Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

hahahaha nat taki własnie był u mnie identyczny hahaha :D nie mogeee :D i mnie tez zainspirowałas :D dawno w lumpie nie byłam chyba sie dziś wybioreeeee :D

oł jeee ... kup nam coś ładnego :D

ide na lumpa jestem zainspirowana:P
dzieki babeczki
dobrze was miec:)

hahah padłam z Bogdana :D

tak jak mówi nat, krasnal, co prawda pogoda nie nastraja, ale zrób coś dla siebie ...
że tak brzydko powiem pier... bałagan :D, leż i pachnij! albo idź do tego fryca!

Niżej Bogdan - latający chomik
http://confitura.blog.onet.pl/Bogdan-Latajacy-chomik,2,ID396499632,n

http://www.google.pl/imgres?q=latajacy+chomik&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1117&bih=734&tbm=isch&tbnid=ZWDOQjQFqmw0SM:&imgrefurl=http://poszkole.pl/grupy/758845/n/Latajace_chomiki_fani_gry&docid=TCgJ6GoAqXOHsM&imgurl=http://bi.gazeta.pl/im/6/4850/z4850286X.jpg&w=630&h=419&ei=QD5PT_LxKObO4QSLtLnGDQ&zoom=1&iact=rc&dur=969&sig=106291565725542703810&page=1&tbnh=101&tbnw=152&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=79&ty=31

hahahahahha :D cieszy mnie to bardzo :D
W ogóle coś ze mną się dzieje złego :D sny mam takie, że rano mi wstyd :D wczoraj byłam na filmie gdzie pokazali mówiąc delikatnie "przystojnych Panów" i zaczeło mi się więcej śliny produkować.

Krasnal takiej depresji nie można lekceważyć, ja myślę idź do fryzjera (chciałaś iść) do te znajomem kosmetyczki, wyjdź do kina :D nawet z synkiem na bajke, na sprzątanie przyjdzie czas :D a wagą się nie przejmuj, ja się nie przejmuję a wyglądam jak pączek, nawet w pracy mówią, że "pączkuje". Do ciucholandu, bo jakąś fajną koszule :D i nie ma co się zamartwiać :D

właśnie przyjmują różnie, bo sama przeglądałam, i różne źródła zakładają np. 5 miesiąc do 17, a niektóre do 18 tygodnia ..

według tego wyżej, zaczynam 5 miesiąc właśnie ;)
i czuję się oszukana, bo to tak fajnie brzmi, tak hmm.. daleko ;), a tu jeszcze tyle przede mną haha

no i umówiłam się do lekarza :)
3majcie kciuki a ja dam znać co i jak po wizycie :)

Z tym usg, to mi się wydaje, że to jednak szkodliwe nie jest, ale też myślę, że jak ze wszystkim, przesadzać nie można ..
co tydzień usg to już przegięcie ;)

a ja na drodze wojennej z Mężem jestem ;). Odstawiłam go dzisiaj od garów i uprzedziłam, że może w pracy zjeść bo obiadu dla Pana nie gotuję ;)

Też mam problem z obliczenie dokladnie który tydzień to który miesiąc ciąży więc wkleję co znalazłam - może komuś się przyda:

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

dziś depresyjnie:(
im dłużej siedze w domu tym gorzej wyglądam :(
włosy piorun w rabarbar paznokcie połamane
niby nie przytyłam jeszcze a badzioch to wygląda tak ze na porodówe by mnie przyjeli bez problemu:(spodni nie moge juz dopiąć ja wiem że waże duuuuuużo za dużzżżżżżżżo ale nigdy to tak żle sie nie prezentowało:( bluzki mi wszystkie sięgają nad pępek i po domu chodze w koszulkach chłopa tragedia:(
chaupa tez zaniedbana wszedzie kurz i brud i niechce mie sie tego ruszać a to dopiero miesiąć na elu minoł:(
ehhhhh depresyjnie

też mnie to zastanawia co to za latający chomik :D :D

słuchajcie co do USg to znajoma mojej mamy z pierwszym synkiem chodziła na usg chyba co tydzień - bo była ciekawa jak się ułożył, jak dziś się rusza - ot taka fanaberia ludzi z kasą i teraz chłopiec ma 7-8 lat i nie rośnie. Jest duże prawdopodobieństwo ze to właśnie wpływ USG. Jego młodszy brat jest zdrowy i już sporo przerósł starszego. Więc lepiej nie przesadzać z niczym.

latający chomik to w sumie nie wiem co :D jakis taki wielki latajacy robak wielkosci chomika :D juz go nie było jak wrociłam chyba, a moze sie gdzies ukrył :D

Dziewczyny pierwszy trymestr konczy sie jak jest koniec 12 tygodnia czy jak jest koniec 13 tygodnia ?:D

Alana fajna to Twoja babcia. A latajacy chomik :D co to :D jak wróciłaś do domu to był jeszcze? :D
Paula ja Ciebie rozumię znakomicie czasami to mam ochotę iść do kilku lekarzy, ale pieniędzy szkoda no i własnie to usg mówią, że szkodliwe jak się dużo robi, ale kto ich tam wie.
Gratuluję chłopczyka :D a mi się właśnie wydawało, że wszędzie to dziewczynki się rodzą :D

moja babcia mowi że jak rodzi sie wiecej chłopców to wojna bedzie hehe :D ale ona rozne dziwne rzeczy mowi :D

kurczee tak juz bym chciała wiedzieć co u mnie w brzuszku jest :( ale zazdrość!

kurcze, co wejdę na trójmiasto to nasz wątek na początku! :>

Tak Bimka tak było, mamy chłopaków się nam wykruszyły i została mniejszość heh ale ja naliczyłam ich 5 ;>

no to fajnie :)

no to co? na razie przeważają u nas siusiaki?

Na naszym czerwcowym 2010 forum było 50/50 z min. przewagą siusiaków. Ale może to dlatego (jak gadał mój gin), że chlopcy lubią się ujawniać szybciej, bo łatwiej odkryć jajka niż potwierdzić c****ę.

A potem na naszym prywatnym fourm przetrwały mamy samych c***k :P Zostały 4 mamusie chłopaków, nie dziewczyny? jak to było? Teraz w przeważającej wiekszości są u nas bułeczki.

Agusiaaa no to kolejnego dzieciaczka znamy! :D
gratuluję ;)

ja śluzem bym się nie martwiła, zwłaszcza, że lekarz Cię zbadał i powiedział, że wszystko okej ;)

ja jednak ruchów nie czuję, musiałam sobie coś ubzdurać bo od tej pory co mi się wydawało, ciszaaa ;) ... no to niech sobie odpoczywa w brzuszku u mamy, może grzeczniejszy i spokojniejszy niż siostra będzie ;)

Paula ja mam to samo.
W niedzielę wróciłam z długeij podróży autem i w poniedziałek miałam niewielkie plamienia. Poszłam do ginki i ta powiedziała że już wszystko OK ona nic niepokojącego nie widzi. Dała mi więcej luteiny (2 x 2) i zwolnienie na 2 tygodnie. Wczoraj znowu miałam takie małe plamienie.
Leżę, nie przemęczam się. Sama nie wiem skąd to. Może jakaś żyłka pękła przy rozciąganiu brzucha.

No i od dzisiaj czuję ruchy dzidziola :D :D :D

Aha, ginka zrobiła szybkie usg żeby sprawdzic szyjkę i łożysko - wszystko OK ale zajrzała też do dzidziola i to co najbardziej było widać to ..........siusiak!!!!!! :)
13 marca pooglądamy go bardziej dokładnie ale na 80% będzie kolejny chłopak :)

tez slyszałam ze czeste usg szkodzi dziecku a zwłaszcza moja babcia jest zwolenniczką tego poglądu :D ponoć nie znamy jeszcze skutków usg itd.. wg mojego osobistego zdania to jest jakis zabobon :D

wiesz co Bimka,ja to jestem taki nerwus,ze szok za dużo sobie wmawiam,ale kurde już taka jestem :P
zapisałam sie do lekarza innego,tak dla swojego świętego spokoju,bo wiem,że o niczym innym bym nie myślała
wczoraj robił mi przez brzuch,więc dla dzieciaczka to mało szkodliwe

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...