Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

te 6 cm to bardzo duża różnica w długości gondolki Popatrzcie sobie po rozmiarach ubranek na wiek dziecka... A przy 74 cm to przecież dziecka "na styk" nie będziesz wkładać. Poza tym, rodzimy sierpień/wrzesień, więc trzeba założyć że będziemy całą zimę wozić w gondolkach dzieci opatulone w kombinezony czy kocyki, co też zabiera przestrzeń

Ola na te http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Bimka a gdzie ten sklep jest dokładnie ? może w przyszlym tyg sie przejade zobaczyć co tam maja i tak ogolnie sie zorientować :)

do 2 tysi to już mam ogroooomny wybór i na pewno coś fajnego znajdziecie :) Tam mają naprawdę tanio, spotkałam się nawet z tym, ze niektóre modele mają nawet taniej niż na allegro (nie licząc kosztów wysyłki) wiec w ogóle się opłaca

Wózek już mamy po Agnieszce, Jedo, duża gondola młoda jeździła w gondoli do końca zimy, duże pompowane 4 koła byłam z niego bardzo zadowolona.
Na jakie warsztaty chodzicie??

jejku ile wy o tych wózkach wiecie, ja tylko wiem, że chcę 4 koła :D Dziadkowie powiedzieli, że kupią nam wózek, ale taki do 2 tysięcy i ma być ze sklepu. Bimka chyba pisała, że w Gdyni głównej są takie wózki przy dworcu, więc chyba wejdę powiem "poproszę najlepszy wózek do 2 tysięcy taki co mi pojedzie po śniegu i po piasku"
Na te warsztaty ja idę jutro i chyba nawet mąż idzie ze mną :D

oj, drogi ten twój wozek, nie czytam nawet o nim bo cena stanowczo za wysoka

74 cm to mała gondola, a 80 cm to już duża? przecież to tylko 6 cm różnicy

ja parasolki też nie mam i nie mam w ogóle w planie bo bym sie chyba zajechała z tą parasolką po tej swojej trasie, oł noł... nawet teraz z tym moim Peg Perego Uno nie jest super łatwo jechać bo mam pod górkę spory kawał po takich płytach jumbo (nie wiem czy wiecie jak to wygląda, z takimi dziurami) i zdechnąć idzie, wiec u mnie priorytetem bedą jednak duże koła

ja nie mam typowej parasolki a wózek prowadzi się lekko nawet pod górę :) a mam co pchać bo sam synek waży 15kg.

Ja po pierwszym wózku wiem jedno ... nie kupię gondoli gdzie nie podnosi się oparcie. Mój synek ulewał od początku i nie mógł leżeć na płasko, w naszym wózku nic nie można było podnieść i męczyliśmy się z poduszką która latem nie była dobrym rozwiązaniem. Mały nawet nie chciał leżeć w gondoli więc zmuszeni byliśmy przenieść go do spacerówki jak miał 3 miesiące ;/ w sumie i tak by w niej długo nie mógł zostać bo przez brak doświadczenia nie patrzyłam w sklepie na długość gondoli a była mała :/

Ja mam wózek na pompowanych kołach dla synka i bardzo sobie chwalę bo zima jednak super po śniegu się jeździ :) Mogę wam jedynie poradzić że moim zdaniem bardzo ważna jest długość gondoli, nasze dzieci się urodzą na zimę i spacerówka dla takich maluszków rzeczywiście nie jest najlepsza. Ważne jest aby dziecko zimę przejeździło w gondoli.
Ja ma taki wózek dla synka i drugie dziecko również będzie w nim jeździło bo jestem z niego bardzo zadowolona :)

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1981&%3CosCsid%3E

Duża gondola 80 cm i spacerówka też duża jest, pompowane koła, lekki aluminiowy stelaż, możliwość zamontowania fotelików Maxi Cosi i waga tylko 12 kg co jest bardzo ważne kiedy nie mamy w bloku windy :) Minus wiadomo cena ale my dostaliśmy na wózek od dziadków Adasia więc nie musieliśmy oszczędzać :)

Natomiast teraz gdy będzie już cieplej czyli mam nadzieję kwiecień, maj to kupujemy Maclarena dla synka bo dla mnie w ciąży teraz ważne aby jak najmniejszy i lekki był wózek :( Bo maluch rośnie i w brzuchu i synek też coraz cięższy, dlatego zgadzam się z MamąFipcia że parasolka jest baaardzo ważna, o czym przekonacie się prowadząc te wszystkie ciężkie wózki :)

no chyba da się zyc bez parasolki... ale to jest własnie to o czym pisałam - każdemu do wyboru, my akurat zrezygnowaliśmy z duzej mutsiakowej s[acerówki na rzecz lekkiej i zgrabnej parasolki. Tym nardziej, że nasze dziecko w takiej wielkiej spacerowie nie chciało jeżdzić:>

hejka

No mam nadzieję agag_agag, że mała już dojdzie teraz do siebie - to jak brała antybiotyk i w trakcie robili ten posiew, to trzeba bedzie znowu go zrobić no nie? Może nie ma już tej salmonelli.

co do wózków hehe jak ja nie lubię tego tematu - głownie z powodu zatrzesienia możliwości jakie sa na rynku, tyle tego, że mnie przerasta zdecydowanie jaki wybrać wózek - masakra, jakby nie mogło być 10 modeli max ;D

Ja mam Jedo na pompowanych, przez te 7 lat nic się im nie stało i bardzo sobie je chwalę, zwłaszcza zimą bo mają lepszy opór. Taki bieżnik inaczej się zachowuje na śniegu.
A co do ważności parasolki - to nie mieliśmy takiego cuś przy żadnej córce więc chyba da się bez niej żyć :>

Witam poniedziałkowo,

Bimka wózek b. fajny, tylko on ma dosyć krótką gondolę 74cm...

faktycznie ten wózek wygląda całkiem fajnie. I chyba ma taką ośke sktną jak niektóre mutsy - trzeba się przyzwyczaic do tego typu podwozia ale generalnei jest ok:).
Co do kół- my w pierwszym wózku mamy duże kołka pompowane i uważam, ze są super. Nigdy nam nic nie pękło ect.
Co do spacerowki na płasko - czasem jest potrzebna taka funkcja. Nasz Filip od ok 5-6 mmiesiąca nie chciał leżec już w gondoli, ale ja uważaqm, że takie maluchy to jeszcez średnio powinny jeżdzić na "podwyższeniu" czyli z podniesionym oparciem. Tak tez nam mowiła rehabilitantka - bo to średnio dla kręgosłupa, zreszta jak leżaczki ect. Można ale bez przesady.

Generalnie każdy ma swoje zdanie i przyzwyczajenia, ja uważam (teraz po naszych doświadczeniach z wozkami), że gondola i pierwsza spacerowka są mniej wazne niż dobra parasolka. My mamy mutsy (gondolę i spacerowkę) i drugi raz bym go jedbnak nie kupiła. Mimo, że w sumie lekki, zgrabny i fajny w obsłudze, to jednak teraz za ta kase kupiłabym np parasolkę mclarena - bo nasze dziecko mając rok zdecydowanie odmowiło jazdy w wózku. Parasloka - czasem jednak była niezbędna:)

ja z natury podejrzliwi polak jestem :D

ale tyle czasu co to stoi na allegro w tej cenie to już dawno by sie negatywy posypały a nie ma. Wszystko chodzi o marżę, widocznie tak tanio kupują, że ich stać zeby tanio sprzedawać. Jeżeli chodzi o cenę to są bezkonkurencyjni.

tylko mnie zastanawia skoro one w sklepie 2 koła to czemu na allegro tylko 680 czy tam nie przypadkiem jakiejś lipy.. tyle razy juz sie zawiodłam na allegro..

właśnie nie wiem gdzie on by mógł być, nigdzie go nie widziałam
ale jak bede miała kasę to kupie i wtedy się umówimy na oglądanie ;)

to macie opinie, całkiem niezłe są:
http://www.bangla.pl/opinie/p867/bertini-wozek-wielofunkcyjny-x4-lite

podobno Bertini to w ogóle zarąbista firma, w Polsce jeszcze nie popularna ale za granicą szaleństwo (tak słyszałam), wiec może warto kupić skoro tak tanio.
No nic, ja na niego zachorowałam już z rok temu i jak nie kupie i sie nie przekonam to chyba sie z niego nie wyleczę :P

własnie pamietam jak moja szwagierka wyjechała z męzem i zostawiła nam dzieci i jedno koło w wozku sie przediurawiło mojego męża nie było i sama nie wiedziałam co mam zrobic i musiałam sobie radzic tydzien bez wozka, i tego tez sie obawiam w przyszłosci co do kołek pompowanych ze zostane sama i bede miała z nimi problemy :) moze gdzies w jakims sklepie na żywo bedzie mozna zobaczyc ten wozek bo cena jest na prawde fajna:)

nie podoba mi się tylko to, że w gondoli nie ma regulacji podgłówka, wcześniej miałam taką opcję i się przydała, wprawdzie była ustawiona na pierwszy stopień ale jednak. No ale zawsze można poduszeczkę włożyć.

poza tym te wózki mają aluminowo-tytanową ramę. To mi sie też podoba, bo w takim jednym moim wózku pękła mi rama (aluminiowa) na spacerze, a dziecko ważyło dopiero 8 kg, wiec to na pewno nie przez zbytnie przeciążenia.

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...