Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

To może ja bo już stary jest za długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-5-t311978,1,16.html - link do poprzedniego wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 6*

Jak wpisuję lata ukończone tak jak każą to sie nie zgadza, jak wpisuje rocznikowo to się zgadza w przypadku Madzi.
Teraz ciężko mi wyliczyć, bo wiem na pewno że do zapłodnienia doszło w moje urodziny, tylko nie wiem czy przed 17:30 czy po 17:30 (bo sie urodziłam o 17:30) a to już ma znaczenie, bo jak przed to chłopiec, jak po to dziewczynka. Wprawdzie bzykaliśmy się coś ok. 11:00 ale kiedy doszło do zapłodnienia to nie wiadomo ;)

no u mnie się zgadza z poprzednim razem i tym razem też :)
ale tak dla sprawdzenia sprawdziłam inne wiadome mi ciąże i wychodzi na to,że nie zawsze sie to zgadza :)

Wedle tego kalkulatora wychodzi mi chłopak ciekawe co tam bedzie???

O, jesli moja córeczka w brzuszku nie zmieni płci jeszcze - to mi się zgadza w 1 i w obecnej ciąży :D

malutka, ostatnio chciałam nawet tam wejść ale zapomniałam już jak :) w sensie nie pamiętam loginu i hasła :)

okruszku ale na naszym można pisać swobodnie, nikt niepowołany tam nie zagląda :)

dziewczęta, ależ Wy piszecie :)

Nie nadążam :)

Czytam i czytam, wiem co mam napisać, a jak już piszę to za dużo myśli mam w głowie i nie wiem co :)

W każdym bądź razie najważniejsze jest to, że na pewno dacie radę jako matki!

a co do zarobków, hmm... ja nie będę się wypowiadać, bo wiem, że każdy wątek jest czytany przez "obce" nieprzychylne osoby i nie ma co się za bardzo uzewnętrzniać :) Tego się nauczyłam w poprzedniej pisaninie na forum ... Może też dlatego nie rozpisuję się tu tak często, w sumie tylko wtedy jak czegoś potrzebuję :)

a z 1 ciążą się sprawdziło :)

Mi wychodzi, że będzie dziewczynka więc ... zobaczymy :D

:) w obecnej ciązy mi się sprawdziło, za to jesli chodzi o poprzednią to nie:)

Dziewczyny które znacie płeć dziecka powiedzcie czy u was się pokrywa z tym kalkulatorem
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Mój syn był taki trochę bardziej żółty niż różowy i miał grzywkę do oczu taka czarną i ja sie nabijałam ze dostałam małe koreanskie dziecko :-D i wogole to moj komp nie chce ze mna gadac wiecie jak cieszko ogarnac forum na xperi mini zarz chyba oslepne ale chec bycia na bierzaco silniejsza:)

prosiaczek :D dobre

Paula moj mezulek pracuje zawodowo, mozna tak powiedziec jest ROV supervisor, troche inaczej niz zaloga podstawowa ale on jest Anglikiem i pracuje troche na innych zasadach. Ale naprawde wolalabym by zarabial mniej a byl w domu bo serce mi sie kroi na pol jak Sandra caluje zdjecia taty i krzyczy "daddy, daddy niem"
Ja przez wiele lat tez plywalam wiec udalo mi sie kupic wlasne mieszkanko wiec nie mam kredytu na glowie. Ale chcemy kupic wieksze mieszkanko...

Sandra jak sie urodzila to byla taka sliczna ze nie moglam sie napatrzec. Zadnej krostki, sinca nic. Lekko rozowa i troszke spuchnieta, wygladala jak taki malutki rozowiutki prosiaczek. Piekna

ja się pół ciąży filmowałam co to będzie jak mi się moje dziecko nie spodoba ... :) ale podobał mi się, miał fajną okrągłą buźkę, praktycznie bez siniaków, tylko ciągle mówiłam, że jest bardzo pulchny :D

Mi się guzik mama, włączył dopiero w domu. Po jakimś tygodniu ... w szpitalu nie czułam bliskości. Łóżeczko stało prawie przy drzwiach a ja byłam przy oknie. Pierwszą dobę przepłakałam. Nie wiem czemu. Jak byłam w domu w nocy się budziłam i leciały mi łzy. Wiem, że każdy potrzebuje czasu, żeby się ogarnąć :) za to teraz to jest synek mamusi:)

aguseek, ja akurat mam na nią wylane, bo jej zachowanie mnie nawet bardziej śmieszy niz drażni. Kiedys nabijała się, że Madzia ciągle w różowym chodzi, że ona by tak dziecka nie ubrała, a potem jak została chrzestną jakiejś tam dziewczynki to non stop ją za księżniczkę przebiera (+ siebie) i trzaska foty na FB. Także wiesz... Tak jak mówisz - zazdrosna jest i tyle. Też chciałaby mieć taką słodka dziewczynkę. No zobaczymy co teraz bedzie, bo przecież postanowiła że skoro my bedziemy mieć drugie to oni też MUSZĄ. A jak my bedziemy faktycznie mieli parkę a oni 2 chłopaków to ja bede miała pretekst do głupich tekstów ;)

Co do wyglądu noworodka to Wam muszę powiedzieć, że moja Madzia była brzydka. Na buzi czerwowo-fioletowa, spuchnięta jak bokser po walce, a rączki sine i rozmiękczone jak u topielca. Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to aż się przestraszyłam ;) Wyrzuty sumienia przy tym miałam jak ja w ogóle mogę mysleć, że moje dziecko jest brzydkie? Ale kurde, nie było ładne! Przycisk MAMY zapomniał mi włączyć klapki na oczy? Przecież dla każdej mamy jej dziecko powinno być najpiękniejsze... a moje było kurde brzydkie! Czy ze mną jest coś nie tak? Czy z tym dzieckiem? Już nawet myślałam żeby ją podmienić na jakiegoś ładniejszego noworodka ;)
Ale na szczęście szybko zrobiła się śliczna ;)

Hmmm, jesli chodzi o 3d to może to zalezy od jakości apartatu, poza tym jednak dziecko ciągle się jescze rozwija jednak u nas Filip jest podobny - a raczej był w pierwszych kilku tygodniach do maluszka, ktorego znaliśmy ze zdjęć 3d:):)

Hej, no ja jak zwykle od rana czytam i czytam co napisałyście- ale tempo...
My oczywiście też kredyt na mieszkanie mamy, ale jakoś finansowo z roku na rok jest coraz lepiej, tylko mężuś dużo pracuje. Ze względu na te kredyty pewnie też od razu po macierzyńskim będę musiała wracać do pracy, bo na dzień dzisiejszy to moja wypłata w 80% idzie na kredyt, opłaty, bilety miesięczne itp. a reszta + męża na życie i zawsze tam staramy się coś odłożyć, albo do mieszkania coś dokupić, bo jeszcze nie do końca mamy urządzone. Teraz to odkładamy na mebelki do dziecinnego pokoju:)
Też się martwię, czy dam sobie radę z dzidzią, tym bardziej, że my na pomoc babć nie możemy liczyć- ja nie mam mamy, a teściowa mieszka 250 km stąd i jeszcze pracuje. W ogóle my tu w Trójmieście z rodziny nikogo nie mamy, bo oboje pochodzimy z Warmii. Ale co tam, jakoś to będzie, damy radę:)

Podziwiam Was Dziewczyny, dwójka maluszków, kredyty, przez co mężów często nie ma przy Was.
Ja też mam tak w rodzinie, i powiedziałam mężowi, że nie chcę takiego życia osobno:( Zdecydowaliśmy się na 1 dziecko, aczkolwiek zawsze pragnęłam mieć 2ójkę, ale nie stać nas aktualnie na 2 pociechy.
Jesteśmy w trakcie szukania naszego M:)
Ja też wracam po macierzyńskim od razu do pracy, tylko zastanawiam się co ze szkrabikiem zrobię... Babcie chętne do pomocy, ale nie przez 12h/dobę.

Dziękuję Ci Alana bardzo za odpowiedź

Nanik masz racje,zgadzam się w 100% naszym priorytetem muszą być nasze szczęścia te co mamy i te które już za jakiś czas będą z Nami :)
my mamy to wielke szczęście,że nasze marzenia się spełniają i mamy dzieciaczki,bo naprawdę teraz slyszy sie coraz częściej,że pary starają się o dzieciaczki i niestety nie mogą ich mieć :(
a w życiu najważniejsze jest zdrowie i miłość którą my mamy komu dawać i od kogo czerpać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...