje w wiekszosci ale moj maz bedzie sie denerwował i bedzie rozdrażniony chodzil :D

to jest w sumie bardzo trudne nie porównywać, to jest chyba silniejsze od nas. Nawet na forum sobie porównujemy, ja porównuję Madzię do corki koleżanki i odwrotnie, ale nie ze zawsze "na korzyść" jednej. Tak samo z resztą jak porównujemy nasze ciąże.
Ale wiem, że niektórzy potrafią porównywać tak złośliwie, to może być rzeczywiście denerwujące.

Moze nie bedzie tak zle, miedzy moim bratankiem a moja corka jest 7 tyg roznicy i w sumie nie porownujemy ich do siebie mimo tego ze Sandra duzo wiecej mowi ale moj brat jest calkiem w porzo :)

chyba zaczne nad nim pracować tak jak mowisz bimka, dobry pomysł.. niech sie nastawia na córcie :) ta pogoda chyba nastraja do zamartwiania i złego humoru, po wczorajszej dawce slonca taka niemila odmina dzisiaj
:(

nie ma się co martwić na zapas Alana.
Wymyślisz mu jakiś powód do dumy. Wkręcaj mu że jak bedzie druga córeczka to on będzie królem wśród samych dam i w ogóle bedzie jedyny, wyjątkowy i zarąbisty wśród samych kobiet, które będą go po prostu uwielbiały! Żyć nie umierać :P Wkręć mu jakąś nawijkę, może się podda tej wizji i zacznie nawet o drugiej dziewczynce marzyć :P
Ja mojego tak robie ;)
Kiedyś strasznie, ale to strasznie chciał mieć synka, szczególnie że jego brat i kuzyn tez mają synków. Ale potem stwierdził, że zycie wśród samych bab jest w sumie fajne :P
Poza tym gadał z takim jednym znajomym co ma 3 córki i ten mu naopowiadał jak to ma fajnie będąc tym "królem" i wiesz... też tak chce. W końcu piwo w lodówce bedzie TYLKO jego! :P

nie rozumiem czemu każdy facet chce mieć chłopca ... :)
A no Kacperek jeszcze:)

a ja tez sie zaczęłam zamartwiać, tak na prawdę problemow nie mam wiec musiałam sobie wymyślić no i w końcu wymyśliłam :D
mojego męża brata dziewczyna jest w ciąży miedzy naszymi dziećmi będzie parę tyg różnicy i jego pierworodne i nasze też ( a ja za bardzo nie przepadam z nimi, taki styl nowobogacki ) i zaczęłam rozkminiać że będzie porównywanie dzieci i takie podobne akcje.. nie lubię takich rzeczy a oni maja takie tendencje do tego, poza tym widzę rozczarowana minę mojego męża jeżeli oni będą mieli syna a my córeczkę ehh.. on tak marzy o synu..

:) na bakterie w moczu dostaniesz na pewno jakiś bezpieczny antybiotyk - więc spokojnie i bez nerwow.;)

5 chłopców??? o kim zapomniałam? Piotruś, Borys, Filip, Oskar i...?
Dżizys! Bliźniak!!! No jasne! Jeszcze przecie Kacper! A bo to dla tego że ja go do "bliźniaków" po prostu zaliczyłam :P

Cześć dziewczyny. Kurcze macie jeszcze działające klawiatury? Tak dużo piszecie, że nie jestem w stanie nadrobić po paru dniach nieobecności.

Miałam robione badania krwi i mam liczne bakterie w moczu, ale to chyba nie zaszkodzi dziecku co?? W pon idę do lekarza to pewno coś dostanę!!

Ja idę w pon do lekarza zobaczymy czy coś nam powie w sprawie dzidziusia ;)

moja siostra nie rosła przez rok, mając dwa latka. Szukano przyczyn i nie znaleziono. Jak mama była z nią w ciąży nie miała usg, więc nie wierzę, że po 7 laTAC przestał rosnąć przez częste usg.

ale pędzicie ... plamienia się zdarzają. Podobno to częsta przypadłość kobiet mające małe dzieci przy których się biega. Ja plamiłam w 8 i 9 tygodniu. nic się innego nie działo.

wczoraj za to złapał mnie taki potworny ból brzucha na placu zabaw, że gdybym była w 30 tygodniu to byłabym pewna że rodzę. Od razu mi się wszystko przypomniało :P ledwo doleciałam do domu, usiadłam na tronie i po chwili minęło ... uff.

bimka, jest 5 chłopców na naszym prywatnym forum :)

a i podjęłam decyzję, że pójdę zmierzyć małe dopiero 13. przynajmniej będzie widać czy coś się zmieniło.

wiesz Agusia, od czego on nie rośnie to nie wiesz... może tylko taki przestój a potem wystrzeli jak dąb. Nikt nie powie, że to przez usg, może być milion innych powodów.

mam strasznie dużo pracy, burdel w domu, forum czytam pobieżnie, eh do d*py z tym wszystkim, też mam dzisiaj słaby dzień

A ja się cholera rozchorowałam :( katar mnie męczy od 2 dni a w domu mam taki balagan, że szkoda gadać.... ale odpuszczam sobie na trochę, od kurzu chyba jeszcze nikt nie umarł :) już nawet 2 dni nie wymiotowałam a tu dziś znów niespodzianka... też mam jakiś depresyjny nastrój, dziecko śpi to może chociaż pójdę włosy umyć to poczuję się lepiej...

Krasnal raz dwa do ładu i składu się doprowadzaj :)))

Wróciłam od lekarza wszystko okej, maleństwo macha nogami i rączkami, suuuper przeżycie :) Nasz robaczek ma 2,6cm :D wielkolud z niego :)
Niestety kolejne L4;/ No, ale czegóż to nie robi się dla potomstwa.

wiecie co - faktycznie super, ż ejest takie forum. ja co prawda też nie nadążam z regularnym pisaniem i czytaniem ale dobrze wiedziec, że sa osoby, które zawsze jakoś skomentują czy pomogą:) Psychicznie - przede wsyztskim:).

Ja dziś też jakby na wojennej scieżce - ale z moimi rodzicami. Opiekują sie naszym Filipkiem-ogromnym niejadkiem, na lekach ect. No i o to niejedzenie wiecznie wojna wsyztskich z wsyztskimi. Moja mama dostaje białej gorączki, krzyczy na nas a młody nie je.... Dzisiaj mama-babcia obrazona.. sama nie wiem już o co - coś jej się nie spodobało w tonie mojego męża i afera gotowa. uuuuuch. Ja chce na zwolnienie -0 wtedy będę w domu z Fipciem i będzie świety spokoj:)...

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...