Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

kurka no! :D macie, co by nie było, że taka super czad bez brzuchowa jestem haha
image

Uploaded with ImageShack.us

ja, Fasol i ręce Leny na lustrze :D

ej no, ja nie jestem chuda wcale, z boku brzucha mam, zdjęcie zrobiłam też, ale nie wstawiałam tutaj ;)

16 kg to nie tak dużo, mam koleżanki co przytyły po 25 ;). Ja z Leną 13 i o więcej nie proszę haha

to usg 11-14 tydzień to jest chyba pierwsze z obowiązkowych, także nie wiem czy tutaj mamy wybór czy je robić czy nie ;)

kurde, ja tez mam brzuch, zaraz Wam wstawie

malutka a od jakiej wagi startowałas??

usg genetyczne chodzi mi o to między 11-14 tc ja uważam ze warto je robić ale to dokładnie jest sprawa indywidualna :)

Sylwia szok że taki miałaś mały brzuszek :)
Ja teraz startowałam z wagi 68 kg a na ilu się skończy zobaczymy ;)

W poprzedniej ciąży przytyłam dużo waga startowa 74 kg a skończyłam na 90 kg czyli 16 kg przytyłam :/ Ale bardzo szybko straciłam te kg i brzuch szybko był płaski, natomiast teraz widzę że mi już wyskoczył pewnie dlatego że krótki czas od poprzedniej ciąży i macica rozciągnięta jeszcze trochę więc inaczej się zachowuje....

64 kg :D hahaha dobre :D ja jak skończę i nie przekroczę 80 to będę bardzo bardzo z siebie dumna :D

Malutka chuderlakuuu! :D

z przodu brzucha nie widać jeszcze, prawie wcale ... ale tylko tak mogłam zrobić foto, żeby było widać dopięte spodnie hahaha
ale no mówiłam, że są niskie, w wyższe pewnie bym weszła, ale się nie zapięła ;)

kurde, znowu muszę się nafaszerować paracetamolem :(

Nat - nie sądzę żeby te spodnie parzyły :) Ja mam jeszcze takie bojówkowate z H&M z poprzedniej ciąży w sam raz na ciepłe dni. Ale kupię sobie jeszcze jakieś legginsy i cieńsze tuniki na lato :)

a ja z ciekawości spojrzałam z jaką wagą zakończyłam ciążę :P 64kg :D

Sylwia - piękny zgrabny masz ten brzuszek :) Ja od początku tej ciąży mam duży, porównując sobie z poprzednią ciążą, która była w analogicznym okresie - różnice sa naprawdę duże :) Ja biodrówek nei lubię za bardzo, więc w ciążowe spodnie musiałam wskoczyć szybko. A najśmieszniejsze, że przytyłam może z 1 kg... I jestem drobna, więc pewnie dlatego ten brzuch mi tak widać - jakbym była w 7 miesiącu ;)

ja to cichutko marzę, że po drugiej ciąży, dłużej pokarmię, potem może poćwiczę i wrócę do 60 kg ;), marzenie ściętej głowy haha

a najfajniejsze jest to, że po porodzie szybko zgubiłam ciążowe kilogramy, a potem przez siedzenie w domu przybrałam, także z Leną startowałam z 63 kg, teraz z 68 ;)

jak ty masz kopieto boczki to ja mam nie wiem co:P poprostu jestem krasnalem chyba no i przy twojej figurze to faktycznie biodrówy pasują do wszystkiego:D
prenatalnych nie robie za drogie jak by było do 200zł całość to bym poszła ale mam wrażenie że przeginają cenowo a zreszta ja przepraszam co jak sie okaże ze mam dzidziola z jakimś zespołem ? no przecież nie usune ;/urodze co mi los przygotował i 400zł tego nie zmieni a tak do wrzesnia bede sie cieszyć ciążą przynajmniej a potem zobaczymy co bóg allach i wiatry pokażą:D

Ja też się w spodnie mieszczę sprzed ciąży, chociaż brzuch mam wielki, ale w biodrówki się wciskam:) Jednak kupiłam sobie też dwie pary spodni ciążowych ,ale to tak na teraz, na lato wiosnę będą za ciepłe chyba. Teraz jestem na etapie poszukiwania jakiegoś płaszczyka czy kurtki, bo w tej sprzed ciąży wyglądam jak baleron w siatce:/

według ostatniej wizyty, którą miałam 1,5 tygodnia temu to przytyłam 1,5 kg, może 2.
Właśnie chciałam się zważyć wczoraj, ale teściowej baterie padły w wadze haha :D

ale ja mam już z 5 kg nadprogramowe, więc cieszę się z tego wolnego tycia ;)

Iskierka, zależy od Ciebie czy je zrobisz :) niektóre kobiety nie wyobrażają sobie nie zrobić teo badania a dla innych nie ma ono znaczenia.

Sylwia zobaczę co to za cudo mi prześlą z allegro, i jak będzie godne polecenia to napiszę :)))

Uspokoiłyście mnie co do tego USG:) Ja też nie robię, bo nawet lekarz mi o nim nic nie mówił... Tylko czytam Was i każda prawie mówi, o tym USG... Więc wolałam się upewnić :)

boże Sylwia ty w ciąży jesteś ja teraz mam większy :P,a powiedz ile przytyłaś??

mam jelita :D:D po domu nosiłam dresy a na wyjścia biodrówki. Miałam wysoko brzuch i spokojnie się dopinałam.

Ja nie robię genetycznych.

a usg genetyczne to nie jest to w 11-14 tygodniu??

mam trochę brzucha ;), ale nie jakoś mega chyba, zresztą z Leną też mi późno wyskoczył ;)
więcej jak widać, jest boczków niż ciąży ;)

oo leginsy i ja bym kupiła, ale na allegro się boję, żeby jakiś szmat nie zakupić :/

ja nie robię badań genetycznych żadnych

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie